Inlägg från: Anonym (Inte ett fan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte ett fan)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (sant) skrev 2020-05-04 02:24:00 följande:
    Nej, det får vi verkligen hoppas.

    Vet inte riktigt vad fhm menade när de sa att det kanske kommer en andra värre våg. Hoppas inte de menade som då i alla fall.
    Tror att de menade att det då sammanfaller i tid med säsongsinfluensan då vården m.a.o redan är belastad. Fast jag tycker det är ett udda sätt att uttala sig då det inte handlar om att den andra vågen på något vis skulle vara värre, utan snarare på omständigheter omkring. Jag tolkade det först som att viruset i sig skulle bete sig mer aggressivt tex med ökad dödlighet, eller att yngre skulle drabbas värre.
  • Anonym (Inte ett fan)
    FDFMGA skrev 2020-05-04 08:12:08 följande:
    Varaktigheten och omfattningen av immunitet mot covid-19 kan man knappast beräkna teoretiskt, utan det blir något som visar sig nu i sommar och under kommande år.

    Eftersom jag inte behöver väga mina ord på guldvåg blir min gissning att den processen blir lite mer utdragen i länder där man i det längsta försöker gömma sig för smittan i väntan på ett mirakel än i Sverige och de länder där man nu successivt öppnar upp mot smittspridningen.

    Hursomhelst borde det vara hoppingivande för WHO och andra som tog uppgifterna från Sydkorea om att man kan smittas upprepade gånger under ett kort tidsintervall på allvar att landet nu har sett över mätmetoderna och dementerat påståendet.
    Du kan inte förringa betydelsen av att köpa sig tid. Forskare och vårdpersonal lär sig mer om viruset för var dag som går,  och tester av nya mediciner pågår ständigt. Länderna har dessutom en del att lära sig av varandra, och nya rön uppkommer,(likväl som hos FHM) i takt av att de lär sig nya saker om Covid-19. De råd FHM gav i tidigt skede har också ändrats över tid, för att de lärt sig mer om hur viruset fungerar. Samma sak borde därmed gälla åtgärder och mediciner som kan rädda liv.

    Det känns inte så självklart att det är bäst att vara först ut på arenan.Särskilt inte om det senare visar sig att nya rön/mediciner kan orsaka färre dödsfall.
  • Anonym (Inte ett fan)

    Märkligt att alla bara gapar om att vaccin kommer ta lång tid att utveckla. Medan det fullkomligt ignoreras att vaccin inte är enda alternativet. Det testas för fullt på redan befintliga mediciner, och nya åtgärder som kan bidra till minskade dödsfall. 


    De som öppnar upp senare har större chans att få vara bland de första att få effekt av detta när den allvarliga formen slår till. Eller tror ni att forskningar och åtgärder inte utvecklas över tid i takt att de lär sig mer om viruset?

    Jag vågar nästan lova att de flesta som försvarar  strategin till fullo, är de som har möjlighet att arbeta hemifrån eller redan haft den milda varianten av Covid. Alternativt de <odödliga> ungdomarna.

  • Anonym (Inte ett fan)
    Anonym (.) skrev 2020-05-04 14:47:57 följande:
    Samtidigt har vi i stort sett inte kommit någonstans när det gäller nya mediciner. Man vet inte varför viruset beter sig som det gör. Man har inte hittat några mekanismer att angripa och man har inte sett någon behandling som har bättre effekt än något annat. Trots att världens samlade narkosläkare (+ett flertal andra läkarkategorier) klurar på detta dagligen.
    Remdisivir hävdar en del fungerar någorlunda, och jag tror ju inte de slutar upp med att testa befintliga, och utveckla nya mediciner. Även nya åtgärder dyker upp som inte har med medicin/vaccin att göra, både innan smitta och under sjukdomstiden.
  • Anonym (Inte ett fan)
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 15:21:46 följande:
    De flesta befintliga mediciner har förmodligen redan testats, det är ju inte så att läkare står och tittar på när patienter dör som flugor, hade det funnits någon mirakelmedicin där så hade det redan visats sig, så om de har någon effekt är den marginell och nya mediciner tar precis som vaccin lång tid att få fram. 
    Så hoppas inte på för mycket. 
    Jag hoppas att detta förhindrar en del av dödsfallen åtminstone.
    https://www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/coronalakemedlet-remdesivir-kan-finnas-i-sverige-om-veckor/
  • Anonym (Inte ett fan)
    AndreaBD skrev 2020-05-05 18:44:49 följande:
    En kraschad ekonomi kostar MÅNGA människoliv. Personligen tänker jag uteslutande på människoliven. Och därför skulle jag just inte vilja ha en lock-down. Det kostar fler människoliv. Det är bara min bedömning....
    Samtidigt som man hejdar smitta så räddar man också människoliv. Så hur kan ni så säkert veta att en locktoner dödar fler?
    https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sjunkande-halter-av-luftfororeningar-kan-radda-fler-liv-an-coronaviruset-tar
  • Anonym (Inte ett fan)
    Anonym (.) skrev 2020-05-06 12:04:16 följande:
    Därför att en nedstängning har negativa effekter för samhället.
    Så vi slapp de negativa effekterna av att inte stänga ned samhället? Eller fick vi del av både pest och kolera = arbetslöshet och dödsfall av smittspridning?
  • Anonym (Inte ett fan)
    AndreaBD skrev 2020-05-07 13:18:28 följande:
    https://omni.se/giesecke-alla-kommer-bli-smittade-forr-eller-senare/a/Xg1zpB

    H
    är är den korta versionen, den långa var i Svenska Dagbladet idag. Då skrev han lite mer ingående om att det inte spelar någon roll vad vi gör, resultatet kommer att bli samma. Just för att det här viruset smittar snabbt och många märker ingenting. Han säger, vi kommer så gott som alla få det, det går inte att stoppa och oavsett åtgärder så kommer det att se likadant ut för alla länder när det är över.
    Det är väl fortfarande inget land som inte tror att folk förr eller senare blir smittade?
    Möjligen undantaget Nya Zeeland. Resultatet att många (alla) blir smittade kan dock se olika ut, i form av att sjukhusen får begränsat antal sjuka och möjligheten att det med tiden kommer åtgärder eller mediciner som mildrar de mer allvarliga symptomen. Med andra ord så behöver inte utfallet se likadant ut, trots att lika många blir smittade.

    Jag läste dock att om andra länder applicerat Sveriges strategi hade det varit förödande. Så en panik lockdown var med sannolikhet det bästa möjliga alternativet för dem.

    Sverige har fått en mindre del av både pest och kolera. Om man stängt igen hade det varit övervägande kolera men desto mer pest. Frågan om en halvmesyr är det bästa alternativet vet knappast vi, särskilt om inte ens AT är säker på att deras strategi är den bästa.

    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/rapporten-darfor-ska-ni-inte-kopiera-sverige/

    https://www.svd.se/tegnell-inte-overtygad-om-sveriges-coronastrategi

    J
    ag är dock mycket mer kritisk i frågan om smittspridning och munskydd. Att man inte lyssnat till länder som har betydligt mer erfarenhet.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin