• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-28 19:55:11 följande:

    Sedan känner jag lite såhär att hon vet vem jag är och nu är det jag som verkligen behöver henne. Så gör hon såhär. Då får man nästan lust att bara bryta helt.

    Har för övrigt inte svarat henne någonting alls ännu.


    Aha, det är på den nivån. Då får jag be om ursäkt, jag uppfattade vänskapen som mer...mindre innerlig, om du förstår hur jag menar.

    Hur funkar det mellan er till vardags då? Är det likadant då, med planer som plötsligt ändras, eller är det bättre?

    Förlåt för allt frågande, men jag vill gärna hjälpa dig och om jag går över gränsen är det bara att säga ifrån.
  • Disa35
    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-28 20:12:21 följande:

    Det är ingen fara. Förstår att man måste fråga för att se helheten. 

    Vi pratar rätt ofta via telefon, ibland träffas vi. Flera gånger i veckan. Vi har inte planerat något sånt här tidigare så vet inte om hon är sån eller inte men jag litar ändå på henne men det här tyckte jag inte var så bra. Ja vi har ändå en innerlig relation skulle jag vilja säga. Jag vet hennes problem och bekymmer, hon mina. Vi blottar oss inför varandra. Därför hade jag också sett fram emot att fira nyår med henne, om det än bara var för äta middag. Nu när jag frågade om vi skulle planera inför nyår så sade hon att hennes familj och hon bestämt att de skulle fira tillsammans men att jag var välkommen att vara med.

    Och det är väl schysst att man blir erbjuden att få joina. Men det känns samtidigt som om man är 12 år gammal igen och ska fira med sina föräldrar där ens föräldrar står i fokus. Vi båda är singlar i barnafödande åldrar, vi är inte i högstadie ålder precis.

    Och jag trodde inte hon skulle skriva det nu, såhär på det sättet. Om jag inte skulle frågat då skulle hon inte sagt det liksom? Så ja jag blir ledsen, särskilt när man är rätt ensam. Jag försöker fråga mig själv om jag var henne. Då hade jag i alla fall tagit det med min kompis innan jag bestämde med min familj. Hört om det var OK och att jag redan bestämt med en annan. Nu känns det som om hon väljer sin familj framför mig, och så ska det väl vara, men inte om man planerat något innan. Och jag behöver inte sånt i mitt liv mer, att man bestämmer saker och så håller dem inte det. Inte heller att hon inte hör av sig och frågar samt kommunicerar det. Jag är värd bättre för jag försöker själv vara en god vän tillbaka (även ifall jag har mina brister precis som alla andra!!). 


    Okej, det här blir långt - sätt dig bekvämt:

    Först och främst stort tack för att du delar med dig. Det tolkar jag som, i alla fall visst, förtroende och det är en ära att vinna det.

    Sedan måste jag återigen säga att du tycks mig som en vettig, reflekterande person - och känslig, fast på ett bra sätt, empatiskt känslig kanske är ordet.

    Så till knäckfrågan:

    Din väninna verkar vara av det empatiska slaget hon också, jag vågar nästan lova att hon bara har varit tanklös. Det verkar som om hon har en bra relation med sin familj och då är det svårt att sätta sig riktigt in i vad motsatsen innebär. Så för henne var det nog ingen större grej, vare sig med era planer eller med att bjuda med dig - för henne var det nog firande som firande.

    Med det sagt tycker jag verkligen att du ska prata med henne.

    Börja t ex med att du är glad över inbjudan, fortsätt lite försiktigt med att ni hade pratat om (för det är nog så hon tänker) och fråga lugnt och vänligt vad som hände.

    Jag förstår mycket väl hur du känner och tänker, men samtidigt får jag känslan av att det här kan lösas lätt och galant. Om du vill kan jag dela med mig av ett bra knep från krogen förresten
  • Disa35
    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-28 20:53:48 följande:

    Ja det stämmer. Jag är väldigt känslig. Empatisk. Intuitiv om man skulle kalla det. Det är både en gåva men ibland också en börda.

    Tack för dina ord. Det är inte vanligt att någon ofta kan möta mig. Då jag själv i princip arbetar som psykolog och själv reder i svåra komplexa problem dagarna i ända är det ofta som personer inte kan förstå vart jag kommer ifrån. Så tack för din förståelse. Och det är också skönt att få skriva av sig, anonymt, på ett sånt här forum. Ibland är det mycket enklare att uttrycka sig i skrift för då kommer allt per automatik. 

    Jag ska göra som du skriver. Men sen vet jag inte om jag vill fira nyår med hennes familj. Missförstå mig inte, det är säkert trevligt. Men känns som om jag kommer att inkräkta när det endast är hennes närmaste familj och jag aldrig träffat de tidigare. Eller tänker jag fel nu .


    Vet du, jag skulle nog gå om jag var du. För det verkar som om det inte är något speciellt för din vän att bjuda med dig, och det brukar tyda på en varm, öppen familj - en sådan som har förmågan att välkomna alla. Jag skulle chansa, jag tror att du blir positivt överraskad.

    Tack själv. Visst är det lättare att uttrycka sig anonymt i skrift, det håller jag med om. Och det underlättar ju om man har bakgrund och erfatenhet för egen del.

    Förstår vad du menar - man lär sig att leva med det, och koncentrera sig på fördelarna
  • Disa35
    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-28 21:42:12 följande:

    Jag ska fundera på det. 

    Sen tänker jag på det här med föräldrar och liknande. Är det bara att släppa, eller det tar tid? Är som sagt rädd att det ska bli 'ältande'. Och vill inte att det ska påverka mig negativt. Å ena sidan har jag byggt upp hela min identitet kring min uppväxt, och skapat en karriär av det, eftersom jag snabbt kan sätta mig in i människors problem och lösa dem. Men för egen del så vill jag bara gå vidare för att kunna komma till nästa etapp i mitt liv. Är ju fortfarande ung (29) men man vill ju kanske inte bli den där damen med nio katter ensam i en stuga mitt i skogen .. även ifall det vore väldigt mysigt 

    Sen har jag också märkt att jag jämför mig ofta med människor. Jämför mig med andra med deras familj, att alla har det bättre. Och det är inte bra. För man vet aldrig hur andra har det. Och alla är vi olika och har lever på olika sätt. 


    Gör det, och du gör självklart som du själv känner för

    Angående dina föräldrar tror jag att du får vara beredd på att släppa, och att låta det ta tid. Det jobbiga svaret är att det kommer när det kommer. Och det är ju inget som hindrar att du vaskar fram guldkornen ur ditt bagage och använder dem i ditt arbete - jag tycker själv att de bästa människorna inom vård, omsorg och liknande är de som själva har en bakgrund. Fast man ska helst ha distans till det, men det kommer med tiden.

    Du har så rätt så jag vet inte vad. Det är busenkelt att få för sig att alla andra lever tomtebolycka, men så är det sällan. Alla har skavanker och lik i garderoben, en del är bara bättre på att dölja dem (de brukar må sämst också).

    Till sist vill jag be om ursäkt för mitt sena svar, men det är lite ruggigt idag - hoppas jag fick ihop det någorlunda i alla fall
  • Disa35

    Hej alla goda människor.

    Är ni okej med en filosofisk fundering så här på slutet?

  • Disa35

    Det här året, som snart ligger bakom oss, kallas skitåret och annus horriblis och jag vet inte allt. Givetvis på åtskilliga goda grunder; pandemi med många sjuka och döda, krossade livsverk, grusade planer, arbetslöshet, fattigdom, våld i hemmet, osv. Och så runt det skjutningarna, våldet, skogsbränderna, alla vi miste av olika skäl och en massa annat som jag ärligt talat inte kommer ihåg just nu. Jo, avrättningar, det har avrättats rekordmånga i USA under Trump.

    Och ändå...ändå tycker inte jag att 2020 har varit rakt igenom illa.

    För hela världen har satts på paus, med jubeleffekter för klimatet och naturen som följd. Polisen säger att det var den lugnaste julhelgen någonsin. Vi slapp Trump, med allt vad det innebär. Jag får för mig att åtskilliga skygglappar har fallit, vare sig man vill eller inte, och att vi lite till mans har fått upp ögonen för vad som är viktigt här i världen.

    Förväntar mig inga mirakel, men det sägs väl att förändring börjar med insikt så lite hoppfull kan man kanske vara?

    Jag tror, sammanfattningsvis, att det här året också hade sina fördelar som kan bära frukt längre fram.

    Vad tycker ni?

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-30 12:09:22 följande:

    Det känns som att det behöver bli sämre för att bli bättre och som du säger så har detta året inte varit helt ruttet. Det finns ljusglimtar om man bara letar. En sak jag tänker på förutom det du nyss nämnde så har luften, i alla fall i Göteborg varit renare än på länge.

    Du gör rätt i att vara hoppfull! Det är jag med och det blir väl lite till vad man gör det till. Antingen väljer man att se allt det dåliga eller så väljer man att se det goda i allting, för allt har en mening, hur hemskt det än kan låta.


    Tack

    Det är naturligtvis fruktansvärt att en massa människor ska behöva sätta livet till, men nu när klarsynen är lite bättre, då har man ju en chans att ändra på saker och ting.

    Eller?
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-30 15:10:35 följande:

    Det stämmer nog, fyrverkerier smäller ju också en del men kanske inte lika högt? Vi har problem här omkring med barn och tonåringar som medvetet går och skrämmer folk, fast många roar sig bara men det drabbar ju en massa oskyldiga ändå. Läste igår om en tjej i gruppen för just vårt bostadsområde, hon har en hund som inte ens vågar gå ut på kisspromenader längre. Jag vet inte hur de löst saken men det är ju hemskt att ha det så.


    Raketer stiger väl en bra bit? Utom tårtor förstås, men de låter inte så högt. Har varit med när en sådan som skulle högt fastnade i en snödriva och inte flög alls - jävlar vilken smäll det blev!

    Stackars hund
  • Disa35

    Ögonblicksbild:

    Sonen leker med vattenkokaren och trycker knappen upp och ner, för då börjar det lysa och mullra.

    Men nu är vattnet så varmt så kokaren slår av sig själv efter någon sekund

  • Disa35

    Gott Nytt År

    Jag väljer att se till ljusglimtarna som trots allt finns

Svar på tråden Här är vi alla vänner.