• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    En tydlig och begriplig illustration från University of Kansas Health System.

  • Dr Nail

    lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2020/03/Fullstandigt-felaktiga-rad-till-varden-om-risker-med-coronaviruset/&utm_medium=twitter

    En påminnelse från början av pandemin om att det insågs redan då hur vårdslös och farlig FHMs totala ointresse för att så lite som att uppmärksamma risken av asymptomatisk spridning är.

    Ett tips är att läsa kommentarerna, för att slippa få intrycket att det var nån ensam vilde som ansåg detta.

    En månad senare erkände Folkhälsomyndigheten riskerna men gjorde fortfarande nada för att anpassa strategin eller ens taktiken.

    Vi behöver en utredning. Och inte en partipolitisk såpopera som aldrig tar slut, utan en som hanteras av tjänstemän, forskare och internationella experter.

  • Dr Nail
    Anonym (***) skrev 2020-06-16 13:36:48 följande:

    Och folk bryter inte mot regler, menar du?


    Exakt. Så varför ens ha regler är vad jag undrar. Kan vi hantera en episk kris med flockvett (i en nation som inte sett en kris sen tidernas begynnelse), så varför ens begränsa folk med "regler" och "lagar" öht? Nog ska det räcka med flockvett, man ska ju kunna lita på sin beflockning!!
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-06-16 14:59:47 följande:

    Du borde skilja mellan folkvett och flockvett. Det senare har en dragning åt kvasihållet. Typ att man känner till sådant man inte kan veta.

    Det förra handlar bara om att kunna uppföra sig hyfsat.


    Ok. Vad det ....ett väldigt subtilt personangrepp, eller? Jag känner mig isf inte träffad för jag gissar aldrig. Jag ställer frågor, absolut, men alltid utifrån det vi redan vet.

    Nej det vi har demonstrerat hittills är tyvärr just flockvett snarare än folkvett. Vilket framgår ur artikeln jag delade. Skulle kunna dela fler....även fast inte tror det behövs. Och det är väl inte konstigt? Vi är en flock nuförtiden, det är så man kallar oss. Flockimmunitet. Flockvett. Flockhälsomyndigheten. Flocköl.
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-06-16 18:05:38 följande:

    Nej, det finns ganska gott om personangrepp i den här tråden, men nej, mitt inlägg var inte ett personangrepp, inte ditt heller, det jag svarade på alltså. 

    Man kan väl påstå att du gjorde valde att driva med en åsiktsriktning, eller åsiktskluster, som det väl ibland benämns i den här tråden och jag gjorde detsamma men en annan åsiktsriktning eller intresseklubb som det ibland benämns i den här tråden.

    Men jag kan alltså inte se att det finns ens en tillstymmelse till personangrepp i vare sig ditt eller mitt inlägg.

    Min uppfattning är för övrigt att det ibland brister i förmågan att skilja mellan person och åsikt på FL, i synnerhet i trådar som handlar om SD, invandring, klimathot och pandemier.


    Att skilja på åsikt och person är grundläggande för att kunna ha en diskussion. Samtidigt är det lättare sagt än gjort på internet, där både du och jag är bara lite text på skärmen snarare än "personer".

    Men.....om man åtminstone försöker då är det en bra början.
  • Dr Nail

    Också vad är grejen med den här sajten eg....tar ju fan hela dan att ladda upp ett inlägg?

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin