Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här är vi alla vänner.

    EmilijaPetrosiunaite skrev 2022-12-18 01:09:26 följande:
    Nej det var så klart med tanke på att inget skulle hända, jag har bara funderat på det till och från ibland, att så mycket sker via någon sorts hot. Veckopeng eller julklapp är ju som du skrev andra klassiker, även om det är frånvaron av något, dvs ens så kallade positiva rättigheter naggas lite i kanten,  medan andra hot som  innebär någon bestraffning går på de negativa rättigheterna. Men sådana tankar har man ju inte som liten, kanske först när man blev 14-15 eller så.

    Stryptag är faktiskt riktigt illa. Det där med läxan är ett intressant fall, en handling, två olika tolkningar och möjligen ett resultat, beroende på lärare då. Hur kommer det sig att hon gjorde den? Minns du om det läraren upptäckte det?
    Håller med om att stryptag är riktigt illa! Undrar om hon gjorde det på fler och hotade dem också till tystnad 🤔 Eller så passade hon på när jag gjorde någonting jag kanske inte fick. Minns att jag skulle göra läxan på fritids efter skolan och att hon kom och stal boken från mig. Sedan plockade hon fram bläckpennan och satte igång 😅 Jag var väldigt orolig att läraren skulle upptäcka det, men han sade aldrig någonting om det trots att det var en annan handstil än min. Han kanske tyckte det var okej att fuska någon enstaka gång, så länge jag inte gjorde det till en vana 😊 Eller så märkte han aldrig något!
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2022-12-18 23:11:46 följande:
    Ja det kanske kan vara värt att kolla vad det är för något. Jag glömde förut att en av de bästa novellerna jag läst är Förvandlingen av Franz Kafka. Det är ju faktiskt en novell, jag har tänkt på den som en bok av någon anledning.
    Det är en annan av mina favoriter! 😊 Tror de flesta tänker på den som en bok, eftersom den är så pass lång. Här kommer en liten rolig historia om Förvandlingen. När illustratören skapade framsidan till novellen, så föreställde den en stor insekt eller skalbagge, varpå Kafka utbrast: Nej! Vad som helst, men inte det! Tror det berodde på att någonting som var tänkt som en metafor, plötsligt tolkades bokstavligt. Kafka gillade det i alla fall inte ????????🦗
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2022-12-19 22:14:29 följande:

    Jaha, då får jag önska trådens invånare eller deltagare kanske, en god jul och en fin nyårsafton och en förhoppningsvis bra början på det nya året.


    Jag känner mig som en invånare tror jag 🤔 Stort tack till dig! Önskar dig också en riktigt god jul, en fin nyårsafton och en bra början på det nya året 🥳🎅🏻💃🌟
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2022-12-20 07:06:26 följande:

    Kaffe är inte gott längre! Bara för att jag dricker så mycket te nu!


    Nu ska jag snart svepa en kopp med kaffe, som är så full att det nästan rinner över kanten när jag med darrande händer tar mig tillbaka till bordet. Eller, jag ska inte svepa den, utan dricka den med andakt 😋 Sedan kommer det svarta kaffeblodet pulsera runt i mina ådror resten av dagen! ☕️ Men håller med om att te också är gott, fast på ett annat sätt. Har du någon favoritsort?
  • Eurydike
    Mortiscia80 skrev 2022-12-20 15:32:09 följande:

    Jag har just hängt upp en ljusslinga i vardagsrumsfönstret, det blev fantastiskt bra! :D Helt perfekt! Jag funderar på att låta den hänga uppe hela året faktiskt för den har ljussensor så den kommer inte att lysa i onödan heller, och så drar man ju ur när man inte använder den alls :) Mysigt sken, starkt nog för att se saker osv, verkligen ett plus!


    Härligt! 👏 Det är alltid kul när man får till det och just belysningen är väldigt viktig för hur mysigt rummet känns 😊 Låter som en bra idé att låta den hänga uppe året om!
  • Eurydike
    Mortiscia80 skrev 2022-12-20 15:54:12 följande:
    Ja jag blev superglad! :D Lite suddig bild och så ser det och som att allt hänger mot mitten men det är olika längder över hela så att säga :)

    Så fint det blev! Bra jobbat 💪 Själv städar jag inför julen! 😊
  • Eurydike

    Nu sprack jag till slut! Precis som jag misstänkte skulle hända en vacker dag. Nej då, riktigt så illa är det inte, men jag har varit på julbord 😋 God jul till alla i tråden! Om jag glömmer bort att säga det senare 🎅🏻🎄☃️🌟

  • Eurydike
    Anonym (Nytt alias?) skrev 2022-12-21 20:34:44 följande:

    Hej alla fina jullediga människor i tråden och kanske inte jullediga människor som läser tråden i jul.

    God Jul.🧙?♂️

    Jag hoppas på en god jul här men säker kan man inte vara. Rätt vad det är halkar man till på en knäck. 


    God jul på dig också! 🎅🏻🎄 Ja, spricker man inte av för mycket mat, så kan man ge sig fasen på att man halkar på en förrymd knäck och bryter nacken 😅 Men tills det händer får vi hoppas på en god jul! 😊
  • Eurydike

    Godmorgon Freddie! Idag hinner vi nog springa på varandra här i tråden innan jag går och lägger mig 😊 Önskar dig en fin dag och ska göra ett nytt försök att somna nu 😴

  • Eurydike
    Freddie K skrev 2022-12-22 05:57:16 följande:
    God morgon! Oj, har du inte gått och lagt dig än? Foten i munnen
    Har försökt gå och lägga mig i flera timmar, men kan tyvärr inte somna 😂 Tänkte därför passa på att önska dig en fin dag när jag för en gångs skull var vaken först! 😊
Svar på tråden Här är vi alla vänner.