• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-07-14 12:09:45 följande:
    Det går ju att förstå som att du riktar kritik mot den parlamentarism och den förvaltningsmodell som Sverige har sedan Oxenstiernas tid och isället förespråkar en mer politisk styrning av myndigheterna? 

    Eller så har du ingen aning om hur myndigheternas självstyre fungerar  och inbillar dig att det finns någon sorts socialdemokratisk infiltration i förvaltningen...  Detta är ett narrativ som sprids av skrikhögern och SDs svans och vurmare bl.a..

    Kritiken mot Sveriges hantering av pandemin här i tråden är verkligen undermålig -   i betydelsen att den saknar relevans och saklighet, 
    Ja, den svenska förvaltningsmodellen är inte så populär i alla kretsar. Inte bland dem som vill att politikernas inflytande ska genomsyra all verksamhet.

    Men som du skriver så kan ju också oförmågan att skilja mellan regering och myndighet bottna i ren okunskap.

    För några dagar sen läste jag en kommentar från en kritiker av FHM och regeringen som ansåg att det var sjukt oansvarigt av FHM att tillåta publik på arenorna under Fotbolls-EMTomte
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-14 12:40:00 följande:
    Din kritik är verkligen undermålig, i avsaknad av relevans samt osaklig som nu förklarats av hjärtemojin padriac, jag håller trots det med dig.
    Ja, vi delar uppfattning om att det borde vara upp till regionerna att besluta om när de är lämpligt att börja vaccinera 16-17-åringar.

    Padirac anmärkte väl på uppfattningen att FHM befolkas av sossar, det som FuckGoogle skrev. Själv har jag inte en susning om huruvida Tegnell är sosse eller inte - men skulle jag tvingas gissa så sätter jag ett M på honom.

    Personligen tycker jag gott att Västmanland kan börja vaccinera 16-17-åringar i morgon och strunta i FHM:s rekommendation om 9 augusti - elelr vad det nu var för datum.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-14 14:34:28 följande:
    Kritiken här i tråden stod det. Och tråden deltar du ju ganska frekvent i.
    Ja, det förekommer att jag är kritisk till FHM, särskilt vid pandemins inledning hade jag en tendens att vara det.

    Däremot tar jag aldrig åt mig av kritik som inte är riktad mot mig - och mycket sällan av kritik som är riktad mot mig.
  • FDFMGA

    Oavsiktlig satir är en mycket vanlig genre på Familjeliv - faktisk så vanlig att man skulle kunna tro att det inte handlade om satir utan snarare okunnighet.

    Jag såg nyss ett inlägg där någon ondgjorde sig över att regeringen stoppar Cementa i Slite på Gotland.

    Alltså ytterligare en satir över kverulanters oförmåga att förstå den svenska förvaltningsmodellen. Det är alltså Mark o miljödomstolen som inte ger Cementa förnyat brytningstillstånd.

    (I och med att Cementa står för en mycket stor del av den betong vi använder i Sverige så kommer säkert regeringen att skapa en lösning som innebär att vi inte behöver öka klimatbelastningen genom att importera betongGlad)

  • FDFMGA

    Apropå kritik - så här uttalar sig Tegnell enligt DN.

    - Det är en varningssignal och vi befinner oss i en känslig situation nu, men än så länge ser vi inget som tyder på att vi har den utvecklingen att vänta på kort sikt. Vi har inte släppt på de restriktioner som är viktigast, att hålla avstånd, stanna hemma när man är sjuk och jobba hemifrån.

    Fan tro´t. FHM har kanske inte släppt på de viktigaste restriktionerna - men jag tycker att folk i allmänhet har gjort det och det är det senare som betyder något.

    Se till att vaccinera så mycket som möjligt och låt de över 65 som inte har vaccinerat sig på grund av oro för AstraZenecas vaccin välja ett annat i stället, särskilt mot bakgrund av att Astras vaccin ger ett sämre skydd mot deltavarianten

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-15 08:00:09 följande:

    Intervjun med Tegnell i DN idag. Så dumma uttalanden.


    Haha, ibland händer det att vi delar uppfattning.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-15 08:40:25 följande:
    Är det månne mitt inlägg #17211 i tråden om regeringens förtroende som gjort dig upprörd?

    Läs det igen i så fall. Noga den här gången.
    Nej, det tror jag inte.

    Men visst kan jag läsa ditt inlägg, 17211.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-15 08:40:25 följande:
    Är det månne mitt inlägg #17211 i tråden om regeringens förtroende som gjort dig upprörd?

    Läs det igen i så fall. Noga den här gången.
    I så fall en påverkansoperation utifrån det regelverk statsförvaltningen har att arbete efter.

    Jag törs nog nästan lova att kalkutvinningen i Slite kommer att få fortsätta tack vare skickligt regeringsarbete och iofs Byggindustriernas lobbyarbete.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-07-15 10:12:52 följande:
    Om jag förstod artikel om cementa rätt så ansåg mark och miljödomstolen att det var miljökonsekvensanalysen för grundvattenpåverkan som inte var tillräckligt utredda "Beslutet motiveras med att verksamhetens påverkan på grundvattnet inte är tillräckligt utredd"

    Det säger sig själv att det är regeringen, S och framför allt Löfven som är ansvariga, nej skyldiga, för att brytningen av kalk inte får förnyat tillstånd - om de bara sett till att Mark o miljödomstolen inte gjorde sitt jobb skulle det inte blivit några problem ...

    Jag vet inte om jag ska sucka eller skratta eller ta mig för huvudet åt den här typen av kritik, den finns ju i den här tråden om trådens ämne också
    Mm, inte desto mindre skulle beslutet få negativa miljökonsekvenser om det blev verklighet, vilket jag har svårt att tro.

    Det är inte så längesen jag lyssnade på en presskonferens där Cementa berättade om planerna för produktion av klimatneutral cement. Jag ser hellre att det är Cementa som producerar den cement som används i Sverige än att den köps in från exempelvis Kina där den förmodligen produceras under betydligt mer miljöskadliga förhållanden. Det var väl förresten igår som EU-kommissionen presenterade förslaget om klimattullar på bland annat cement.

    Otillräcklig miljökonsekvensanalys. Tja, då borde den väl kanske kunna kompletteras. Alternativet är hursomhelst mycket mer miljöskadligt.

    Men det skadar ju inte att ta reda på vilka grunder en domstol har utgått från när den fattat ett beslut.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-15 11:05:05 följande:
    Näringsminister Baylan säger att han inte kommer att lägga sig i do.en.
    FDFMGA skrev 2021-07-15 08:49:12 följande:

    I så fall en påverkansoperation utifrån det regelverk statsförvaltningen har att arbete efter.

    Jag törs nog nästan lova att kalkutvinningen i Slite kommer att få fortsätta tack vare skickligt regeringsarbete och iofs Byggindustriernas lobbyarbete.


    "Man måste verka inom ramen för de lagar som finns. Och om domen står sig måste verksamheten upphöra?, säger Baylan till Di."

    Nu är det ju Makten framför allt som gäller för S, som ju sitter i regering med ludditerna i MP som i sin tur gärna sänker Sveriges ekonomi i sin villfarelse att det går att leva utan att använda jordens resurser.
    Mm, om domen står sig.

    Jag tror inte att den kommer att göra det, på ett eller annat sätt kommer verksamheten att få fortsätta som förut i Slite. Man kommer att bygga den klimatneutrala cementfabriken.

    Om inte - så skulle det förmodligen bli 2020-talets enskilt mest negativa beslut för miljön.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin