Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-06-22 21:13:10 följande:
    Som om inte Sverige hade stängt ner fabriken om man fick över 1000 personer smittade i en enda fabrik! Dock tror jag inte att vi ens skulle få det. Det låter skumt att över 1000 människor jobbar så tätt ihop och sedan fick man inte ens tag på alla, hörde jag, för att de flesta inte kunde språket.  
    Varför låter det skumt? Där jobbar invandrare från alla möjliga ställen. 

    Hur som helst, har inte haft styrkan att läsa allt i denna tråd, och detta har kanske redan debatteras, jag är inte riktigt i synk ibland, för bor inte i Sverige. 
    Men, efter att ha plågats av att höra den nyliga intervjun med Ann Linde och DW, vet jag inte riktigt om jag ska ansöka om nytt medborgarskap, bränna passet eller vad. OK, hennes engelska är bedrövlig, men det kan jag leva med. OK, jag är inte sosse, men jag brukar inte skämmas ihjäl pga svenska sossar. Men nu är det väl nästan så ... Gud så pinsamt ... är inte så stolt över att vara svensk när man hört detta. Riktigt pinsamt, tydligen har SD anmält till KU, och det är på vippen att jag tycker att SD faktiskt gör något bra, vilket jag aldrig trodde skulle hända. 

    Jag läser ju på nätet och pratar regelbundet med en del svenskar, men har ju inte koll på vad folk i allmänhet tycker om detta. Är det många som skäms, eller stödjer man denna pinsamhet?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-06-24 20:42:44 följande:
    Aha, är det kritikerklustrets senaste analysSkrattande

    Ja, vid sidan om att Peru normalt sett har en hög överdödlighet.

    Jag tycker att det är ganska givande att läsa kritikerklustrets analyser och då inte enbart de som går ut på att man utsätts för personangrepp och är kränkt.

    Ur mitt perspektiv talar klustrets analyser sitt tydliga språkSkrattande

    Ha nu en fin sommarkvällSolig
    AndreaBD skrev 2020-06-24 23:11:38 följande:
    Kolla upp vad överdödlighet betyder! Du har missförstått det. 
    Normalt sett har en hög överdödlighet? Det är normalt att det är för högt? Hur kan det då vara normalt? Förstår inte vad som menas ...

  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-06-27 17:23:15 följande:

    WHO har kanske tagit del av den framtidsspaning som gjordes i den här tråden för några dagar sen. Man blir ju en smula betänksam hursomhelst.

    I spaningen påstods det att "Glorian (Tegnells) riskerar att falna betänkligt när Corona summeras och det visar sig att Sverige har tio gånger så många döda som våra grannländer tillsammans. Och när ansvariga politiker snabbt går ut och skyller ifrån sig med att "vi följde bara expertisens råd".

    jag såg exakt samma påstående i en annan tråd, men då från någon som trodde att spaningsresultatet redan var verklighet och att det bara var politikernas förklaring att allt är expertisens fel som återstod.

    Det är faktiskt rättt intressant att så många inom kritikerklustret har förmåga att se in i framtiden. Hade jag samma förmåga skulle jag fokusera på rätta Lottoraden vid sidan om andra aktiviteter.

    Sverige är ett av WHO:s främsta givarländer, så jag gissar att WHO kommer att få pudla rätt rejält. Det vore ju synd om det kom till en reell schism mellan Sverige och WHO. Visst kan man kritisera WHO för att man fjäskar och kryper för den kinesiska diktaturen - men samtidigt gör ju organisationen mycket för att bekämpa sjukdomar.


    Och vad ska WHO pudla om? Dom presenterar bara fakta www.euro.who.int/en/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/statements/statement-digital-health-is-about-empowering-people
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-06-27 19:50:01 följande:

    Ja, WHO ska tydligen veta sin plats och inte gå emot Sverige som är ett av deras främsta givarländer. Hm, vad låter det som...? 

    Jag säger då det. 


    Ja, bäva WHO, Sverige har talat!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-06-27 20:10:11 följande:

    De har ju redan gjort en halv pudel, den resterande delen kan vi nog få vänta på.

    Ja, det är beklagligt att WHO i så stor utsträckning har blivit Kinas megafon.

    Men det kan vi nog leva med. Värre är att Kinas ambitioner sträcker sig långt bortom inflytande över WHO.

    Men att WHO bara fokuserade på statistiken över smittade förvånar mig inte. De borde kanske ha kontrollerat fler "statistiker" för att låna ditt uttryck


    Halv pudel? Nej de bara uppdaterade. Borde de i stället fokusera på antal dödsfall per millioner invånare kanske, där Sverige ligger på 7e plats i världen? Visste inte att statistiker var mitt personliga uttryck, kul!
  • FuckGoggleAskMe

    Oj nej! Gjorde jag verkligen ett slarvfel i ett inlägg? Detta blir då mitt sista inlägg, för nu går jag och skjuter mig, hej då!

  • FuckGoggleAskMe

    50 nya dödsfall i Sverige senaste dygnet. I Israel, där en andra våg är på gång, 1 nytt dödsfall. Sverige har nu fler smittade än tex Belgien och Nederländerna, där dom också trappat upp testningen en massa. Deprimerande...

  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-06-28 23:33:18 följande:
    Iran har definitivt en andra våg. 
    Ja? Iran, med 83 millioner innevånare, hade 144 dödsfall senaste dygnet. Och? Ser du inte att Sverige har ett oproportionellt stort antal dödsfall? Och andra vågen i Israel, med 1 dödsfall per dygn, jämfört med Sverige ...
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-06-29 10:30:20 följande:
    Jag pratade om andra våg nu, inte om antal döda. Det ena har inte alls med det andra att göra. Poängen är att antal aktiva fall hade varit nere på 12.000, och är nu uppe i 31.000 igen. Då kan man nog prata om en andra våg. I Israel är det ganska lik, från 1900 smittade till 6300. Sverige är fortfarande i första vågen, och vi kan inte heller veta om antal smittade har gått upp eller ner, för att vi inte har kunnat testa tillräckligt. Men antalet dödsfall har ju gått ner långsamt men säkert hela tiden. 
    Tack för förklaringen, nu förstår jag. Jag skrev om att så många dött och smittats i Sverige, i relation till några andra länder. Du svarar med att det är en andra våg i ännu ett annat land. Jag skulle låtit mitt svar till det ha stannat vid Ja?.
    Det låter kanske konstigt, men om du skriver att det är en andra våg i Iran, tolkar jag det som att du vill uttrycka att det är en andra våg i Iran. 
    Eftersom du citerade ett inlägg från mig beträffande hög dödsfallssiffror etc, var jag dum nog att återkoppla till det.
    Jag är inte så imponerad över att dödsfallen i Sverige har långsamt gått ner. I många andra grannländer ligger siffrorna på kanske 1 eller 4 nu, inte 50. Det är den skillnaden jag menade. Jag är ju imponerad om någon bantar 10kg, men kanske mindre imponerad om personen vägde 140kg till att börja med, och levde på tårta men gick över till husmanskost.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-06-29 15:01:30 följande:
    Nej det är inte 50dödsfall det senaste dygnet, utan rapporterade.
    Ok, rapporterade dödsfall. Tror du att vid en återblick om ett par veckor, visar sig denna siffra vara helt åt skogen? Kanske 14 exakt det dygnet? Eller 5?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin