Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här är vi alla vänner.

    Eurydike skrev 2022-12-15 17:52:28 följande:

    Nu har jag slutspurtat inför jul! Julförsäljning och en stor beställning till ett museum har gjort att fem av tio fingrar är trasiga och blöder. Idag jobbade jag med tejp på fingrarna ????👊🙃


    ???? Ska vara en bloddroppe! 😅
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2022-12-17 14:57:09 följande:

    Idag har jag suttit och skrivit hela dagen och lyssnat på Dr. Bombay. 

    Jag har skrivit 25 sidor på min berättelse:"Inspärrad." Dock A5 sidor, men ändå. Sen ska de ju skrivas in på datorn med! Skäms


    Wooosh! Bra jobbat! Du får skicka ett utdrag till mig om du känner att det är något du vill dela med dig av 😊 Själv skriver jag på en novell nu som heter Viltolyckan. Den handlar om en person som kör på ett rådjur och under mystiska omständigheter byter huvud med det påkörda djuret. På så vis får huvudpersonen ta del av rådjurets tankar och känslor, via minnen och drömmar, ända fram till den tragiska olyckan. Hen får också känna rådjurets rädsla för människor.
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2022-12-17 09:37:41 följande:

    Idag har jag en deppardag. Allt känns så tomt och meningslöst! Frågan som jag så ofta ställer mig är: vad är det för mening med allting?

    Förlåt, jag menar inte att dra mer er ner i kaninhålet. Skäms


    Jag gör som Ingenpsykolog skulle ha gjort om hon var här, drar upp dig ur kaninhålet och borstar av dig jorden 🐰 Sedan har vi frågan om vad som är meningen med allt. Den är tuff att svara på. Riktigt tuff. Så jag brukar tänka att det är att maximera njutningen och minimera lidandet. Brukar funka för mig 🐛🦋
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2022-12-14 00:12:54 följande:

    Rädslor i form av tankefoster, så kallade potentiella hot, är något som finns nästan överallt så fort man läser en nyhet om nästan vad som helst. Inte sällan används rädslor som en tillgång att politisera eller göra religion av och utvinna makt ur. Den makten bygger i sin tur på någon form av rädsla i form av våld eller hot om det. Rädsla är på många vis självgenererande.


    Kloka tankar, som alltid! Tack för att du delar med dig 🙏 Håller med om att rädsla på många vis är självgenererande. Ibland kan rädslan för att någonting ont ska hända vara farligare än själva hotet. Rädsla kan vara förlamande och sluka all handlingskraft, beslutsamhet och rationellt tänkande.
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2022-12-14 01:16:01 följande:
    Det var inte alltid lätt att avgöra sådant när man själv kanske var skyldig till något. När vi gick i skolan fanns det en del högra träd i utkanten av skolgården. Det var förbjudet att klättra i dem men det var inte alltid det efterlevdes. En ny flicka började i klassen, Vilte hette hon, såg hon en kille som klättrade ner för ett träd och utbrast att åh det är jag bra på. Vi andra stod där nere när hon klättrade högre och högre och vi frågade vad hon såg och hon klättrade så högt upp det bara gick innan en lärare såg det och blev arg. Det hotades med samtal hem och till och med att gå till rektorn eller hämta vaktmästaren. När det inte hjälpte kom hon ner till sist ändå. Inte i närheten av så illa i jämförelse med att någon tar strypgrepp på en, mest det där att det skulle hotas med det ena och det andra som skulle frammana någon sorts rädsla.
    Nej, verkligen inte! Fint namn, Vilte. Hon var modig som klättrade så högt, innan läraren hotade henne. Läraren menade säkert väl och var rädd att hon skulle ramla ner och skada sig, men trist ändå att det behövde leda till hot. En klassiker är; annars får du ingen veckopeng eller julklappar. Den äldre tjejen som tog stryptag på mig stal min mattebok och gjorde min läxa en gång också. Skönt, skulle vissa ha tänkt, men jag blev bara rädd att läraren skulle se att det inte var jag som gjort den. Hon fyllde i svaren med bläckpenna och en helt annan handstil 😅
  • Eurydike
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2022-12-18 01:15:12 följande:

    Noveller, vad fint. Jag gick gymnasiet i Sverige och då gjorde jag en novell, inte skrev dock. Istället klippte jag ut rader ur tidningar och fallfärdiga böcker utan att läsa texten innan och klistrade textraderna efter och under varandra på A4-ark, 12 stycken, på fram- och baksida, tog en kopia och lämnade in. Det var någonstans nära eller runt millennieskiftet. Nuförtiden antar jag att man hade kunnat programmera en slumpgenerator och mata in ord i för att uppnå liknande resultat om man hade velat. Noveller kan vara trevliga att läsa. Anton Tjechovs Damen med hunden och Gogols Kappan till exempel, det finns mycket att hämta.


    Svarar längre senare, men Kappan är en av mina favoriter! Måste kolla upp Damen med hunden också 🐶 Tack för tipset!
  • Eurydike
    Anonym (Nytt alias?) skrev 2022-12-18 15:30:42 följande:
    Då lämnar vi dem. Med tanke på veckans tema rädsla så ska man vara rädd om fin stämning. 
    En fin avrundning på veckans tema tycker jag! Att vara rädd om är en annan typ av rädsla, en positiv rädsla 💜
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2022-12-19 05:42:27 följande:

    Jag känner mig ovanligt lugn nu! Är det lugnet före stormen?


    Det är det alltid! I alla fall brukar det vara det för mig 😂
  • Eurydike
    Freddie K skrev 2022-12-19 16:50:45 följande:

    *Släpar mig i säng*.


    Sov så gott och vakna torrt! 😴😅
Svar på tråden Här är vi alla vänner.