Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2022-01-29 11:53:10 följande:
    Gott - du och jag verkar inte oense i att (felix) påstående saknade underbyggande belägg.

    Diskussion från oktober 2021 - CK har gjort en annan bedömning av materialet än FoHM och dansk forskning. CK säger att det spelar ingen roll från vilket land imperten kom då smittan i alla fall härstammar från alpsmittan.

    Så CKs rapport säger någonting annat än FoHMs rapporter, 

    - FoHM säger att de importfall som identifierades från alpresenrärer hanterades och att det var annan import som gick under radarn. CK säger att allt var alp-smitta oavsett om det importerades från annat annan land med andra resenärer än alp-resenärerna om det inte kom med alp-resenärerna.

    På vilket sätt motsäger de olika materialen varandra och på vilket sätt motsäger materialen inte varandra?

    Allt står att läsa i CKs delrapport och lyssna på i presskonferensen för den som vill ha de exakta formuleringarna och fraserna.

    "Kanske komemr det mer forskning om spridningen, Coronakommissionen gör ju helt enkelt andra bedömningar av materialet trots att de säger att de inte vet, att det är mer troligt osv.  de säger att det är 'få' importfall vecka 9 som och sedan en omfattande inre spridning i Sverige och spelar ned betydelsen av de strains som inte är från alperna. De närmaste veckorna efter v9 skulle enligt coronakommissionens utredeningen en explosionsartad smittspridning inom Sverige skett. Det talar i sig inte mot tidigare kunskap från FoHM, också de sade att det fanns en omfattande smitta som inte kom från alp-resenärerna. Att viruset kunnat mutera så snabbt att det skiljde sig från alp-resenärerns virus håller coronakommissionens studier för troligt, även om de int eet eller kan vara säkra på det.  FoHMs tidigare studier och tidigare studier i Danmark pekar inte på att detta är troligt utan menar att det var en parallellimport. Coronkommissionen säger att i de fall det var en parallellimoprt så kommer den ändå furpsungligen från alp-områdena.  Om detta är hårklyveri eller inte kanske mer studier och forskning kan visa.

    Oavsett var den initial smittan kom från så förändrar det inte i sak skillnaderna mellan Sverige och Finland/Norge - Sverige hade en initial smitta som inte de andra länderna hade - vilket också bekräftats av coronakommissionen och till exempel Mika Salminen som sagt att FInland fick någa extra veckor med förberedelser och åtgärder.  Finland och Norge har sedan fler egna styrkor i sin hantering som saknas i Sverige - beredskapslager, mindre äldreboenden, andra lagar, lokala smittskyddsläkare.  "
    Nu tror jag att du läst Kommissionens rapport slarvigt. 

    De skriver inte att det inte spelar någon roll var smittan kom ifrån. De visar med en massa detaljer om deras analyser (av ett större material) varför det är allra mest troligt att smittan kom från alperna med svenska turister, även om de inte säkert vet har de hittat starka indikationer på det. Det är ovanligt i forskningssammanhang att det påstås att man vet, så naturligtvis säger även Kommissionens rapport att det är troligt, tyder på, mest sannolikt etc. Gud, hon är den enda som vet. 

    De spelar ner betydelsen av strains som inte är från alperna pga resultaten av de analyser de gjort. Det stämmer inte att både Kommissionen och FoHM pekar på omfattande smitta som inte kom från alpresenärer. Kommissionen håller inte med om vissa slutsatser i forskningen från FoHM och Danmark, eftersom de har gjort mer detaljerad undersökning av större material och funnit stöd för andra slutsatser. 

    Slutligen säger Kommissionen att Finland och Norge låg ungefär två veckor efter Sverige i smittspridningen i början, och att de finns indicier på att mycket smitta spreds från Sverige till Finland och Norge. Eller eventuellt analyserades det för lite i grannländerna i början, så den sort som sedan bredde ut sig fanns tidigare även där, men hade ännu inte upptäckts.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-30 13:39:42 följande:

    HAHAHA, så klart det spelar roll i smittspårningen, och en smittspårning som var framgångsrik.
    Och parallellt så hade vi GB/FR/USA strainen som tog över, allt detta är redan diskuterat i tråden tidigt och är idag fakta.
    Och stora frågan är hur kunde en kommission missa en sådan sak, jag antar det är därför ingen bryr sig om kommissionen längre, och detta skedde mer eller mindre samma dag och när man såg dessa stora brister.


     


    Dock så var GB/FR/USA strainen den som var den dominerande, det finns inget du kan säga som ändrar detta.


    Vad spelar roll i smittspårningen?

    Den variant som tog över på ett tidigt skede var den typ som kom ifrån alperna, det har Kommissionens analyser bekräftat. Vad som diskuterats i denna tråd är ovidkommande, det är fakta, saklighet och forskning som räknas. 

    Du tycker att Kommissionen missat något, men det påstår varken FoHM eller några vetenskapsmän. 

    Från Kommissionens rapport -
    En viktig fråga när det gäller den tidiga spridningen av SARS-CoV-2 till och inom Sverige är varifrån virus importerades. Detta gäller speciellt genotyper och varianter av viruset som senare under första vågen utgjorde viktiga källor till fortsatt smittspridning. Det finns flera sätt att undersöka denna fråga. De metoder som vi framförallt använt är: 1) Vilket land som rapporterat sekvensen; 2) Svenska sekvenser med uppgift om var personen smittats (smittland); 3) Kluster med unikt svenska sekvenser. I alla tre fall så kopplas informationen till resultaten från de fylogenetiska analyserna.
    I figur 9 visas uppgift om smittland för svenska sekvenser fördelat över de 6 genotyperna 19A?B och 20A? D. Som ovan nämnts så påvisades fem av sex genotyper (19A och 20A?D) i svenska prover tagna redan de första veckorna i mars. Genotyp 19B skiljer sig eftersom den endast har påvisats i tre prov som dessutom togs senare våren (april). Informationen om patienternas smittland finns för 138 av de 1 350 sekvenserade svenska proven
    (tabell 3). Denna information ger indikation, men inte tvärsäkert svar, på varifrån de virus som sedan spreds i Sverige importerades. Av de 138 sekvenserna med uppgift om utlandssmitta så anges Italien och Österrike som smittland för 66 respektive 38 personer (66%). Dominansen för dessa två länder är ännu större för prov från vecka 10?11. Det finns förstås en selektionsbias i detta eftersom resande från norra Italien, och viss mån Österrike, speciellt uppmanades söka kontakt med vården vid symptom.
    Som framgår av figur 9 så finns Österrike angivet smittland för många av tidigaste sekvenserna tillhörande genotyperna 19A och 20C. För 17 av 20 patienterna infekterade med genotyp 20C i Österrike så var proverna tagna under dagarna 9 ? 12 mars, dvs tidigt i vecka 11. Med hänsyn till inkubationstid, mm så bör infektionerna ha skett vecka 9 eller vecka 10. Flera internationella forskningsrapporter indikerar att det skedde superspridning av genotypen 20C i Tyrolen och framförallt skidorten Ischgl i slutet av februari och att merparten av den fortsatta spridningen av 20C i Europa och resten av världen går att härleda tillbaka till detta [15, 16, 17].
    Förutom de 20 dokumenterade fallen med genotyp 20C med smittland Österrike i vårt svenska material finns liknande rapporter från bland annat Island [16] och Danmark [15]. Grundvarianten av genotypen 20C (se tabell 5 för definierande mutationer) är den vanligaste varianten (n=4 241) i hela databasen av cirka 125 000 internationella sekvenser och totalt tillhör cirka 25 000 sekvenser genotyp 20C. Redan i prover från vecka 10 och vecka 11 återfinns grundvarianten av genotyp 20C i 846 sekvenser från 27 länder, förutom Sverige. Bland svenska sekvenser återfinns grundvarianten hos 15 patienter provtagna 8?31 mars i 7 regioner (Halland, Kalmar, Västra Götaland, Stockholm, Örebro, Sörmland). För tolv av dessa, provtagna 9?16 mars, finns uppgift om smitta i Österrike. Det är värt att notera att varianten initialt inte alls finns påvisad i prov från Skåne som hade sportlov vecka 8. Sammantaget så finns det starka indikationer på att import av virus från österrikiska alperna runt månadsskiftet februari-mars 2020 utgjorde grunden till viktig del av smittspridningen av genotyp 20C, som
    dominerade under våren 2020 i Sverige, liksom i Danmark och flera andra europeiska länder. Se även stycke 2.7 för analys av viktiga smittkluster nedan.
    Italien finns angivet som smittland för 66 patienter varav 63 provtogs vecka 10 och vecka 11. Merparten av dessa sekvenser finns inom genotyp 20A och 20B, men enstaka tillhör genotyp 19A och 20D (figur 9). Som vi visar nedan så finns det ett par svenska smittkluster inom genotyperna 20A och 20B som med stor sannolikhet kan härledas till import från norra Italien vid månadsskiftet mars?april och som sedan har stått för en betydande del av den fortsatta smittspridningen i Sverige.
    Sammantaget kan sägas att mycket talar för att tidig import från norra Italien och Österrike, förmodligen skidorter där, var mycket betydelsefull för att etablera smittspridning i Sverige under våren 2020. Vi ser inga tydliga indikationer på import från andra länder, städer och regioner har varit lika viktig. För att ytterligare belysa betydelsen av import och fortsatt spridning av virusvarianter från österrikiska och italienska alperna vore det värdefullt att analysera reseströmmar från Sverige till olika delar av Europa kopplat till uppskattningar av incidensen av SARS-CoV-2-infektion i resemålen. Arbete med sådana analyser pågår i samarbete med Torsten Perssons forskargrupp på Stockholms Universitet.
  • FuckGoggleAskMe

    Tänk att om man faktiskt läser Kommissionens rapport, står det där vilket material de använt sig av. En del av informationen står nedan. Såg ingenting om samtal till 1177, det var lite mer relevant material än så verkar det som. 

    När detta uppdrag gavs fanns det knappt 700 svenska sekvenser tillgängliga i den publika internationella databasen GISAID som representerade prov tagna under perioden 31 januari till 1 juni 2020. Den absoluta merparten av dessa prov hade sekvenserats av FOHM som i sin tur laddat upp dessa data till GISAID. Av dessa sekvenser var 220 från Stockholm. Men hälften av proven från Stockholm var från vecka 10 medan prov från efterföljande veckor endast representerades av endast enstaka sekvenser per vecka. Vi sekvenserade ytterligare prov eftersom vi bedömde att det tillgängliga datasetet var för litet för våra planerade undersökningar. Vår målsättning var att ha tillgång till minst 100 sekvenser per provtagningsvecka under första delen av pandemin. Speciellt var prov från Stockholm underrepresenterade eftersom FOHM hade haft problem att få ut prover från Stockholms Medicinska Biobank. Sekvenseringen av prov från Stockholm kompletterades dels utifrån en lista från Folkhälsomyndigheten på planerade sekvenseringar, samt utifrån jämförelse med data från rutindiagnostiken vid Klinik mikrobiologi, KUL som visade en underrepresentation av äldre patienter. Folkhälsomyndigheten urval baserades på ett antal kluster med epidemiologiska samband, närbesläktade genotyper kan då förväntas. Urvalet på Klinisk Mikrobiologi utgick inte från några kopplingar mellan proven utan valdes utifrån i) tillräcklig virusnivå, ii) provtagningsvecka, iii) patientens ålder, iv) prover med reseanamnes och prover från patienter på äldreboenden.


    Analysen i denna rapport omfattar 1 350 svenska virussekvenser. Associerade metadata fanns för en andel av proverna och omfattade information om provtagningsdatum, provtagande sjukhus/enhet, smittland, ålder och kön. Information om smittland har hämtats via utdrag från SMInet där informationen lämnats av behandlande läkare och/eller smittskyddet. Merparten av sekvenserna (62%) kommer från patienter i region Stockholm och därnäst Västra Götaland (6,1%), se tabell 1. Andelen sekvenserade fall av bekräftade fall av covid-19 till och med vecka 23 är för Sverige totalt sett 3,0%, på regionsnivå har Halland den högst andel sekvenser av bekräftade fall (7,5%), följt av Stockholm (5,9%) och Värmland (4,7%), se tabell 1. Nästan hälften (45%) av sekvenserna kom från patienter 65 år eller äldre och 25% från patienter 80 år och äldre (tabell 2). En något högre andel av sekvenserna var från män (51%) än kvinnor.
    Som jämförelsematerial använde vi samtliga tillgängliga sekvenser i GISAID med provtagningsdatum t.o.m. 31 maj 2020 (n=125 306 sekvenser) som fanns tillgängliga under juli 2021. För den fylogenetiska analysen subsamplades datasetet till att inkludera samtliga sekvenser från Sverige, Danmark, Finland, Island och Norge med en efterföljande subsampling på cirka 1 500 sekvenser vardera av europeiska och utomeuropeiska sekvenser grupperade efter land och månad med prioritet på närbesläktade sekvenser. Det rörde sig om 1 763 sekvenser från Danmark, 757 från Finland, 377 från Norge och 1 447 från Island vilket motsvarar 15%, 11% 4% respektive 80% av de diagnostiserade fallen under tidsperioden i respektive land. Motsvarade siffra för Sverige t.o.m 1 juni 2020 är 3% (1 350 sekvenser och 39 309 bekräftade fall). För övriga länder var sekvenser från Storbritannien (n=36 502) och USA (n=32 848) klart dominerande.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2022-01-30 15:40:55 följande:

    Idag 14.32 fick jag följande PM från klyban:

    klybanTack, där berättade du nått och ha det roligt nu framåt

    Skulle ni tolka det som att han önskar mig ett roligt liv eller som en liten nätt hotelse?


    Skulle tolka det som ett hot om många, nya obegripliga inlägg, vilket ju kan bli underhållande för dig och oss andra att läsa. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-30 15:39:13 följande:

    Ska man tro att CK inte vet vilket material de har använt då de själv anger samtal till 1177 och SOS alarm som nya datakällor

    Mats Melin och Joakim Sonnegård, coronakommissionen:
    ?Ni har inte förstått kommissionens analys?

    www.dn.se/debatt/ni-har-inte-forstatt-kommissionens-analys/

    " En av våra viktigaste slutsatser är att smittspridningen under början av mars 2020 förmodligen var betydligt större än vad som framgick av då offentliggjorda uppgifter.


    Vi bygger här (se avsnitt 2.3 och 3.2) på nya analyser. Våra slutsatser är baserade på flera nya datakällor: data över sjukskrivningar samt samtal till 1177 och SOS Alarm.


    Författarna landar i flera fall i samma slutsatser som kommissionen, utom på en punkt. De ifrågasätter vår slutsats att importen främst skedde via sportlovsresor från Italien och Österrike. De skriver, utan att ange någon källa, att ?det förekom troligen import av virus till Sverige även från andra länder?.

    Kommissionens slutsats bygger på nya källor. Det gäller dels mikroepidemiologisk information i Dyrdaks och Alberts underlagsrapport till kommissionen, dels Folkhälsomyndighetens data kring individuell reseanamnes från samtliga smittspårade och resedata från kreditkortstransaktioner. Som framgår av betänkandet utesluter denna analys inte att det förekom några importfall även från annat håll."


    Man skulle kunna tro att de inte redovisat allt material de använt i artikeln du länkar till, men som jag inte kan läsa. Kommissionen har naturligtvis använt diverse nytt material. 
    Jag skrev om deras analyser av importländer, men tex i underlaget nedan har de tydligen använt info från bl.a. regionerna, 1177 etc beträffande provtagning osv.  

    Innan man drar slutsatser om vilket material Kommissionen använt, skulle det hjälpa om man faktiskt läste deras rapporter i stället för att förlita sig på en tidningsartikel. 

    https://coronakommissionen.com/wp-content/uploads/2021/10/underlagsrapport-m-almgren-kartlaggning-av-skillnader-i-regionernas-insatser-for-provtagning-och-smittsparning-under-coronapandemin.pdf
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-30 16:53:58 följande:
    Själv har jag läst stora delar av rapporten och lyssnat på deras pressträff - och också läst det de påstår i sin debattartikel

    Ska man tro att CK inte vet vilket material de har använt då de själv anger samtal till 1177 och SOS alarm som nya datakällor

    Hur som helst skriver de i sin rapport att de inte analyserat alla reseströmmar  - vilket de tycker vora önskvärt - och att oavsett importland kommer smittan i andra möjliga importland ändå från alperna och de skriver ocksp att det fanns en omfattande smittspridning i Sverige som de bedömer inte fanns i Finland och Norge

    Se inlägg ovan från 15:13 med referens till CK delrapport två
    Padirac skrev 2022-01-30 15:13:19 följande:
    Kommissionen säger att de har andra källor och att de har gjort andra bedömningar, säger de verkligen att de har en mer omfattande och mer detaljerade undersökningar av ett större material?

    www.dn.se/debatt/ni-har-inte-forstatt-kommiss.../

    " En av våra viktigaste slutsatser är att smittspridningen under början av mars 2020 förmodligen var betydligt större än vad som framgick av då offentliggjorda uppgifter.

    Vi bygger här (se avsnitt 2.3 och 3.2) på nya analyser. Våra slutsatser är baserade på flera nya datakällor: data över sjukskrivningar samt samtal till 1177 och SOS Alarm.


    Författarna landar i flera fall i samma slutsatser som kommissionen, utom på en punkt. De ifrågasätter vår slutsats att importen främst skedde via sportlovsresor från Italien och Österrike. De skriver, utan att ange någon källa, att ?det förekom troligen import av virus till Sverige även från andra länder?.

    Kommissionens slutsats bygger på nya källor. Det gäller dels mikroepidemiologisk information i Dyrdaks och Alberts underlagsrapport till kommissionen, dels Folkhälsomyndighetens data kring individuell reseanamnes från samtliga smittspårade och resedata från kreditkortstransaktioner. Som framgår av betänkandet utesluter denna analys inte att det förekom några importfall även från annat håll."

    coronakommissionen.com/wp-content/uploads/202...

    "Som framgår av figur 9 så finns Österrike angivet smittland för många av tidigaste sekvenserna tillhörande genotyperna 19A och 20C. För 17 av 20 patienterna infekterade med genotyp 20C i Österrike så var proverna tagna under dagarna 9 ? 12 mars, dvs tidigt i vecka 11. Med hänsyn till inkubationstid, mm så bör infektionerna ha skett vecka 9 eller vecka 10. Flera internationella forskningsrapporter indikerar att det skedde superspridning av genotypen 20C i Tyrolen och framförallt skidorten Ischgl i slutet av februari och att merparten av den fortsatta spridningen av 20C i Europa och resten av världen går att härleda tillbaka till detta [15, 16, 17].

    ...

    Sammantaget kan sägas att mycket talar för att tidig import från norra Italien och Österrike, förmodligen skidorter där, var mycket betydelsefull för att etablera smittspridning i Sverige under våren 2020. Vi ser inga tydliga indikationer på import från andra länder, städer och regioner har varit lika viktig. För att ytterligare belysa betydelsen av import och fortsatt spridning av virusvarianter från österrikiska och italienska alperna vore det värdefullt att analysera reseströmmar från Sverige till olika delar av Europa kopplat till uppskattningar av incidensen av SARS-CoV-2-infektion i resemålen. Arbete med sådana analyser pågår i samarbete med Torsten Perssons forskargrupp på Stockholms Universitet.

    ...

    Figur 10 visar tre möjliga scenarion för hur 20C:G24368T-varianten kan ha nått Sverige: A) Varianten uppstod i Österrike och exporterades därifrån till Sverige och andra länder; B) Varianten uppstod i Österrike, men nådde Sverige via ett annat land; C) Varianten uppstod i Sverige och spreds därifrån till andra länder. Vi bedömer att det troligaste scenariot är att 20C:G24368T-varianten uppstod i österrikiska alperna eftersom denna region utgjorde ett nav för superspridning av genotyp 20C vid månadsskiftet februari?mars 2020 [17]. Det som också talar för detta scenario är att 20C:G24368T-varianten nästintill samtidigt påvisades i Sverige, Storbritannien, Danmark och Norge, varifrån sannolikt många skidturister befann sig i Ischgl och andra orter i Tyrolen. Det som talar emot scenariot är att varianten inte påvisats i prover från Österrike och att Österrike inte finns angivet för smittland för några av de tidiga 20C:G24368T-fallen. Antalet sekvenser av genotypen 20C från Österrike från veckorna 10?12 är dock lågt (1, 51 och 33 sekvenser i respektive vecka), vilket kan jämföras med drygt 300 20C-sekvenser från Danmark i veckorna 10?11. Ett lågt antal sekvenserade prov i Österrike kan således vara en orsak till att varianten 20C:G24368T inte har påvisats där. I detta sammanhang kan noteras att de österrikiska sekvenserna av genotyp 20C från vecka 11 uppvisar genetisk diversitet med sekvenser som skiljer sig med en, två respektive tre mutationer från grundvarianten av 20C. Denna diversitet indikerar dels att 20C- spridningen vid denna tid pågått ett par veckor i Österrike och dels att det troligen fanns ytterligare varianter som cirkulerade där men inte återfinns bland de få tillgängliga österrikiska sekvenserna. Motsvarande situation finns för varianterna 20A:G22583A och 20A:A12790G som med stor säkerhet importerades till Sverige från Italien, men ändå saknas bland sekvenser från Italien (se nedan). Scenario B (smitta till Sverige via ett annat land än Österrike) bedömer vi mindre sannolikt eftersom det förutsätter att varianten redan hunnit etablera sig i detta tredje land och spridas till Sverige till slutet av vecka 10. På samma sätt bedömer vi scenario C (varianten uppstod i Sverige) mindre sannolikt eftersom den påvisades i Danmark och England nästan samtidigt som i Sverige. Vi har övervägt att matematiskt modellera sannolikheten för dessa alternativa scenarion, men har avstått eftersom flera viktiga parametervärden är väldigt osäkra. Vår bedömning om ett troligt österrikiskt ursprung för 20C:G24368T-varianten skiljer sig från rapporter från Folkhälsomyndigheten [18] och Danmark [15] där man föreslår att varianten importerats från andra länder i Europa respektive Storbritannien, vilket vi finner mindre sannolikt, men inte uteslutet, givet ovanstående resonemang. Om varianten uppstod i Österrike så förefaller troligt att det skedde, eller i alla fall fick spridning, bland resenärer från Skandinavien och Storbritannien, såsom en bar, ett hotell eller en transitbuss. Spridningen till Finland har sannolikt till betydande del skett från Sverige, givet att fallen i Sverige föregick de första finska med cirka två veckor, men det kan också tänkas att de tidigaste fallen infekterade med varianten saknas i det finländska sekvensdatasetet. Ett liknande scenario är möjligt för Norge."

    Ovan fetad text säger som jag förstår det att CKs bedömning är att viruset kom från Österrike oavsett vilket importlandert var och oavsett viruset vad sekvenserat som existerande i Österike eller inte - de säger ocså att de vid tiden för rapporten inte har analyserat reseströmmar mellan Sverige och andra andra länder i Europa än Italien/Österrike men att ett sådant arbete pågår.

    Hur det egentligen ligger till är långt från klart, men att såväl Norge som Finland fick in smittan senare än Sverige och att Sverige hade en omfattande smitta som dessa länder saknande är någonting som CK håller för troligt eller i alla fall möjligt.


    Vad är din poäng, om du nu har någon?
    Om du läst delar av rapporten borde du inte undra om Kommissionen verkligen har använt sig av mer detaljerade analyser och större material.

    Ja, de skriver tex att de inte analyserat alla resemönster. Det fanns med i ett av mina inlägg ovan där jag citerade rapporten. Varför ska jag se ditt tidigare inlägg? Men ge dig inte, du har ju citerat dina egna inlägg flera gånger per dag tidigare, du hinner med några gånger till idag.  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-30 18:32:25 följande:

    Ja, kommissionen har missat att IT och Alp-strains var inte den dominerande, för det var den inte.
    Utan det var Strainen som var GB/FR/USA som var den dominerande, och detta återfinns tidigt i tråden och med sekvenseringen av COVID-19 genom.

    Och utan smittspårningsstrategin så hade kanske IT och Alp-strainen varit den dominerande och i majoritet, men nu berättade genom att så var det inte, utan det var en annan strain som var den dominerande.


    Det verkar som att faktan kring genom som gett tidigare i tråden inte accepteras längre som fakta för vad genomen var som var den dominerande.
    Vilket är udda, då det finns redan i tråden sedan länge och är just fakta vilken den dominerande strainen var.


    Det material som vi redan gett i tråden om vilket genom som det var, så ställer vi oss mycket frågande till att vi ska glömma av detta.
    Som du förstår, det går inte.


    Hahahaha, varför tror du att du vet bättre än Kommissionen, som analyserat en mängd prover och gjort fler än de ursprungliga sekvenseringarna? Vad som skrivits i denna tråd är inte bevis för någonting, däremot, om forskare kommit fram till resultat genom analyser, då finns det bevis.
    Fakta, saklighet och forskning.

    Dessutom diskuterar vi nu i tråden vad som framkommit vid Kommissionens senare analyser, med mer underlag än vad FoHM använde sig av. De resultat som redovisades i mitten av 2020 har nu blivit överbevisade av senare rön. Forskningen utvecklas.

     Om något skrivits tidigt i tråden, vilar dessa inlägg på gamla undersökningsresultat som inte är aktuella längre. Nu finns det nyare mer omfattande rön som tyder på något annat. 

    Varför pratar du om VI hela tiden? Jag tror att de andra här hängt med om att nu diskuterar vi de senaste rönen. Varför skriver du inte jag?

    Varför skriver du att Komissionen missat något? Det säger inte ens FoHM. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-01-31 12:51:09 följande:

    Det är sekvenseringen som berättar detta och vilken strain som var den dominanta, och det var inte IT och Alp-strainen, för den hamnade i vår smittspårningsstrategi fas vi hade ett kortare tag och tills vi ändra till den strategi vi haft sedan dess.

    I ett ämne där man inte vet nått, och där sen forskning kommer, så utvecklas denna alltid.
    Vad det skulle vara för poäng där du menar, det är en gåta.


    Och det efterfrågade materialet återfinns i tråden i början, då det var då vi pratade också om vart det kom mest COVID-19 ifrån.
    Och du deltog säkerligen i den diskussionen då med, men du kanske valde att aldrig trycka på någon av dom länkarna som berättade om virusets genom.
    Och vi alla har tillgång till detta om den som vill leta upp och se själv, jag tänker dock inte lägga ned tid på det, då detta var en avgjord diskussion redan då.
    Och det är att GB/FR/USA strainen var den dominerande.


    Som du själv skriver, vetandet utvecklas genom forskning. Det har utvecklats sen ursprunget av smittan diskuterades i tråden för några månader sedan, så det är meningslös att du fortsätter att hänvisa till det. 

    Sen verkar du inte ha läst de senaste inläggen i denna tråd, där det står, med citat från Kommissionens rapport, att betydligt fler sekvenseringar har nu gjorts av Kommissionen. Detta större material visar att den variant som bredde ut sig i Sverige och satte fart på smittan inledningsvis, härstammar från alperna. 
    Det är vad sekvenseringen berättade, för att citera dig. 

    Om du inte tror på detta, hänvisa då till konkreta, svaga punkter i Kommissionens rapport och förklara bristerna med väl uppbyggda vetenskapliga argument. Att hänvisa till gamla forskningsresultat eller diskussioner i denna tråd är bara infantilt. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2022-02-01 06:28:06 följande:

    När det kommer till sekvenseringen, så är den vad den är i starten.
    Och det är ingen diskussion som är fakta, utan fakta av sekvenseringen, och den var inte för några månader sedan.
    Utan den var när det skedde, detta är redan fastställt i tråden och inser igen att ditt avstånd till Sverige gör så att du inte kan ta in viss fakta.
    Och där var inte IT och Alp-strainen den dominerande, utan det var den ifrån GB/FR/USA och det är bevisat redan i tråden.
    Och detta var helt säkert en diskussion du deltog i då också och vägrade acceptera av någon underlig anledning, och underlig anledning beror på att det var där svart på vitt att det var strainen ifrån GB/FR/USA som var den dominerande.
    Och det är väldigt udda att detta inte skulle spela någon roll och detta med att den var den strain som var i majoritet.


    Det är därför ingen pratar om kommissionen, det finns inte mycket i den som berättar nått, och har man missat vilken strain det var som var den dominerande fast än genomet finns redan sekvensierat.


    Och efter den initiala smittan, så kommer givetvis nya mutationer och tar över, detta berättade vi också i tråden många ggr att det är helt normalt att det gör så.


    Samma som att Omikron såg ut vara den som avslutar pandemin, vilket det också nu börjar se ut som mycket troligt.
    Men du kanske inbillar dig att nya mutationer ändrar vilken strain det var som var den dominanta och i majoritet, i så fall har du rätt genom att du pratar om annat än den initiala smittan vi fick och den hand vi blev tilldelat oss.


    Vad detta ska berättar vet ingen, då den initiala smittan och den hand vi fick tilldelat oss, det återspeglar sig i den faktan om vilket genom det var.
    Och suprise suprise, det var inte IT och Alp-strainen som var den dominerande, och detta är fastställt redan tidigt i tråden.


    Och varför du vill pratar om år senare vet ingen, vet du det ens och vad ska det berätta och när man inte tittar på rätt punkt i tiden?


    Denna diskussion var avslutad som fakta för länge sedan, och du väljer prata om långt senare och bara för några månader sedan, fast än vi pratar om tidigt 2020 och när denna sekvensering var gjort.


    Du med mig skämta aprillo?
    Alternativ A - du har taskig humor och driver med mig, Alternativ B - du har inte läst inläggen du svarar på, Alternativ C - du förstår inte inläggen du läst.

    Du håller fast vid dina teorier trots att
    - Kommissionen sekvenserat ett större antal prover än FoHM. Dessa prover kommer naturligtvis från samma period, då när smittan kom till Sverige och spred sig snabbt.
    - Kommissionens resultat visar entydigt att smittan härstammar från alperna
    - Inget är bevisat pga att det diskuterats i tråden

    Ok, sista försöket att få dig in på banan där vi vuxna diskuterar. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2022-02-02 06:30:17 följande:
    Jag kan bekräfta att det är C. Eftersom användaren inte förstår vad han läser av dig eller någon annan, i tråden eller vetenskapliga rapporter, om COVID-19 är han redan smärtsamt motbevisad på samtliga punkter han har invändningar mot. "Bläddra bakåt" borde vara en hjälpsam uppmaning till stackaren, om än helt verkningslös på densammes förmågor. 
    Ja Alternativ C verkar ju mest troligt vid det här laget. Att åtgärda Alternativ B verkar lönlöst, när Alternativ D gäller (allt som fastställts av Klyban i denna tråd är fakta). 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin