Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-17 19:47:51 följande:
    Jag tycker att generellt sett brukar svenska experter på diverse, låta trovärdiga. Men, om WHOs experter och nästan alla andra länders motsvarighet till FHM säger något annat,å att munskydd etc funkar. 
    Men det gör de ju inte!  Tegnell sa också att det felciteras det som WHO har sagt. WHO nämnde masker som en ytterligare möjlighet som man kan använda sig av ifall det finns situationer där man verkligen inte kan hålla avståndet. Och det är detta som Sverige följer EXAKT. Sverige har åtminstone som mål att man ska skapa avståndet, så att man inte behöver ta till masker. Eftersom det är säkrare. 

    Kruxet är bara att om man inte lyckas få till det i realiteten, då är det förstås inte så bra. Och där tänker jag specifikt på Stockholms lokaltrafik. I andra situationer går det, det är inga större problem. 

    Visserligen... Robert-Koch-Institutet i Tyskland propagerar masker. Det gjorde de inte i början, så de gjorde en hel omvändning. Uppenbarligen ett politiskt beslut. Man kan inte ens jämföra Tyskland med Sverige, det är ju mycket mer tätt befolkad. Och övriga experterna i Tyskland är inte så positiva. Samma sak med experter i andra länder. Man har i en del länder infört mask-bärandet av rent politiska skäl. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-17 19:28:38 följande:
    Varför är det en risk? I alla länder är man överens om att det viktigaste är att det är avstånd mellan människor. Varför skulle någon komma undan trängselproblemet genom att hänvisa till munskydd? När det absolut viktigaste är att hålla avstånd.

    Varför tror du att man kommer att strunta i avståndet om man inför munskydd? Så fungerar det inte i andra länder. Visst, skulle vara kanon om människor väntade tills de kunde hoppa på en halvtom buss, men det kanske skulle ta ett par timmar, och folk måste till jobbet i tid. Då skulle munskydd hjälpa lite åtminstone. 
    Det enda som skulle hjälpa i det läget är fler bussar/tåg. Enkel logik: Mindre virusmängd = mindre smitta. Har alla mask så är det fortfarande samma virusmängd, men vi hoppas på att masken sitter så tätt och perfekt att det inte kommer ut på sidan eller när det råkar flytta på sig (även utan att man pillar) och vi hoppas att all virus hamnar i masken. Trots att virus är väldigt små och kan ta sig genom en sån mask...
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-17 22:22:24 följande:
    I en pandemi så är det inte meningen att folket ska informera sig utan att de ska informeras. 
    Om rekommendationer och liknande, ja. FHM är förstås inte tvungna att förklara forskning för dig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-17 22:26:52 följande:
    t samt det finns väldigt många studier som pekar på att det är positivt, och jag vet inte några som säger det inte har det.
    Din bevisbörda! Om du anser att det finns övertygande såna studier så skulle jag vilja se den.  Efter att Tegnell har sagt att det inte finns, så verkar det ju rimligt att man vill se det då.
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-17 23:39:59 följande:
    Håller med om att det handlar om att folk med symptom stannar hemma. Men detta funkar ju inte och vi ombeds "hålla avstånd". Jag tror att andra konstiga budskap tar udden ur denna enkla regel.

    De som köpt årskort på SL får inte tillbaka en krona. Istället får de betala trängselskatt om de ska ta bilen till jobbet för att kunna hålla avstånd.

    Men inför restriktioner som innebär att 8 sjuka kan äta på restaurang utan problem.

    Folk får trängas i köpcentrum och lunchrestauranger ska vi inte ens prata om. Smockfullt.

    Sen har vi alla arbetsplatser som håller öppet som de vill. På jobbet spenderar man större delen av sin vakna tid och träffar många människor. En uppenbar riskzon åt vilken regeringen inte gör ett skit. Sen har vi förskolor, skolor, universitet. Inte mycket till åtgärd där heller. 
    Du har inte klart för dig att Sverige nog inte skulle ha råd med att alla arbetsplatser stängs ner. För att inte prata om att inte ens de som jobbar i dem mest systemrelevanta jobben skulle kunna ta sig till jobbet - eller få mat - om alla skulle stänga ner.

    Och årskortet är inte värsta problemet vi har  i dessa tider. Alla förlorar pengar i den här krisen. Ett SL-kort är peanuts! 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-17 23:55:51 följande:
    Det verkar onekligen som att viruset smittar så fort det finns en större mängd människor på ett begränsat utrymme utan tillgång till massa friskluft. 

    Det var olyckligt att SL drog ned på bussturerna i våras då antalet resenärer minskade - det var som att de inte förstod att poängen vara att minska antalet passagerare i varje buss.

    Fler bussar/tåg och färre människor vid samma tid är som du skriver det som behövs, samtidigt är det inte i kollektivtrafiken den stora spridningen av smittan sker. De flesta åker kanske inte så lång tid i kollektivtrafiken - även om en del naturligtvis pendlar långt. Det är länge sedan jag åkte pendeltåg eller tunnelbana eller buss för att ta mig till arbetet, jag vet inte hur det är med trängsel och antal passagerare nu jämfört med för säg ett år sedan. Har du ngn uppfattning om det?
    Jo, som sagt, jag åker pendeltåg. Och det verkar som om det är ungefär hälften så många som förut. Ofta kan man sitta på varannan plats, men när man kommer in mot stan så börjar det bli fler som står. Men jag vet inte om det är så på dem andra linjerna. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-18 00:20:00 följande:
    Ja, just pendeltågsresenärer reser väl längre tid än de som åker buss inne i stan.. då ökar ju riskerna. Samma för de som åker tunnelbanan från platser långt ut på linjerna.
    Jo, tunnelbanan, inne i Stockholm - där varierar det väldigt mycket. Det kan vara nästan tomt, t.o.m. på morgonen. Men det kan vara många, oftast på eftermiddagen. Men ju längre man kommer utanför staden, desto mindre folk blir det ju.
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 02:19:13 följande:
    Ja och Tegnell brukar ju ha rätt eller? Det finns så många studier som visar på att det är effektivt att det skulle ta veckor att googla fram alla dem! 

    Men du kan väl visa dem som talar emot det. För jag tror inte det är så många, om ens en enda.
    Tre stycken av dem som står på FHMs länksida. Tegnell sa ju också att de flesta visar varken eller. De stämmer helt enkelt inte in på situationen. Jag minns att vi hade minst en av dem uppe här i tråden tidigare. 

    Men det ger inte mycket att visa en eller två studier, inte ens tre. Det som vore värt att visa är om det fanns några som verkligen visade tydligare och mer entydigt.
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 02:15:59 följande:
    Det är deras och regeringens uppgift att göra allt för att minska smittspridningen, och där ingår att informera folk så att de förstår. Om folket består av idioter så får de informera som att de har med idioter att göra. Vi vet nu att "folkvett" och "sunt förnuft" inte fungerade, och inte heller tron på att svenskar är så duktiga på att följa myndigheters råd.
    Man kan i ett sånt komplicerat sammanhang inte lära upp hela befolkningen i epidemelogi  (det var visst felstavat, men jag orkar inte kolla). Man kan bara meddela slutsatserna. Det är ju så i alla sammanhang, man får inte heller någon intensivkurs i ekonomi eller i detalj hur ett kärnkraftverk fungerar, bara för att man tycker att man måste får förstå alla detaljer Då får man ju läsa på själv.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-18 09:53:55 följande:
    Pfizers vaccin kommer dessutom att innebära en logistisk mardröm i och med att det måste hållas nedkylt till minus 80 grader under transporterna.

    Skulle jag vaccinera mig så skulle jag föredra AstraZenecas eller Modernas i stället för ett oprövat mRNA-vaccin.
    Jag hade för mig att Modernas också var MRNA-vaccin? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin