• misil

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Vi kan endast säga med säkerhet om något varit framgångsrikt av vad som hänt inte vad som ligger framgent detta blir endast spekulationer,då blir Sveriges dödstal jämfört med våra nordiska grannländer helt absurda.
    Tyvärr pratar FHM  endast om studier eller beräkningar som bekräftar hur stor smittspridningen varit i t,ex Stockholm aldrig om dessa som visar det motsatta.
    FMH vill helst inte prata om covid19 kan ge permanenta skador,det här kan jag förstå eftersom det är för tidigt att säga bu eller bä,men tycker ändock att försiktighets principen då bör gälla.
    Vill även säga till dom som hävdar att en lockdown/karantän kommer leda till större ekonomiska problem för dessa länder inte behöver vara sant,eftersom dessa länder som bekämpat smittan till ett fåtal fall kan öppna upp till andra länder med samma politik,förövrigt är det inte svårt för dessa länder att fortsätta med testning och smittspårning för att hålla ner spridning efter en lockdown för att hålla ner smittspridning. 

  • misil
    FDFMGA skrev 2020-06-07 23:03:34 följande:

    Först ansluter SD  till kritikerklustret och sedan KD .

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-borgfreden-brots-i-direktsandning/

    Varför blir jag inte förvånad.

    Det måste ju vara Stefan Löfvens fel att KD har ansvaret för haveriet i Stockholms äldreomsorg. 

    Själv tycker jag att Ebba Busch kunde kräva att Erik Slottner (KD),, äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad, avgår.

    Trygghetsborgarråd!


    Det är kommunerna som har hand om äldreomsorgen flertalet av kommunerna som drabbats hårdast av höga dödstal har Socialdemokratiskt styre,här en karta över kommunindelningen.
    https://www.lansstyrelsen.se/download/18.840e7ca163033c061f48dc7/1526068624651/l%C3%A4nskarta.pdf

  • misil
    FDFMGA skrev 2020-06-07 23:03:34 följande:

    Först ansluter SD  till kritikerklustret och sedan KD .

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-borgfreden-brots-i-direktsandning/

    Varför blir jag inte förvånad.

    Det måste ju vara Stefan Löfvens fel att KD har ansvaret för haveriet i Stockholms äldreomsorg. 

    Själv tycker jag att Ebba Busch kunde kräva att Erik Slottner (KD),, äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad, avgår.

    Trygghetsborgarråd!


    Det är kommunerna som har hand om äldreomsorgen flertalet av kommunerna som drabbats hårdast av höga dödstal har Socialdemokratiskt styre,här en karta över kommunindelningen.
    https://www.lansstyrelsen.se/download/18.840e7ca163033c061f48dc7/1526068624651/l%C3%A4nskarta.pdf

  • misil

    Man kan fråga sig hur stor skillnad det måste bli i antal döda mot våra nordiska grannländer innan vissa personer ska erkänna att Sverige har misslyckats totalt.
    Hur många är gränsen,hur många är tillräckligt många?

  • misil

    Det är faktiskt intressant att Sverige inte längre vill jämföra sig med våra nordiska grannländer när det gäller antal döda i pandemin,men det här gäller i alltfler områden t,ex antal fattigpensionärer,kriminalitet,arbetslöshet osv där Sverige numer brutit sig loss från övriga norden och är sjunkande och inte längre klarar av att jämföra sig med våra grannländer.
    Tyvärr har pandemin på ett brutalt vis visat hur illa ställt det är med Sverige.

  • misil
    FDFMGA skrev 2021-01-28 22:19:22 följande:
    Att småhundar skäller beror oftast på ägarna - som kan vara såväl små som stora  men inte sällan rätt okunniga som hundägare. Hundar är experter på att känna av människor och då särskilt att känna av ägarens sinnesstämning. En ängslig ägare skapar en ängslig hund.

    Och vad har detta med tråden att göra. Tja, det kan ju klyban få fråga mig Glad
    Hur stor måste skillnaden bli i antal döda mellan Sverige och våra nordiska grannländer för att du ska medge att Sverige har misslyckat i sin pandemihantering,jag är genuint intresserad om du har en gräns eller om det är gränslöst.
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-01-28 22:50:42 följande:
    Jag tror inte du har förstått att jag jämför Sverige med EU/UK och där är skillnaderna i relativa dödstal marginella.

    Med ett nationalistiskt naveltrångsresonemang skulle man likväl kunna bräka ut att Europa är en katastrofzon jämfört med Afrika och Asien.

    Nationalisterna brukar med blindstyremässig  regelbundenhet konstatera att Sverige tillhör de 20 värst drabbade länderna i världen (visserligen inte sant men få nationalister har väl lärt sig räkna längre än till 20).

    Tittar man på de 20 länderna som har redovisat högst andel döda i covid-19 så är nästan samtliga europeiska.
    Med andra ord så fick jag inget svar,endast en harang om något som inte handlade om frågan.Varför vill du inte svara på den?
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-01-28 23:23:53 följande:
    Jo, du fick ett svar.

    Att du inte förstod det är inte mitt problem. Jag har sedan länge slutat förvåna mig över att publiken till NM i coronabekämpning inte förstår att det finns en värld utanför deras arena där man bryr sig föga om att publiken där gör vågen.

    Jag har inte för vana att peta mig i naveln alltför ofta, så jag jämför Sverige med EU/UK.
    Nej jag fick inget svar på min fråga ställer därför den igen.
    Hur stor måste skillnaden bli i antal döda mellan Sverige och våra nordiska grannländer för att du ska medge att Sverige misslyckat i sin pandemihantering,jag är genuint intresserad om du har en gräns eller om det är gränslöst.
    För att komplettera.
    Varför avviker Sverige kraftigt i norden när det gäller antal döda enligt dig.
    Varför vill du och andra inte jämföra oss med andra nordiska länder enligt dig.
    Finns det en gräns för hur stora skillnader det kan bli mellan Sverige och våra nordiska grannländer i antal döda i pandemin för att man ska kalla det ett misslyckande enligt dig.
  • misil
    klyban skrev 2021-01-29 00:15:59 följande:

    Du glömmer av att vi inte hade samma hand tilldelat oss och bär det blev klart att viruset var här.
    Det var en gigantisk skillnad, och om man struntar i detta så vad säger man då?
    Rätt mycket faktiskt, dock inget om COVID-19.


    Ber om ursäkt men har lite svårt att förstå vad du menar och till Ella dig förstår jag än mindre.
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-01-29 07:30:18 följande:
    Visst fick du ett svar.

    Du kan få ungefär samma svar en gång till. Jag har inte navelskådning som hobby, däremot är jag intresserad av komplexiteten med covid-19 och dess spridning och därför jämför jag med EU/UK.

    Jag är förstås medveten att det inte finns mycket som gör svenska nationalister så upprörda som information om att Sverige inte är inkarnationen på jorden av en katastrofzon - men jag ser ingen anledning till att dalta med det nationalistiska klientelet - det får andra pyssla med.
    Så att jämföra Sverige med våra nordiska grannländer när det gäller pandemin är navelskådning,gäller detta inom andra områden också dvs att jämföra Sverige med våra nordiska grannländer är alltid navelskådning?
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-01-29 10:19:15 följande:
    Inte nödvändigtvis, det finns ju personer som förmår att höja blicken när det är påkallat.
    Då kanske du kan svara på frågan varför det är navelskådning att jämföra Sverige med våra nordiska grannländer när det handlar om pandemin,medans på andra områden så är det inte navelskådning att jämföra Sverige med våra nordiska grannar.
  • misil
    Padirac skrev 2021-02-03 06:54:16 följande:
    Jag tittade på DNs utsändning av pressträffen. Pressträffarna brukar också finnas på Youtube.

    Kritiken som framförs i tråden bygger i huvudsak på halmdockor och politiserade uppfattningar som egentligen har andra grunder. Det är inte många av kritikerna dom lyckats få ihop en rad eller två som på något sätt liknar coronakommissionens första delrapport, istället är det halmdockor och diverse andra klassiska argumentationsfel, motiveringen bygger i slutänden det att de _tycker_ så...
    TYCKER att din kommentar endast är ett tyckande.
    För mig framstår det som att ett antal som skriver i tråden ägnar sig åt politiserade bortförklaringar dvs att partilojalitet går före människoliv,väldigt tragiskt enligt mig.
  • misil
    Pope Joan II skrev 2021-02-04 13:48:08 följande:
    Amanda Lind är med som en liten bonusgodis. 
    Cool
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-02-06 23:24:13 följande:

    Det mest intressanta i den här tråden just nu är kanske vem som ska pricka inlägg 15.000.

    Jag kan berömma mig själv med att det var jag som tog inlägg 10.000 - en kommentar till en annan tråd där en av Familjelivs högerdebattörer i sin forskning slagit fast att den tillfälliga pandemilagen i våras egentligen var ett försök från regeringen att införa diktatur.

    Men även den här tråden innehåller ju rikliga exempel på liknande spetsforskningGlad


    Mer intressant kommer det bli att se hur personer som hyllat regeringen och den s.k svenska strategin byter fot och kommer hylla regeringen när dessa tar till mer kraftfulla åtgärder dvs vad regeringen än gör så är det jättebra oavsett vad.
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-02-07 13:44:26 följande:
    Svårt för mig att ha några synpunkter på ditt scenario, jag känner ingen som hyllat regeringen och har heller inte noterat några hyllningar i den här tråden.

    Som jag ser det så finns det kritik i den här tråden som är välformulerad och välgenomtänkt och det finns kritik som är mindre välformulerad och mindre välgenomtänkt men som ändå utgår från en genuin omsorg om de som drabbas - men vid sidan av den kritiken finns det också gott om exempel på ur den sverigehatande flocken som har SD som ledstjärna resonerar. Och för dem så kan det säkert te sig som att alla som inte skanderar Löfven och Tegnell mördare hyllar regeringen.

    Nåväl, själv tycker jag att Löfven är en pajas, om än en pajas som inte vill något illa. Jag tycete den svenska strategin var hyfsad så länge regeringen inte agerade, men allteftersom har regeringens inflytande över den svenska strategin minskat på FHM:s bekostnad. Det tycker jag är synd, Löfven gör sig bäst när han har ett munskydd i form av en munkavle på sig. Därmed inte sagt att jag anser att oppositionen är bättre.

    Jag har en förälder som vistas på ett äldreboende, ett boende som har ont om personal, läkare lyser med sin frånvaro, sjuksköterskor finns inte tillgängliga på helgerna, personalen är visserligen välmenande men få om ens någon behärskar tillräckligt bra svenska för att min förälder ska kunna förstå elelr göra sig förstådd - elelr för övrigt vi anhöriga.

    Jag anser att ett anständighetskrav som samtliga partier misslyckas med  att leva upp till är att sluta kasta skit på andra och i stället erkänna sin del av skulden. vidare anser jag att även vi som inte är partipolitiskt engagerade har vår del av skulden - vi har knappast gjort något för att försöka stoppa utvecklingen där äldre blir satta på undantag elelr där sjukvården blivit en nyliberal minaret där böneutroparna förkunnar konsultinitierade dogmer som "värdebaserad vård".

    Att jag jämför Sverige med EU/UK innebär inte att jag anser att vi lyckats bra med att skydda äldre och sårbara mot covid-19, bara att vi lyckats lika uselt som genomsnittet i EU/UK. Egentligen skulle jag bara vilja jämföra med UK. Det enda land i Europa som drabbats lika hårt av troende nyliberaler som Sverige. Vi har inte lyckats lika uselt som UK, men det innebär inte att pandemin inte visat att Sverige i många avseenden är på dekis.
    Min särbo jobbar inom äldreomsorgen i Stockholm,det första boendet hon var på under 2019 och början av 2020 följde och hörsammade FHMs prat om covid19 och dess rekommendationer,på detta boende dog väldigt många av covid19.
    I början av april kände hon sig väldigt trött och hade ont i hela kroppen med kraftig huvudvärk,hon hade då blivit smittad,detta varade i två veckor efter att hon blivit frisk men nu med antikroppar ville hon inte gå tillbaka till sin gamla  arbetsplats utan sökte sig till en ny.
    På detta äldreboende hade man på eget bevåg(sunt förnuft)tidigt infört betydligt striktare regler än vad FHM rekommenderat för personal och boende och man har inte ens haft en tiondel döda av covid19 mot hennes första arbetsplats,så jag har haft en god insyn hur saker och ting har fungerat.
    Förövrigt är båda äldreboenden privata.
  • misil

    Ber om ursäkt att jag skrev fel har pratat med min särbo och det var i början av maj hon blev smittad.

  • misil
    FDFMGA skrev 2021-02-07 22:30:11 följande:
    Det var ju bra att man på det andra boendet hade sådana kontakter att man redan tidigt hade skyddsutrustning i tillräcklig omfattning till personalen samt resurser att utbilda dem i basala hygienrutiner och lite till.
    Hon jobbar med dementa så det handlade inte bara om det utan att man tidigt beslutade om avstånd och isolering av boenden.
  • misil
    FDFMGA skrev 2021-02-18 12:53:09 följande:

    Nya intressanta uppgifter om den slutna Facebookgrupp där coronakritiker öser ut sitt har mot Sverige samtidigt som de bekräftar varandras nyauktoritära trosuppfattning.

    "Enligt Reportrar utan gränser i Sverige påminner retoriken mycket om den under flera år från grupper som brukar påstå att pressfriheten i Ungern och Polen är starkare än den i Sverige"
    .

    sverigesradio.se/artikel/reportrar-utan-granser-reagerar-pa-mewas-patryckningar


    Fascinerande så kritik av den svenska pandemihanteringen är nyauktoritär enligt dig?
  • misil
    Padirac skrev 2021-02-18 20:52:19 följande:
    Enligt gängse språkbruk betyder inte auktoritär det du beskriver.

    Däremot gör du en halmgubbe då du påstår att någon (jag?) menar att kritiker av coronastrategin gillar Polen baserat på ett citat från reportrar utan gränser där just de säger att mewas kritik i mycket liknar den kritik som kommer från de som säger att svensk media är mindre fri än polsk och ungersk media.
    Herregud en auktoritär kan oftast beskrivas som narcissist och jag gör ingen halmgubbe med ditt tramsade om hur du beskrivit alla som varit kritiska.
    Självinsikt någon.
  • misil
    Padirac skrev 2021-02-18 21:35:51 följande:
    Det blir onekligen märkligare och märkligare...  från ett citat om vad  Reportar utan gränser säger om mewas kritik: 

    " "Enligt Reportrar utan gränser i Sverige påminner retoriken mycket om den under flera år från grupper som brukar påstå att pressfriheten i Ungern och Polen är starkare än den i Sverige.""

    kommer påståenden som friskt och fritt blandar ihop betydelsen av auktoritära, narcissister och halmgubbar.. dessa påståenden är i sig varken mer eller mindre en halmgubbe.

    Det går naturligtvis att kritisera Reportar utan gränser och deras påstående, men inte genom att blanda bort korten så som det nu gjorts
    misil skrev 2021-02-18 20:34:28 följande:
    Enligt mig med betoning på enligt mig så brukar auktoritära ägna sig åt att inte bemöta kritik utan ägnar sig åt att bemöta s.k halmgubbar dvs det man påklistrar andra att ha för åsikter dessa inte har t,ex om man är kritisk till den svenska pandemin hanteringen så måste man vara pro Polen och att fria val inte skett i Sverige.Det här är självklart absurt för mig,men verkar inte vara absurt för dig,vilket enligt mig säger en del.
    Halmgubbe ovan?Auktoritär kommer från franska och betyder myndig, befallande och används om enväldig, envåldshärkare, diktator etc..
     
    misil skrev 2021-02-18 18:43:11 följande:
    Fascinerande så kritik av den svenska pandemihanteringen är nyauktoritär enligt dig?
    All kritik mot coronahanteringen är säkerligen inte nyauktoritär,  men ... det verkar enligt Reportrar utan gränsers uppgifter som att den retorik mewas använder påminner _mycket_ om de nyaktoritäras vurm för auktoritära länders kontrollerade media i jämförelse med media som verkar i länder med hög pressfrihet

    "Enligt Reportrar utan gränser i Sverige påminner retoriken mycket om den under flera år från grupper som brukar påstå att pressfriheten i Ungern och Polen är starkare än den i Sverige."



    Väldigt märkligt att du som enligt dig själv inte är auktoritär i ditt tänk endast hänvisar till källor som bekräftar din åsikt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin