Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    CarolusRex skrev 2020-11-28 16:13:03 följande:
    Hur kan du vara så dålig på att räkna, det är skrämmande att sånt existerar i dagens Sverige. Det är väl därför det går som det går.
    Ja det är skrämmande. Faktum är att någorlunda motiverade gymnasiebarn framstår som mer kompetenta än regeringen i dessa frågor.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-11-28 16:37:49 följande:
    Jag misstänker att du försöker uttrycka frågan "Hur många promille av dem som bor på äldreboenden har dött i covid-19?".

    Frågan du ställer är emellertid hur många promille som dött på äldreboenden.

    Om jag bara höftar till så gissar jag att kanske 2000 har dött på äldreboenden och  kanske ytterligare något tusental i andra sjukdomar är covid-19 i år. Så svaret på din fråga är cirka 0,2 eller 0,3 promille av Sveriges befolkning har dött på äldreboenden i år.
    Jag skulle gissa att c:a 4% av de som bor i öldrevården dött av Corona. Ett makalöst uselt facit utifrån att regering och myndighet försökt skydda dem.

    Undrar hur regeringens medlöpare hade reagerat i samma fråga om Alliansen regerat. Eller nej, det behöver jag inte undra över.

    Vi har det vi har. Små hånfulla ironiska kommentarer om att 0,6 promille av befolkningen förlorat sina liv. Rätt många i onödan. Siffran går snabbt mot 7000. 0,7 promille.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-28 17:24:37 följande:
    På vilket sätt dog folk för att äldrevården fungerar dåligt? Jag håller nämligen inte alls med där. Äldrevården i Sverige fungerar mycket bättre än i andra europeiska länder. T.ex. Tyskland och de flesta andra länder i centrala Europa har ingen hemtjänst. Där blir anhöriga tvungna att ta hand om sina äldre. Enda alternativet är ålderdomshem, som ofta är institutioner som ser ut som sjukhus.

    Många saker som är väldigt bra annars kan vara en katastrof just i en pandemi, just när det gäller en smittsam sjukdom. Vi har ju inte haft en farlig, riktigt smittsam sjukdom i Sverige sedan 1918.
    Oförmågan att styra om äldrevården för att minska smittspridning tycks vara fundamental.

    När man dessutom användr sin egen oförmåga som en ursäkt så blir det nästan komiskt - om det inte vore för att det handlade om liv och död då.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-28 17:22:18 följande:

    Och ändå vet du inte ens att vart ansvaret ligger på äldreboenden, är inte det lite lustigt att du säger en sak, så blir det omvända.

    SD brydde sig inte alls om COVID-19, föredettingen åkte till Turkiet för dela ur flygblad istället för delta i krisövningen i riksdagen.
    Observera, detta är fakta.


     


    Precis alla människor har egna tillkortakommanden, dit är att du inte vet vem som har ansvar för äldre vården.
    Hint, det är inte regeringen


    För att åskliggöra hur dålig koll du har kommer här ett litet citat från en morgontidning. Du kanske kan förklara varför regeringen diskuterar en äldrevård de inte har något ansvar för. Man baxnar ju inför din inkompetens.

    "Regeringen höll under onsdagskvällen partiledarsamtal för att diskutera coronapandemin. Högst upp på flera partiers agendor under mötet var den omfattande kritiken från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, om hur svenska regioner misslyckats med delar av äldrevården under pandemin. ?Vi måste skärpa lagstiftningen så att man likställer hemsjukvård med övrig hälso- och sjukvård,? sade Centerpartiets Annie Lööf."

  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-11-28 18:29:19 följande:
    Ansvaret för äldreboendena ligger på kommunerna - flest som dött där är det i Stockholms stad där man utvärderat hur äldrevården fungerat under pandemin och kommit fram till att kvalitetskraven efterlevts.

    Det är ju då de kvalitetskrav som det blågröna styret under ledning av KD satt.
    Jag är inte så intresserad av partipolitiken i detta.

    Totalt sett har det fungerat katastrofalt dåligt. Antingen bryr man sig om människor eller så bryr man sig om att peka finger åt det håll "fel" parti sitter och styr. PAtetiskt.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-28 19:24:02 följande:

    "Vid samma datum levde 79 410 personer över 70 år i särskilt boende."

    Där har du en siffra:

    www.socialstyrelsen.se/globalassets/1-globalt/covid-19-statistik/statistik-om-covid-19-bland-aldre-efter-boendeform/faktablad-statistik-om-smittade-och-avlidna-med-covid-19-bland-aldre-efter-boendeform.pdf

    och 

    3000 har dött som hade covid.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-statistik-over-3000-doda-i-covid-19-fran-aldreboenden

    'Nja... det kan nog stämma med 4 eller 5 %. Men vet du hur många som brukar dö på äldreboende på ett halvt år, eller snarare 9 månader?  Folk bor inte på äldreboende om de inte är ganska krassliga. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/wP10k4/liknande-dodstal-pa-aldreboenden-varje-ar


    Så det gjorde inget för de skulle ändå snart dö?

    Säger ju en hel del om både dig och äldreboenden.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-28 22:44:59 följande:

    Jo visst


    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 10:36:13 följande:
    Ja, medlöpare var ordet. Visa mig ett inlägg där du med full kraft kritiserade S så ska jag ta tillbaka det.

    Ja, grundlagen sätter gränser. Trots dessa produceras mängder av nya lagar varje år. Hur svårt ska det vara att producera lagar som minskar smittspridningen utan att bryta mot grundlagen. När det gäller att beskatta folket är ju uppfinningsrikedomen oändlig, men när det gäller att rädda liv - not so much.

    Jag tycker diskussionen om lagar är ointressant. Enda syftet är att dölja regeringens misslyckande.

    Du har fortfarande inte förklarat vilken grundlag som hindrar regeringen och varför den tvingar regeringen att agera som en snigel.


    Vad är det du försöker visa?

    Jag kritiserar ju alla politiker, inklusive Federly. Hos dig blir det kortslutning när S inte presterar.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-28 23:56:12 följande:
    Nej, det var fel slutsats som du drog där. Prova igen! 
    Fast du skrev ju att det ändå dör så många på äldreboenden, vilket är ett solklart förminskande av de 3000-5000 som dött där.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-29 01:53:58 följande:
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 22:26:01 följande:
    Jag är inte så intresserad av partipolitiken i detta.

    Totalt sett har det fungerat katastrofalt dåligt. Antingen bryr man sig om människor eller så bryr man sig om att peka finger åt det håll "fel" parti sitter och styr. PAtetiskt.

    Jo, visst
    Ja, visst är det så. Regeringen är fullständigt virrig och har misslyckats på alla punkter. 

    Men ärligt talat, Annie måste ju vetat om vad Federley umgås med för folk. Herregud. Stackars barn.
  • Anonym (Proctor)
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-29 16:34:54 följande:
    Brister i språkförståelse ja .... vi tar det väl igen då - om flera inlägg som svarar på mina inlägg, svamlar om högerpopulism och drar paralleller mellan mina åsikter eller hur jag uttrycker dem och högerextremister eller högerpopulism, är det en obehaglig koppling mellan mig och högerpopulister. Samma obehagliga och generaliserande koppling har gjorts i svar även till andra här. Undrar vad denna tvångsmässigt upprepande sammankoppling beror på, och vad det har för syfte i denna tråd ...

    Om man inte förstår detta resonemang, borde man kanske skriva in sig på någon komvuxkurs i svenska och förkovra sig i läsförståelse till morgonkaffet, och till eftermiddagskaffet, middagen och kvällskaffet. 
    Besvara inte dessa inlägg alls. Det är bara provokationer.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin