• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-12-22 12:02:33 följande:

    Denna handlar faktiskt om ämnet och dessa utländska svenskar som inte får det rätt om vad som sker i Sverige så ofta.
    Och det handlar helt enkelt om att ni vet inte ens hur det funkar i Sverige och så vidare och att ni inte ens med fakta i handen förstår vad som sker i Sverige.


     


    Så nej, inget ad hominem, dock en observation om en trolig medveten fabuleringar för slippa diskutera ämnet sakligt.
    Det är ingen grupp någon hittat på, utan vi vet vilka ni är och det är er vi får rätta till allt som oftast och där Padirac har varit extra duktig att ge fakta.
    Men fakta biter inte på dessa "svenskar", och de väljer istället att attackera Sverige med felaktigheter, fråga bara ABC som radar upp dom dagligen och detta fast än silverfatet med fakta är given till ABC allt som oftast.


     


    Men är inte du undrande över att du har fel så ofta och ändå försöker forcera samma felaktighet, för du har massor av sånt på ditt samvete i denna tråd.
    Men jag bara antar vi komemr till området att vi ska låtsas om att det inte existerar.´, för det är så det brukar gå till eller ja, så går väl det alltid till och det är därför ni kör en reset och börjar om från börja lite då och då och i hopp att någon ska glömt nått.
    Men oops, det är det inte, så kommer jag påpekar opps, nu har ni börjat om från början igen med ett fallerad diskussion.


     


     


     


    Enda frågan egentligen, varför hävdar du en massa om Sverige och hur det är här, sen får fel, sen får fakta, och sen kommer du upprepar samma fel igen och gör det till desinformation istället.
    Är det nått du kan utveckla, för nått beror dessa fel på, kanske det är medvetet?(För det skulle förklara en hel del.)


    Jag tycker inte att ABC skall glömmas bort - hen har försett tråden med ett stort antal bra länkar med fakta- iofs har faktan ofta motsagt den åsikt ABC lagt fram. Det är i sig inget problem då det går att skilja på sak och person, så ABCs förtjänst skall framhållas i fråga om att presentera länkar till fakta

    {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-12-22 12:02:09 följande:
    Hmm, jag tycker att det är ganska stor skillnad på sätt att uttrycka sig mellan exempelvis klyban och Padirac - kan det månne vara läsovana som gör att du har svårt att urskilja de språkliga skillnaderna dem emellan?
    Jag har ett svagt minne av en gammal 'rolig historia' om en bonde som inte kunde skilja mellan sina hästar - efter diverse försök att märka öron och svans på den ena och taggtråd och rävar åsamkade den andra samma märkningar bestämde sig till slut boden för att mäta hästarna - problemet löst de det framkom det att den vita hästen var en cm lägre än den bruna ...

    Kanske finns samma typ av problem med perceptionen eller kognition i delar av kritikerklustret  Solig
  • Padirac
    klyban skrev 2021-12-22 16:23:19 följande:

    Jo, jag tänker på den den delen som är fel, inte de rätta bitarna.


    Men kanske det är en del av agendan att väva in desinformationen, för du har ju gett fakta till mer sak än en, som sen ABC bara struntar i och påstår samma sak igen.
    Och ibland ger du fakta och han drar, bara för återkomma och påstå samma sak igen.

    Det roligaste du gör dock, det är hur du ibland hittar påståenden av ABC som länken sen berättar är fel och som ABC gav.
    Det är par såna, då brukar det resultera i några mer dagars frånvaro av ABC.
    Men sen ser man det igen, och samma fel återupprepas i en annan form.


     


    En sak jag funderar på när jag ser sånt, det är inser de inte själva hur galet tokigt det ser ut.
    Och hur lurar dom sig själva är en annan.


    Solig

     
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-22 17:57:32 följande:
    När du inte kan komma på vettiga motargument, så hittar du på ett eget påstående att argumentera emot. Så kan man ju också debattera.

    Varenda länk handlade om människor som tvingades TILL jobbet. Ingenstans har jag påstått att det var FHM som tvingade dem.

    Här kommer lite flera länkar som berättar hur arbetsgivare har förbjudit anställda att vidta åtgärder som minskar smittspridningen. Min favorit är hon som var mera rädd för kontaminerade munskydd än för att smittad personal kommer till jobbet.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/darfor-neka...

    Flera gånger har bibliotekarierna i Kungsbacka fått nej från kommunen när de frågat om de kan få använda munskydd på jobbet.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/halmstad-fo...

    Halmstad kommun förbjöd skolpersonal att använda skyddsutrustning

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/forbjud-b...

    När 13-åriga Linus vägrade att ta av sig munskyddet i skolan blev han instängd i ett rum.

    Du verkar ha glömt var diskussionen började. Är det bättre att skaffa sig höga dödstal under en period då människor inte har någon möjlighet över huvudtaget att skydda sig, eller ska man vänta med den strategin tills var och en har fått fatta ett beslut om vaccination för egen del?
    OK - men vad har det med svenska myndigheters hantering av pandemin att göra? Vilka tvingade dessa människor till sitt jobb enligt din uppfattning? Vari ligger det i pandemihanteringen enligt din uppfattning?

    Halmstad fick backa då de inte agerade i enlighet med lagar, detta har redan belysts i tråden.

    Jag tror att det är en grav missuppfattning eller direkt osanning att någon eller några 'har skaffat sig' en hög dödlighet när det saknandes skydd och möjlighet att skydda sig.  De höga dödstalen är väl snarare en effekt av de höga smittotalen då det saknades skydd eller möjlighet att skydda sig.  Jag tycker att beskrivningen 'att skaffa sig' är missvisande då det kan uppfattas att mena att det är ett medvetet val och medvetna handlingar att många ska dö.

    Det är en absurd uppfattning att det förhåller sig på det sättet -  eller så är det språkbruk som jag inte känner igen, inte heller från mina finlandsvenska kollegor.  You tell me Solig
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-22 23:54:45 följande:
    Jag föreslår att du härefter läser varje inlägg många gånger, noggrant, innan du svarar. Det är nämligen inte första gången det du frågar efter står i inlägget du citerar.

    Länder har agerat väldigt olika, från Kinas strategi att spärra in smittade till Turkmenistans strategi att förbjuda ordet coronavirus. Varje lands agerande är ett medvetet val, och konsekvenserna blir därefter.

    Det är också ett medvetet val att sitta hemma i Sverige och heja när dödstalen stiger i andra länder.
    Ja, i Sverige är anvaret för hanteringen av pandemin fördelat enligt ansvarsprincipen - det betyder att olika aktörer är ansvariga för olika saker och har ett stort självbestämmande i fråga om på vilket sätt de vill agera för att uppfylla de krav som ställs.

    Varken regeringen eller FoHM kan tvinga företag eller andra organisationer att de organiserar sin verksamhets arbetsuppgifter på annat sätt än lagarna föreskriver - och det finns som sagt inga lagar som tvingar företagare att inte ha sin personal på plats om det är det enda sättet företaget anser att arbetetsuppgifterna kan utföras. 

    Dumt att lagarna är så eller inte, dumt att arbetsgivana gör så eller inte - det förändrar ingenting då lagarna faktiskt fortfarande gäller.

    Det har kanske gottats och gnuggats händer i en del kritikers stugor åt den omfattande spridningen och dödsfallen som varit i just Sverige - allt som ger vatten på den egna kvarnen som maler bekräftelse på tankar och föreställningar om Sveriges hantering av pandemin 
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-12-23 09:05:06 följande:
    Flickorna håller ny pressträff idag klockan 11.
    Ser med spänning fram mot att höra om deras frisyrer och hur fort de pratar  - om de bara hade struntat i att tvätta håret och kamma sig och pratade låååångsaaaamt så skulle pandemin varit över i Sverige för länge sedan Tomte
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-23 12:40:05 följande:
    Ja det är färre vaccinerade i Österrike, även om antalet stiger lite nu efter fler särskilda regler för ovaccinerade, stängningar och böter för ovaccinerade. Motståndet mot vaccinering är ganska utbrett i Österrike, och det har ju varit utslagsgivande alltsedan vaccineringen började. 
    Vet du om Österrike är en low eller hight trust society generellt sett?

    Tror du att motståndet mot vaccinering har haft ett motsvarande motstånd mot att följa rekommendationer eller till och med lagar?

    Från din erfarenhet från både Sverige och  Österrike tänker du att det är skillnad mellan motstånd mot och följsamhet med ansvarigas och myndigheters uppfattnig om hur pandemii kan hanteras?  (inte om hanteringen i sig av pandemin alltså) 
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-23 15:47:03 följande:
    Nej jag vet inte hur Österrike klassificeras.
    Vet bara att en hel del lagar följs noggrannare och oftare än i Sverige men på andra områden följs det mindre vad myndigheter och lagar säger. Nästan alla använder munskydd etc som de måste eller bör, men många vill inte vaccinera sig.  

    Tror vaccinmotståndet i Österrike till stor del kommer från en lång tradition av tilltro till naturläkemedel och alternativa behandlingar, och de starka känslorna för eko, bio, egenodlade produkter, miljöförstöring, tillsatser i mat etc. Vissa produkter är inte tillåtna i Österrike för de anses som skadliga för hälsa eller miljö, medan några av dessa är tillåtna i Sverige. Samtidigt finns det en stor respekt för läkare, forskare, akademiker etc.

    Fast det där är ju bara mina egna funderingar. 
    Jag har från mina hemtrakter som barn erfarenhet från en österrikisk alternativrörelse - nu är det mer än 35 år sedan jag bodde där men genom de kontakter jag har kvar så vet jag att också denna rörelse förändrats, men inte i grunden. Tyvärr sprids en del allvarliga sjukdomar iom vaccinmotstånd och fortfarande har många av de som verkar inom rörelsen en 'naiv'  - i betydelsen barnsligt okunnig - förståelse av sjukdomar och kroppen och inte minst om barn som levande människor med känslor och förmågor.  De är inte profeter i sin egen stad om jag säger så.. fortfarande många barn som far illa 

    Då de kom inflyttandes bar de sandaler, yllemössor och ett lakan på sig på sommaren och odlade hasch-plantor på gräsmattan nedanför sina fönster i hyreshusen - men det är en parentes ()

    Jag hittar inga direkta siffror på vilken nivå at societal trust som finns i Österrike, men siffror som liknar Italien och andra Europeiska länder i krokarna - långt från de siffror som presenteras för Norge, Finland, Danmark och Sverige.  Det finns ett omfattadnde ömsesidigt förtroende mellan 'staten' och medborgarna i de skandinaviska länderna som säkerligen och enligt uppgifter i diskussionen om åtgärders effektivitet spelar en stor roll, ett förtroende som inte finns i andra delar av Europa i samma omfattning.  

    Det finns som alla känner till en mindre grupp bland invånarna som inte känner detta förtroende och därmed har en annan grundsyn på myndigheternas arbete och myndigheternas bakomliggande motiv - en del presenterat av deltagare i tråden och i många andra trådar på samhällsdelen på FL. Det sägs finnas kopplingar mellan graden av lägre förtroende och önskad nivå hårda efterlevnadskontroller (straff, böter, kontroller) - därför undrade jag om du visste någonting mer om hur det var i Österrike med detta.

    God Jul FuckGoggleAskMe
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-23 20:12:17 följande:

    Undrar hur många som blir smittade i Stockholm i dag.

    Kanske hade varit bättre att stänga allt. Köp på internet!

    Skönt för Steffe att han antagligen är mindre bevakad i dag och kan lugnt gå ut och köpa sina julklappar. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/oW8xb7/trangt-i-klappjaktens-slutspurt-helt-fullproppat-pa-stan


    Det var det där lilla med att ingen har rätt att stänga ned allt. Petitesser som lagar å sånt som myndigheter måste förhålla sig till. Steffe har säkert betydligt mer tid den här julen än förra.
  • Padirac
    uckGoggleAskMe skrev 2021-12-22 23:29:43 följande:
    Förutom jag och TOW2MATER, gissar jag på Padirac, det låter inte så svenskt.
    Jo, jag befinner på en plats där det finns obegränsad påfyllning för ostfondue och ostbrickor  Solig

     static.independent.co.uk/2020/12/29/13/full%20moon%20december%202020.jpg?width=982&height=726&auto=webp&quality=75





Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin