Inlägg från: Anonym (haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (haha)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-03-02 20:15:15 följande:
    Om du önskar att jag ska dö i covid-19 eller inte är mig rätt likgiltigt.

    Däremot tycker jag att det är intressant att det finns så många beröringspunkter mellan  corronanordismen och annan populism med högerhäng.

    T ex din övergång från mitt perspektiv med två okända personer till en tråddeltagare.

    Populismen är ju till sin natur personfixerad.Skrattande
    Jag ser helst att ingen eller i alla fall så få som möjligt dör i covid. Det var du som drog upp människovärde och hur du i människovärdets namn och om du var gud hade dömt, och så gjorde jag samma sak. För mig är du lika okänd som vilken Jemenitisk person som helst, så ett barn har för mig större värde än vad du har.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2021-03-03 07:06:41 följande:
    Nej, det var du som precis som vid tidigare tillfällen inte kunde låta bli att försöka skifta fokus till det personliga och privata.

    De som beslutar om restriktioner och om att pumpa in pengar i restriktionsekonomier fattar också beslut som berör människors liv eller död. enligt artikeln den här diskussionen började med så har restriktionerna kostat lika många liv som covid-19, skillnaden är att de som dör av restriktionerna oftast är unga och fattiga medan de som dör av sjukdomen är mycket gamla.

    Vill du ha diskussionen på ett privat plan så kvarstår min gamla fråga från tidigare i tråden - hur lämpligt tär tillägget "haha" till anonym i en tråd som handlar om människor som dör?
    Det är tydligen lättare för dig att leka gud när du avhumaniserar dem du ska välja mellan, men det är tydligen inte lika roligt när andra gör på samma sätt. Du kan väl förresten inte veta om jag är en 88-åring i Säffle heller. 

    Din fråga är besvarad sedan länge, även om du inte vill låtsas om det för att själv kunna skifta fokus till vad som för tillfället står på din agenda. Sällan har mitt nick varit mer on point än i den här tråden. Jag skrattar mest hela tiden åt de självförhärligande gasballonger som blåst upp sig här. 
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-03-13 11:14:12 följande:

    Det är dock ovanligt med feber upp mot 41 grader, sen om det i sig kan orsaka blodproppar är jag inte direkt säker på.
    Har inte hittat nått som stödjer den dock, men inte heller letat direkt.


    Det anmärkningsvärda som jag tyckte med Astras på polarns jobb, det var att 9 av 10 fick ordentlig feber, var av en till 41 grader och sökte akut för den febern.(ingen fara dock eller att nått hände mer än febern.)


     


    Sen måste man vara rätt följsam med vaccin och biverkningar, och just för att när man vaccinerar så många som man gör.
    Så kommer man vaccinera människor som redan har begynnande svåra sjukdomar, och dom är inte direkt representativt för vad vaccin ger för biverkningar.
    Och det är ju viktigt att berätta eventuella hälsoproblem, och det är ju ett ansvar man måste ta själv och när man har en massvaccinering.
    Då ingen kan begära sjukvården kan ha den koll som krävs.

    Nu har ju Astra visat andra problem och mycket prat om att dosernas leveranser inte kommer följa leveransplanen.(Det är här man anklagar Löfven om nått som han aldrig någonsin kan påverka, eller ens är hans arbete.)


    Vad tyst den sakliga diskussionen blir.


    Det är inte ovanligt med feber upp mot 41 grader. Det är ovanligt med temperaturer ÖVER 41 grader. Feber ger inte blodproppar!
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-03-13 16:18:16 följande:
    Jag vet att det ger ge 41 grader.
    Blodproppar får vi se vad de kommer fram till Astra eller vem det är nu som går över dessa.
    Vad fan betyder: "Jag vet att det ger ge 41 grader"?

    Feber orsakar INTE blodproppar så det kommer de inte att komma fram till. OM feber hade orsakat blodproppar så hade det givetvis varit känt sedan om inte urminnes tider så i alla fall nära nog. 
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-06-01 18:42:42 följande:

    Kontentan jag nu gör, det är att ingen hybris, ingen självcentrering, inga grodor är sagda om Vietnam och att COVID-19 inte heller där är ett luftburet virus enligt läkarvetenskapens kriterier i hur en patogen smittar.


     


    Kontentan blev att ditt svar och personangrepp emot Tegnell , är att inget av din kritik hade en saklig grund.
    Det är vad jag tar med mig av en person som börjar prata om annat än försvar sin kritik som saklig om Vietnam och att Tegnell förklarar för oss att inte heller Vietnams mutation är en luftburen variant enligt läkarvetenskapens kriterier som avgår hur en patogen smittas.
    Och det mest komiska av allt, det är att det är fundamentala skillnader mellan en luftburen smitta och en droppsmitta och den försöker ni låtsas bort med semantik som bara berättar att man inget vet om patogener och hur de smittar och hur det klassas.
    Simpelt faktiskt.


    Om du ska hävda någon inte förstår en sak, så fungerar aldrig semantik, utan bara fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.
    Och den saknas av dig nu, med övertydlighet också!!!


    Anonym (man) skrev 2021-06-01 18:01:44 följande:
    Tack, har tyvärr inget vin hemma så jag får fira med en corona istället Skål

    Noterar att du inte vill diskutera det du svarar på och ämne, är ämnet så ointressant?
    Undrar lite pga de felen som du ger och vad det beror på att du attackerar Tegnell personligen, men utelämna all saklighet om varför.


    Dock har vi konstaterat att det var inget om Vietnam, därmed så är den delen av inläggen obsoleta pga kritiken var osaklig och tålde inte granskning.


    Ursäkta att jag lägger mig i, men jag har en fråga till dig. Tror du att forskning går ut på att uppnå konsensus?
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-06-01 18:56:54 följande:

    Det beror på, en del är åsikter som snuddar ämnet, men vad åsikter har med läkarvetenskap som är styrkt sedan evigheter sedan vet jag inte.
    Och när det kommer till luftburen smitta enligt läkarvetenskapen på patogener, den är fastställd sena MYCKET LÄNGE SEDAN.
    Och Tegnell är korrekt tills man klassar om COVID-19 ifrån dropp till luftburen smitta enligt hur patogener smittas.
    Det är viktigt att berätta när folk börjar prata om annat och när man adresserar en specifik sak som COVID-19 patogenens sätt och smitta enligt läkarvetenskapen.
    Ingen semantik i världen kan ändra det, och det är där fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus kommer in.
    Då den berättar att alla som påstår att COVID-19 är ett luftburet virus inte förstår sig på det dom diskuterar och patogeners sätt och smitta och vad de kallas.


     


    Din svartvita fråga, vad ska den leda till, för det handlar inget om Vietnam och faktumet COVID-19 fortfarande är en droppsmitta?


    Vad är din poäng att lyfta det?
    Undrar då du väljer prata om annat, och vad fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus är, ja, det är ju självförklarande.
    För det var det betyder att ni kan inte prata om annat om ni vill komma fram till nått, och även det är självförklarande efter alla påståenden om den Svenska flockimmuniteten fast än ingen ens någonsin har existerat.


    Vad min fråga ska leda till och vad min poäng är? Förhoppningsvis ett svar från dig om hur du ser på något som du väldigt ofta upprepar. Jag menade inget illa med min fråga, jag är bara intresserad av att få din syn på vad du menar att forskning handlar om. Men vill eller kan du inte svara och utveckla vad du repeterar i majoriteten av dina inlägg så vill du inte, det är inte mer med det.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2021-06-05 17:58:37 följande:
    Så är det nog - är man bara tillräckligt klustrerad så förmår man inte att bilda sig en egen uppfattning oberoende av Tegnell.

    Men annars är det ju fullt möjligt att resonera utifrån ett perspektiv där en stor del av Europas befolkning kommer att vara vaccinerad och vad detta kommer att innebära för smittspridningen.

    Men det är klart, tillhör man ett personfixerat kluster så är det nog svårt att bortse från den egna tillhörighetenSkrattande
    FDFMGA skrev 2021-06-05 17:07:47 följande:

    Allt medan ekot från Melodifestivalen 2020 fortfarande klingar starkt på somliga håll så störtdyker smittotalen på andra.

    Värmen och vaccinationerna samspelar.

    Själv undrar jag hur man resonerar om man tror på en fjärde våg till hösten - att vaccinet är en bluff eller att kineserna kommer att skapa ett nytt potentare virus enligt forskningsrönen från delar av kritikerklustret.

    www.svd.se/smittotalen-stortdyker-hall-ut-ett-par-veckor


    Har du frågat klyban?? Han tror på en 4:e våg och har säkert inget emot att lägga ut texten kring sitt resonemang!

  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2021-06-05 19:35:25 följande:
    Som jag skrev är jag inte särskilt benägen till personfixering, så nej - jag har inte frågat klyban.

    Däremot har sett att ett argument för att det ska komma en fjärde våg till hösten är att Tegnell inte tror på en fjärde våg. Möjligen att ett annat argument från kritikerklustret är att viruset är skapat av kineserna och därför mindre förutsägbart än andra virusSkrattande

    Jag tillhör inte vaccinskeptikernas skara och därför tror jag att Europa kommer att skyddas från en fjärde våg tack vare att befolkningen i Europa till stora delar kommer att vara vaccinerad.

    Jag har förstått det som att kritikerklustret inte tror att vaccin skyddar, men kanske jag har missförstått. Eller möjligen att klustret definierar skvalp som våg. Självklart kommer smittan  att finnas kvar, men här i Europa i så begränsad omfattning att det inte blir relevant att tala om en våg.

    Men det skulle vara intressant att få ta del av några fler argument för att det kommer en fjärde våg från den solfjäder av kunskap som kritikerklustret utgör.
    Så det var en retorisk fråga då, eller? Eller vad menar du??? Du vill bara ha svar från kritikerklustret och skiter i varför de som inte ingår i det tror att det kommer en 4:e våg??
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-06-05 21:15:19 följande:
    Välkommen tillbaks, dina sammaställningar är saknade

    Det enda jag hört om Peru är att de har det svårt..
    Och det är väl redan faktabaserat helt totalt klargjort att det beror på deras fallenhet för munskydd??
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-06-05 21:55:26 följande:
    Om du menar att de skulle tro att munskydd ersätter social distansering så kan det ligga någonting i det du skriver..

    En av ABCs utmärkta länkar visade på munskyddens inte obefintliga men mycket begränsade skydd mot smitta... 
    Varför skulle de tro det?? Är de mindre vetande? Förda bakom det vetenskapliga ljuset? Är de kanske inte socialdemokrater, eller vad menar du???
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin