Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-10-03 08:38:36 följande:
    Haha, ja, det gör ju det. Oj, det måste vara långt söderut! :-P.
    Skåne-trakten har jag för mig, säkert lite längre upp också så klart :) Språk bryr sig inte om gränser.
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-10-03 08:41:31 följande:
    Tack, vad spännande. De där bloten verkade dock inte så nice, så det firandet skippar jag nog
    Julskinkan är vår dags kvarleva av blotet iaf :)
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-10-03 12:15:32 följande:
    Aha, men jag hoppar gärna över skinkan!
    Mer till mig!! :D
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-10-03 13:03:32 följande:
    Hahaha javisst, du får pölsan och grisfötterna med!
    Nä men huvva x) Sånt äter jag inte, det lämnar jag till farsan i så fall.
    Litenmenhård skrev 2020-10-03 12:51:28 följande:
    Haha! Åpen du är! .
    :D
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-10-03 13:20:09 följande:
    Båda! Gärna samtidigt, om grisen förvandlats till bacon.
    Det är väldigt få saker som inte blir godare med bacon ;)
  • Mortiscia80
    Cinnamonbun skrev 2020-10-03 13:39:48 följande:

    Fast när jag tänker på Jul eller Yule så blir jag väldigt sugen på inlagd sill och iskall nubbe! Det är däremot väldigt gott tycker jag.


    Min styvmor gör egen inlagd sill som är jättegod! :) Nu har jag fått receptet så till jul gör jag nog egen, det ser jag fram emot! Hennes mamma brukade också göra egen kalvsylta, den enda sorten som jag någonsin tyckt var god. Hemlagat är bäst!
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-10-03 14:06:35 följande:
    Skulle väl vara sushi, då. Kanske.
    Cinnamonbun skrev 2020-10-03 13:36:03 följande:
    Ja ärtsoppa är inte gott alls. Bara jag tänker på den så känner jag smaken....
    Min pappa envisades med att koka ärtsoppa. Ärtsoppa som han brände och den såg ut som... jag ska inte ens skriva ut vad den såg ut som. Blä. Fulla, blinda karlar ska inte laga mat. Nyktra, blinda karlar, ok, men inte fulla....Jag gillar varken inlaggd sill eller nubbe, men jag fixar sill varje år. I år undrar jag om jag ska göra hallon- och lakritssill, bara på pin kiv, för vi är alla så trötta på hallon-lakritstjatet från handeln. Annars är ju retro rätt inne i år, särskilt på drinkfronten, så kanske sill med någon drink-smak. En Rusty nail, kanske?
    Sushi med bacon kan faktiskt vara gott när man tänker efter! :D
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-10-03 15:11:55 följande:

    Isch! Jag var hungrig förut när ni pratade mat. Nu not so much! .


    Haha! :D Imorgon blir det gryta, bara så du vet ;) 
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-10-03 15:17:10 följande:
    Vad har du i den grytan? 
    Högrev, potatis, morot, ev lök, färska rödbetor är gott också, palsternacka kan gå i och så måste man ha små goda brysselkål som får koka med, färsk paprika och färsk svamp är också sånt som brukar kunna haka på.

    Sedan beror det på om man vill ha enbart buljong (vatten + tärning) eller matgrädde (kan späs med vatten), eller grädde + créme fraiche, gärna den med chilismak :) Vi brukar ha några droppar liquid smoke också.

    För kryddning gäller så klart salt och finmalen svartpeppar, om man använder buljong kan man gärna ha i lagerblad och ev. några enbär.

    Det är en sån där maträtt som man gärna äter ihjäl sig på x)
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-10-03 15:40:21 följande:
    Hm... jag har också en bit högrev i frysen. Borde ta fram den snart och förvandla den till gulasch eller nåt.
    Gör det! :) Fast om jag ska göra gulasch använder jag faktiskt pulled pork istället :)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.