Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det som FDFMGA skrev var inte samma sak. Urbanisering och tättbefolkat är två olika saker! 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-28 21:38:06 följande:
    Men du, det som diskuterades var huruvida smittan sprids mer i tätbefolkade områden, då är det mer intressant att se hur många tätbefolkade områden länder har, och mindre intressant med hur många % av någon befolkning som bor i städer.
    Samt intressant att se hur många människor som faktiskt bor i tätbefolkade ställen. 
    Oavsett av hur många ! du använder. 

    Spanien har många tätbefolkade områden, och många människor bor i tätbefolkade områden. Det lär ju ha gjort sitt till för att pressa upp deras siffror. 
    Spanien är samtidigt ett ganska stort land, och det finns många områden som inte är tätbefolkade. Procentuellt sett vet jag inte hur det ser ut, men det är mindre intressant.

    Det var just inte det som FDF... diskuterade. Det var bara "realisten" som inte heller verkar helt klart för sig vad ordet betyder.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-29 01:03:42 följande:
     iva och dödstal sjunker i Stockholm tyder på att flockimmuniteten börjar sätta in. Detta som Tegnell försökt motarbeta inträffar alltså ändå. Tegnell har misslyckats. Igen.

    Man kan alltid säga att Löfvén bröt mot sina egna råd. Det är fakta.

    Aven tätbefolkade länder har obebodda områden. Så du har fel igen.
    Hää??? Det där var ovanligt dålig argumenation! Skulle Tegnell MOTARBETA flockimmunitet? Man MÅSTE uppnå flockimmunitet för att kunna leva ett vanligt liv igen. Visserligen blir det nog med hjälp av vaccin, men det blir ändå flockimmunitet, så motarbeta det är väl det sista man gör...

    Nej, det gjorde han inte heller. Han sa väl att man inte ska gå i affärer om det inte är nödvändigt. Han tyckte väl att det var nödvändigt.

    Alla länder har även mindre bebodda områden, men det viktigaste, det som är intressant här, är ju hur stor andel av befolkningen bor i storstadsområden. Allt annat är egentligen inte relevant.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-29 18:36:11 följande:
    Enligt klyban vill Tegnell inte uppnå flockimmunitet. Vi andra förstår såklart bättre. Det sämsta man någonsin kan uppnå är flockimmunitet precis innan vaccinet anländer på bred front.

    Det är väl alldeles självklart att det inte var nödvändigt för Löfvén att shoppa loss i Gallerian.

    Enligt FNs definition bor en väldigt liten del av Sveriges befolkning i storstadsområden.
    När man säger att strategin inte är flockimmunitet, så menar man förstås flockimmunitet utan vaccin, och att man skulle satsa på den istället för annat. Så är det förstås inte. Men det differentierar du ju inte.

    Det kan du omöjligt avgöra, vad som är nödvändigt för Löfvén.

    Har du källa på det med storstadsområden?
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-30 16:35:28 följande:
    Fast nu blandar du äpplen och makaroner. Att man är tillräckligt bra betyder ju för f-n inte att man är fullt nöjd. Nöjd är man ju bara om man är absolut bäst. Or am I missing something?
    Det finns inget "bäst" i den här situationen. Det enda man bör vara intresserad i här att det går bra för folk - och då tänker man kanske då främst på Sverige. Om man tänker "tävling" - det är nästan morbid! För då önskar man att det går sämre för andra länder. Visst, du kan nu säga, istället ska det gå bättre för oss, men det är samma sak ändå. Alla tävlingsmoment är helt olämpliga här helt enkelt.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-30 17:52:08 följande:
    Vad tycker du om uttryck som att andra länder "gasar förbi" Sverige när det gäller smitta och dödsfall då. Har du någon kommentar till det?
    Samma sak - det handlar inte om prestige här. Det enda som är viktig här är människoliv - och även människors hälsa förstås, vissa blir ju långtidssjuka. Hur vi "ligger till" i jämförelse med andra länder är helt ointressant. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-30 18:43:00 följande:
    Jag formulerade mig lite otydligt. Nytt försök:

    Det finns personer i Sverige som anser att lärare inte borde få använda munskydd i skolan. De personerna var så övertygade om att de hade rätt, att de gick ut med att munskydd i skolan är förbjudna, utan att kolla med FHM om det var ett rimligt förbud. Varifrån hade de fått sin uppfattning?

    Utgångspunkten var hur folk tolkar texter. Det spelar ingen roll i sammanhanget att förbudet sedan hävdes.
    Ja, det undrar jag också! Man borde kunna förvänta sig att lärare, eller kanske var det då rektorn, kan tolka vad som sagts. 

    Och jag förstår inte heller när journalisterna speciellt frågade efter om FHM är emot, avråder ifrån munskydd. Allt de har sagt var ju att de inte kan rekommendera det för att det inte är säkert att det ger något . Något som är osäkert rekommenderar man inte. Måste det vara skadligt, för att man inte rekommenderar det? Det räcker väl att det kanske inte gör nytta? 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-30 19:25:40 följande:
    Ja, vissa blir ju det. Långtidssjuka. Det var okänt när sjukdomen debuterade varför jag, som jag skrivit väldigt många gånger förut, tycker att man i Sverige borde ha haft en mycket mer ödmjuk inställning till att man inget visste om hur den skulle slå mot befolkningen och inte propagerat så för att människor skulle gå till jobbet efter resor och allt vad det nu var som pågick under allt för lång tid av utbrottet. 

    Bedrövligt. 
    Jag har aldrig ändrat uppfattning. Det som du nu tolkar in har jag inte sagt eller menat. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-30 19:53:34 följande:
    Jag har ingen aning om vad du pratar om nu. Jag skrev vad jag tycker. Att du skulle hålla med hade jag givetvis ingen som helst förhoppning om. Inte ens när det gäller delen om att det är konstigt att du aldrig sagt något om det osmakliga tjatet om "gasa föbi". 

    Okej, du menade jag borde ha sagt nåt mot tävlingspratet? Jag trodde inte du kunde mena det, eftersom du ju i viss mån också argumenterade så (tyckte att det var pinsamt att vi låg "dåligt" till i jämförelse med andra länder) om jag inte minns fel. 

    Och försiktighetsprincip, som du nämnde förut - man kan aldrig veta hur man bäst är försiktig när man inte vet mycket om viruset än. Så att påstå att man borde ha varit mer försiktig... det argumentet faller just på att man inte visste tillräckligt. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-01-30 22:33:38 följande:
    Vi står så långt ifrån varandra i absolut alla frågor och åsikter att det helt enkelt inte går att komma längre i någon del av något som helst. Jag tycker att allt du skriver, särskilt det jag fetstilat här, är så dumt att jag skulle vilja göra en Ella med punkten åt det. Och jag poängterar att det är dina åsikter jag tycker är dumma så kanske jag slipper en avstängning.
    I så fall tänker du inte logiskt. Det är ganska omöjligt att vara försiktig om man inte vet vad försiktig innebär i det här fallet. Det har INGET med åsikt att göra.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin