Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-18 15:15:26 följande:

    Det går ha kritik, det har jag också.
    Dock kostar min kritik pengar, och hur villiga är en del partier med detta sen?
    Vet svar kommer senare, men högern har aldrig varit direkt intresserad för detta, mer sänka sänka sänka skatten.
    Och här pratar vi om ökade kostnader.


    Det finns inget att missförstå i denna användares inlägg, då det mesta är fantasier, är det detta du tänker på?
    Och upprepar dom massor av ggr, ja, tills de försvann igen som farliga inlägg som det är och med desinformation och irrelevans för allt.


    Det där korkade pengar argumentet kan du ju lägga åt sidan för den är inte längre aktuell... ser det ut som att våra grannar svälter och är ruinerade? Ta dig en titt på deras bnp och jämför med våran... tycker du att våra 3600 döda har gjort någon skillnad?

    Jo vi har förstått att du vill att vi bara ska hålla käften och acceptera Sveriges strategi oavsett resultat... att ha vara objektiv och ha löpande utvärdering av strategi för att se om den är rätt eller fel verkar inte vara din grej. Du verkar vara mer för att bestämma sig en gång och skita i att utvärdera om det är rätt eller fel och bara löpa linan ut oavsett vart det leder.... 

    Vi är alla medvetna om denna användarens inlägg, det är snarare en fråga om varför denna användares inlägg buntas ihop med alla andra kritiker och varför du sitter och håller med om det?
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-18 15:25:39 följande:
    Anonym (man) skrev 2020-05-18 15:16:49 följande:
    Jag vi har sett ganska många exempel på det... detta var bara ett av många.

    Ber om ursäkt, jag är rädd för att min kommentar gick dig värdshus förbi. så jag lägger till en förklaring.

    Jag skrev "du" men du skrev "vi" vet "vi" har.

    Vilka är vi i detta sammanhang.

    KlustretSkrattande

    En min nästående person som numer tillhör riskgrupperna har två favorituttryck som replik när någon gömmer sitt subjekt bakom ett vi.

    Det ena är "Du och dina löss"
    Och det andra "Vi sa svinskiten"

    Men du menade väl bara "Vi inom kritikerklustret"Skrattande
    Som sagt, du verkar ha svårt för att stå för det du skriver, och en massa pladder och lek med ord gör ingen skillnad. Du är redan genomskådad Cool
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-18 15:34:01 följande:

    LoL, pengar behövs för att förbättra för framtiden, då vi skalat tillbaka på en massa.


    Nej, säger inte du ska hålla käften, det du gjorde där är att lägga ord i munnen på mig, vad är syftet med det mot kritik?


    Jag är den som ifrågasatt dennes konspirationer allra mest, och den som har saklig kritik kommer inte ens i närheten av dessa konspirationer.
    Så förstår inte ditt tankesätt, och med tanke på vad jag gjort för blottlägga bristerna i konspirationer.


    Sådärja och så börjar vi om från början och pladdrar på om hur viktigt ekonomin är men utesluter hur man ska kunna rädda så många liv som möjligt OCH ha ekonomin intakt.... har du några svar på det Klyban eller tänker du bara pladdra på om hur viktig ekonomin är?

    Du envisas i inlägg efter inlägg med att proppagera för att vänta tills allt är över, dvs du vill att vi ska sluta kritisera Sveriges taktik och hålla tyst tills det är över.. att du sen tar på dig offerkoftan och påstår dig fått munnen full med ord av andra gör det inte mindre sant.

    Frågan var som sagt inte om du ifrågasatt konspirationsteorier utan om varför du håller med om att dessa konspirationsteorier hänger ihop med all annan kritik. Du slingrar dig som vanligt.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-19 15:13:59 följande:

    En intressant iakttagelse kring ähum - offermentaliteten inom kritiken av Sveriges coronastrategi. Det är ju inte bara här på FL som det är vanligt att vissa påstår sig inte få säga det de säger. Fenomenet är iofs inte nytt men tycks på sista tiden blivit extremt smittsamt och även ofta förekommamde utanför den krets som alltid gapat något i stil med "men det får man inte säga i det här jävla landet".

    "Att så många ändå upplever sig som tystade, fastän de publiceras, lajkas och sprids i alla korridorens tänkbara skrymslen - kan det bero på den mänskliga realiteten att det mothugg man får gör ondare än medhållet gör gott?"

    https://www.dn.se/ledare/erik-helmerson-alla-vill-ha-debattens-offerprivilegium/


    Jätteintressant... men nu handlar ju tråden om "Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin" så dina observationer blir både OT och irrelevanta
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-19 15:56:46 följande:

    Vi som läser det du skriver, vad annars?
    Så ska du berätta för oss läsare vad pseudodiskussion du gav oss är för?


    haha, en till som inte fattat topic....

    De enda som ägnar sig åt pseudodiskussioner är FHM fanclub.
    Vi har lixom redan förstått att ni är frälsta, men vi är totalt ointresserade av er nyfunna religion. Trotts det fortsätter ni evangelisera och menar att det är alla andra som ägnar sig åt "speudodiskussioner".....

    självinsikten verkar vara obefintlig Tomte
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-19 16:17:36 följande:

    Det har väl med att coronakrisen  i sig tar all uppmärksamhet, och sen är väl en del narcissister som skriver och blir ledsen att inte de får mer uppmärksamhet än det fick.

    Jag märkt i min omgivning att folk är inte intresserade att lyssna på tyckare i denna fråga, utan det är experter som har mest tyngd.
    Och detta verkar reta många.

    Vårt experiment med äldrevården vi kanske ska sluta med, och återföra den till sjukvården?
    Hör sjuka historier hur en del chefer vet inte vad de ska göra, och blir handlingsförlamade på många plan som du kunde ha gjort nått.


    Ok, så allt som inte rättar sig efter "den rätta läran" är narcissister..... intresseklubben antecknar...

    Japp och experterna är som sagt ganska delade, det som irriterar är snarare hur FHM (och deras fanclub) verkar tro att de är de enda som anses vara experter.

    Ja helt rätt, vi borde sluta med vårt pandemieperiment och börja göra något som funkar bättre.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-05-19 16:55:12 följande:

    Nope, jag pratar om nått helt annat.
    Att sånt här drunknar i annat, och att de blir ledsna att de inte får mer uppmärksamhet.


    Socialstyrelsen undersökning berättar att 60% säger vi gör rätt, och 20% gör ganska rätt.
    Och FHM är myndigheten för frågan och deras ansvar.


    Hur det funkade ser vi i bokslutet, då det inte går ens jämföra mellan regioner i Sverige, då vi alla är i olika skeden.
    Rätt intressant att man vill hoppa händelsens i förväg, Sveriges idé var från start att detta kommer vi få leva med länge.
    Och desto längre tid det går, desto mer tydligt att detta blir långvarigt.
    (Ett snabbt vaccin kan ändra detta, men snabbt betyder 12-18 månader i de positiva prognoserna, andra prognoser säger att det kanske aldrig går hitta, även återsmitta kommer ske.)


    Vi kommer få se många mer länder som kommer anamma det vi gör här, och hur väl det lyckas det beror hur väl medborgaren är att följa råd.


    Ja, och resten av världen tycker vi gör fel Drömmer
    Och våra resultat suger

    Det går absolut att jämför och det ska man oxå göra för det är enda sättet att veta om experimentet fungerar eller ej och byta omn man ser att det inte fungerar. Din bakochfram teori säger att man ska skita att utvärdera resultat och bara köra på och HOPPAS på att man får rätt till slut. Det är korkat.

    Desto längre tid man agerar idiotiskt desto fler döda, men för dig spelar ju det ingen roll för allt du bryr dig om är att vi ska få rätt i slutändan. Du har ett annat mål än vad vi har.

    Nej, vi kommer inte se ett enda land anamma en korkad strategi som satt oss bland de länder det går sämst för, vi ser redan nu att många länder som börjar öppna upp inte vill släppa in Svenskar. Vi kommer däremot se många länder öppna upp efter SIN taktik. Att du sen tror att Sverige har patent på ett öppet samhälle bara för att vi har valt att skita i att få kontroll på smittan betyder INTE att andra kopierar oss. Det betyder bara att de kommit mycket längre än oss.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-19 17:26:18 följande:
    Och du kan inte ens säga VAD man borde göra istället...... 

    Med tanke på att experterna är överens i grunderna och att Sverige och de flesta andra länder har i princip samma strategier, så undrar jag verkligen....
    Ehm jo, vi borde byta till en strategi som fungerar, finns gott om bra exempel att välja på. Att du sen inte klarar av att förstå att andra kan lyckas bättre än vi eller att vi öht kan ha fel är en annan sak. Om man tror att Sveriges taktik är det enda som existerar och alla andra bara är korkade så är det klart att man inte kommer förstå VAD man borde göra istället, för då finns ju bara ett val.

    Att påstå att experterna är överens med oss är ren lögn, det enda de är överens om är biologin bakom viruset, INTE hur den ska hanteras. Och med tanke på våra resultat så behöver man inte undra.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-19 17:29:51 följande:
    Nu ljuger du rakt ut. Det har varit en stor sväng i åsikt där. Numera tycker de att vi gör rätt. 
    Nej det har de inte, det är snarare du som tolkar precis allt som att vi har rätt och andra håller med oss. Bara för att länder öppnar upp så tror du att det betyder att de håller med oss, jag tror inte det spelar någon större roll vad någon säger, du lyckas ändå hitta sätt att vända det till att de håller med oss.

    Problemet är alltså in vad folk säger, problemet är din totala oförmåga till objektivitet.
  • Anonym (man)

    Om man ska sammanfatta frälsningsarmens argument så verkar det vara något i stil med...

    1) Andras åtgärder är verkningslösa, att de har mycket bättre resultat än oss är bara slump

    2) När man experimenterar så ska man skita i att utvärdera, man ska bara köra på och hoppas på att man har rätt i slutändan hur många som dör på kuppen är irrelevant

    3) När det går dåligt ska man aldrig jämföra, däremot ska man gärna med lupp leta efter allt som kan tänkas ge oss medhåll då är det ok att jämföra

    4) Att länder som fått kontroll på sin smitta börjar öppna upp bertyder självklart att de kopierar oss. För alla vet ju att alla vill ha lika måmga döda och smittade som Sverige

    5) Det är ett nytt virus och inget vet nåt med säkerhet, men att Sverige har rätt vet vi med all säkerhet.

    6) Om man drar på sig stora skygglappr, öronkåpor och polariserade glasögon så man bara ser vad man vill se, och eftersom man bara ser vad man vill se så är ju alla överens med Sverige och det betyder att vi har rätt.

    7) Det är viktigt att prata om hur viktig ekonomin är, för det har ju ingen annan fattat. Men sätta det i relation till hur man ska rädda så många liv som möjligt utan att påverka ekonomin är irrelevant och kan skippas.

    8) Det är fel att hoppa in i virtuella tidsmaskiner och förutspå ett gigantiskt misslyckande, men det är rätt att hoppa in i vituella tidsmaskiner och förutspå en lysande framtid för vår taktik och hur alla andra kommer få det minst lika illa som vi.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin