• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2021-05-29 12:07:43 följande:
    Dödsfallen är inte det stora problemet, utan de levande som behöver vård. Sveriges strategi gick ju ut på att hålla smittan på en sådan nivå att vården klarar sig. När man nu tvingas begära hjälp från grannländerna, så har man alltså låtit epidemin få en större omfattning än vad man kan hantera.

    Vilka europeiska länder har hittills fått ta hjälp av andra länder? Portugal och Spanien åtminstone, andra?

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-i-samtal-med-norge-och-danmark-om-att-lana-vardpersonal

    www.svt.se/nyheter/inrikes/karolinska-soker-vardpersonal-utomlands-snalla-hjalp-oss
    Mm, det har vi väl också lyckats göra.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-05-29 18:49:40 följande:
    Detta rapporterar DN

    "På morgonen den 15 april skriver chefen för intensivvården vid Norrtälje sjukhus, Sune Forsberg, ett mejl till regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp och tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Bratt:

    ?Det jag noterar är att samverkan tyvärr är bristfällig och förorsakar onödiga patientrisker. Sista 2 veckorna har patienter framför allt på Södersjukhuset, trots indikation, inte fått intensivvård och det har även rapporterats dödsfall relaterat till vårdplatsbrist?."


    ...

    "Chefläkaren på Sös uppger via presstjänsten att man ännu inte hittat någon koppling mellan platsbristen och de två dödsfallen, men utredningen pågår:

    ? Det kan komma att ändras under utredningens gång. Det är först när händelseanalyserna är klara som chefläkaren fattar beslut om det är aktuellt med anmälan enligt Lex Maria."

    Varför sprider _du_desinformation

    Vidare finns följande text i artikeln

    "


    Under den första vågen beskriver Forsberg att en person i nätverket av intensivvårdschefer hade direktkontakt med den regionala särskilda sjukvårdsledningen, RSSL, på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, och kunde påtala behoven inom intensivvården.


    Men sjukhusdirektörerna ansåg inte att styrningen av vårdproduktionen skulle ligga under förvaltningen och efter första vågen flyttades delar av ansvaret till direktörsgruppen, vilket beskrivs i KPMG:s utvärdering av regionens pandemihantering. Gruppen har inget beslutande mandat. Det blev upp till varje sjukhus att öppna vårdplatser.


    ? Sjukhusdirektörerna fick i uppdrag att styra det här, för de tycker att de sköter det bättre. Nu har vi inte direktkontakt med någon som kan påverka. Styrningen försvann, säger Sune Forsberg."

    ...

    "


    Intensivvårdsläkare och även chefläkare, har vittnat om extrem platsbrist i våg tre och om hur alla vaktar över sina intensivvårdsplatser i en pressad situation. Carina Lundberg Uudelepp säger dock att det aldrig helt saknats intensivvårdsplatser under produktionssamordningsgruppens dagliga avstämningar.


    Vem bär ansvaret för att det finns tillräckligt många intensivvårdsplatser i regionen?


    ? Det gör alltid respektive sjukhus utifrån den belastning man ser.


    Du kommer inte att ändra på den här ordningen, enligt ditt mejlsvar. Varför inte?


    ? Min erfarenhet är att det här är ett utmärkt sätt att jobba i en kris."

    Har du förresten slutat slå dina barn - jag frågade dig tidigare, men du vill visst nte svara ja eller nej på den frågan utan duckar skamlöst på den


    Anonym (ABC) har tidigare berättat att hon inte har tillgång till DN - så det handlade förmodligen om rubrikläsning.

    Ganska lustigt att hen med vinbaren skrev att hen erbjudit regeringen ett styre. Hade kanske varit mer lämpligt att hen erbjudit styret till KD-M-styret i Region Stockholm som inget styre har.

    ? Sjukhusdirektörerna fick i uppdrag att styra det här, för de tycker att de sköter det bättre. Nu har vi inte direktkontakt med någon som kan påverka. Styrningen försvann, säger Sune Forsberg."
  • FDFMGA
    Anonym (KB) skrev 2021-05-31 00:23:06 följande:

    I samma besserwissriga och självgoda anda som Tegnell ångar Klyban, AndreaBD och padirac på här i tråden. Lika barn leka bäst stämmer verkligen. 


    Lustigt hur olika man kan tolka samma underlag - jag tycker nog att de efter bästa förmåga försöker resonera utifrån faktiska omständigheter.

    Drabbades du av abstinens förresten. I tråden finns det flera tillsägelser från moderatorerna att hålla sig till ämnet och att avhålla sig från att diskutera person.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-31 21:14:03 följande:
    AndreaBD skrev 2021-05-30 23:50:11 följande:
    Det gjorde jag visst. Och det var främst det jag tänkte på, smittspårning. Kanske borde du läsa noga innan du hoppar på andra och påstår att de har fel.
    Ja kanske borde jag läsa noggrant mellan raderna, för att upptäcka att du tänkte på smittspårning, trots att du inte skrev något om det. Dags att lämna in min kristallkula på service, tror jag. 
    Varför inte testa att lämna in språkkulan på service samtidigt.

    Att "bevaka varenda fall" syftar enligt min språkkula på smittspårning, inte på att Securitasvakter bevakar varje smittad.

    Men det finns ju språkkulor till alltGlad
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-05-31 22:34:17 följande:
    AndreaBD skrev 2021-05-30 19:13:28 följande:
    Finland har aldrig kommit in i hög smittspridning. Då är det självklart viktigare att hålla ner det på en låg nivå. Vi har ju diskuterat det hur många gånger som helst. Självklart är det viktigare att hålla smittspridningen riktigt lågt och bevaka varenda fall då. Däremot, när man väl har allmän smittspridning så är det inte lika viktigt att kolla exakt hur hög den är. 
    I ABCs inlägg pratas det om att slå ner utbrotten. Andrea pratar om vikten att hålla smittspridning på låg nivå, eller inte. Dessutom påstår Andrea att det inte är så viktigt att kolla på hur hög smittspridningen faktiskt är, eller att hålla smittspridningen låg, vilket var vad jag ifrågasatte. Att du får det till att handla om smittspårning, tyder på att din språkkula behöver bytas ut, enbart service hjälper nog inte.  


    Nja, jag byter inte gärna ut min språkkula, risken är att jag förlorar jobbet då eftersom en betydande del av mitt arbete handlar om språkförståelse.

    Men avseende "bevaka varenda fall" så kan man lämpligast fråga Andrea vad hon menar med detta. Min språkkula säger att bevakningen avser smittspårning medan din säger något annat.

    Hur tänker du dig att man bevakar de smittadeSkrattande
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-05-31 23:25:43 följande:
    Jag skrev  

    ". Självklart är det viktigare att hålla smittspridningen riktigt lågt och bevaka varenda fall då."

    Hur man INTE kan tolka det som smittspårning, förstår jag inte. 
    Hmm, du han redan svara.

    Tja, det finns ju folk till alltGlad
  • FDFMGA

    För cirka 10 år sen hade vi en myrinvasion i källaren.

    Nej, jag räknade inte dem, då hade jag fortfarande varit sysselsatt.

    Däremot tog jag mig an en till huset angränsande stenmur som av någon obegriplig anledning var uppbyggd kring en gigantisk stubbe.

    Utan att behöva räkna myrorna så försvann de när jag fått väck stubben.

  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-01 00:10:10 följande:
    Av en händelse hade jag en myrinvasion i en av byggnaderna här hemma för si så där 10 år sedan.. ett fallet träd strax utanför tomtgränsen var upprinnelsen till en lång rad inköp av diverse myrmedel, de dog som flugor - eller myror egentligen - och hämtades sedan av sina fränser från stacken...  men att enbart strössla byggnaden de hade adopterat var ganska verkningslöst.  Våg efter våg av myror kom och dog och hämtades och symman började väl närma sig antalet myror innan jag helt enkelt grävde bort stackarnas bo och flyttade det och dem till skogen några 100 meter bort.. 

    Myrornas våg och död och återkommande våg liknar mycket pandemin vi lever i. Så länge myrstacken finns kvar - och det gör den tills den stora majoriteten av människor på alla kontinenter och i alla världsdelar är vaccinerade  - kommer myrorna att komma tillbaks...

    Det finns visst en remake på kultklassiker om myrorna  - självklart med finsk touch 

    www.imdb.com/title/tt4288674/

    originalet www.imdb.com/video/vi3733111065&ref_=tt_pr_ov_vi

    Annars är ju Camus Pesten mer rättvisande om människors förtvivlan, hopp, ilska och förnekelse under pandemins förlopp.  Boken har ju också förgreningar till hans andra böcker som i sin tur har förgreningar till en del populärkultur

     
    Tja, man får väl hoppas att den där vinbaren där några av kritikerna brukar samlas inte drabbas  av en myrinvasion. Mot bakgrund av att det där inte var vinflaskorna som var korkade så finns det risk att myrorna blir minst lika vimsiga som resten av dem som frekventerar vinbaren.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-06-01 09:59:04 följande:
    Det var väl inga dåliga nyheter? Tegnell kunde på en gång avfärda saken. Vietnameserna behöver inte oroa sig. 
    Tvärtom, Vietnameserna borde nog oroa sig. Hittills är till exempel ett land som Finland så oerhört mycket hårdare drabbat än Vietnam, med 344 gånger fler döda per befolkningsandel.

    Dessutom har Vietnam relativt andra asiatiska länder inte hunnit så långt med vaccinationsprogrammet.

    Få vaccinerade och få som har haft sjukdomen är inte den bästa av förutsättningar när det kommer till en ny virusvariant som antas vara smittsammare än tidigare varianter.

    Tegnell uttalade sig väl inte om Vietnam och hur man där kan komma att drabbas utan om huruvida virusvarianten kan tänkas vara luftburen eller inte.

    Läs om läs rätt!

    www.dn.se/varlden/tegnell-om-dubbelvarianten-i-vietnam-sannolikt-inte-luftburen/
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin