Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-08-28 22:05:30 följande:
    Du är säkert duktig inom ditt gebit - men avseeende språkförståelse så tror jag att du skulle vinna på att anlita Google. Söker du på otydliga fakta så kommer du att finna att klyban långt från är ensam om att skriva att fakta kan vara otydliga, Du kan hitta myndigheter som använder samma eller liknande formuleringar.

    Du har säkert rätt i att jag skulle vara mycket olämplig i jobbet om jag vore din kollega, men det hindrar inte att jag anses vara hyfsat duktig på det jag bland annat sysslar med - att konkretisera texters budskap.

    En sysselsättning som innebär att man inte får vara språkligt rigid och/eller fastna i en språklig detaljkarusell.

    Jag betvivlar att du skulle passa som min kollega, Felfinneri som självändamål är ingen framgångsfaktor inom mitt yrkesområde.
    Så skönt, då är vi överens, vi ska inte vara kollegor. 
    En del av mitt jobb går också ut på att konkretisera texters budskap, som du uttrycker det.
    Jag måste vara exakt i mitt jobb, eftersom jag skriver juridiskt bindande texter. 
    Om exakt språk inte funkar inom ditt arbetsområde, ok, då är jag ännu gladare att vi inte är kollegor. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-08-28 22:21:18 följande:
    Helt okej, bara du inte börjar med domses i stället för deras.

    Dom är dessutom alldeles utmärkt i och med att det inte går att göra fel och använda objektsformen dem när det ska vara de.

    En sak är vi åtminstone överens om - att "Ett får i fårakläder" är infernalsik elakt samtidigt som det är så gott som oantastligt.Glad
    Haha domses var ju en kul variant!
    Jag är väldigt petig med grammatiken i viktiga dokument, och älskar att korrigera komman. Men tycker att - dom - funkar bra på FLnivå. Jag brukar heller inte klaga på när inlägg innehåller grammatiska fel, bara man kan förstå det.
    Älskar får i fårakläder, så tydligen tycker vi lika om något. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-08-28 22:52:49 följande:

    Detta är hur ditt inlägg där du plockade det ur sitt sammanhang, alla kan läsa detta.
    Verkar som du inte är medvetet om det.
    Och detta ett inlägg, där den urtagna meningen handlar om ett forskningsförslag om den problematik jag lyfte fanns där.


    pyssel skrev 2020-08-27 19:09:36 följande:
    Där lyckades du förvänansvärt koncist och helt begripligt språkligt att kullkasta precis alla påståenden där du använt dig själv som källa och observatör för att slå fast i ordalag som "vi vet".
    Detta är vad du svarade på det ovan.
    Och här inser vi en enda sak.

    Ja, här inser VI att du snackar en massa skit.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-08-30 07:54:32 följande:
    En sak som räddar bilden, det är ju att WHO nyss sade kolla på Sverige.
    Menar du intervjun med WHOs envoy, som berömde New Zealands lock-down och strategi, och sa att när de väl fått bukt med smittan, kan dom sedan bli mer som Sverige innan vaccin finns, och bygga på tillit mellan regering och befolkning, eget ansvar, avstånd mellan människor och munskydd - då detta bedöms vara tillräckligt - eller också ha fler korta, lokala lockdowns igen?

    Dvs NZ borde kolla på Sverige, gör som dom (plus använd munskydd) när det inte finns i princip några fall av smittade längre i NZ. Fast den senaste lock-down i NZ (efter fyra nya fall) prisades.

    Det räddar inte bilden, och har inget att göra med hur omvärlden tycker att Sverige har hanterat smittan hittills. 

    https://www.magic.co.nz/home/news/2020/08/nz-should-move-to-similar-approach-to-covid-as-sweden--who-speci.html
  • FuckGoggleAskMe
    Dr Nail skrev 2020-08-30 10:29:53 följande:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/covidsmittade-far-smittspara-sjalva-nu-hojs-kritiska-roster

    Smittspårning är individens ansvar, inte myndigheternas. Det är ju underbart; varför kan inte allting vara individens ansvar?! Varför har vi så många krångliga, konstiga lagar om struntsaker, när individens ansvar fungerar så bra och är allt som behövs?

    Jag menar, titta bara på klamydia!


    Precis. Dessutom brukar det väl vara ungefär lika många man behöver kontakta som för klamydia.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2020-08-30 10:44:43 följande:
    Man ska göra som Sverige - EFTER att man har slagit ner smittan till låga nivåer. DESSUTOM ska man smittspåra och försätta närkontakter i karantän.
    Just det, NZs strategi lovordades. Först hård lockdown med smittspårning, obligatorisk karantän, stängda gränser etc och munskydd. När det sedan har gått ner till en handfull fall och det dessutom kan smittspåras, då tar man på sig munskyddet och gör f.ö. ungefär som i Sverige. Kan det inte smittspåras blir det ytterligare lockdowns lokalt. 
    Utifrån det är det svårt att se någon hyllning till den Svenska strategin. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (SD-troll?) skrev 2020-08-30 10:59:32 följande:

    När jag har försökt diskutera pandemin med mina vänner och vad jag tycker Sverige gjort för fel blir jag anklagad för att vara ett SD-troll, lyssnat på foliehattar eller att jag läst konspirationssidor som drivs av Trumpvänliga rasister.

    Eeeeh jag har alltid röstat på F! så jag är inget SD-troll. Är man ett sd-troll om man ifrågasätter hur Sverige agerat med Tegnell osv? Jag vet inte ens vad SD tycker ifrågan. Jag fattar inte kopplingen mellan ifrågasättande och SD med corona... det blir så långsökt. Trump med...han har ju inte en jäkla aning lika lite som jag så förstår inte kopplingen där heller. Kan nån förklara det där för mig?? 


    Jag känner folk som röstar på alla möjliga olika partier, som inte hyllar Sveriges strategi, men vissa verkar gilla att dra till med att om någon inte håller med dom om coronastrategin, så innebär det att dom sympatiserar med något parti man själv ogillar.
    Tycker det dyker upp ibland för andra diskussionsämnen också, folk vill gärna sätta en etikett på andra. Det är lättare att dra till med - det där är inte ens värt att diskutera, för du är högerextremist-vänsterextremist-KD etc - än att diskutera själva sakfrågan. 
    Har själv fått etiketten SD, högerextremist etc i denna tråd, hahahaha!
    Har även antytts att jag hatar Greta T, pga mina åsikter om coronastrategin, också väldigt långsökt. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-08-30 11:36:05 följande:
    Men de har ju förklarat att det inte är så att patienterna smittspårar själva. Det är INTE så att det skulle vara tänkt så. Däremot har man ju fått improvisera på en del håll, när det blev mycket. Det kan plötsligt öka väldigt mycket och då kan man få stora problem att hinna med. 
    Tja, enligt FHMs chefsjurist får en verksamhet bestämma själv om patienten eller någon annan smittspårar. Så det verkar visst vara tänkt så. 

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fhm-covidsjuka-ska-sjalva-fa-smittspara
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin