Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 14:51:56 följande:
    De nya rekommendationerna som delar av Sverige nu har är strängare än vad det någonsin har varit i Finland. Här har 10 personers sammankomster varit det minsta antalet. Och nej, man fick inte böter om man var 11.

    Det att vissa städer har stängt bl.a. simhallar och museer, och att vissa skolor har stängt, anser du det vara en panikreaktion mot myndigheternas rekommendationer?

    Du menar att motiveringar är bättre än böter, är det för att du tror att det fungerar bättre på det sättet, eller understöder du individernas rätt att ostraffat bryta mot rekommendationerna?

    Och i Sverige är det väl 50? Och det är mer än 10. Eller har jag missat något?


    Du menar inte det där med att man bara får sitta högst 8 vid samma bord? 

  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-04 14:27:46 följande:
    Yes, 1/3 i hemmet 1/3 på jobbet och 1/3 spritt på andra ställen
    Jag undrar hur man ens själv ska kunna veta det så exakt. T.ex. om man åker kommunalt till jobbet - hur vet man då om man har smittats på buss/tåg eller på jobbet? 

    Vi har ju fått en smittspårningsblankett att fylla i  - det är uppenbarligen så de gör nu, och det är väl smidigt. Och den var ju också gjort så att man skulle ange alla ställen där man har varit och kan ha blivit smittat. Så antagligen räknar de ju båda alternativen om man anger två, alltså t.ex. på jobbet och på nån fritidsaktivitet. Det kan vara därför det blir så lika - för att många anger både jobb och "andra ställen" , och övriga i familjen smittas sedan hemma förstås. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-04 15:42:08 följande:

    Hur kom man fram till ljust 8 vid ett bord tro.
    Kanske man bara tänkte att max två vanliga bord för 4.

    Men alkohol verkar vara en stor spridare, då vi hör om alla dess fester och annat som sprider.


    Ja, antigen två gånger 4, eller parvis, dvs. fyra par. Eller kollegor - kanske har många team på jobbet högst 8 personer.... ingen aning. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 16:34:59 följande:
    Jag menar de skärpta råden om att man inte ska umgås med några andra än dem man bor med. Man ska förhålla sig till råden som om de vore lag, har det sagts.
    Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

    Så här står det. Det är ändå inte som om det vore lag, om det står "om möjligt". 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 16:36:55 följande:
    Man ska inte umgås med andra par. Alls.
    Jag hade visserligen inte gjort det ändå i nuläget, men eftersom det samtidigt finns regeln att man får sitta 8 stycken vid ett bord...... jag antar att det är tänkt för jobbluncher och liknande. 

    Och som sagt, officiellt är det fortfarande även 50 personer i samma lokal. Sedan är det ju klart att man minskar sociala kontakter i den här situationen - vilket vi gjorde innan också iofs. Med ett undantag: Idrotten. Men den stängde också nu. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 18:07:50 följande:
    Världen är större än Sverige, smittan finns i alla länder, länder har olika strategier. Kan du fundera på ett svar mot den bakgrunden?

    Eller om vi antar att svenskar har en alldeles egen mentalitet, tror du att svenskar i Sverige är mer benägna att följa de frivilliga rekommendationerna i Sverige, än vad svenskar i t.ex. Storbritannien följer brittiska lagar?
    Förstår du inte vad han säger? Det GÅR inte! Inte med lagarna som vi har i Sverige i nuläget. Då skulle man behöva ändra dem först, och det hinner man kanske inte göra tills pandemin är över. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-04 17:54:33 följande:
    Han berättar det inte finns ett lagligt stöd.
    Hen verkar inte förstå vad det betyder. Det är därför jag skrev att det "inte går".  Kanske är det tydligare, jag vet inte..... 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-04 18:58:00 följande:
    Ja, det är ju tur för dig, din man och din mans kompis det. 
    Börjar det inte bli lite väl löjligt nu? 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-04 19:06:39 följande:
    Läste nyligen om Holland. Där har dom tydligen delat ut många hundratals böter under sept-okt till folk som inte respekterat coronalagarna. Och en hel del människor har varit på allmänna platser med symptom etc enligt någon undersökning, så jag tror ju inte att lagar helt avskräcker folk från att bryta mot reglerna, men nog hjälper dom. Tydligen kontrollerar dom mer nu i Holland och är mer benägna att ge böter än tidigare. Detta budskap hade tydligen gått hem, och nu sjunker antalet syndare. 
    Så pga det och annat, tror jag verkligen att lagar och böter hjälper. Kommer inte ihåg några siffror nu, men tydligen har tex spansk polis drivit in många tusen på böter, och folk skärper sig mer och mer. 
    Och då är det ju mycket striktare regler än i Sverige ... 
    Ja..... det har de gjort i Tyskland också i våras. Men de har en mjukare variant på lock-down nu, bl.a. också för att de har sett att de ändå missar majoriteten av dem som inte sköter sig, vilket undergräver deras auktoritet. Och att kostar för mycket att försöka övervaka det och att man ändå aldrig kan lyckas med det helt. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin