Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Ska tillägga att de som bär handskar på det sättet nog mest tänker att de gärna vill skydda sig själva, andra tänker de nog inte så mycket på. tror inte att de sedan äter själva av godiset.

  • Anonym (sant)

    Jag bara undrar hur många kritiker som är sverigedemokrater egentligen och var den uppfattningen kommer ifrån, jag är det defintivt inte. Man kan vara kritisk mot regeringen och folkhälsomyndigheten utan att vara sverigedemokrat? 

  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-06-07 12:27:29 följande:

    Jag försöker hålla lite extra avstånd till munskyddspersoner - men min uppfattning är att avståndshållandet sällan är ömsesidigt. Visserligen är det inte många som bär munskydd, kanske en procent - men efter att ett munskydd närmast knuffade undan mig och ett av mina barn för att komma över de bästa jordgubbarna på Ica så har jag studerat de munskydd jag stött på.

    Det verkar uppenbart att munskydden tror att de är skyddade mot att smittas - och omedvetna om att bärandet i bästa fall innebär att bäraren inte sprider eventuell smitta lika lätt.

    Men mot bakgrund av att det verkar vara så relativt vanligt att man tror att munskydd har effekt så är det märkligt att det är så försvinnande få som använder dem. Det är ju inte förbjudet att använda munskydd, precis.


    Ja, då har vi olika erfarenheter. Sedan är jag inte ute och rör mig i folksamlingar mer än att jag går till affären, apoteket, åker buss och tåg (för jag är tvungen) och jobbar även med människor. Men det kanske räcker.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-06-07 12:24:34 följande:

    HAHAHA, fy faan vad folk är korkade, om nu de inte bytte, men det tvivlar jag på de gör alltid.
    Men skulle inte alls förvåna mig att de inte gjorde.


    Själv köper jag inget jag inte kan desinficera eller tvätta/skölja själv.


    Anonym (sant) skrev 2020-06-07 12:13:08 följande:
    Ska tillägga att de som bär handskar på det sättet nog mest tänker att de gärna vill skydda sig själva, andra tänker de nog inte så mycket på. tror inte att de sedan äter själva av godiset.

    Undrar om de ens tänker överhuvudtaget och när man gör så.
    Eller vad är syftet med plasthandskar tror dom :p


    Jag tittade noga vad de gjorde, och de bytte inte handskar mellan arbetsuppgifter. Äckligt på andra sätt att köpa lösgodis där också, det är ju inte bara covid19 som smittar eller är ohygieniskt.
  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-06-07 13:04:38 följande:
    Har en minnesbild av att du någonstans skrev att du bor i Skåne. Det kan ju vara så att det finns tydliga regionala skillnader i hur man förhåller sig till smittan.

    Vi möter också en del munskydd när vi är ute med hunden, alltså på platser där man utan problem kan hålla 20 meters avstånd. Jag törs inte fråga om de tror att munskydden behövs när det är folktomt - det kan ju också vara så att de inte vidrör munskydden under hela promenaden och alltså inte kan ta av dem förrän de är hemma igen.

    Men till skillnad från dig undviker jag inte folksamlingar och här i Stockholm verkar de allra flesta dela min uppfattning att smittan är på väg att försvinna trots att den sociala distanseringen numer mer har fokus på social än på distansering.

    Ja, de flesta av dem jag möter, men jag möter ju betydligt mindre ofta de som fortfarande har fokus på distansering, så jag ser ju det jag ser, eller kanske snarare det jag vill se.
    Jag är introvert, och undviker därmed helst alltid folksamlingar, pandemi eller inte. Så för mig är skillnaden inte så stor, förutom en del sommaraktiviteter som konserter och liknande som ju inte blir av i år. 

    Ja, det kan finnas regionala skillnader. De jag sett med munskydd är ofta äldre eller personer som jag uppfattar som handikappade på något sätt, ibland har de personal med sig. Har sett några yngre, men de är betydligt färre och syns ofta på cykel/elscooter där jag bor, lustigt nog.
  • Anonym (sant)
    hawthorne skrev 2020-06-07 13:22:38 följande:
    Nja. Du ska snarare ifrågasätta arbetsgivaren och inte arbetstagaren.
    Handskar är fortfarande en bristvara och de som finns går i första hand till vården.
    Det är faktiskt så illa att de handskar som finns räcker inte riktigt i vården.

    Så en personal i en agffär har kanske bara ett paket handskar. Det är mycket sannolikt att arbetsgivaren förmanat personalen att vara sparsam med handskar (och handsprit).
    Så frågan är då, ska personalen använda handskar som man bör för att sen inte ha några alls?
    Arbetsgivare och personal är samma sak i detta fall. Det är en familj som äger affären.
  • Anonym (sant)
    Pope Joan II skrev 2020-06-09 10:17:43 följande:

    Vilket arbete någon lägger ner på att få mina inlägg borttagna. Idogt!


    Har upplevt samma sak, särskilt i början då jag påpekade saker som du är vedertagna fakta. Har varit mindre för min del på sistone, kanske för jag skriver mindre.

    Vilken typ av inlägg gäller det för din del?
  • Anonym (sant)

    inte som "du är", "nu är" skulle det vara.

  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-06-11 13:06:39 följande:

    Du ska inte gå ut i folksamlingar om du har symtom, det är så enkelt.
    Munskydd kommer aldrig funka, då folk bevisligen inte kan använda dom.


    Jag har blivit sjuk på jobbet flera gånger. Bör jag då stanna på jobbet? Men där finns ju också folk. Jag har ingen bil, så jag måste ju gå hem, och där finns folk. Jag bor mitt i stan, så folksamlingar finns överallt.
  • Anonym (sant)
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-06-11 14:39:24 följande:

    Nu handlar det egentligen inte enbart om den exakta stund man upptäcker symptom. Smittsam har man förmodligen varit flera timmar innan dess.
    Men för att problematisera rekommendationen ytterligare om att gå hem direkt vid symptom 


    1) Om man som många andra inte bor nära sitt jobb och måste resa med buss    eller tåg för att man saknar bil.
    2) Befinner sig  i ett moment där man inte bara kan släppa allt och gå förrän en ersättare tagit över.

    Det händer nog titt som tätt att personal får symptom och går hem efter halva arbetsdagen. Utöver det finns givetvis folk som inte stannar hemma med lindriga symptom, precis som en del inte följer övriga regler. Det är inte svårt att förutsätta detta när inte ens vissa experter lever som de lär. 


    Ja, detta gäller ju mig. På mitt arbete händer det att man måste stanna i flera timmar extra tills någon annan kan ta över, även om man är sjuk. Sedan är jag ensamstående förälder, så det är begränsat hur länge jag kan stanna hemma vid symptom, någon måste förr eller senare handla, och det blir ju då jag.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin