• Caliot

    4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt

    Vi hade också bekymmer i den åldern. Vi va dåliga på rutiner så de va en sak som förvärrade sömnen. Ofta fick lilleman vara vaken tills vi la oss runt 22. Då matade jag i sängen och de brukade hjälpa.

    När inte det funkade eller om han vaknade kort efter så va de enda som funkade att lägga honom högt upp över axeln och gå å vagga tills han somna. Kunde få stå/gå och vagga jättelänge, men de va enda sättet han var nöjd. Kunde aldrig sitta still å vagga honom. Jättetröttsamt men funkade iallafall.

    Nu har vi en till gosse som är 2.5m där denna metod inte alls funkar. Med honom lägger jag mig i sängen. Lägger honom på sidan så han ligger och tittar på mig och får nappen. Då brukar han vara nöjd och kan oftast somna. Blir han otålig tar jag fram mobilen och sätter på dammsugarljud från Youtube och spelar ganska högt. Ljudet verkar distrahera och lugna honom. Ligger han å flaxar så brukar de sluta direkt när ljudet kommer på.

    Skall du testa dammsugarljudet så va inte rädd att ta i lite med ljudet. Med första gossen vågade ja inte ha ljudet mer än på lägsta och de hjälpte inte alls. Med andra gossen märkte vi att han somnade när vi dammsög så då vågade ja öka volymen lite på telefonen och det funkar susen.

Svar på tråden 4,5mnd - Omöjligt att få att somna utan övertrött hyl och skrik dag och natt