Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här är vi alla vänner.

    Nej, här blir det inga bad gjorda! OTB 👙

  • Eurydike
    Freddie K skrev 2024-05-21 15:28:43 följande:

    Jag ska nog inte skriva en guide. Jag ska skriva ett argt brev! Tungan ute


    Ett argt brev till vem? Till mig? 😅😉
  • Eurydike
    Anonym (Kattflickan) skrev 2024-05-21 17:42:23 följande:

    🐾Tassar in och önskar er en fortsatt fin dag🐾🐈


    Så trevligt! Själv ligger jag här och spinner i solen ☀️ Ha en fortsatt fin dag du med! Tassar ut ur tråden 🐾🦨
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2024-05-21 17:25:47 följande:
    Eller så kan du skriva en guide hur man författar ett argt brev, har inte försökt mig på det, men jag ger det gärna ett försök, kanske något sådant här, i ett försök att kvantifiera vissa aspekter av det.

    A. Gör en textanalys och identifiera sådant som kan indikera ilska. Lägg märke till ordfrekvensen och gör en lista över ofta återkommande ord och gör en ordfrekvensanalys. Räkna också antalet utropstecken då dessa kan vilja uttrycka ilska motsvarande höga röster i tal exempelvis.

    B. Gå vidare med en sentimentanalys för att försöka mäta känslomässig ton. Med hjälp av föregående steg kan man skapa en bestämt ordlista att hänvisa till, där vissa ord är associerade till känslor som kan uppstå vid författandet av ett ilsket brev. Tilldela därefter varje mening poäng baserat på detta.

    C. Beräkna läsbarhetsindex med hjälp av exempelvis Flesch-kincaid läsbarhetsindex.

    Avsluta med att formulera genom att väga samman de olika faktorerna. Ilska=w1 x (ordfrekvenspoäng) + w2 x (sentimentpoäng) - w3 x (läsbarhetsindex).

    Är det någon som har lust att skriva en guide om huruvida bruksmaskiner kan bli konst och i så fall hur ser övergången ut? Alternativt en guide om hur man reparerar en tiltpackare till en plog?
    Svaret var inte riktat till mig, men jag svarar ändå. Bra idé med en sådan guide! Jag tyckte om ditt försök, eller rättare sagt din guide, och du fångade verkligen in de svårfångade aspekterna i mätbarhetens håv. Bruksmaskiner kan bli konst genom ogynnsamma förhållanden och förfall. Genom att brytas ner och bli något nytt. Någon fäller ut, något går sönder. Ytterligare något söndrar. De kan också få en roll som publik i ett performance, då människor tvingas göra det maskinerna tidigare gjorde. Bruksmaskinerna får äntligen luta sig tillbaka och se på. Kanske dukas det fram vin och snacks. Bruksmaskinerna kan också sättas på nya sysslor. En cementblandare får baka en kaka. En lyftkran får duka ett bord. Hur övergången skulle se ut vet jag tyvärr inte 🤔
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2024-05-23 00:09:06 följande:

    Oh, mama. I had a nightmare! Rynkar på näsan


    Hush, my darling, don?t fear, my darling, the lion sleeps tonight 🦁
  • Eurydike
    Mortiscia80 skrev 2024-05-22 07:49:05 följande:

    God morgon!! Skrattande Fantastisk dag!!


    Åh! Det låter härligt! Skön låt också 😃
  • Eurydike
    Anonym (Trevlig) skrev 2024-05-25 20:59:55 följande:

    Först klagade vi på kylan och snart klagar vi nog på värmen🥵


    Här tar vi oss friheten att klaga på vad vi vill! 😊 Än så länge går det bra med värmen för min del, men det beror nog på att jag passar på att vara ledig och tar ett och annat dopp 👙
  • Eurydike
    Anonym (Kattflickan) skrev 2024-05-24 18:33:35 följande:

    🐈🐾Tassar in och önskar alla en fin helg 🐈🐾mjau


    Du tassade så försiktigt att jag inte hörde dig förrän nu! Trevlig helg på dig också och se till att smörja in dig ordentligt med solskyddsfaktor om du tänker lapa sol ☀️😺
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2024-05-23 17:39:10 följande:
    Tack så mycket. Intressant svar, som ju ger fler infallsvinklar. Om då en lyftkran dukar ett bord, är det då lyftkranen som är konsten, eller det den utför i egenskap av lyftkran? Det beror nog på kontexten. 

    Om någon ställer ut en dimensionsanalys och anser det vara konst, så kommer det inte upphöra att vara matematik, istället kommer det vara både matematik och konst. Precis som lyftkranen fortfarande är vad de var, men kanske att dess syfte inte behövs motiveras i konsten, jag vet inte.

    Jag är ju inte någon sakkännare, men om jag skulle försöka mig på en modell för hur övergång från bruksmaskin till konst skulle kunna se ut, så kanske så här. Vi har variablerna kontext (K), estetik (E), funktion (F) och koncept (C). Utöver det har vi ett konstvärde (KV), gör man en enkel ekvation så blir det då (KV) = wk x K x we x E + wf x F + wc x C, där wk, wf och wc är de olika sammanvägningarna. Det blir så klart ändå godtyckligt, men ändå en sorts modell.

    Läste en bok för länge sedan som jag tyckte om. Egentligheter av Lena Andersson och Dan Wolgers. Är lite intresserad av konst, fast på en basal nivå kanske.
    Precis! Det beror nog på kontexten, konstnären eller betraktaren. Vissa konstnärer skapar beskrivningar av hur deras verk ska tolkas, men den subjektiva tolkningen är ändå fri.

    Ja, så är det och jag ser det nog som cirklar som ibland överlappar varandra. Matematikcirkeln går in i konstcirkeln, men de är samtidig fortfarande två separata cirklar. Ibland kan syftet med ett objekt motiveras och ibland är tolkningen helt fri. Jag upplevde till exempel ett verk från insidan, där jag inte hade en aning om vad syftet var varken nu eller då. Det var en jättestor fluffig låda som man gick in i. Inuti var det helt mörkt, men jag upplevde massor av saker ändå. Ljud, olika material, trånga passager, mörker och famlande.

    Nu är jag ingen expert på modeller av olika slag, men jag uppskattar din konstmodell och även dina trolleriformler. För mitt otränade öga ser den uppdaterade modellen användbar ut 🤩 Tycker du om att bryta ner saker till modeller även inom andra områden?

    Den boken har jag inte läst, men blev nyfiken på den nu!
  • Eurydike
    Anonym (Old) skrev 2024-05-27 11:58:17 följande:

    Är så ledsen idag. Någon som har något glädjande att berätta? ❤️ Behöver komma ur min sorgsna sinnesstämning.


    Vad synd att du är så ledsen! Hoppas du mår bättre snart och här ska du få en glädjande nyhet. Efter att min pappa gick bort så valde jag att omplacera hans hund. Den nya familjen skickar ofta bilder på hur bra hon har det nu och jag kan se att hon verkligen trivs. Hon har fått en hundkompis och en trädgård att springa omkring i 🐶❤️
Svar på tråden Här är vi alla vänner.