Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-12-30 19:49:16 följande:
    Inte för att jag är klyban - men i förhoppning om att käbblet inte ska bli bestående. Vi närmar oss scenario 2, om jag minns rätt var det cirka 13.000 nya fall FHM räknade med där och idag var det väl 11.000.

    Min gissning är att vi kommer att passera tvåan - men att antalet som blir allvarligt sjuka eller dör kommer att förbli på förhållandevis låga nivåer.

    Det är synd att vi i Sverige är dåliga på att sekvensera och avgöra vilken variant som orsakar vad och i vilken omfattning.

    Just nu har vi egentligen två pandemier, en deltapandemi och en omikronpandemi.
    Scenario 2 som bedömdes som det minst sannolika uppskattades ha ungefär 15000 smittade per dag i mitten av januari vid en skyddseffekt av vaccinet som i det scenariot antogs ligga på ca 40%. 

    Ja, det är synd. 

    Det är också synd att klyban inte själv behöver svara på de frågor som ställs honom. Men men, det är ju som det är tråden igenom. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-12-31 13:54:55 följande:
    Till skillnad från somliga finns det andra som anser att den här tråden handlar om pandemin inte om klyban.

    En kvantitativ analys av den här tråden ger vid handen att en klyban motsvarar tre - ibland fyra - personer från kritikerbänken. Vid några tillfällen har han sysselsatt så många som sex kritiker.Skrattande

    Undrar om det kommande året kommer att innebära inflation eller stagflation i klybanologi.
    Jävligt unket av dig att hålla på så där. Du hade inte själv uppskattat om det var dina inlägg han hela tiden citerade för att "berätta" för dig att du inget begriper, inget fattar, inte kan läsa och så vidare och dessutom hållit på med det i åratal. 

    Men flabba vidare du. 
  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2022-01-07 13:12:45 följande:

    Hur går det med proteinbaserade Nuvaxovid, kommer det till Sverige i år?


    Ja, det ska det göra. Det finns ett förköpsavtal om 2,2 miljoner doser som ska levereras till Sverige under 2022 och 2023. 
  • Pope Joan II

    FHM underskattade visst Omikron. Fantastiskt. De hade ju kunnat lyssna på WHO, men det passade tydligen inte. De underskattar Omikron och överskattar sig själva. 

  • Pope Joan II

    70 000 smittade på tre dagar och totalt slut på sjukvårdsplatser på ett flertal sjukshus. 

    Ja, vilken tur att FHM "noga följde uvecklingen av omikron". 

  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2022-01-11 22:36:28 följande:
    Jo, det var väl en bra fråga du ställde? - hoppas att det finns några i tråden som vill ge sin syn på om det är relaterat eller inte är relaterat? - finns det någonting som skiljer och finns det någonting som inte skiljer? Finns det saker som liknar och saker som inte liknar?

    Det finns säkert många olika perspektiv på Finlands val att i detta läge inte smittspåra eller isolera i delar av landet.

    Är det Tegnell? Statministern? Frisyrerna? brist på testmaterial? Brist på smittspårare? Berått mod? eller kanske någonting annat?

    Det kan bli en livlig debatt - eller inte?

    Jag kan ju börja med att säga som svar på din fråga att jag inte tror att Finland i olika regioner/kommuner upphör med att smittspåra och sätta i karantän januari 2022 inte alls har att göra med dödstal eller smittspårning i Sverige 2020.

    Men finns det saker mellan Finlands agerande nu och Sveriges agerade tidigare som kan vara relaterat eller inte vara relaterat? - finns det någonting som skiljer och finns det någonting som inte skiljer? Finns det saker som liknar och saker som inte liknar?
    Varför kilar du inte över till FDFMGA och pekpinnar honom rakt i vänsterögat för hans mobbing av WHO där han kallar dem för alarmistiska? Dra till honom med någon jävla månost, död fisk eller riktigt mustigt wikipediacitat vet jag. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2022-01-12 00:00:15 följande:
    Vad det kan tänkas ha med covid19 att göra är jag osäker på - men iofs har en del av det du refererar till debatterats i tråden

    något som passar vinbarens vänner kanske

    en.wikipedia.org/wiki/Must

    en.wikipedia.org/wiki/Cheese

    eller mer traditionell tidsbunden svensk must

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/JoXLo4/apotekarnes-vintermust-ar-inte-samma-som-julmust

    WHO är en organisation - jag har aldrig reflekterat över att organisationer kan mobbas . men säger du det så är det väl så att WHO mobbas - kanske är det frisyren på pojkarna och flickorna som gör att de är måltavlor för förtal om att de bara vill visa upp sig.. jag vet inte..eller det vet jag ju egentligen. Jag har inte sett någon person på WHO  - utom möjligen Gisecke som tydligen anlitas av WHO - utsättas för mobbing.  Har Gisecke en pojk- eller flickfrisyr tycker du?

    Har du förresten några andra tankar än månost och must om att Finland nu delvis slutar smittspåra och sätta personer i karantän?    Tror du precis som jag att det att Finland i olika regioner/kommuner upphör med att smittspåra och sätta i karantän januari 2022 inte alls har att göra med dödstal eller smittspårning i Sverige 2020?

    Jag tror inte heller att Finlands val har med månost eller must att göra - men det var kanske en tankeväckande koppling du gjorde, för en del kanske.. själv tycker jag att kopplingen verkar osannolik och tanklös.
    Ja, WHO är en organisation och FHM är en myndighet. Duktig pojke. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin