Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Agera) skrev 2021-06-07 00:51:28 följande:
    Visst är det bra att man kunde driva igenom en tillfällig pandemilag. Att ändra grundlagen var inte nödvändigt, trots ditt jiddrande.
    Äh ja.... men man vet aldrig vad som kommer efter. Regeringen har alltså brutit mot grundlagen nu. Visserligen, om de ändå skulle göra det, så hade de kunnat göra det tidigare, kan  man tycka. Men de tar väl en risk när de gör något som faktiskt är olagligt. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-06-07 17:52:39 följande:
    Just denna publikation skulle jag inte alls lita på i fråga om någonting.

    Men visst är det som du skriver - att Sverige inte har några undantag för civila kriser utan bara för krig och krigsliknande tillstånd
    okej.
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2021-06-07 10:03:20 följande:
    Så varför sade han att smittan inte skulle nå Sverige då? Det gjorde den ju bevisligen! 

    Ren desinformation att påstå att folkhälsomyndigheten, eller för den delen läkare, endast skulle yttra sig om sådant som är bevisat. 
    Vad är det för dumheter! Det gäller ju förstås bara saker som är inom deras expertområde. Och visserligen är virus det, men att spå om vad som händer i framtiden - det kan ingen. Hade de då kunnat säga: Vi vet inte? Visserligen, men de var väl nästan tvungna att ta sin bästa gissning om det skulle vara en fara eller inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-06 23:54:47 följande:
    Jag är inte så sugen på att ha en efterbliven regering. Sitter och väntar på att WHO ska klassa ett uppenbart hot som en pandemi. En apa kunde ju inse att detta var en felbedömning och kanske framförallt en väldigt onödig risk att ta.

    Jag är inte ute efter grundlagsändringar. Jag är ute efter åtgärder som gör skillnad för smittspridningen. Där har regeringen misslyckats. Om man som regering inte kan göra sitt jobb så borde man givetvis avgå.

    Du verkar inte begripa vad regering/riksdag är. Åtminstone slänger du ur dig påståenden om vad du påstår att andra inte vet. Rel,ativt töntigt skulle jag säga.

    Sluta skyll på oppositionen så ska jag sluta skriva att du gör det. Du skrev de facto om mannen som är vuxen i rummet. Vad har han med detta att göra? Han är bara obetydlig opposition. När ska regeringen agera?
    Äh.... du verkar tro att vi lever i en slags diktatur? Eller är det så att du önskar en sån? Det du skriver går ju inte att genomföra i en demokrati och det verkar som om du menar låtsas att det går och hoppas att andra har lika lite aning om hur en demokratiskt stat och ett demokratiskt parlament fungerar. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-07 20:42:18 följande:
    Sällan sett så mycket dravel som via den länken ... och du anklagar andra för desinformation! Pandemilagen bryter inte alls mot grundlag eller mänskliga rättigheter, vilket skitsnack!
    Nu gör du mig orolig! Läs grundlagen! Och även dem mänskliga rättigheterna - de trodde jag att folk känner till väldigt bra. 

    Så länge det inte finns någon inskränkning av rörelsefriheten för undantagslägen, så som pandemier, så kommer alla tänkbara pandemi-lagar krocka med grundlagen.
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2021-06-07 21:43:30 följande:
    Du kanske ska ligga lite lågt med att recensera andras insatser i tråden efter ditt eget kolossala eller om det var kolloidala magplask tidigare idag? Pappa fick ju med varsam hand visa dig vad brist på källkritik leder till.
    Jag har även annat att göra och lägger inte alltför mycket tid på den här tråden längre. Det var ju inte fel i sig, bara källan som var tveksam. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-07 21:18:44 följande:
    ?Covid-19 hittills inte är någon bevisat farlig pandemi?

    Står du bakom det här påståendet också?
    Jag fattar inte vad du ens syftar på? Och i det här sammanhanget, där det inte alls passar? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-07 23:14:43 följande:
    Det stod så på sidan du länkade till. Citat: Covid-19 hittills inte är någon bevisat farlig pandemi.

    Jag utgår ifrån att man står bakom det man länkar till. Är du vaccinkritiker också? Sådant gick det också att hitta, när man kollade upp källan.
    Men lägg av, jag hade bara inte så mycket tid och kollade inte så noga. Det är förstås inga problem att hitta seriösa sidor där det står att pandemilagen kan bryta mot grundlagen. Det kan vilket skolbarn som helst se att det kan göra. Sedan är det förstås alltid en tolkningsfråga. Men det skulle verkligen vara att sträcka sig lååångt i tolkningen. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-06-07 23:25:55 följande:
    Källan var mer än tveksam - finns en del makabra saker att läsa på nätet om de som står bakom siten och de organisationer som är kopplade till siten. Allt är enligt mig bedrägligt och i vissa fall rent brottlsligt . myndigheterna har samma uppfattning och de som står bakom siten är dömda flertalet gånger.
    Visst. men jag kände inte till dem där. Och kollade inte vad som står på siten för övrigt. Dumt om man gör sånt på jobbet och sedan måste göra något och skickar iväg ett meddelande utan att kolla så noga. Tyvärr så brukar den här sidan ju också lätt haka upp sig, framför allt om man dröjer med att skicka inlägget. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2021-06-07 23:23:17 följande:
    Den tillfälliga pandemilagen bryter inte mot grundlagen, just det är någnting som meddelades från regeringen. 

    Därför tycker en del att lagen är tandlös, men lagen var möjlig att få igenom just för att den inte bryter mot enskidla personers fri- och rättigheter, lagen styr mest av allt villkoren för olika verksamheter eller omfattning av sammankomster och ger regeringen möjlighet att göra mer riktade åtstramningar som de tidigare genom ordningslagen inte kunde få till.
    Den gör inte det?  Hur kan den då vara effektiv alls? Jo, när du säger det, det är ju sånt den styr. Men jag kan ändå tycka att det är en tolkningsfråga, det är väl regerings tolkning att den inte bryter mot grundlagen när det gäller antal/grupper och inte den enskilda individen, men det står ju enskilda individer bakom dessa antal, så jag ser ingen verklig skillnad där. 

    Och om man nu vill vara emot, så skulle man ju kunna dra till med mänskliga rättigheter - inte för att jag skulle tycka att man bör göra det. Dvs. för mig får de gärna införa mer genomgripande pandemilagar. Men då gäller det att ändra grundlagen, på annat sätt lär det ju inte funka. 

    Enklast vore det att ha samma som Tyskland. Man behöver bara lägga till att undantag kan accepteras om det är nödvändigt och att det ska vara skäligt. Ideala formuleringen, dock finns förstås risken att det kan missbrukas. Men helt utan risker funkar ingenting, så är det ju. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin