• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Undrens tid tycks inte vara förbi. Annika Linde, som kanske mer än någon annan - Björn Olsen undantagen - sökt uppmärksamhet när hon surfat på panikvågen, intervjuas i dagens P1 morgon och tecknar en inte alltför avlägsen bild där viruset tillåts cirkulera bland dem som inte tillhör riskgrupperna medan riskgrupper kontinuerligt vaccineras.

    Hon säger till och med det mest förbjudna inom klusterkyrkan - att den som är tillräckligt skör kan dö av en vanlig förkylning, det vill säga att covid har kommit för att stanna och människor kommer fortsatt att smittas, några kommer till och med att dö.

    Jag undrar vad det är som fått Annika Linde att nyktra till och inse att vi kommer att få leva med sarsviruset.

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-21 16:57:46 följande:

    Flickorna och Damberg l


    Hmm, inget om "flickornas" frisyrer den här gången från Hänt Extra-bänkens krönikörer här på FL.

    Flickan Tegmark Wisell ser ut att vara in 50-årsåldern. Det gör förresten flickan Magdalena Andersson också , liksom flickan Lena Hallengren.

    Nåväl, skönt med den tydlighet som flickorna gav prov på vid presskonferensen, fjärran från Hänt Extra-bänkens hårklyverierSolig

  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-12-21 19:08:30 följande:

    Dessa kvinnor som attackeras istället för prata om COVID-19.
    Vad handlar det om, bara nonsens och inget om COVID-19.
    Undrar lite, för svårt och se deras fokusering på person istället för sak och saklighet.


    Kanske Papts inte gillar kvinnor.


    Tja, det är ju lite udda att kalla Magdalena Andersson, Karin Tegmark Wizell och Lena Hallengren för flickor - men det finns ju folk till allt.

    Hursomhelst, så tycker jag att dagens nya restriktioner var välavvägda, bättre stämma i bäcken än i ån som man brukar säga om förebyggande åtgärder.

    Den svenska strategin har ju i stort under hela pandemin - med undantag för inledningen - varit välavvägd och syftet gäller ju fortfarande, att försäkra sig om att sjukvården hinner med att ge dem som blir allvarligt sjuka i covid en god vård.

    I övrigt så får vi leva med att aldrig få veta om Lena Hallengrens frisyr hade förändrats sen förra presskonferensen, såvida inte Hänt Extra skriver om detta och att man då också av någon anledning behöver bläddra i en tidning i något väntrum eller hos frisören och det är Hänt Extra man greppar tag i.


  • FDFMGA
    Anonym (Slanggurka) skrev 2021-12-16 11:07:38 följande:
    Ja hon var väldigt tjusig.
    Vilken frissa går hon till, vet man?
    Hur går det med din forskning?

    Har du kommit fram till var Lena Hallengren klipper sig?


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-12-22 00:46:25 följande:
    Se där, lite mer nedlåtande härskarteknik mot person istället för innehåll, med det förminskande 'flickorna' behöver verkligen kritiken mot Sveriges hantering av pandemin rycka upp sig för att vara relevant, saklig och inte missriktad

    De återkommande påhoppen klär sämre än outfits från såväl Newbody som Ullared oavsett vad som tycks om dessa. Det är väl bara avundsjukan mot andras besök hos frissan som klär lika illa.
    Notera gärna att det bara var statsministern, socialministern och generaldirektören som benämndes "flickorna". Damberg fick heta Damberg.
  • FDFMGA

    Ja, vad säger man. Är det inte regeringsflickornas frisyrer som blir fokus för Hänt Extra-bänkens intressen så är det WHO:s bongorummor.

    Visst, WHO-chefen är från Etiopien så det är givet att Hänt Extra-klustret associerar till bongotrummor.

    Det finns ju folk till allt, men inte desto mindre upphör Hänt Extra-bänken aldrig att förvåna.

    Fast det skulle ju inte skada om WHO kunde lansera ett vaccin mot fördomar av alla de slagSolig

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-22 11:14:19 följande:

    Ja, det är viktigt att vara fräsch! Som den i bara svenskar i Sverige får tycka-klustret som kallar KDs partiledare för antikrist. Jag minns inte vem av er det är som gör det, ni får ursäkta mig det - ni är så till förvillelse lika i ert kluster.


    Hmm, jag tycker att det är ganska stor skillnad på sätt att uttrycka sig mellan exempelvis klyban och Padirac - kan det månne vara läsovana som gör att du har svårt att urskilja de språkliga skillnaderna dem emellan?
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-12-22 10:49:22 följande:
    Det görs tydligen skillnad på ministrarna som benämns som 'flickorna' och en minister som är man som benämns med namn..  

    Känns väl lite unket år 2021 med förminskande av ministrar baserat på att de är kvinnor

    eller om det ett försök att göra sig lustig över och förminska den manlige ministern pga dennes namn - känns väl lika unket år 2021

    Jag hävdar igen att kritiken mot Sveriges handhavande av pandemin är undermålig.
    Unket och okunnigt i och med att Damberg uttalas med kort "a".

    Men det är klart, den som ljudar när hen läser - förstår nog inte att Damberg uttalas Dammberg.

    Så det skämtet är nog bara gångbart i ank-dammen.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-12-22 16:28:05 följande:
    Jag har ett svagt minne av en gammal 'rolig historia' om en bonde som inte kunde skilja mellan sina hästar - efter diverse försök att märka öron och svans på den ena och taggtråd och rävar åsamkade den andra samma märkningar bestämde sig till slut boden för att mäta hästarna - problemet löst de det framkom det att den vita hästen var en cm lägre än den bruna ...

    Kanske finns samma typ av problem med perceptionen eller kognition i delar av kritikerklustret  Solig
    Ja, för mig räcker det med de inledande orden "Jag har ett svagt minne av" för att jag ska kunna avgöra vem av dig eller klyban det är som skrivit inlägget - men man kan ju inte göra sin egen förmåga till måttstock för andras, fast det förklarar kanske också till viss del varför vissa fokuserar på att det är "flickor "som håller presskonferens eller varför fokus för vissa ligger på om någon "flicka" vill visa upp sitt nyfriserade hår.

    Det finns ju folk till allt.

    För övrigt så finns det nu en studie från Skottland som indikerar att risken att hamna på sjukhus reduceras med 70 procent om man smittats av omikron jämfört med delta.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin