Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-05-11 12:14:12 följande:
    Måste ändå säga att det inte är Tegnells fel att han uttalar sig som både juridisk expert, och utrikespolitisk. Hade en skomakare fått lika mycket makt och exponering lika snabbt, hade han också tappat kontakten med jorden.

    Det inte Tegnells fel att ingen har sagt "PLATS, epidemiologjävel" till honom...
    Precis, det kan inte vara lätt att få så mycket uppmärksamhet så plötsligt. Och när så många vill intervjua honom hela tiden - jag fattar inte hur man klarar att inte säga något dumt då. Det är ju inte bara svensk media, utan alla möjliga internationellt också. 

    Och att veta då hur mycket som är lagom, när man är mitt i det hela....
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-05-11 14:33:40 följande:

    Det här är lite intressant, åtminstone som ett tankeexperiment och som kritik av alla de olika förhållningssätt som finns till pandemin.

    Alla testas var tionde dag, en miljon tester i Sverige per dag alltså - i övrigt inga smittskyddåtgärder överhuvudtaget, mer än att den som testat positivt för virus isoleras i två veckor.

    Kombinerat med immunitetstester skulle för övrigt det kolossala antalet testaer dagligen minska efetrhand.

    https://www.dn.se/ekonomi/nobelekonomen-paul-romer-omojlighetstankande-hindrar-kampen-mot-viruset/


    Synt att det är en betalvägg där, det verkar vara en intressant artikel. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-11 15:14:49 följande:

     


     


    En havererad ekonomi kommer kosta bra mer än YNKA 3200 liv, det är sånt man får ta med i beräkningarna om man vill ha en saklig diskussion.


    Det är det som är poängen! 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-11 15:16:25 följande:

    Tror du inte han snabbt faller i glömskan sen?
    Det tror jag utan större funderingar, då vårt samhälle fungerar så i sakfrågor som denna.
    Sen självfallet kommer vi komma ihåg hans namn och vad hans arbete är.


     


    Vad var det med moster då?


    Är han en moster också? :)  Sorry, kunde inte låta bli!  ;) 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-11 15:44:20 följande:
    Suck, samma uttjatade argument om ekonomin... som om det går att likställa 3200 döda på en månad i en pandemi som lamslagit planeten med en ekonomisk kris som pågår i 7-10 år.  Om ekonomin är så jävla viktig så är det väl kanske lika bra att vi skiter i att göra nåt öht och bara låter folk dö... jag menar tänk så mycket pengar vi sparar på att alla sjuka och gamla som stryker med. Varför lamslå planeten för att rädda gamlingar och sjuka,,, gud så onödigt eller hur klyban?

    Ja att vi kommer få ekonomiska problem vet alla, men det är en konsekvens många medvetet tagit för att rädda liv. Jävla tur att det iaf finns några som värderar människoliv på planeten, hade alla varit lika empatistörda så vore det ju riktigt illa.

    Ja det finns tonvis med frågetecken och just därför är det ju förjävla korkat att påstå att vi har rätt, framför allt när vårat dödstal ligger 3 ggr så högt som våra grannar och vi fortfarande inte fått kontroll på smittspridningen. 
    Det du inte förstår är att det verkligen kan bli mycket värre om hela välfärdsstaten havererar. Värre än 3200 döda. Fler döda. 

    Det finns gott om utländska experter som - numera - säger att Sverige är på rätt väg. Är de också korkade? 

    Det är ingen som vet säkert. Varken hur det här viruset skulle sprida sig eller hur exakt ekonomi och människors liv påverkas av.  Men just ett samhälle med hög standard påverkas ju mer av det om plötsligt en stor del av företag försvinner. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-11 17:12:49 följande:
    Jaha, jag trodde poängen var att rädda liv. Drömmer
    Och hur ska du göra det? Modern medicin kan rädda många liv, men inte alltid alla. Och jag tror inte att äldre människor vill sitta i karantän dem sista åren av sitt liv. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-11 17:54:32 följande:
    Ja du Andrea fråga alla dessa 3200 döas anhöriga om de håller med om dina "teorier"  De kanske till och med tycker det är en viss skillnad mellan att öht försöka på riktigt men folk dör ändå och släppa skiten fri och medvetet låta folk dö som flugor....hmm få se , 8015 smittade och 219 döda i norge mot  26322 smittade i sverige och 3225 döda... hmmm vem har lyckats bäst hittills med att skydda sin befolkning? Drömmer

    Jag tror faktiskt människor generellt sett hellre utstår karantän än dör, speciellt om karantänen blir relativt kort om man hanterar saker rätt. Jag ser inga pensionärsuppror i Norge, Finland och Danmark, gör du?
    Varför diskuterar jag ens med dig. Du har ju bara ologiska argument. Nej, det är klart att pensionärer inte reagerar ÄN, men det kommer. Just nu demonstrerar tyskar i många städer i Tyskland mot att deras regering skulle tvinga en karantän på dem, som t.o.m. är mot grundlagen. 

    Du tror väl inte att Norge och Danmark är klara med pandemin? Även i Kina och Syd-Korea har det ju tagit fart igen.
  • AndreaBD
    Anonym (.) skrev 2020-05-11 23:31:38 följande:

    Bra debattartikel om riskvärdering.

    www.svd.se/otydligt-hur-sverige-varderar-coronarisker


    Wow! Hon har helt rätt! Det är precis det som är poängen! 

    "Den här konflikten verkar inte handla så mycket om vetenskap, utan mer om kunskapsluckorna och osäkerheterna. Det som skiljer de motsatta lägren åt handlar till stor del om riskvärdering och riskacceptans. Till detta hör hur man värderar och ställer riskerna förknippade med covid-19 mot andra risker. Det handlar inte om vem som har rätt eller fel, faktiskt inte heller om vem som i slutändan får rätt."
  • AndreaBD
    Anonym (.) skrev 2020-05-12 10:26:46 följande:
    Vi kan inte stoppa smittan.
    Nej precis. Det är väl ganska säkert att vi inte kan det? Jag menar, vi kanske kan om det kommer vaccin eller medicin väldigt snart, men jag hörde bara igår (vetenskapens värld på TV) att man i princip redan har vaccin - flera stycken - men dessa måste ju gå genom tester för att man ska kunna veta att de är säkra. Och det tar minst ett år. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-12 10:37:24 följande:
    Fast det kan man ju. 

    Tycker vi borde bytt till Sydkoreas strategi medan det fanns tid.

    Nu krävs något större, eller känner du för att ha smittan cirkulerande i evighet. Skulle bara 5% av Stockholms befolkning vara smittade nu och i samma smittakt som sedan februari, så blir det ohållbart lång tid, nu är det väl antagligen så att smittan ökar takten gradvis och beroende på restriktioner förstås.

    Förstår du hur många år det handlar om som vi måste ha samma restriktioner för att hålla smittan på en "jämn nivå", det är absolut inte hållbart, inte för befolkningen och inte för vården.

    Och när smittan långsamt nått en viss nivå, kanske de första inte har kvar någon immunitet. 
    Sydkorea har ju också nya smittade. Hittills få, men vi får se. 

    Och så som de har lagt sig in i människors liv och övervakat alla  - det skulle man inte acceptera i Europa. Orsaken att vi inte har en app ännu är ju just att det inte blir anonymt utan att det går att lista ut vem som är vem. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin