Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2021-06-01 13:37:08 följande:
    Nja, du har nog missuppfattat vad egocentrisk betyder, egocentrisk är när man tror sig veta bättre än alla andra, och det står nog chauvinistklubben mest för i denna tråd. Vi andra har hela tiden hävdat motsatsen.
    Foten i munnen  Okej, du vet inte vad det betyder. Vad menar du mest chauvinistklubben då? Antagligen har du ju också där en "alternativ" tolkning. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-06-01 16:22:06 följande:

     


    AndreaBD skrev 2021-06-01 09:14:22 följande:
    Nä....Obestämd Varför är det alltid dåliga nyheter! Fast om vaccinet biter på det så är det ju okej. 

    Jag är inte övertygad, men jag misstänker att vi får ett år till av pandemi.
    Då det är brukligt att pandemier är upp mot 3år, vem vet kanske det finns de som varit längre.
    För det har man annonserat på COVID-19 också.

    Jag är rädd att vi skjuter oss i foten och genom vaccinera oss före andra fattiga och mer befolkningsrika länder med kassa myndigheter.
    Och får reflux av nya strains pga att vi inte är i fas.
    Och misstänker att det är rätt stor risk att vi får göra en ny sväng av vaccin en gång till.


    Ja, tyvärr så låter det rimligt att en sån pandemi kan ta tre år. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-02 23:18:06 följande:
    Var sprids smittan mest? I hemmet och på arbetsplatserna.

    Får kollegan/närkontakten till en smittad stanna hemma med smittbärarpeng?

    Enligt informationssidan du själv hänvisar till är svaret nej. Kollegan ska fortsätta gå till jobbet tills symptom uppträder. Se mitt tidigare citat.

    I Finland skulle samma kollega stanna hemma med 100% ersättning, och inte ens få gå till butik eller apotek.

    Förstår du skillnaden i våra system, och vad det innebär för smittspridningen?
    För 137:e gången..... om man har en allmän smittspridning som i Sverige, då kan man inte göra så. Annars skulle nästan hela landet behöva stanna hem. Samhället går faktiskt inte runt om ingen arbetar. I Finland kan man göra så för att smittan är så pass låg. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 10:36:06 följande:
    Innan vi hade en allmän smittspridning hade vi ingen allmän smittspridning. Det berättade Tegnell för oss väldigt många gånger, men medan han och hans kollegor stod och försäkrade oss om den saken så fick vi en allmän smittspridning. Så om något annat gjorts än att bara gissa vilken dag vi skulle "peaka" på mycket låga antal, så hade även vi haft en mer gynnsam situation likt den i Finland. 
    Ska man evigt älta det som hände för över ett år sen? Och som vi har diskuterat mycket och inte är överens om. Vi pratade ju om NU.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 12:49:52 följande:
    Jag tycker inte att den tid som har förflutit sedan sådana felaktigheter och expertmyndighetens invaggande av människor i falsk säkerhet ens med din goda vilja kan betraktas som "för evigt". 

    Inte minst med tanke på de extremt tragiska konsekvenserna kan i alla fall inte jag vifta bort dylikt som om det vore en bagatell. 
    Med tanke på att jag inte håller med dig om att det skulle vara så, så ser jag ju inte heller det som konsekvens. 

    Det finns gott om belägg för att det INTE var italienresenärerna som var problemet och/eller att man hade bra koll på att det inte spreds vidare av dessa. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 13:18:24 följande:
    Nej, det vore ju närmast obehagligt osympatiskt och oempatiskt av dig i sådana fall. Vilket jag iofs tycker att det är också när du tycks mena att det blir för långdraget att "älta" något som under en avsevärd tid bidrog - och som fortfarande bidrar - till en ökad smittspridning och till yttermera visso snart femtontusen människors död och långt många fler människors bestående men. 

    Det är ju inte precis bagatellartat när expertmyndigheter invaggar människor i falsk säkerhet som leder till dylikt (och då är det förstås inte bara historien med skidresenärerna som avses). 
    Du tror inte att på den officiella versionen, jag gör det. Har inget med empati att göra. Mitt främsta mål/intresse är att så få som möjligt dör. Vi är bara inte överens hur man åstadkommer det. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-03 22:14:58 följande:
    I juli och augusti konstaterades 200-300 fall per dag. Det här anses vara låg smittspridning. Varför väljer du att bortse från det? Varför använder du gång på gång den höga smittspridningen i mars-april som en orsak till att det inte gick att använda sig av stränga karantänsregler från och med juli? Det är som att säga att det regnade i förrgår, därför kan jag inte hänga ut tvätten idag.
    Då är ju frågan om det hade gått, att göra det snabbt och kanske tillfälligt - med dem lagarna vi har och den organisationen och byråkratin som vi har. Det kan jag inte svara på, men jag kan föreställa mig, också pga att det var krångel med lagar annars, att det här kanske inte heller hade gått att ändra så snabbt. Det är definitivt svårare att omsätta om man bara har en kort tid så som två månader på sig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-03 23:40:37 följande:
    Sverige har fyra grundlagar: regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Vilken av dessa menar du styr karantänsregler?

    Ja när trädde den tillfälliga pandemilagen i kraft i Sverige? Efter att regeringen väntat i c:a 1 år på att agera? Notera att den kunde införas utan att grundlagen påverkades.
    "Ett allmänt utegångsförbud är alltså inte möjligt enligt svensk lag.

    Vår grundlag, regeringsformen, sätter stopp för begränsningar i rörelsefriheten utan stöd av lag."

    www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-kan-sverige-inte-utfarda-utegangsforbud

  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-04 08:45:46 följande:

    Uttalanden som det här är vad som präglat hela den svenska hanteringen av pandemin. Så fullkomligt idiotiskt att man baxnar. 

    Tegnell: Privata fester ska man fortfarande avstå från och om man ska ha dem ska de vara små. 


    Nej, det här är verkligen desinformation. Han har sagt att man ska endast umgås med sina närmaste (eller sin lilla krets, han har väl varierat uttrycken lite, men det har man just sagt hela tiden). Och jag ser inte heller något fel med det! 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-06-04 19:04:38 följande:
    Tröttsamt med desinformationsanklagelser. Sluta med det. Enligt DN har Tegnell sagt exakt vad som står i citatet. 
    Och det är inget konstigt med det! Konstigt är däremot att du påstår att det skulle vara något nytt och opassande. 

    Han kan ju bara antigen ha menat samma som alltid, med att man ska umgås med sina närmaste. Eller att man kan försiktigt börja att träffa några få utan den kretsen, men det tror jag inte, eftersom han hela tiden har uttryckt att man inte ska lätta på restriktioner än. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin