• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-10-24 12:53:40 följande:

    Du ska stanna hemma om du har symtomen.

    Enda jag föraktar är osaklighet och att glömma av fakta som är vital.

    Följer alla rekommendationer, då det är vi människor som sprider COVID-19.


    Kamma dig, klistret. Jag har inga symptom. Nu är igång och "utbildar" i onödan igen. Vad i hela helvete är det i det inlägget som gör att du tolkar mig som symptombärande?
    klyban skrev 2020-10-24 12:50:58 följande:

    Har detta nått med COVID-19 och göra?


    Allt. Men det finns i det du citerade inga särskilda åtgärder eller kodnycklar för just din personliga förståelse. Man kan antingen se det som jag skiter i det, eftersom diskussionen med dig alltid blir åt det anala hållet, eller att jag inte ens hade dina svårigheter i åtanke. Tillgänglighetsområdet är annars mitt gebit, men i ditt fall står jag mig helt slätt. Jag lämnar med varm och ödmjuk =) hand över det till kolleger med annan spets än min.
    klyban skrev 2020-10-24 12:49:12 följande:

    Människor, glömt inte trycka visa endast på pyssel.


    Ja gör det folkens, så framgår det att alla retoriska grepp passerar 13,26 mil i sidled från klybans enmansshow. Att likna vid samtalsterapi istället för psykofarmaka, vid svår psykos.

    Vill du ändå laborera med miljonerna så har jag gett dig de fria händer du ju ändå alltid tar dig, att fylla dem med allt från rövhår, kackerlackor och saknade munskydd i beredskapslagren, till antal döda eller smittade här och där. Det beror ju på vilken vecka vi pratar om de här miljonerna, om det är vägglöss i Tensta som avses, kinesiska undermåliga munskydd eller smittade i Brasilien. Du har de fria händer du redan tagit dig, men du behöver inte blanda in mig mer, då du gick helt vilse i mitt senaste inlägg också.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-10-24 12:23:29 följande:

    Jag tycker att pyssel är en av få verkligt skarpa, på allvar intelligenta och mycket läsvärda skribenter på familjeliv och jag håller tummarna för att det ska gå bra för hennes man trots andra människors korttänkhet och egoism. 


    <3 Det är ömsesidigt på alla punkter <3
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-24 12:56:02 följande:

    Det finns ingen här som ens funderar på att det ska gå illa för pyssels man.

    Men skarp när man aldrig berör ämnet har jag svårt och se.

    Och speciellt skarp och ställa frågor om beräkningar och sen vägra berätta vilka beräkningarna är, det faller inte under skarpt utan under fabulera, påkommen och argumentationen stendöd.

    Glöm inte trycka visa endast på pyssel, och njut av den skarpa osakligheten.

    För följa ämnet är inte pyssels forte.


    Hur var det nu med naveln? Pope syftar förstås på mina IRL observationer som sakliga, när hon skriver att andra är korttänkta och egoistiska. Jag tror ingen, inte ens du, tror att vi kan smittas av Covid-19 virtuellt eller att det är ditt beteende som du kan hitta i naveln. Vad vi kan läsa håller du avstånd och hög hygien.

    Granska resten av din text och jämför dina konklusioner med det du tidigt deklarerade att du "inte brydde dig om" och tyckte var "svårt i text". Trojkan höll ju med dig, vilket strax skulle visa sig i deras tolkningar. Även om erkännandet av bristande förståelse lyste med sin frånvaro hos dina tolkar, tyckte de ju inte att det var funktionellt om inte alla förstod. Vilket jag är helt oenig med dem om. Precis som den här diskussionen. Jag vet att jag sedan raden "Kamma dig", inte för den med dig längre, utan med andra läsare utan bristande förståelse.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-24 13:50:53 följande:

    Faktum kvarstår, man ska stanna hemma om man har symtom.(Och behöver man mer avancerad sjukvård, så får man avgöra det själv, men i detta läget låter inte springa på stan speciellt relevant längre .


    Vad har något av ovanstående om "stanna hemma" vs "springa på stan" med mitt inlägg att göra? Vilket läge avses, och med vilken referens till mitt inlägg dessutom?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-24 13:50:53 följande:

    , dock är du besatt av mig som person av någon outgrundlig anledning och med tanke på all den ad hominem du presterar istället för saklighet.

    Tryck visa endast på pyssel.


    Jag har trots all full förståelse för att självsmicker blivit en överlevnadsstrategi för dig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tow2Mater skrev 2020-10-24 14:01:57 följande:

    Swooosh, där flög den förbi igen.


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-26 09:52:26 följande:

    Media visar inte hela verkligheten utan enbart ett snitt av de saker som passar i 'medias logik' och har så kallat nyhetsvärde eller lockar till läsning/klick. Olika media hart inte helt samma 'media-logik'.

    Det förekommer trängsel, men det förekommer också¨stor försiktighet och social distansering.  Bägge sakerna kan vara sanna samtidigt.


    Du måste ju ha missat vad du citerat. "menar du att media ljuger, och detta inte händer?", skriver den du svarar. Den här språkförbistringen smittar, sa jag. T.o.m svårigheterna att läsa innantill är överförda. Brukar du även svänga dig med ord som "gammelmedia" o dyl borta på er kant? Är det illuminati och manipulerade foton som förföljt oss sedan semestern? Det var nog ryssen som både köpte upp vår lokala tidning och hällde ut e-coli-bakterier i vattnet här. Det har kanske inte ens hänt. Det kan absolut inte ha med fulla campingar och stränder att göra. Bilder, vittnen och kommunens vattenmätningar ljuger. Det är clickbait, säger du. Eller hur var det nu? Kunde "bägge sakerna vara sanna", så får du ju citera någon som inte påstår det.

    Och så går du igång igen här nedan med samma falsarium om vem som sagt vad. Det är inte klädsamt att ljuga om vad någon annan sagt, och den platsen är förresten redan tagen av K, med råge. Så det är en gåta varför du aspirerar så hårt och intensivt på den.
    Padirac skrev 2020-10-27 12:46:37 följande:

    Varför tror du att media ljuger?


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-27 17:56:51 följande:

    Javisst, men inte bara vad klyban skriver.


    Åjo. Men att du intar en förlåtande, eller snarare negligerande hållning till sanningshalten i hans inlägg, det ser vi. Sanning, liksom substans, är visst försumbar när man är på lag med FLs största trådmarodör. Så där ja, nu kan du vara /kors/riddare igen.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-27 19:32:54 följande:

    Du får nog bli mer saklig om vad du vill ha lyft om COVID-19, än dessa attacker på personnivå som bara berättar ingetting om ämnet och den faktiska situationen.

     

    Intressant att du inte visste vilka beräkningar om en miljon plus en miljon.

    Är det ofta du säger saker som du inte ens vet vad det är?


    Va ? Det är ju du som deklarerat att du inte vet, inte jag. Som så mkt annat som ter sig gåtfullt för dig eller du enligt en snäll omskrivning "inte bryr dig om". Alla kan inte dansa balett, bli fotbollsproffs eller förstå enkla saker.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 19:46:52 följande:

    Så varför tror du att jag det borta på min kant svängs med ord som gammelmedia o.d?

    Är det någonting du kan läsa ut ur raderna du citerade:

    "Media visar inte hela verkligheten utan enbart ett snitt av de saker som passar i 'medias logik' och har så kallat nyhetsvärde eller lockar till läsning/klick. Olika media hart inte helt samma 'media-logik'.

    Det förekommer trängsel, men det förekommer också¨stor försiktighet och social distansering.  Bägge sakerna kan vara sanna samtidigt."

    Språkförbistringen smittar med all tydlighet som du skriver

    De där konspirationsteorierna du drar fram (från under Ullaredskostymen om det var dig påven träffade på GeKå's ) får du själv stå för - men du kanske hittar dem i raderna du citerade också 


    Det var uppmärksamheten på din felriktade anklagelse som var den uppenbara kopplingen till vad du får för feed-back. Men jag noterar att dessa dubbla, trippla skikt, gick dig förbi. Lite som vi diskuterade tidigt i tråden. Det där som du och kumpanen inte tycker "gör sig i text", helt enkelt för att ni inte uppfattar den. Inte ens i en spegel.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin