Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-06-22 21:13:10 följande:
    Som om inte Sverige hade stängt ner fabriken om man fick över 1000 personer smittade i en enda fabrik! Dock tror jag inte att vi ens skulle få det. Det låter skumt att över 1000 människor jobbar så tätt ihop och sedan fick man inte ens tag på alla, hörde jag, för att de flesta inte kunde språket.  
    Japp Sverige hade nog inte stängt ner någonting ifall man fick utbrott, det man hade gjort var att påminna alla att tvätta händerna och hålla avstånd för skulle man stänga ner nåt i Sverige skulle folk svimma av kränkthet och gnälla om gulag och kommunistmetoder, etc, etc... för i Sverige värnar man om rätten att smitta andra så som det behagar en förstår du.

    Jag tycker inte det låter skumt alls, det är bara ytterligare ett exempel på att alla inte alltid följer rekommendationer och därför kan man inte förlita sig på enbart uppmaningar och rekommendationer. Tyskarna verkar ha fattat det och därför stänger de ner hela skiten och sätter folk i obligatorisk karantän oavsett hur kränka de känner sig. I lättkränkthetens mecka Sverige så förlitar man sig istället på nån slags naiv tro om att alla alltid gör som de bli ombedda, alltid och utan undantag eftersom alla vet ju att Svenskar är så mycket smartare och ansvarsfullare än andra människor i världen Oskyldig
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-06-22 21:10:39 följande:
    Precis. Där ser man igen hur oberäknelig det är. Plötsligt är det över 1000 arbetare på ett enda företag smittade. 
    Japp och det har nog alla fattat det är därför man har konstant monitorering så man snabbt kan fånga upp såna utbrott och det är därför det är bra om länder har en bra organisation som agerar snabbt och effektivt vilket vi tyvärr helt saknat i Sverige.

    Det är liksom det som är den stora skillnaden mellan att ha en fungerande strategi och smittspridningen under kontroll och att inte ha det, har man den under kontroll så kan man snabbt upptäcka såna utbrott och få bukt på dem. I Sverige har vi snarare pyrande småbränder överallt, dvs inte smittan under kontroll så utbrott är ju mer eller mindre vardag och inget man gör något åt annat än repetera rekommendationerna såklart bara ifall någon råkat missa det samt hoppas på att vården just där har hunnit förbereda sig...
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-23 12:56:36 följande:

    Under tiden: förtroendet för FHM är lägre än någonsin. Det har blivit allt svårare att bortförklara våra fullständigt katastrofala siffror.


    Japp, men det kommer de fortsätta med så länge de kan för vad är alternativet?

    Sätta in hårdare restriktioner för att få kontroll på spridningen? Men vänta nu är inte det vad resten av världen gjorde och som vi påstod var helt fel och vårt sätt mycket bättre? Det skulle innebära att man får krypa till korset och erkänna att man valde fel och att det kostat samhället en jävla massa döda helt i onödan... när den vallen spricker kommer ju sktfloden bara forsa med gud vet vilja konsekvenser och det vill ju ingen makthavare utsätta sig för. Då är det ju bättre att spela dum och spela vidare på sin roll i parodin, vem vet man kanske kommer undan någorlunda hel.
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-23 12:56:36 följande:

    Under tiden: förtroendet för FHM är lägre än någonsin. Det har blivit allt svårare att bortförklara våra fullständigt katastrofala siffror.


    Japp, men det kommer de fortsätta med så länge de kan för vad är alternativet?

    Sätta in hårdare restriktioner för att få kontroll på spridningen? Men vänta nu är inte det vad resten av världen gjorde och som vi påstod var helt fel och vårt sätt mycket bättre? Det skulle innebära att man får krypa till korset och erkänna att man valde fel och att det kostat samhället en jävla massa döda helt i onödan... när den vallen spricker kommer ju sktfloden bara forsa med gud vet vilja konsekvenser och det vill ju ingen makthavare utsätta sig för. Då är det ju bättre att spela dum och spela vidare på sin roll i parodin, vem vet man kanske kommer undan någorlunda hel.
  • Anonym (man)
    KillBill skrev 2020-06-23 14:14:36 följande:

    Jaså, vad hade Folkhälsomyndigheten för förtroende i fjol?  

    Förtroendet för Folkhälsomyndigheten är fortfarande högt. När det gäller förtroendet för Anders Tegnell så är det mycket högt.  I Övrigt anser 80 % av folket anser att oppositionen (M, KD, SD och V) gjort ett dåligt arbete. Jag tror exmpelvis inte att Jimmie Åkessons Turkietsemester i början av pandemin imponerade på folket. 


    Äh, folk i allmänhet var mer intresserade av att få 200 spänn mer i fickan än att rädda välfärden och var helt ok med att den revs ner och såldes ut samt slavlöner för vårdpersonal och lärare så länge man sänkte skatter, Svenskarna röstade trotts allt för en borgerlig regering 2 mandat perioder på raken och sossarna har inte direkt varit överaktiva med att ändra på det men de har ju ändå blivit omvalda.

    Så att påstå att 80% av folket anser att M, KD, SD och V gjort fel är en sanning med modifikation. Folk i allmänhet verkar snarare flacka fram och tillbaka som ett fiskstim beroende på omständigheter. Vårdpersonal var totalt ointressant fram till corona pandemin, men sen minsann vart de hjältar och samma personer som suttit och röstat för nedskärningar i vården som man visste skulle leda till ännu sämre villkor för vårpersonal stod och bakade bullar till sina "hjältar" men tårar i ögonen, förmodligen exakt samma personer som nu bara måste åka på resa till spanien eller bara måste åka och trängas på camping över halva Sverige mitt i en pandemi för det har man ju alltid gjort.... hycklerin och ytligheten är ju förfan häpnadsväckande. 

    Att Sverige sen drabbades av en nationalistisk våg som tydligen oxå sköljde med sig allt vett är på inget sätt unikt för Sverige. Man har sett samma tendenser i alla länder, där folk slutit upp bakom sina ledare under kris. Men det betyder inte att ledarna tagit rätt beslut eller ens vet vad de pysslar med. Det är snarare bara ren populism.  Det var ju ingen slump att sossarna gick från katastrofsiffror till finfina siffror på nolltid, och att borgarna föll berodde nog att det helt plötsligt vart uppenbart vad slakten av allmännyttan som pågått i decennier lett till... wow det går tydligen inte att slakta, svälta ut och sälja sönder välfärden OCH behålla den, vem hade kunna ana det liksom?....likadant för SD tomtarna, när det kom andra saker som helst plötsligt var viktigare än att gnälla om invandring så vart det ju uppenbart hur totalt ihålig deras existens och agenda är.

    Men nu när det gått ett tag och den värsta nationalistiska yran lagt sig och det visat sig att det inte gått så bra och man ser den ena efter den andra tabben och den vanliga sandlådetramset hos våra sk ledare så börjar ju fiskstimmet vända och det är förklaringen till den fallande populariteten, man kan bara komma undan med inkompetens så länge, förr eller senare blir den för uppenbar.

    Jag tror inte att denna pandemi kommer förändra någonting i i grunden i Sverige  Så fort cirkusen lagt sig så kommer allt återgå till det vanliga och våra "hjältar" i sjukvården kommer vara bortglömda och att ha råd med en ny 75 tums teve så mycket viktigare. Slakten av allmännyttan pågår ju för fullt as we speak, det verkar en småsak som en pandemi inte saktat ner nämnvärt. Nedläggningen av arbetsförmedlingen pågår för fullt trotts historiska arbetslöshet siffror. Som max kommer kan kanske möjligen bygga upp beredskapslagren igen, iaf ett tag för de kostar ju och vård får ju tydligen inte kosta utan att någon gör någon vinst på det.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-24 15:29:29 följande:

    Du berättar att du vet precis ingenting om psykisk ohälsa, men bra för då vet vi att det går ignorera det du skriver om psykisk ohälsa.
    Eget val


     


    Hade du svarat på riktigt, så hade man kunna påvisa att allt hänger ihop, även om var och en är enskilda händelser.
    Det är ingen tillfällighet att självmord ökar vid ekonomiska kriser, vilket historien har berättat för oss också.


    Och du har återigen bekräftat att alla dina argument enbart bygger på löjliga teorier, lösa antaganden och långsökta gissningar.

    Ser det ut som att våra grannländer drabbades av massjälvmord?
    Dog det mer människor där av självmord än covid?
    Ser det ut som att deras ekonomier drabbats hårdare än våran?
    Faktum är väl snarare av det är VÅR ekonomi som drabbats hårdare?

    Dina argument håller inte för fem öre eftersom de bygger på fakta om att människor inte mår bra av långvarig isolering som du sen i vanlig ordning förvanskat för att passa dina argument. Dessutom råkar du bara missa de psykiska aspekterna av vår situation. Hur mår sjuka människor pyskiskt? Hur mår anhöriga som förlorat någon psykiskt? 

    1) Ja människor mår inte bra av lån tids isolering men det behöver ju inte bli lång tid som våra grannländer är levande bevis på

    2) Ja lång tids lockdown kostar, men det behöver ju inte vara lång tid för att få kontroll på smittspridningen, även det är ju våra grannländer exempel på. Och det du medvetet bara råkar bortse ifrån i din skrämselpropagande om ekonomi är att en långvarig smittspridning och massvis med döda oxå kostar och inte bara räknat i kronor. Dessutom råkar du även glömma att nämna att våra grannländer verkar ha klarat sig BÄTTRE ekonomiskt än oss.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-24 15:26:44 följande:

    Det är mer än ifrån ett håll vi hör hur tidigt viruset var här.
    Och Sverige var en av de länder som hade oturen i vår omgivning som fick en mer omfattad smitta innan man ens fick reda på att det var här.


    Och det är bra mer är Wuhan vi pratar om här, som Italien, Österrike, USA, Frankrike, England bland annat.


    Eller hur, det vara ju baaara ren otur, hade absolut ingenting med vår sk strategi att göra... Drömmer
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-24 17:56:09 följande:
    Svart och vitt argumentation och masssjälvmord, är du på riktigt?
    Svara på frågan istället klyban

    Begick massor med människor självmord karantän hos våra grannländer?
    Hur ser deras ekonomier ut jämfört med våran?
    Hur mår allvarligt covidsjuka människor psykiskt?
    Hur mår människor som förlorar anhäriga i covid psykiskt?
    Vad kostar en långvarig okontrollerad smitta och höga dödstal?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-24 18:20:59 följande:

    Självklart det är otur att resenärer sprider smittan mer i Sverige.
    Man jobbar på för svår på denna fråga, och vi vet efter ert ylande stänga ned Italien hade inte gett någon effekt på mer än den strainen, som också genetiken berättar man lyckades bra med.


     


    Fakta berättar redan i December, fakta berättar andra länder än Italien Österrike.


    Det var så extremt frekvent innan, men när fakta kom så vägrar ni prata om detta nästan, finner kortsiktiga politiska poänger meningslösa för COVID-19.


    Mm precis, och hur extremt korkat man sen hanterade smittan var förståss oxå bara ren otur... ja det är ofattbart vad mycket otur vi haft i Sverige hela tiden Drömmer

    Nejdå, vi vägrar inte prata om det vi ser bara att andra små faktorer som strategi, handlingsförlamning, etc oxå har gjort sitt och tycker att det snarare är du som bygger ett enorm luftslott på att smittan kom tidigare till oss än våra grannar. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin