• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Idag får vi reda på att  viruset inte ens kommer ifrån Italien, Kina, Österrike och som förekommer i Sverige.
    Utan nu nämner man att genetiken i viruset  kommer ifrån stammen i Frankrike, England och USA.
    Och det bara berättar med än en större tydlighet att vi var chanslösa i den initiala smittspridningen.
    Och blickarna var riktade åt fel håll, och analyser att smittrisken är låg, helt plötsligt kommer i en helt annan dager.
    Själv fått frågan om jag besökt IT och AT främst, medans vi nu förstår att frågan skulle var har du besökt GB, FR och USA.


    Ett mycket svårt slag för populisternas påståenden som kommit här.(pratar om den gruppen som inte intresserade av fakta, inte de som har befogad kritik eller frågeställningar, så vi inte får ett missförstånd där.)
    Frankrike pratade om redan i November hade man fall.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-05-30 10:31:29 följande:
    DN:

    "Tidig smitta kan ha kommit från Storbritannien och USA

    Trots att det redan i början av mars fanns tecken på möjlig samhällsspridning av viruset i USA och Storbritannien, valde Folkhälsomyndigheten att inte ta prover på resenärer därifrån.
    Nu visar analyser att Sverige kan ha fått in smitta från just dessa länder, innan det fanns en konstaterad samhällssmitta, rapporterar Sveriges Radio Ekot. 

    - Vi kan se att det finns ett nära släktskap mellan virus som är påvisade hos fall i Sverige, och bland annat virus som är påvisade i Storbritannien och Frankrike, samt USA, säger Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, till Ekot. 

    Trots det rekommenderades bara tester för resenärer från de värst drabbade länderna: Kina, Italien, Iran och Sydkorea.

    Men Karin Tegmark Wisell tycker inte att analyserna behöver betyda att Sverige borde ha provtagit resenärer från fler länder, utan säger till Ekot att det då handlade om att försöka identifiera huvudparten av risken i relation till de resurser som finns."

    Det är närmast surrealistiskt att en myndighet som gjort så många misstag, misslyckats med det mesta de tagit sig för och dessutom framstå som inkapabla att tolka ens sin egen statistik ändå är så nöjda med sitt agerande. 

    Obegripligt, idiotiskt och dessvärre också vad som lett fram till den tragedi som drabbat och fortsätter drabbar så många. 

    Usch. 

    Smittan fanns i Frankrike redan i November och efter man obduktioner och tester.
    Detta berättar att smittspridningen var redan igång före vi visste nått om COVID-19.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-05-30 11:31:50 följande:
    Fast det står heller inte att det inte kommer från Italien, Österrike och Kina ser jag nu när jag läst. 

    Det står att man missat smitta från Frankrike, England och USA.
    Ja, och den genetiken som dominerar i Sverige, vilket sätter allt i en helt annan dager och tidsmässigt.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-05-30 11:53:36 följande:
    Men det fanns ju säkert då i Kina också, i November? Inte så att de officiellt hade erkänt problemet då, men man får ju räkna med att det har funnits ett tag när de erkänner att de har det i landet. Samma sak med ryssarna, som ju också håller dåliga nyheter hemligt ett tag. . 

    Ja, det är nått vi kan räkna med.
    Men även Kina bör haft problem och förstå vad som hände i början, och sen vet vi att de vill tysta ned smittan innan de visste om fattningen.


    Anonym (sant) skrev 2020-05-30 12:10:26 följande:
    Hade varit intressant att se själva studien.

    Vi får följa den, men det sätter mycket i en helt annan dager.
    Och det narrativ vi har nu kommer helt enkelt försvinna, och vi får en ökad förståelse till varför vi fick en sådan spridning.


    Anonym (sant) skrev 2020-05-30 12:14:03 följande:
    För att se om det finns något särskilt som tyder på att smittan först kom från England, USA och Frankrike, och om man undersökt genetiken på alla positivt testade, eller på en liten del.

    Det är den genetiken man berättar för oss, och det gör frågan svårare än vad man vill tillstå och göra den.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    louisa83 skrev 2020-05-30 23:38:54 följande:
    Alltså den initiala smittan kom ju inte från de hemvändande skidturisterna, det kommer väl alla ihåg. Den hade ju kommit till Sverige, och sen var alla oroliga för att sportlovet var i antågande, och diskussionerna var ju huruvida sportlovsresenärerna skulle dra med sig ännu mer smitta. Jag deltog i några såna diskussioner här på familjeliv till exempel. Vissa undrade om de skulle våga skicka sina barn till skolan efter sportlovet, och andra undrade om de kanske borde stanna hemma i karantän ett par dagar efter att ha kommit hem från resan.

    Sen efter sportlovet så kommer jag ihåg att det ploppade upp några fall på nyheterna om ett par familjer som kommit hem från skidsemester i Italien och visat sig fått corona och fick stanna hemma i karantän.

    Det var så mycket folk som var oroliga inför vad sportlovsresandet skulle ha för betydelse för smittspridningen, att det är helt oansvarigt att FHM inte gick ut med riktlinjer då. Alla var mycket medvetna om vilka konsekvenser det kunde få. Men ja, som Tegnell sa då, "det kommer inte ske en större smittspridning i Sverige". Och två månader innan det sa han, att det aldrig kommer sprida sig till Europa. Det är en sån man som Sverige har valt att lita på just nu.

    Nu hade han tydligen sagt att Sveriges utveckling är positiv. Positiv?! Men alltså nu får han ju ge sig. Han lyckas vrida och vända på ALLT till hans fördel. Han har bortförklaringar till allt. Alla länder som det går bättre för, är tydligen aldrig bättre utan de följer bara en annan kurva än Sverige. På svaret varför Sverige har så höga dödstal, så beror det tydligen bara på att Sverige räknar dödstalen sååå annorlunda än andra länder (fyi Grekland räknar också in äldreboenden). Och sen döljer tydligen alla länder i världen sina riktiga dödstal, för att, let's face it, bara Sverige går att lita på.

    Även om han och FHM inser till slut att det sket sig, så kommer de ändå hålla uppe fasaden. De skulle aldrig erkänna att de tagit fel strategi. Inte ens sen studier visat att den där flockimmuniteten nog inte är så lätt att uppnå iallafall.

    I början var det jättecoolt att vara svensk. All uppmärksamhet som Sverige fick. All förväntan. Om man idag läser utländska medier om Sverige och hör hur människor i andra länder pratar om Sverige så är det bara pinsamt. Sverige framstås som oerhört oansvarig och folk har förstått att det numer är ett land som tänker mer på ekonomin och pengar än på sina medmänniskor. Och det är oerhört smutsigt. Jag har intrycket av att många är besvikna på Sverige, Sverige har alltid haft ett bra rykte internationellt sett vad gäller staten och att alla hjälps åt i samhället vad gäller skola sjukvård bidrag och så. Nu har den bilden blivit ruckad. Men det är väl egentligen sanningen om dagens Sverige. Den nyare bilden av Sverige stämmer bättre in på dagens Sverige än den gamla bilden. Folk tänker mer på sig själva i dagens Sverige har jag intrycket av. Och svenskar har blivit mycket mer kapitalistiska. Därav blev Sveriges avvikande strategi verkligen ingen chock för mig. Den bestämdes av regering och FHM, men de flesta av folket stod bakom den till 100%.

    Vi har så många kandidater med smitta, så att de narrativ man haft är nu stendöda, och man måste se smittspridningen på annat sätt med denna kunskapen.
    Och svart och vitt är inte frågan.

    Ja, det finns en hel del positiva saker i smittan, även negativa.
    Varför tror du att det är svart och vitt för?

    Du går händelserna i förväg om det sket sig eller inte.
    De ekonomisk konsekvenserna för nedstängda länder ger mer skador än viruset i sig självt.
    Om man nu inte har en oljefond på 10 440 000 000 000, då har men ett större svängrum för nedstängning.
    Men här börjar sen exempel komma om länder som inte haft denna omfattning av initial smitta.


    En del vill aldrig komma fram till nått, och undviker se frågan sakligt.
    Som jag sagt ett tag nu, det ser ut som vi gjort frätt, då andra länder börjar inse hålla stängt kostar mer, och då pratar vi inte bara om pengar.

    Aldrig brytt mig om att jag är Svensk, är till 100% irrelevant för frågan.
    Och det är långt ifrån klart än, försök komma ihåg det.
    Dock är vi nu mer förberedda för en andra våg, än mot innan.


    Är du medveten att det är människor som tagit in viruset ifrån andra länder, under en tid vi inte ens visste nått alls.
    Och att de i sin tur har spridit det in i samhället och äldreboenden?
    Undrar för ibland verkar en del glömma det.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-05-31 09:33:55 följande:
    Oj, vilket minimalt underlag.

    www.svt.se/nyheter/snabbkollen/fhm-viruset-li...

    Coronasmittan kan kommit till Sverige via bl.a. Storbritannien, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten till Sveriges Radio.

    -Vi kan se att det finns ett nära släktskap mellan virus som är påvisade i Sverige, och bl.a. virus som är påvisade i Storbritannien och Frankrike samt USA, säger hon.

    Slutsatsen dras efter att coronavirusets gener studerats i ett 50-tal svenska smittfall från mars. I flera fall hade generna stora likheter med gener från bl.a. Storbritannien och USA. 


    Det är genetiken som berättar att det är så, givetvis krävs det mer undersökningar om detta.
    Men om genetiken i viruset visar sig vara som man börjar flagga för, då berättar det att viruset var i landet långt före några åtgärder ens diskuterades.


    Och detta är nått man kommer titta närmare på, men med tanke på man konstaterat detta redan att vi har en virus genetik som inte är ifrån de länder ni lyft.
    Det betyder i sin tur att de narrativ man kört är idag inte längre hållbara med dessa uppgifter.


    Och man får fråga mer, och 50-tal av hur många är ett första steg att kolla på, är det 50-tal och samtliga, hmm då är inte underlaget minimalt, utan 100%.


    Är det så här du behandlar forskning och dess resultat?
    För om det är, så berättar det att du har en agenda och inget intresse att komma fram till nått.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    KillBill skrev 2020-05-31 10:26:02 följande:

    Det har kommit intressant data från studier som man har gjort på de Covid-19 virus som svenskar har smittats av. Data pekar mot att smittan framförallt kom från länder som Spanien, Frankrike och Storbritannien samt USA och inte Kina och Italien.  Troligen har tiden för sportlovet (när många svenskar reste) haft stor påverkan på att smittspridningen i sverige blev stor.. 

    twitter.com/AgnesWold/status/1266803157138620...


    Där var underlaget, och det var en stor koncentration på den stammen.
    Och då kan vi överge detta narrativ vi hört i månader, frågan om de kommer överge det.
    För vi vet också den tidsmässiga tiden för smitta är nått vi inte ska tala högt om.

    Nått säger mig dessa element inte har ett intresse att komma fram till nått, och har en stor selektivitet som tex louisa.
    Där man kompartmentaliserar forskningen och annat, så det passar ens narrativ den agendan man har(vad den nu är)
    Folk har svårt och acceptera att svar inte kommer med knäppningar med fingrarna också, folk visar en extrem otålighet och vänta på fakta, fakta som tar tid att få fram.

    Känns rätt lustigt och prata fakta och forskning, med folk som inte ens det allra minsta förstår den eller ens har intresset och veta vad den är.

    Dock är det otroligt intressant och se virusgenetiken, och att den inte är Italien, Kina och Österrike.
    Och än mer intressant att de fall man fick därifrån har man lyckats kväva rätt okey.
    Hoppas dom dyker lite djupare i detta, så vi kan bli bättre på smittspårning.
    Även på AT, IT och CN, så vi får en större bild av hur smittspridningen gick till, och vad för åtgärder som var effektiva och de som inte var.

    Vilket är Sveriges tidigaste dokumenterade fall?
    Vet FR hart redan i November, och liknande i en del andra länder.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-05-31 19:34:48 följande:
    Säg mig en vetenskaplig undersökning där det räcker med femtio exempel när det handlar om nästan 40 000 kända fall. 

    Urvalet är så begränsat att det kan anses i det närmaste irrelevant, när det gäller så få fall. Det kan lika gärna handla om att folk fortsatte resa trots att de kände till riskerna med covid19, och därmed fick smittan i Frankrike, England och USA i mars.

    Så du vet inte, mycket intressant.
    Kanske du ska ta reda på detta då, så återkom sen.

    Mätningen berättar vilken stam som dominerar i Sverige och vart den kom ifrån.
    Men jag förstår man protesterar, för detta innebär alla narrativ man kört i nån månad nu är stendöda.
    Då uppenbarligen smittan är från annan direkt härkomst än vad man trott.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (haha) skrev 2020-05-31 19:44:21 följande:
    Det står ju ingenstans? Var står det?? Var står det att det finns en dominerande stam????

    Det står KAN och det står att I FLERA FALL (AV 50!!!) hade generna stora LIKHETER med gener från bland annat UK och USA. 

    INGENSTANS står det du påstår!!!
    All information finns där, återkom när du läst den.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-05-31 19:49:37 följande:
    Nej, mätningen berättar var femtio av fyrtiotusen kända fall kommer ifrån, inte när den smittan uppstod i stort (om den är utbredd i Sverige, det vet ingen), och inte var resten av fallen kommer ifrån.

    Ditt inlägg är bara okunnigt.

    Nej, den berättar om ~200 och ett tvärsnitt.
    Man måste dock ställa frågan mer djupare för att få en klarar bild.
    Och inte heller var det ~38000 fall vid tidpunkten,  bara en sådan sak.

    Jag förstår en del är satans besvikna över dessa uppgifter, för en del har fört ett narrativ som nu är stendött.
    Dock bör man titta djupare på detta, och se vad man kan lära sig av detta och härkomst.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin