Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2020-08-31 20:41:46 följande:
    Du har missat något väsentligt i din rapportering av kluster i tråden: Det finns kluster av halmgubbar. En sorts halmgubbar som ökar vid precis all typ av förstärkning. Utsläckning har visat sig helt verkningslöst som strategi. Halmgubbarna har fått fäste på ett fåtal värdar som rapar upp bokstavssoppan i mer läsbara benämningar av fienden men fortfarande utelämnar en väsentlig del av både innehåll och verklighetsanknytning (ja, det är ju halmgubbar)

    Har du utvecklat det här med "pangdemiker"? Jag måste ha missat det för en 70 sidor sedan (?). Jag hittar det varken i slanglexikon eller får någon hänvisning till "nyauktoritära" eller högerextrema forum. Faktiskt ingen hänvisning alls.
    Angående Pangdemister eller vad det heter, kan jag upplysa dig.
    Det är en etikett som i denna tråd klistrats på de som har minsta kritik emot Sveriges coronastrategi. Det är en, uppenbarligen, vansinnigt rolig etikett och innebär att personen som får den är högerextremist, nyauktoritär, hatar Greta T, saknar läsförmåga, språkkänsla och förmåga att förstå så kallad fakta eller för den delen vanliga uttryck och ord. Samt eftersom dessa personer inte håller med vissa andra i tråden, innebär det att de glömmer de tidigare visdomsorden. 
    En pangdemiker är någon som utan att tänka, skjuter från höften, pang pang, dvs kommer med en annan bedömning av läget än de som kallar någon pangdemist. Det var säkert mer än 70 sidor sedan som detta uttryck kläcktes och förklarades.

    Ett intressant hittepåord med en intressant hittepåinnebörd. Man skulle även kunna kategorisera detta som barnslig pajkastning och fördomsfull generalisering, men jag stannar vid att kalla det intressant fenomen ....

    Själv är jag vaccinerad mot halmdockor så hoppas på det bästa. 
  • FuckGoggleAskMe
    Aniiee skrev 2020-08-31 21:02:50 följande:
    Emanuel Karlsten har några bilder/grafer på sin blogg. Bloggposten jag tänker på är dock från i juli (?) och jag vet inte om han uppdaterat den/gjort senare.

    Det är rätt naturligt att ha underdödlighet om man har haft en period av överdödlighet, särskilt om överdödligheten drabbar grupper som annars dör av olika orsaker. Begreppen är ju till för att göra jämförelser som sträcker sig över tid och situationer.
    Här tycker jag överdödligheten och underdödligheten verkar bra illustrerad. Det har varit mycket överdödlighet, och just nu är det lite underdödlighet. Jag tycker att vissa verkar ha en övertro på hur dessa siffror ser ut vid årets slut, dvs att det då totalt sett ska var mycket underdödlighet. Men vi får se ...

    https://www.svt.se/datajournalistik/overdodlighet-under-corona/
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-08-31 21:34:06 följande:
    Får väl se om din beskrivning anses korrekt av innovatören, samtidigt som ett godkännande skulle diskvalificera hittepåarna från trovärdig användning på allt som ens bara andas utanför manuskriptet. Lite otäckt fascinerande hur just hittepåarna är de som skjuter vilt omkring sig bara någon harklar sig (sic) om coronastrategier =)
    Ja det här är ju bara min personliga tolkning av tokigheterna ...
    Jag är tydligen högerextremist, SDare, Gretahatare, ordblind, förståndshandikappat, glömsk osv, men det är inga personangrepp utan bara en objektiv analys. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-09-01 18:25:46 följande:

    Självfallet går det diskutera framtiden och hur man skyddar för okända smittor.
    Det intresset finns inte här och diskutera den, främst för det är en mycket svår fråga.


    Det är en totalt skild fråga ifrån nuvarande strategi.


    Ja, underdödligheten är intressant.


    Hök?
    De kommer ut en gång i månaden, så 3-4 ggr till i år är rimligt att anta.


    Nja, på länken nedan redovisas statistik per vecka, så förstår inte det där om en gång i månaden. Eller är det hökarna som kommer ut en gång i månaden? Det är ju egentligen det du skriver.

    Framtida beslut borde väl diskutera utifrån hur det ser ut i dag, så varför är det skilda frågor. När du skriver - Det intresset finns inte här - menar du att du inte är intresserad själv av att diskutera det? Det är ju inte så att du kan bedöma vilket intresse som finns här för att diskutera olika aspekter. 

    https://www.svt.se/datajournalistik/overdodlighet-under-corona/
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-01 18:45:00 följande:
    Visa mig EN långsökt slutsats som jag har dragit i det inlägget. Allt bygger på fakta och jag drar inga vidare slutsatser alls. Du fortsätter med att lägga folk saker i munnen. Eller kanske här att påstå saker som inte alls här förekommit. 
    Du menar förutom det där med att du har exakt beräknat hur många av COVID19 offren som skulle ha dött av influensa etc tex under perioden januari till juni 2020? 
    Om det bygger på fakta, blir jag riktigt imponerad, för det måste innebära att du har en hotline till Gud Fader (eller Gud Moder eller motsvarande insiktsfull instans). 
    Ansök snarast för att jobba för FHM, inte ens de har dragit dessa djärva slutsatser!
  • FuckGoggleAskMe

    Just nu håller jag tummarna för att en av mina vänner inte är smittad, eller hennes familj. Hon var nyligen i kontakt med någon som hade noll symptom men testades positiv för några dagar sedan, i samband med en obligatorisk test vid resa utomlands. Min vän har inga symptom, men det hade ju inte heller den människan som testades positiv ... enligt reglerna där vi bor, måste min väns barn gå i skolan nu, trots den nyliga kontakten med någon smittad. Och dom får inte bli testade. Konstigt!

  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-09-01 20:43:52 följande:
    Lite långsökt och inte speciellt träffande, som sarkasmer behöver vara för att både vara kul och elaka.

    Men inte ett ord i allt självförhärligandet om det kluster du glatt hoppar över. Det åsiktskluster av rena fantasifoster som givetvis resulterar i ifrågasättande av upphovsmannens galna och bisarra retorik som är fylld av påståenden vad den andre tror, tycker, sagt, anser och avser - UTAN att den andre skrivit en bokstav om det, antytt det eller ens hade kunnat hallucinera ihop storyn på en näve svampar i ett grustag Hagfors. Ett oerhört fult, och helt värdelöst, sätt att föra debatt. Detta sitter du och försvarar.
    FDFMGA skrev 2020-09-01 06:58:35 följande:

    App app. Korrekturläsning skadar aldrig. Dr Tengele skulle de stå, en pangdemisk anspelning på Dr Mengele som var en nazistisk läkare som utförde experiment på judar.


    Nähä... Här överträffar du t.o.m din kompis i framkallandet av "suck-ge-mig-en-hel-karta-losec-och-ett-par-grytvantar-så-jag-inte-blir-avstängd" (fast det blir man). Är du spjutspetsen på lägstanivå i allmänbildning i halmslöjdens vänner, kan jag möjligen förstå varför du skriver ovanstående.
    Du är väldigt ambitiös som försöker förklara sarkasmer till vissa här, lycka till, men tror inte budskapet går fram tyvärr. 
    Vissa hänger tydligen en hel del på forum för högerextremister, och anser sig därför kompetenta att tillskriva vissa åsikter och egenskaper på personer här, enbart baserat på att man inte applåderar Svensk coronastrategi. Fascinerande fantasifoster ... Fast tycker nog att halmslöjdens vänner blivit orättvist indragna i detta, dom förstår nog bättre!
  • FuckGoggleAskMe
    Steven01 skrev 2020-09-01 21:48:47 följande:

    Ska vi konstatera att så här långt har Sveriges strategi fungerat utmärkt och alla gnällspikar här i tråden har haft fel?


    Nej. Varför säger du det?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-01 22:07:41 följande:
    Entourage brukar annars vara den gängse benäningen från nyauktoritärt håll.

    Men kompis gär väl också an.

    Ett tips: Det sägs att hämnden är den rätt som bäst serveras kall: Jag tror att det även gäller personangrepp,: De är inte särskilt effektiva om servitören är feberhet.

    Inte ens om klustret anstränger sig för att "lajka" inlägget fler gånger  än någonsin. Tja, för klustret är det säkert så, men jag syftade på den avsedda mottagaren. Där är det mindre effektivt att befästa mottagaren syn på klustrets emotionella status.
    Jag hade först tänkt att besvara detta inlägg, men insåg sen att det inte riktigt är möjligt, eftersom det inte innehåller något av substans. Återigen detta prat om nyauktoriärt ... är det något man drar till med när man inte vet vad man ska säga?
  • FuckGoggleAskMe

    Kul med alla länkar som postats, intressant läsning-lyssnande, tack alla!


    AndreaBD skrev 2020-09-02 18:05:07 följande:
    Jo, tack, nu fungerade det. Även om jag provade det tidigare också... 

    Jag håller i alla fall inte med. Sverige är inte tillräckligt ödmjuk??? Andra länder tycker inte det. När Tegnell gjorde uttalanden så som att man alltid lär sig mer, att det alltid finns saker som man skulle kunna göra bättre, så tolkades det i andra länder som att han erkänner att han hade fel. Så, utomlands har man motsatt intryck. Att svenskarna är mesiga som vanligt. Bara i Sverige tycker man då: Shit, nu var vi för framåt. 
    Nja, nu var det väl inte riktigt det dom sa ... intressant program.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin