• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-05-19 15:13:59 följande:
    En intressant iakttagelse kring ähum - offermentaliteten inom kritiken av Sveriges coronastrategi. Det är ju inte bara här på FL som det är vanligt att vissa påstår sig inte få säga det de säger. Fenomenet är iofs inte nytt men tycks på sista tiden blivit extremt smittsamt och även ofta förekommamde utanför den krets som alltid gapat något i stil med "men det får man inte säga i det här jävla landet".

    "Att så många ändå upplever sig som tystade, fastän de publiceras, lajkas och sprids i alla korridorens tänkbara skrymslen - kan det bero på den mänskliga realiteten att det mothugg man får gör ondare än medhållet gör gott?"

    www.dn.se/ledare/erik-helmerson-alla-vill-ha-.../

    Det har väl med att coronakrisen  i sig tar all uppmärksamhet, och sen är väl en del narcissister som skriver och blir ledsen att inte de får mer uppmärksamhet än det fick.

    Jag märkt i min omgivning att folk är inte intresserade att lyssna på tyckare i denna fråga, utan det är experter som har mest tyngd.
    Och detta verkar reta många.

    Vårt experiment med äldrevården vi kanske ska sluta med, och återföra den till sjukvården?
    Hör sjuka historier hur en del chefer vet inte vad de ska göra, och blir handlingsförlamade på många plan som du kunde ha gjort nått.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-05-19 16:31:50 följande:
    Ok, så allt som inte rättar sig efter "den rätta läran" är narcissister..... intresseklubben antecknar...

    Japp och experterna är som sagt ganska delade, det som irriterar är snarare hur FHM (och deras fanclub) verkar tro att de är de enda som anses vara experter.

    Ja helt rätt, vi borde sluta med vårt pandemieperiment och börja göra något som funkar bättre.

    Nope, jag pratar om nått helt annat.
    Att sånt här drunknar i annat, och att de blir ledsna att de inte får mer uppmärksamhet.


    Socialstyrelsen undersökning berättar att 60% säger vi gör rätt, och 20% gör ganska rätt.
    Och FHM är myndigheten för frågan och deras ansvar.


    Hur det funkade ser vi i bokslutet, då det inte går ens jämföra mellan regioner i Sverige, då vi alla är i olika skeden.
    Rätt intressant att man vill hoppa händelsens i förväg, Sveriges idé var från start att detta kommer vi få leva med länge.
    Och desto längre tid det går, desto mer tydligt att detta blir långvarigt.
    (Ett snabbt vaccin kan ändra detta, men snabbt betyder 12-18 månader i de positiva prognoserna, andra prognoser säger att det kanske aldrig går hitta, även återsmitta kommer ske.)


    Vi kommer få se många mer länder som kommer anamma det vi gör här, och hur väl det lyckas det beror hur väl medborgaren är att följa råd.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-05-19 16:49:08 följande:
    Du påstod ju att jag "gav" er den här pseudodiskussionen. När jag då påpekar att det inte var jag som inititerade den så är ditt svar det där. Komiskt. 
    pseudodiskussion fortsätter, och den berättar fortfarande inget.
    Pope Joan II skrev 2020-05-19 16:52:25 följande:
    www.dn.se/sthlm/studie-15-procent-av-arbetand.../

    På måndagens presskonferens sade statsepidemiolog Anders Tegnell att resultatet går i linje med de modelleringar som Folkhälsomyndigheten har gjort. Enligt deras tidigare beräkningar hade en fjärdedel av Stockholms läns invånare burit på viruset den 1 maj. 


    Mellan tummen och pekfingret tycker jag det verkar ligga ganska mitt i, eftersom det finns en förskjutning tidsmässigt på omkring tre veckor när man studerar antikroppar, sade Anders Tegnell på presskonferensen. 


    Joakim Dillner säger att det stämmer att antikroppssvaret tar tid, eftersom man oftast inte börjar få antikroppar innan man börjar tillfriskna, och att antikropparna därefter stiger under några veckor. 


     Men jag kan inte riktigt se på vilket sätt denna tre veckors försening skulle kunna ge en ökning av totalsiffran. Vi har ju testat för både pågående infektion och antikroppar. Därför är det inte riktigt relevant, vilket det hade varit om vi testade bara för antikroppar, säger han. 


    Det är lagg på en del resultat har vi lärt oss, lagg på se smittan, lagg på döda, lagg på allt.
    och pga det krävs en viss tid för en viss sak ska synas.


    Intressant dock att Sverige använder labbprov och inte fingertest, som är känt att de ger sämre resultat och felaktiga resultat.
    Var och tog blod prov ett tag tillbaka, undrade om de samlade in detta för såna här syften, nu inte mig per se, utan att man gör detta.
    För tyckte mig höra detta.
    Men allt har en lagg här, och vi får inte fullständiga svar när vi ställer dessa frågor.
    Bara antar man kör mer sväng än en, för se skillnader och utveckling.
    Vi är i ett område med stora kunskapsluckor.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-05-19 17:24:10 följande:
    Genom blodgivare har de väl till viss del gjort. Tror inte de kan göra det helt utan att informera dock.
    Får höra med dom nästa gång tar blodprov.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-05-20 10:42:45 följande:
    Precis, det bör man vara medveten om att det rycker vilt i frälsningsarmar av alla de olika slag när det ges möjlighet att predika om den svenska modellens förkastlighet.

    Så här rycker det till exempel i NMR-armen: "Den folkfientliga regeringen och det liberalkapitalistiska systemet har bevisat sin grundläggande inkompetens under coronakrisen"

    Nåväl. Här i Stockholm fortsätter epidemin att sjunka undan, antalet som dör av smittan har mer än halverats och detta med mycket stor sannolikhet tack vare att så pass många av oss nu är resistenta inte bara mot stollar som vill sprida panik utan också mot coronaviruset. På det sättet utgör vi nu kollektivt ett visserligen ofullständigt men ändock skydd för riskgrupperna.

    Men visst finns det andra sätt att försöka skydda sig - man kan som Trump börja knapra malariamedicin eller man kan stirra sig blind på statistiken så här i pandemins begynnelse och bege sig till Somalia för att studera deras metod som tycks vara så framgångsrik ur ett smittskyddsperspektiv.

    Själv tror jag att Stockholm kan komma att fungera som en modell eller förlaga för andra städer sett till strategin - däremot behöver man ju inte försöka efterlikna den KD-styrda äldrevården - eller mer korrekt uttryckt vanvården.

    Fast det är klart. Det bästa vore att man snabbare än ens Trump förutspår får fram ett ofarligt men effektivt vaccin och kan massproducera detta. I så fall kan man säga att Sveriges strategi visade sig vara felaktig i och med att smittskyddsåtgärderna inte behövde vara långsiktigt hållbara.

    Det är troligt en av de få sakerna som kan ändra nått.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-05-20 14:33:48 följande:
    Nej, det är en väldigt rak och enkel fråga som du bevisligen försöker snacka dig ur med irrelevant BS... hur kan DU Andrea vara så säker på att vår taktik är rätt trotts så dåliga resultat?

    Snacka om att leka med ord och lägga ut rökridåer.... jag tror att ALLA som läst dina inlägg i samtliga trådar om corona ser med all önskvärd tydlighet hur du med alla medel (vissa mer bisarra än andra) framställer vår taktik som rätt.

    Hur fan kan du påstå att vår taktik inte är sämre än andra när det gäller människoliv? När du själv kan se att vi har 3 ggr så många döda som våra grannländer SAMMANLAGT?

    Hela din snudd på religiösa tro på vår taktik bygger på nån naiv tro på att det kommer jämna ut sig med tiden... och det är ju inget annat än ren spekulation som du inte VET något om samtidig som du sitter och gnäller om att man inte får göra antaganden utan måste veta.... 

    Ekonomin är heller inget argument för jämför våran ekonomi men våra grannars. Ser du någon större skillnad? Eller baserar du det på samma förutfattade meningar om framtiden som du inte VET något om utan bara spekulerar kring?

    Det vet vi inte än, men mycket indikerar att vi är på väg åt det hållet.
    Detta är givetvis inget för den som bara klarar av att se saker i svartvita "färger".
    Det enda är att ett vaccin kan ändra nått här är min gissning, och då snart.
    Följer vaccinet prognoser man gett 12-18 månader, så komemr svaret nog vara att vi gjort rätt.
    Men igen detta är heller inte svart och vitt, för vi har helt klart misslyckats i en del andra områden.
    Men dom problem kanske man kan lösa med att ta äldrevården ifrån kommunerna och in i landstinget i gen.


     


    När man diskuterar såna här ämnen, så funkar inte den traditionella populismen längre, inte om man vill komma fram till nått.
    Vi har tex 44000 inställda operationer, många kommer dö i dessa köer, och en hel ned stängning hade mer döda räknas in där.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-05-20 11:09:22 följande:
    Det börjar nu bli uppenbart att Sverige har smyginfört aktiv dödshjälp (låt oss använda detta milda uttryck).

    Jag känner på mig att huvuden kommer att rulla.

    Först måste du lära dig vad som är vad, och finns inget som tyder på att du förstår detta.
    För mig det var du som trodde syrgas var slut, medan man bedrev palliativ vård och såg större nytta med morfin och sin patient sista skeende i livet.

    Vet inte riktigt vad du tror dig säga och när du inte följer vad det innebär med palliativ vård, eller inte förstår hur man gör bedömningen.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (Micke) skrev 2020-05-20 13:31:39 följande:
    Nu är det som det är och inget vi kan göra något åt.
    FHM satt på händerna och vidtog inga åtgärder medans det fanns tid och då sitter
    vi här och sörjer våra döda anhöriga.

    FHM kunde tidigt ha vidtagit små och väldigt kostnadseffektiva åtgärder som kunnat
    begränsa införsel och spridning med upp till 80-90 %
    Svenskarna hade åkt hem smittade före vi kom till den punkten.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-05-20 20:12:38 följande:
    30%

    Och de gissade att vi i mitten av maj skulle ha 50% smittade.
    Och vart hittar vi dessa prognoser?
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-05-20 20:23:04 följande:
    Det är uttalanden som Johan Geisecke gjort i april, jag kan säkert leta upp det om du vill. De nya finns på Folkhälsomyndighetens hemsida delvis, och i pressträffen.

    Johan Geisecke var i pension 2017.
    Vad heter studien/statistiken om du inte orkar ge länk källan?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin