• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Rataxes skrev 2021-07-15 11:05:05 följande:
    Näringsminister Baylan säger att han inte kommer att lägga sig i do.en.
    FDFMGA skrev 2021-07-15 08:49:12 följande:

    I så fall en påverkansoperation utifrån det regelverk statsförvaltningen har att arbete efter.

    Jag törs nog nästan lova att kalkutvinningen i Slite kommer att få fortsätta tack vare skickligt regeringsarbete och iofs Byggindustriernas lobbyarbete.


    "Man måste verka inom ramen för de lagar som finns. Och om domen står sig måste verksamheten upphöra?, säger Baylan till Di."

    Nu är det ju Makten framför allt som gäller för S, som ju sitter i regering med ludditerna i MP som i sin tur gärna sänker Sveriges ekonomi i sin villfarelse att det går att leva utan att använda jordens resurser.
    För att avsluta ämnet som ju inte direkt har med tråden att göra: Jag läste Di-artikeln och jag skulle nog ta fasta på detta uttalande av Baylan:

    Vi träffade Cementa i går eftersom vi ville ha deras bild av domen. De berättade att de planerar att överklaga. Och för egen del satte jag gång ett arbete för att analysera läget juridiskt där vi involverat tjänstemän från flera departement

    www.di.se/nyheter/efter-domen-mot-cementa-byggforetagen-satter-press-pa-regeringen/
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-07-15 11:23:48 följande:

    Kan det tros att tråden nu handlar om domstols-pandemin? - alla dessa somstolar och lagar som gäller för verksamhet i privat och offentlig regi


    Finns alltid alternativ.

    Vad gäller synen på Sveriges pandemistrategi är uppfattningarna så cementerade att det borde vara möjligt att utvinna ett överskott tillräckligt för att försörja Sverige resten av 2000-telet, inklusive en eventuell höghastighetsjärnväg på bropelare av betong.
  • FDFMGA

    Och Sverige har passerat USA sett till andel av befolkningen som vaccinerat sig,ett gap som lär växa sig allt större mot bakgrund av att många republikaner fortfarande tycks leva i den fantasivärld som Trump tillhandahöll.

    Slutspurt som Di kallar det är dock missvisande, vi kommer ju att vaccinera länge till och nå betydligt högre än 58 procent.

    www.di.se/nyheter/svensk-sprutspurt-kor-om-usa-i-vaccinationsracet/

  • FDFMGA
    Anonym (KB) skrev 2021-07-17 10:26:36 följande:
    Hur håller man avstånd på tåg? 

    Jag bokade en tågresa tidigare i somras just för att det var spärrande säten och bara fick vara 50% beläggning. Det kändes bra
    Tågresan tar 4,5 timmar.

    Får sedan ett meddelande att de spärrande sätena är borta, fr o m 15 juli körs fulla tåg igen.

    Vad är logiken i det?

    I butiker ska varje person fortfarande ha 10 kvadratmeter, men på tåg behövs inga avstånd alls???

    Fattar inte.

    Har avbokat resan och hyr en bil istället.
    Förhoppningsvis är tillräckligt många vaccinerade eller har en naturlig immunitet för att vi inte ska få ytterligare en smittvåg, åtminstone inte en som innebär att särskilt många hamnar på sjukhus i och med att det är yngre personer som i hög utsträckning inte är vaccinerade.

    Kanske detta är ett indirekt svar på din fråga men tyvärr finns det ju fortfarande en hel del äldre som inte är vaccinerade.

    Något jag tycker är beklagligt är att FHM fortfarande håller fast vid att äldre ska vaccineras med AstraZenecas vaccin, iom att det verkar skydda sämre mot deltavarianten och iom att en hel del avstått från att vaccinera sig pga rädsla för AZ-vaccinet så innebär FHM:s rigiditet förmodligen att ett antal personer kommer att dö i onödan.
  • FDFMGA
    Anonym (KB) skrev 2021-07-17 11:15:05 följande:
    Alltid lika luddigt när det gäller Tegnell tycker jag. 

    Jag antar att FoHM resonerar som att alla äldre och i riskgrupp är fullvaccinerade nu, men varför ens fortsätta med halvdana restriktioner?
    Varför inte bara släppa allt fritt?
    Låta smittan härja när den ändå inte belastar sjukvården längre?

    Några danska läkare och forskare menar att det borde vara så, stod i aftonbladet idag.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/A3rjpr/danska-experten-corona-ar-inte-farligt-langre
    Men alla äldre och alla kända riskgrupper är inte vaccinerade.

    Dessutom skyddar förmodligen AZ-vaccinet sämre mot deltavarianten än mRNA-vaccinen. Det finns också åtskilliga äldre som skrämts av skriverierna kring biverkningar av AZ-vaccinet.

    Varför inte erbjuda dem ett mRNA-vaccin i stället.

    Smittan belastar inte sjukvården för närvarande, inte mycket iallafall, men så länge smittan finns kvar kommer förr eller senare många äldre att smittas, belasta sjukvården - och en del av dem kommer att dö en mycket plågsam död.
  • FDFMGA

    Nu har det för övrigt presenterats nya studier som indikerar att Pfizers vaccin ger ett  betydligt bättre skydd mot deltavarianten än vad israelstudien antyddeGlad


    Tis 6 jul 19:59 #17487 Citera Anmäl
    Pope Joan II skrev 2021-07-06 19:42:45 följande:
    Något skumt? En konspirationsteori in the making?
    Nej, bara illa formulerat av mig.

    Jag har svårt att tro att Pfizers vaccin förlorar så pass mycket av sin effekt ism att deltavarianten tar över.

    Jag skulle ha kunnat skriva att det är ju bara en enskild studie - man kanske ska vänta med att dra långtgående slutsatser tills fler studier gjort och  vi har ett bättre underlag.

    Ungefär som kanske Tegnell skulle ha svarat
  • FDFMGA

    Tja, det finns ju folk till allt, så det lär ju även finnas en och annan som som är orolig för att det ska visa sig att den höga vaccinationsgraden i Sverige kommer att innebära att den så kallade fjärde vågen i princip kommer att uttrycka sig som en sommar- och höstförkylning bland unga ovaccinerade.

    För närvarande tillhör Sverige de länder i Europa där andelen som dör är som allra lägst.

    Själv oroar jag mig för extremvädret och dess orsaker - att det skulle kunna vara så att vi redan passerat en av de så kallade "tipping points" som påskyndar klimatförändringen och gör den mer irreversibel.

    Det finns ju folk till allt - så sådant kan man också bli oroad av.

  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-07-24 10:48:53 följande:

    Siffrorna ser faktiskt otroligt bra ut, nu har man tydligen gott om tider över ett säkerligen en vecka.
    Men ändå har ökningen varit väldigt bra.
    Antalet doser givna:
    2021-07-23 10 142 632
    Antalet vaccinerade personer med minst en dos:
    2021-07-23 6 201 312 75,8%
    Antalet personer som fått två:
    2021-07-23 3 941 320 48,1%


     


    Ser man på en del andra länder, så ser man hur de slagit i taket rätt tidigt.
    Vissa brottas redan vid 20-30% att få mer ta vaccinet och dos ett.
    Vi ligger på 75,8%, det är väldigt bra siffror.


    Kommer ihåg när man ville vi skulle spruta in luft i armarna, och hur dåligt vi var i Sverige för att läkemedelsbolagen inte levererade sina doser.
    Som om de brydde sig ett jävla skit om Sverige i det avseendet, och med tanke på hur lite de brydde sig när EU satte press på dom.


    Jag tror det blir en bättre höst, men frågan är bara hur bra.
    Och nästa mutation, kommer vaccinationen ta den med tro.
    Det är frågor som finns kvar, men rapporter som kommer in berättar ofta om en mycket lägre dödlighet.
    Så vi hoppas och tror det blir fallet också.


    Pfizers vaccin ger 88 procents skydd mot deltavarianten, alltså ett mycket bra skydd.

    i den mån du oroar dig för folk i fattigare länder bör du nog fortsätta att oroa dig. ur ett globalt perspektiv har vi misslyckats fullständigt med att hantera pandemin, men ur ett snävt svenskt så har vi lyckats ganska väl hittills

    Det var synd bara att alliansregeringen fimpade Sveriges egna vaccinfabrik. Ur ett strikt svenskt perspektiv skulle vi behöva en egen produktion av mRNA-vaccin. Det kommer såklart att dyka upp nya mutationer och vi kommer att behöva förlita oss på amerikanska läkemedelsbolags välvilja och kapacitet om det skulle visa sig att det börjar sprida sig en variant som i hög utsträckning smittar redan vaccinerade.


  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2021-08-04 15:46:45 följande:

    Global angelägenhet, men Sverige anser det bättre att svenskar i Thailand flyger fram och tillbaka till Sverige för att vaccinera när det inte finns vaccin i Thailand.

    Frankrike, USA mfl skickar däremot dit lite vaccin till sina medborgare; både snabbare, lättare, mer praktiskt och miljövänligare för medborgarna att bli vaccinerade. Sverige föredrar den för staten billigaste och minst arbetsamma lösningen.

    www.expressen.se/nyheter/nodropet-fran-thailand-nu-flyttar-bo-64-hem/


    Det verkar väl rimligt att Sverige vaccinerar folk som bor i Sverige och inte kräver att ryska ambassaden ska vaccinera ryska medborgare som bor i Sverige med Sputnik, kinesiska ambassaden kinesiska medborgare med ett kinesiskt vaccin, etcetera.

    Det är vettigare om vaccineringen sker i närområdet. Därmed inte sagt att man inte kan skicka överskott av vaccin till till exempel Thailand så att bärplockarna är vaccinerade när de kommer hit.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin