Inlägg från: Anonym (Giggi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Giggi)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Iarwain skrev 2020-06-20 11:42:05 följande:

    Jag förstår fortfarande inte vad det är man vill att FHMs presskonferenser ska ge.

    Ansvaret att förmedla kunskap ligger ju faktiskt på regeringen, inte FHM.

    FHM är en expertorganisation som ska ge råd till regeringen.

    Regeringen tar beslut och förmedlar sitt beslut.

    Om det är "luddiga" kommentarer från FHM så går det lite i linje med hur "experter" kommunicerar.

    När det inte finns fakta, blir fakta väldigt svår att kommunicera.


    Regeringen har tagit ett steg bakåt och verkar rädda för ansvar, det överlåter de till FHM. Då blir det FHM som syns och folk tror att det är de som bestämmer, vilket de indirekt gör när regeringen litar blint på FHM.

    Regeringen skulle behöva ta ett kliv framåt istället. De skulle behöva ta in synpunkter och råd från olika experter i vårt land, men även lyssna på WHO och andra länder, för att sedan kunna fatta väl avvägda beslut för vårt lands invånare.
  • Anonym (Giggi)
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-20 12:08:57 följande:

    Om du både är lärare, och har följt med all information, så kanske du vet något om detta:

    ? Ett mycket starkt argument för att barn inte driver covid-19-pandemin är dock frånvaron av större utbrott av covid-19 på svenska skolor.

    Min fråga: Hur kan man veta det, man har ju inte testat? Vad är det för typ av data man har samlat in från de svenska skolorna? Vad vet man om andelen lärare bland sjuka? Högre, lägre eller samma procent jämfört med andra yrkesgrupper?

    ?These findings must be interpreted with caution because they occurred after implementation of strict physical distancing measures, including school closure,?

    Så här har det ju varit i de flesta andra länder.

    Jag skulle vilja veta om föräldrar till skolbarn har varit mera sjuka, mindre sjuka eller lika sjuka i covid-19 som barnlösa i samma ålder. Eftersom Sverige har haft skolorna öppna, så skulle här ha funnits alla chanser till datainsamling.


    Ja, visst borde vi ha datainsamling på detta, det vore väldigt intressant. Men jag tror inte Sverige brytt sig om att ta reda på detta, eller så har de gjort det och visar inte statistiken, kanske för att många har blivit smittade pga öppna skolor.
  • Anonym (Giggi)

    [quote=80475865][quote-nick]KillBill skrev 2020-06-20 13:42:26 följande:[/quote-nick]

    Du har nog fel.

    Barn bor med sina föräldrar, glömde du det? Vuxna, särskilt i riskgrupper, löper mycket stor risk att bli dåliga och att dö av covid 19.

  • Anonym (Giggi)

    Vår "strategi" är ett hån. Det är så skrattretande att det är löjligt. Och sedan har vi folk som försvarar denna idioti, det finns många sådana här inne på Familjeliv.

    Sverige har inte en fungerande beredskap. Vi har inte en fungerande sjukvård i vanliga fall, så självklart klarar vi inte av en pandemi. Och vi har inte en regering som vågar ta ansvar och skyndsamt ta fram en fungerande beredskapsplan. Det är lättate för dem att skylla på regionerna när folk tex dör på äldreboenden pga covid19. Och det är enklare att låta FHM ta ansvaret, fast det enligt lag är regeringen som ska ansvaret.

  • Anonym (Giggi)

    Ja vi har inte någon kontroll på smittan. Och Sverige verkar inte vilja få kontroll heller.

    För vi ska fortsätta skicka våra barn till skolorna och fortsätta gå till våra jobb, och det även om vi tillhör riskgrupper eller har smittade familjemedlemmar.

    Och därmed tvingas vi dagligen riskera våra liv när vi spelar en slags rysk roulette.

  • Anonym (Giggi)

    Vilket förtroende för FHM och regeringen har de äldre, äldreboenden och övriga riskgrupper? Och de som tex jobbar inom yrken där man dagligen träffar mycket folk, tex bussförare, förskolepersonal mm.

    Och de som varit/är sjuka men inte får hjälp, utan ska stanna hemma fast uppenbara besvär som borde innebära sjukhushjälp.

    Det är nog inte så stort förtroende för de styrande i de grupperna.

  • Anonym (Giggi)

    Vi har alldeles för många som dött, och som fortsätter att dö, pga vår slappa strategi.

  • Anonym (Giggi)
    AndreaBD skrev 2020-06-24 00:29:55 följande:

    Poängen är att det inte lär dö färre med hårt lockdown. Inte ens om man hade gjort det i tid. Det ser man sedan efter några år, och ofta först när man letar speciellt - folk vars psykiska problem eskalerar under en karantän, ungdomar som hamnar snett under tiden, m.m. Men framför allt gott om folk i u-länder som dör, för att de inte får samma hjälp som tidigare. Och det kan bli ganska många självmord. Jag hörde en expert i USA som uppskattade det till att 70.000 amerikaner kan tänkas begå självmord i år. En del hade de väl haft ändå, men ändå lär det vara ganska många fler än vanligt. 


    Som du skrev så ser man det efteråt, efter några år. Och därför vet du inte än om Sveriges tillvägagångssätt är det bästa.

    Men vi kan se nu att det inte är det bästa NU, för fler dör i Sverige av Corona än i andra länder nu.

    Och med tiden kan man finna på fungerande behandlingar och kanske även vaccin, som skulle minska dödligheten.
  • Anonym (Giggi)

    En anledning till att vi i Sverige har många smittade är att vi inte få veta var/ vilka platser som de upptäckt flera smittade på. Tex vilka äldreboenden, skolor, idrottsklubbar, vårdcentraler mm. Och då kan vi inte undvika de platserna, utan smittan får möjlighet att bre ut sig mer.

    Ända infon vi får är hur många smittade det finns i ett helt län/ kommun. Det tycker jag är för dålig information. Och det gör oss i riskgrupper extra rädda när vi och våra anhöriga måste vara ute i samhället.

  • Anonym (Giggi)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-22 11:10:32 följande:

    Du har missat att det är besöksförbud på äldreboende sedan tidigt i våras?


    Där menade jag att de äldre riskerade att smittas. Äldreboenden med flera konstaterade smittade, har tagit emot nya äldre utan att informera om att de har smittan på sina boenden.
  • Anonym (Giggi)
    Padirac skrev 2020-07-22 11:14:05 följande:

    Smittan finns överallt - så du och dina anhöriga gå inte säkra någonstans. 

    Det är därför ni ska hålla social distans och som tillhörande riskgrupp ska du vara ännu försiktigare


    Ja självklart, och det gör vi så gott vi kan. Men det är svårt när man måste tex gå till vårdcentralen och andra mottagningar pga sina vanliga kroniska besvär.

    Och när barnen måste gå till skolan, just nu är ju sommarlov, men snart är det dags för skolan igen.
  • Anonym (Giggi)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-22 11:18:19 följande:

    Precis.

    För på de där äldreboendena, idrottsklubbarna och gud vet vad finns det människor som jobbar/besöker/vimsar runt. Sedan går de ut i samhället precis som vanligt.

    Så exakt VAR smittan finns, på de exakta platserna är irrelevant information. Sådan information skulle bara leda till pöbelbeteenden och folkdomstolar tror jag.


    Såklart finns smittan överallt nu, pga vår strategi. Men information om var det finns flera fall skulle kunna göra att folk som är rädda att smittas, tex riskgrupper och dess anhöriga, kan undvika just det området, och smittspridningen då också minska.
  • Anonym (Giggi)

    Hur går det för era barns skolor, tar de smittrisken på allvar, har de vidtagit några åtgärder eller kör de på som vanligt?

    Mina barn går i grundskola och deras skola verkar köra på som vanligt, vilket inte känns bra när man själv är i riskgrupp. Och ingen information har till ht gått ut till vårdnadshavare eller elever angående corona.

    Det hade kunnat minska antalet elever i matsalen. Tex låtit klasser äta i klassrummen och låtit 1-2 representanter/ lärare per klass hämta matvagn. De kunde ha personal i matsalen som ser till att de yngre eleverna inte springer fram och tränger sig i matkön och vid handfaten.

    På utedagen hade de för lite porslin med så flera elever fick dela bestick och glas, det känns inte ok. Och varken elever eller personal tänker på avstånd, inte ens när det finns utrymme. Undrar om de städar klassrum, toaletter mm oftare..

    Hur ser det ut för era skolor?

  • Anonym (Giggi)

    Varför skulle svenskar vara sämre än övriga världen på att undvika att pilla på munskyddet?

    Jag använder ansiktsmask när jag måste till tex vårdcentral. Skyddet påminner mig snarare om att jag INTE ska pilla mig i ansiktet, vilket folk vanligtvis omedvetet brukar göra. Så jag anser att munskydd minskar ansiktspillandet.

  • Anonym (Giggi)

    Jag har endast sett ett fåtal svenska folk bära munskydd, och de har skött det bra.

  • Anonym (Giggi)

    De som inte tror på att munskydd har någon betydelse borde fundera på varför de överhuvudtaget existerar. Varför det används av läkare mm. Jo för att forskning visar att de är effektiva. Om det sedan finns en minoritet idioter som fäller ner munskyddet innebär inte att de inte är effektiva när majoriteten använder dem rätt. Men tyvärr anväder inte folk mynslydd i vårt land mer än några enstaka.

    Men det allra viktigaste är såklart att hålla avstånd, men det verkar väldigt många ha svårt för. Och därför skulle munskydd vara bra i affärer, på sjukhus, på bussar med mkt folk osv. Och främst så borde vårdpersonal använda munskydd i kontakt med patienter, men tyvärr sker det inte om man inte ber om det. Och i hälften av gångerna använder de ändå inte munskydd, vilket inte känns tryggt för oss i riskgrupp som har många vårdbesök på sjukhus och vårdcentral.

    Vi borde kanske införa sanktioner/ böter till de som inte följer riktlinjerna, hur nu det skulle gå till. För nu verkar inte folk bry sig, de går snuviga till jobb, Barnens skola tillåter att de är snuviga och avstånd bryr sig ingen om varken inne i butiker eller utomhus. Jag menar, varför sätter sig en främling på samma parkbänk som jag när det finns två till parkbänkar bredvid som är tomma. Folk bryr sig inte, vilket är skrämmande.

  • Anonym (Giggi)
    AndreaBD skrev 2020-10-12 14:56:11 följande:

    Snälla du... tänk efter lite!  Självklart använder läkare t.ex. under operationer munskydd. Men inte mot covid-19, utan främst mot bakterier. Bakterier är mycket större än virus och där vet man verkligen att det gör nytta. Även mot några virus kan det ha bra effekt, det beror också på hur ett virus sprids, var det sitter m.m.

    Vilket man inte helt säkert vet ännu när det gäller covid-19! Det har ju Anders Tegnell sagt många gånger på presskonferenser att forskningen inte är helt enig där än.  


    Tänk efter själv. Det finns massa forskning som visar att munskydd skyddar mot covid19, sedan hur pass mycket de skyddar är de oense om. Men även om munskydd endast ger skydd till viss del, så är det bättre än inget skydd. Enkel matematik. Jag sitter hellre på den buss där vi alla bär munskydd, än på den buss där ingen har munskydd. Vilken väljer du?

    Vad Tegnell säger i ämnet är ointressant i sammanhanget eftersom FHM har haft fel från början angående viruset, samt att de inte är intresserade av att stoppa smittspridningen, utan endast att hålla den på en nivå som vården klarar av.
  • Anonym (Giggi)

    De åtgärder vi infört mot corona hjälper även mot andra virus och bakterier. Därför dör färre av de orsakerna än under andra år. Vilket visar att vi haft för dålig hygien tidigare, tex på äldreboenden.

    Tänk vad många färre som skulle dött årligen ifall vi infört bättre hygien osv för länge sedan.

    Just nu har vi inte så många som dör av covid19, men kurvan kan snabbt gå upp igen, nu sprids det främst bland yngre grupper, som kommer föra hem smittan till föräldrar som en del är i riskgrupp eller som jobbar med tex äldre.

    Väldigt många blir smittade dagligen i Sverige. Och tyvärr verkar det som att många får kvarvarande besvär. Vi vet inte hur många som kommer få leva med besvär resten av livet. Lika viktigt som att se hur många som dör, är det att se hur många som får kvarvarande besvär.

  • Anonym (Giggi)

    Hej. Det finns ett bra Youtube-klipp med Henrik Jönsson där han beskriver hur Sverige har hanterat pandemin. Det heter:

    COVID-ANSVAR: Sanningen om den svenska pandeminstrategin.

    Träffsäkert och sevärt.

    Får se om det går att klistra in länk:



Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin