Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (realist) skrev 2020-12-13 13:38:33 följande:
    Nej, nu förvränger du. Det är inte vad du säger.

    Det påstås i tråden att Sverige ligger sex veckor efter övriga Europa i utvecklingen. Andra länder är på väg ner medan Sverige kommer att fortsätta upp.

    Du håller inte med utan skriver "Var får du det där ifrån med sex veckor? Jag får det nämligen till 2 - 3 veckor." Sen räknar du upp ett antal länder som du hävdar att är 8-14 dagar före Sverige.

    Då måste också Sverige vända ner 2-3 veckor efter de övriga länderna. De länder du räknar upp har alla vänt ner mellan 1-15 november. Då ska Sverige ha vänt ner i slutet av november. Men det bara fortsätter uppåt.

    Ska du inte erkänna att det där inte riktigt var din grej?
    Jag räknade DEFINITIVT början av vågen. Lustigt nog så hittade jag precis (när jag städade) lappen där jag skrev upp datumen. Det står : Tje: 8.9 och 9.10?, 
    Schweiz 12.10, Österr. 14.10. 

    Och jag vet också att jag inte ens skulle räkna så säkert med att det också dröjer lika länge i alla länder. Det har vi ju sett förut att det kan vara mycket olika. Det beror på hur folk sköter sig, bl.a. Och därför går det inte verkligen att förutsäga. DÅ visste jag väl inte ens om de hade vänt? 

    Det kan hända att det går fortare i andra länder. Om de gör en strikt lockdown, då kan det gå snabbare. Men då kommer också tredje vågen snart, om inte vaccinet kommer före. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-13 13:06:50 följande:
    Fast bland de som ligger sämre till finns t.ex. Belgien som är väldigt tättbefolkat, hade massor av flyg från China i våras och har stor andel äldre på äldreboenden. Dessutom har dom räknat dödsfall där de misstänker Corona, utan att det är bekräftat.

    Eller Norra Makedonien, Bulgarien och Bosnien Hercegovina som har sämre sjukvård än Sverige, och Spanien och Italien där fler äldre bor med sina familjer etc. 

    Rimligtvis borde man jämföra snarare med andra europeiska länder, som är mer lika Sverige, och gör man det, ligger Sverige risigt till.
    Vilken slump då..... Stockholm var ju ungefär i samma situation. Inte hela Sverige kanske, men Stockholm absolut. 

    Är du säker att det är en nackdel om de gamla bor med sin familj? Jag har snarare utgått ifrån att det är en fördel. Här i Sverige var ju HÄLFTEN av dem som har dött under våren såna som bodde på äldreboenden. Så det verkar ju inte vara ett dugg säkrare. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-13 15:45:52 följande:
    Om ingen vet något kan man ju lika gärna sätta Kalle Anka på positionen.
    Kalle Anka vet dock inget om hur man hanterar pandemier i allmänhet och har inte heller kompetens att agera enligt den faktan som man under tiden får reda på. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-13 16:00:44 följande:
    Det beror på hur folk sköter sig, skriver du.

    Jag skulle säga att det beror på regeringen i de olika länderna. Hur agerar de? Vilka åtgärder vidtar de? Har folket förtroende för regeringen? (I Sverige, not so much
    Tja.. du verkar ha en helt annorlunda uppfattning av verkligheten. Det finns inte många andra länder där folk har lika mycket förtroende för regeringen. Jag ser inga stora demonstrationer, inte ens i Stockholm. 

    Det är klart det finns fler faktorer, det var bara ett exempel. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-13 16:04:50 följande:
    Och det du nyss skrev var att Tegnell inte kan mer än Kalle Anka. Du skrev att ingen vet.
    Jag tänker inte svart eller vitt, i motsats till dig. Tegnell kan inte veta om ett nytt virus (bara det som kommer fram under tiden) men han är en extremt kunnig epidemiolog som kan bedöma uppgifter om det nya viruset om och när de väl kommer. 

    Förutom att de jobbar med många andra grejer också, så har de ju gjort en beredskapsplan - som de fortfarande följer och som alla europeiska länderna hade kommit överens att följa. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-13 16:16:39 följande:
    Undersökningar är en sak. Hur folk agerar ute i verkligheten en annan.

    Löfvén vädjade till nationen: "gå inte på AW", "gå inte på Gym". 4 dagar senare var det kö utanför gymen och proppfullt på restaurangerna.
    Vem har pratat om undersökningar? Inte jag.

    Och vi pratade INTE heller om hur folk sköter sig, utan du pratade om att svenskarna inte skulle ha förtroende för regeringen. Och jag svarade: Ser du demonstrationer? Det är mycket sånt i andra länder, framför allt Tyskland, men inte bara. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-13 17:32:05 följande:
    Nej, jag ser inga demonstrationer. Detta ör Sverige. Vi demonstrerar inte. Däremot skiter vi fullkomligt i en ledare som vi saknar förtroende för.
    "Black lives matter", "fridays for future"? Vi demonstrerar inte? 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-13 17:32:05 följande:
    Nej, jag ser inga demonstrationer. Detta ör Sverige. Vi demonstrerar inte. Däremot skiter vi fullkomligt i en ledare som vi saknar förtroende för.
    "Black lives matter", "fridays for future"? Vi demonstrerar inte? 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-12-13 17:34:24 följande:

    Intressant.

    www.pnas.org/content/early/2020/12/02/2015954117

    Rapporteras överst på AB

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset


    Jena- studien, ja. Har hört talas om den. Nu har jag inte läst det i detalj, men jag undrar lite hur pålitlig det kan vara att jämföra en stad med andra ställen. Man kan förstås inte ha en kontrollgrupp på vanliga sättet, dvs. utsätta dem för smittorisk med flit. Svårt att veta.....
  • AndreaBD

    Högstadieskolorna ska stänga den här veckan. :(   Just min skola är specialfall, ingen vanlig skola, utan terapi-verksamhet. Men vi har väldigt få här på plats. 
    Det låter dock vettigt när det gäller smittspridningen. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin