Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Sedan visst, jag vet inte om det har betydelse med t-cellsmedierad immunitet, jag har förstått det så att man tittar just efter antikroppar för att se om man haft covid19, inte efter immunitet i sig.

  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-05-20 20:29:36 följande:

    Johan Geisecke var i pension 2017.
    Vad heter studien/statistiken om du inte orkar ge länk källan?


    Ja, men du kan ju inte ha undgått se att han intervjuas ständigt och pratar i media om covid19. Angående pressträffarna finns det på en youtubekanal, och de är daterade, så du får väl se avsnitt från april om du inte redan sett dem. 

    Geisecke har också ändrat sina siffror ganska ofta, precis som FHM har med tid.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Op9VOA/da-ar-coronakrisen-over-i-stockholm--redan-tecken-pa-flockimmunitet

    https://www.svd.se/giesecke-de-flesta-kommer-att-smittas

    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/giesecke-tegnell-har-ratt-svenska-taktiken-bast/

    https://www.fokus.se/2020/04/johan-giesecke-600-000-stockholmare-har-haft-covid-19/

    T
    egnell

    https://emanuelkarlsten.se/04/tegnell-jag-tror-vi-uppnar-flockimmunitet-innan-vaccin/
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-05-20 21:22:28 följande:

    Geisecke är väl inte anställd ens?
    Och han säger ju 20-25% att han tror har varit smittade, tror kan bara ersättas med fakta.
    Och den i sig är också svår, då infekterade och antikroppar har stort lagg.


    Och tegnell pratar när han tror flockimmunitet uppstår med 50%.
    Men enda som är intressant är de faktiska siffrorna man gett i sina prognoser, har vi nått vi kan lägga på bordet.
    Så vart är dessa?


    Han säger olika antal i olika intervjuer med kortare tidsintervaller. Som du även kan se i artiklarna. Tegnell säger att 50% uppnås i maj. (länk fanns i artikeln jag la upp. Men han har sagt detta många gånger. 

    https://www.nrk.no/urix/tegnell_-_-det-kan-bli-flokkimmunitet-i-stockholm-i-mai-1.14984679

    Kolla själv på pressträffarna i april. Jag tänker inte leta igenom dem åt dig, om du är intresserad så finns det som sagt även där.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-05-20 21:23:12 följande:
    Nu pratar jag om källor.
    Det är källor, det bara kräver lite av dig.
  • Anonym (sant)

    Konstigt att de som är positiva inte verkar följa pressträffarna ens, eller ha lyssnat på vad folkhälsomyndigheten säger.

    Med några undantag.

  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-05-20 22:43:05 följande:
    Såg att det redan finns förklaringar lite längre fram i tråden men en till skadar nog inte.

    Egentligen är mätningarna ganska ointressanta - det som har betydelse är att smittspridningen minskar i Stockholm, alltså att en partiell immunitet på gruppnivå redan tyckas existera.

    Hursomhelst. Undersökningen gjordes vecka 18, alltså i slutet på april, samtidigt tar det ett par veckor att utveckla antikroppar för de som smittats och utvecklar antikroppar.

    Vad man har mätt är alltså de som hade smittats i början av april och som tillägnat sig immunitet genom att utveckla antikroppar.

    Det har spridits mycket virus i Stockholm sen dess och en okänd andel av oss måste nu adderas till de åtta antikroppsprocenten.

    Vidare verkar det som man kan utveckla immunitet genom att andra delar av immunförsvaret aktiveras. I den undersökning från Wuhan (tror jag det var) som Påven Johanna så förtjänstfullt länkade till i en annan tråd så framgick det att även bland dem som blivit ordentligt sjuka - om än inte livshotande - så var det en stor andel som hade mycket låga mängder antikroppar eller inga alls, i synnerhet unga personer.

    Här i Stockholm verkar det finnas grupper av människor som är mycket försiktiga, inom dessa grupper lär andelen immuna vara mycket låg - men så finns det många, många som lever ungefär som vår familj. Vi rör oss mycket ute på stan, träffar en hel del folk som är som vi - och min gissning är att den som beger sig ut på stan i Stockholm i stor utsträckning möter den grupp människor i världen där flest har haft smittan och blivit immuna. Något som är ett hyfsat skydd för en osmittad som beger sig ut i folkvimlet.

    Men som sagt. Jag är mer intresserad av gruppimmunitet i praktiken än i teorin - och här minskar smittspridningen trots att det är uppenbart att många blivit betydligt slappare med efterlevandet av rekommendationerna.
    Nej, det står inte att de utvecklat immunitet, det står att antikropparnas betydelse är att immunförsvaret känner igen covid19, vilket som jag fått förklarat inte måste betyda en immunitet, eller i alla fall ingen långvarig sådan.

    Och jo, mätningarna är intressanta i förhållande till dödstalen.

    Det är sannolikt inte så många procent smittan gått upp med, då den spridit sig ganska jämnt över tid med en viss minskning nu, jag skulle tippa på en 2-4% ökning av personer med antikroppar i Stockholm sedan mätningen.

    Det är inte tillräckligt för att smittan ska minska bara av den anledningen. Jag tror att många håller sig relativt isolerade efter allt som sagts i media senaste månaden. Men det kommer vi märka.
  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-05-20 23:16:00 följande:
    Nog har smittspridningen minskat rejält om du kompenserar för att det numer testas betydligt mer frekvent och man därmed får med personer med bagatellartade symptom som definitivt inte skulle ha testats tidigare.

    Numer är det väl en miljon eller fler som varit sjuka och tillfrisknat. Ingen av dessa har hittills konstaterats blivit smittad igen.

    Jag trodde nog att pratet om att man kanske inte blir immun hade tystnat sedan en tid, åtminstone efter att Sydkorea gick ut och förklarade att dem de upptäckt var konsekvensen av ett mätfel.

    Nåja, häromdagen var det någon som länkade till en undersökning som indikerar att personer som hade antikroppar mot någon vanlig coronaförkylning inte verkar bli sjuka i covid-19. Jag vet inte om det skrivits något mer om detta - men det vore något. Det bästa vaccinet mot covid-19 är en vanlig coronaförkylning.
    Jag tror färre än så smittats, Vad baserar du det på, att en miljon varit smittade?

    Jag tror absolut man blir immun, men kanske inte så lång tid.
  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-05-20 23:58:56 följande:
    Det är fler, långt fler än en miljon som testats smittade globalt. Av dessa har åtskilliga tillfrisknat och ingen har konstaterats blivit smittad igen.

    Jag kanske var otydlig, miljonen var ett exempel för att belysa att inget av dessa globala fall har inneburit insjuknande en gång till.

    Hur det fortsätter att utveckla sig i Stockholm får vi ju se, men kommer man igång med tester i betydligt större utsträckning så kommer säkert en och annan att tolka det som att smittspridningen har tilltagit i Stockholm.

    Det säkraste måtten på smittspridningen kommer då förmodligen att bli antalet som vårdas på sjukhus eller iva eller antalet avlidna.
    Jag trodde du menade i Sverige.

    Det har ju inte gått så lång tid än, så vi får se. 
  • Anonym (sant)
    Iarwain skrev 2020-05-21 09:45:33 följande:
    Jag har läst allla dina länkar, ingen av dom visar någon som helst uppskattning av smittade i början av april.

    Jag tror även att jag sett alla presskonferenser och kan inte minnas att de nämnt någon om smittningsgrad där heller.

    Så denna siffra verkar du ha gripit ur luften.
    Det gör de ju visst. Då har du inte läst länkarna.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-21 12:06:47 följande:
    Man kan faktiskt leta med förstoringsglass för att hitta experter som - numera - tycker att man borde ha stängt ner. Jag känner bara till Neil Fergusson och de där 22 stycken svenskar (som inte alla är experter). Förresten så är jag inte säker att de alla ville ha lockdown, de hade något att kritisera, men det var lite olika saker. 
    De flesta har ju aldrig sagt något om total nedstängning, något som du aldrig verkar förstå trots att många sagt det till dig i flera trådar.

    Annika Linde är väl ett annat exempel, fd anställd på FHM.

    Det finns ju många fler, både i Sverige och utomlands, frågan är väl vilka du räknar som "experter".
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin