Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-07 18:45:36 följande:

    Jo, det kan vi faktiskt säga att de hade kommit in i landet redan.
    Den talepunkten är stendöd idag.


    Var såg du det?
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-05-07 19:21:03 följande:

    Återberättas man hittar smittade och döda redan vid den tiden, och flera länder.
    Och med tanken på det, så kan vi nog räkna med att November inte räcker tidsmässigt heller.


    Men var finns det att läsa om?
  • Anonym (sant)
    Anonym (Hmm) skrev 2020-05-07 19:22:22 följande:

    Så nu har kritiken kokat ner till källkontroll??
    Gnälltråd de-lux


    Ja om någon påstår något jag inte hört så vill jag gärna ha källa för se vad jag missat. Och hur trovärdigt det är att det är så.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-07 23:06:36 följande:
    Tänk om de VISSTE att det redan hade spritt sig så långt att det inte gick att spåra och att några italien-resenärer mer eller mindre inte gjorde så mycket skillnad? 
    Fast sannolikheten för det är nog inte så hög, med tanke på hur snabbt dödstalen ökar när smittan är mer utbredd. Det börjar ske redan efter ca 2-3 veckor efter att en grupp smittats, så det går ganska fort.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-08 08:58:49 följande:
    Jag vet, men man ska ändå inte helt utesluta den möjligheten. Man ska tänka lateralt. Jag är inte heller såå väl insatt i hur exakt ett sånt virus sprider sig. Det finns olika mönster beroende på hur exakt man smittas - vilket ju fortfarande inte är helt säkert (ganska säkert numera förstås). Det kan finnas faktorer som ändrar på det, t.ex. om du har en invandrartätt förort där folk bor i stora familjer över flera generationer, så har du mer spridning än vad man räknat med. Även experterna var ju inte så säkra hur snabbt det skulle sprida sig. Eller så ville de inte säga det så tydligt. 
    Det spelar ju ingen direkt roll hur det spreds, möjligtvis vilka åldrar som smittades. Oavsett ser vi dödstal i ganska nära samband med att äldre människor smittats. Det skulle väl vara om enbart yngre smittades inledningsvis och inte träffade några äldre överhuvudtaget. Men jag finner det ganska osannolikt med en smitta sedan november som aldrig nådde en äldre person. En hel del från 40 och uppåt blir väldigt sjuka också, iom att de kände till smittan så hade de ju testat någon med de symptomen som kom till sjukhuset.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-08 09:27:11 följande:
    Innan du gör helt bort dig, borde du kolla senaste forskningen. 98 % asymptomatiska och lindriga fall är den siffran som både FHM och deras tidigare expert Johan Giesecke har angett. 

    Dessutom missförstår du. Det handlar inte om en ny mutation och att folk "plötsligt " dör utan det har varit samma nivå på asymptomatiska fall, lindriga fall, svåra fall och dödsfall hela tiden. Vi kan räkna med att minst en halv miljon människor i Sverige har haft Corona. Men jag tror det är snarare en miljon egentligen. Och då har 3000 dött. Då är det 0,006 %. Vid en halv miljon. Tar man sedan med alla som inte har dött, så har man fortfarande svårt att komma upp till 2 %. Så det är fullt rimligt att 98 % inte har behövt vård. 

    Om nu några stycken - låt oss säga 10 personer skulle ha haft viruses tidigare (runt nyår), spritt vidare det långsamt så att man sedan hade 100, sedan 1000 personer - och då behöver man knappt ha haft något svårt fall. Kanske några få, som man har trott var bronkit eller lunginflammation. Och om 1000 personer smittar vidare, flera stycken var , osv. då börjar det ta en himla fart och då tar det inte lång tid tills en stor del av befolkningen har det. Det är inte alls orimligt att italien-turisterna bara var några av många tusen som spred det. 
    Problemet blir väl att de egentligen inte har en aning om hur många som verligen smittats. 
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-08 12:54:25 följande:
    Det finns sätt att räkna ut det. Antigen testar man ett antal människor med antikroppstest, helst från samma ort/område och räknar sedan om på hela befolkningen. Eller så får man reda på ganska exakt hur många procent som dog t.ex. i Kina och Sydkorea av dem smittade, och då kan man räkna utifrån våra 3000 döda. Det är förstås inte så jättesäker, men ungefär kan man bedöma det. 

    Och man har ju gjort såna uppskattningar efter andra länders studier. Tyskland har nyligen gjort studier runt det där lokala utbrottet som de hade. Man kan dra en hel del slutsatser ifrån den studien. De räknade då ut en dödlighet av 0,29 - 0,45 %.

    COVID-19 Case-Cluster-Study

    Klart det FINNS sätt, men det har vi inte gjort i Sverige.

    Sydkorea ärsvårt att beräkna pga väldigt få döda och smittade. 

    Kina kanske är lite svårbedömt med tanke på deras politik. 

    Visst kan man dra vissa slutsatser, men att säga att man vet är fel.
  • Anonym (sant)

    Det är ganska uppenbart att det är dödligare än influensa i alla fall. Så tror absolut inte dödligheten ligger så lågt som 0.2, absolut inte.

  • Anonym (sant)

    Så varför man inte rekommenderar munskydd är för att det inte finns tillräckligt många, och vid en rekommendation tvingas regeringen tillgodose behovet hos kommunerna. Enligt pressträffen idag.

  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-05-09 22:42:09 följande:
    Höga siffror ändå - hoppas att de är för höga.

    Sannolikt kommer nästan 100 procent av oss att utsättas för viruset - förr eller senare - med lite tur kanske det visar sig att 40 procent överhuvudtaget inte är mottagliga, men även med 60 procent smittade blir det väldigt höga dödstal.

    I Sverige kring 20.000, i USA över 800.000 om 60 procent ärmottagliga för smittan. Nästan 40.000 i Sverige om 100 procent är mottagliga och över 1,2 miljoner i USA.
    Det är nog osannolikt att vissa inte är mottagliga då flera experter fått frågan i bl.a agenda, där de just sagt att just detta virus tror de inte att så många kan vara genetiskt icke mottagliga i alla fall. Men man kan ju hoppas på något annat skäl.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin