Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-06-29 19:39:38 följande:
    Då är det nog bäst att du håller dig till att ge livslektioner på tyska eller klappa papegojan i tråden som begriper ännu mindre. Det är så oerhört fattigt meningsutbyte med folk som har så upprepade svårigheter att fatta vad man skrivit, vilket har väldigt lite att göra med om man delar åsikt eller inte. Vad gäller testkapaciteten så är det en av få kapaciteter där berättelsen man gått ut med legat nära sanningen, varför din tolkning av vad du påstår att jag skulle kunna mena är minst sagt underlig. Men papegojan kommer säkert återgälda dina snurrigheter en gång till som tack för alla frön du kastar i den lilla näbben. Då blir han ju mätt en stund och låter oss andra vara halvt om halvt ifred.
    Nej, jag tänker inte fördjupa mig i det.... men du förstår inte allt som du tror att du förstår. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-30 06:41:10 följande:
    Tveksamt, du verkar vara ett föremål för nått, och då inte är det något sakligt.
    AndreaBD skrev 2021-06-29 23:37:11 följande:
    Nej, jag tänker inte fördjupa mig i det.... men du förstår inte allt som du tror att du förstår. 

    Lärt mig att det är svårt och komma någonstans sakligt där, vad det beror på är en gåta.

    Goda nyheter för mRNA vaccinen och den Amerikanska studien som indikerar att skyddet kanske är tom livslångt.
    Och en påfyllnads dos kanske inte ens behövs om man tagit någon av mRNA vaccinen, som jag förstår vill man veta mer innan säga att så är det, men redan nu ser man indikationer på att det kan vara så.


    Det vore ju toppen. Man kanske kan vara lite optimistisk där och tro att det här lite oförutsägbara viruset kanske även har positiva sidor. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-30 11:45:41 följande:

    Ja, helt klart, men mans ska också kunna upprepa det innan vi kan skriva ned det som en sanning och att dessa mRNA vaccin ger ett livslångt skydd pga B-cellern ökande.


     


    Dock så har även Regeringen genom regeringsuppdraget, gett FHM i uppdrag att kolla på detta och framtida behov av vaccineringar.


    Och först trodde man att det behövs fyllas på med nya doser, nu får vi en antydan att man är redan klar med allt som krävs för vaccinationen emot COVID-19.
    Sen har jag väl 4 veckor kvar tills jag nått målet med antikroppar osv, efter det och detta är sant, så är man klar med COVID-19 förevigt(Kanske Flört, man får inte ropa hej för tidigt, em svar kommer och det ser ljust ut.)


    4 veckor? Vad bygger det på? Hur många veckor efter andra sprutan är det då?  Jag ska nämligen få min andra spruta om två dagar och vi måste åka till Tyskland - ännu ett dödsfall i familjen, dock den här gången inte oförväntat. Och Tyskland släpper in folk (utan en massa tester och karantän) om man har fått andra sprutan minst 14 dagar innan. Så vi åker först efter dessa 14 dagar.... 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-30 11:30:37 följande:
    Exakt vad jag tänker när jag läser dina inlägg, och extra mycket när du vill att någon av papporna ska förklara något för dig. 
    Ja, ser du, precis så är det. Jag inser nämligen när jag inte vet och frågar om det behövs. Jag går inte och påstår att andra inte förstår om de bara har en annan åsikt.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-30 12:42:08 följande:
    Jo, det gör du nästan jämt. Och att du frågar papporna blir bara komiskt eftersom du inte någonsin ens överväger att de givetvis inte förstår eller vet mer än andra utan oftare snarast mindre. 

    Jag tycker verkligen illa om din "debattstil" i den här tråden (och andra). 
    Det är inte bara kunskap som är viktig där, utan även viljan att dela den med andra och på ett trevligt sätt. Det är därför jag frågar just dem.

    Pratar inte med mig då  - problem löst! :)
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-30 12:27:21 följande:

    Jag har för mig de sa att det var 6 veckor för nå full styrka.
    Så inga nya rön, möjligtvis uppfattat fel.


    Okej. Då har man väl kompromissat, även i Tyskland. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-07-02 19:02:12 följande:
    En stor andel av de smittade lär vara fullvaccinerade.

    Det finns inget vaccin som ger fullgott skydd, Pfizer påstås väl ge nästan 90 procents skydd mot deltavarianten. Däremot påstås vaccinen ge nästan 100-procentigt skydd mot allvarlig sjukdom.

    Oroande vore det om det visar sig att det senare inte stämmer och många hamnar på sjukhus igen. Hittills finns det inget som tyder på det, men det finns ju alltid ett tidsglapp mellan smitta och sjukhusvård.
    Där behöver vi just flockimmuniteten. ;) 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-07-04 09:36:56 följande:
    Eller också kommer det inte att hjälpa att en stor andel är vaccinerade i ett land, smittspridningen upphör inte för den skull i och med att cirka 10 procent av de vaccinerade kan bli sjuka ändå - fast nästan alla vaccinerade blir ju bara lindrigt sjuka.

    Jag tror att vi kommer att tvingas acceptera att covid är här för att stanna och anpassa oss till detta.

    Flockimmunitet är kanske bara en utopi i en värld där vaccinationsmotståndet växer sig starkare och där nationalismen präglat synen på hur pandemin ska bekämpas.
    Men om 60 - 70 % skulle vara vaccinerade, då blir det väl knappt någon smittspridning? Eller hur är det egentligen när en vaccin bara skyddar mot svår sjukdom, men inte egentligen mot viruset? Sprids det då ändå i samma takt, bara att folk inte blir sjuka?

    Det är ju det där som man inte har gjort en stor grej av - jag vill inte säga att man har tystat ner det, men man har inte varit alltför pigg på att diskutera den frågan.  Man kan ju tänka sig att det var nödvändigt att hitta ett vaccin snabbt och att de inte har kunnat lösa det problemet så snabbt. Men om det inte minskar smittspridningen så skulle det ju bara skydda de som är vaccinerade? 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-07-04 16:29:25 följande:
    Det verkar som att det i huvudsak (men inte unteslutande) är eller har varit omfattningen av sjukdomssymptom som avgör hur mycket virus den smittade exhalerar. Därav slutsatserna att barn (som inte har eller har haft så myckna symptom) inte stod för att driva smittan.

    Med en omfattande immunitet genom genomgången smitta eller vaccinantion minskar symptom och då  också smittspridning -  kanske också mutationstakten.

    FoHM sade väl redan för ett år sedan att de trodde att mänskilgheten skulle dras med Sars-cov2-viruset under väldigt många år (detta oavsett vaccin . ingenting nedtystat eller någonting ingen velat prata så mycket om alltså.
     
    Nja... man är ju lite försiktig, just när man pratar om vaccinering, t.ex. på pressträffarna. Det känns som om de vill undvika att säga sånt som kan få folk att INTE vilja vaccinera sig. Och det är ju förståeligt. Som sagt, man har inte förtigit det, det sa jag ju. Men man försöker ju låta positiv för det mesta.

    Frågan är ju också ...  förstår jag dig rätt där att det då kanske blir så att viruset sprids runt lika mycket, men de som är vaccinerade avger så pass lite virusmängd (om de råkar vara smittade) att övriga, inte vaccinerade,  lär få lindriga symptom om de smittas.

    Undrar om det finns enskilda som har ett så pass märkligt immunsystem att de ändå blir svårt sjuka, även med mindre mängd virus......
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2021-07-04 16:26:19 följande:
    Det beror ju på hur smittsam varianten är och deltavarianten anses ju vara betydligt mer smittsam än tidigare varianter.

    Jag tror inte att man än vet i hur hög grad redan vaccinerade kan sprida smittan - men det borde ju vara så att en vaccinerad person som blivit lindrigt sjuk lättare smittar andra om hen smittats av deltavarianten än av någon av de tidigare.

    Det som är väsentligt är kanske inte i första hand hur många som smittas utan hur stor andel av de som smittats som också blir allvarligt eller långvarigt sjuka.

    Än så länge ser det ganska lugnt ut i Storbritannien och Israel.
    Just det, det är ju också en faktor. Att man egentligen inte säkert vet om vaccinerade kan smitta någon. 

    Men i Storbritannien har det ju varit runt 20.000 nya smittade per dag nyligen? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin