Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-09-17 17:10:20 följande:
    Jo, det är ju så. Jag som annars har varit ett riktigt godismonster, men nu är det slut på det.

    Omelett är också gott! Fast det kan jag inte laga, haha. Inte riktig omelett i alla fall.

    Åh, men det är gott det med. Jag äter allt du lagar! .
    Omelett är enkelt Glad Blanda ägg och vatten, 1 msk/ägg. Lite salt och peppar. Häll i pannan, medelvärme. Vänta tills det börjar stelna i botten, dra med en gles gaffel mot mitten så det veckas. Fortsätt tills det inte finns någon smet att hälla ner på den tomma platsen som blir (hoppas du förstår hur jag menar) så det fortfarande blir en rund omelett när det är klart. När det är dags att hälla upp på tallrik gör man det långsamt och när halva omeletten glidit ur viker man liksom över den andra halvan så den blir dubbel. Klar! Glad

    Vilken tur då Skrattande Jag kanske måste filma så du ser när jag tillagar också, då kan du lära dig samtidigt Glad
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-17 17:15:56 följande:
    Haha! Lite narki är det i alla fall! :-P.

    Aha, intressant. Nej, vad var det hon hette? Borde ju kunna det för han har ju inte haft så många tjejer. Han hade ju Joyce Kim, som hoppade av till Nordkorea, sen hade han Stephanie, läkaren. Ja, är det Leslie Winkle du menar? Kom på det nu när jag räknade upp hans tjejer, haha.
    Precis, Leslie måste det vara :) 
    Litenmenhård skrev 2020-09-17 17:18:11 följande:
    Får testa det någon dag. Mycket jag måste testa nu. .

    Haha, ja! Det låter som en bra idé. Jag måste säga att jag gillar när en kvinna kan laga mat. Det är nästan lite sexigt. Det är en bra egenskap, det var det jag ville komma fram till. .
    Ja jag kan nästan säga detsamma, fast för mig handlar det inte bara om matlagning utan en person som liksom kan ta hand om sig själv, som är lite händig i vardagen, självständig kanske. Lite åt det hållet.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-09-17 17:23:53 följande:
    Precis fixat ett gammalt danskt recept vid namn "Braendende kaerlighed". I princip blomkål gratinerad i ostsås med bacon. Andra recept jag har på högen som behöver fixas och räknas ut portionspriser på är bakad potatis med ost och bacon, spenatpaj med bacon, baconlasagne, havrepannkakor med äpplen och bacon, baconlindade grillspett och BLT.

    Bacon, bacon, bacon, bacon =P
    Å men så gott!! :D En hjärtinfarkt på ingående där med ostsåsen, garanterat, men bacon är ju så himla gott i de flesta rätter. Spenatpaj lät gott, det kan vara en bra middag någon kväll Skrattande Men grillspett med bacon, jösses... Det känns som ett måste till sommaren! Och vanlig BLT så klart, smaskens!

    Har jag missat nåt eller driver du egen restaurang?
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-17 17:37:24 följande:
    Jo, det är nog hon. Hon är förjäkla rolig! 

    Jag kan ju inte skryta med att jag är händig. Brukar istället använda mitt  förnuft. Självständig är jag till viss del. Fast jag är väldigt snäll och hjälpsam.

    Oj, det lät nästan som en kontaktannons.Skäms
    Spara den texten ifall du nånsin skulle starta ett sånt där kontaktannonskonto nånstans :) Humor har du också!
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-09-17 17:43:23 följande:
    Ge en kock bacon så blir kocken lycklig =)

    Nej, jag har inte någon egen restaurang men jag har jobbat i restaurangbranschen, främst som kock, nästan hela mitt yrkesliv. Jag började dock på ett nytt ställe, första gången på länge på plats i Sverige, i februari i år. Du kan ju gissa hur det gick....
    Aha! Ja jag kan tänka mig att det inte blev så värst bra =/ Nu är vi åtminstone på väg ut ur coronan så jag hoppas samhällsekonomin stabiliserar sig snart.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-17 17:50:26 följande:

    På tal om höst. Brukar ni också bli så melankoliska på hösten? Det blir jag och det är så jobbigt! Men sen när vintern kommer så lägger det sig lite, men då blir det istället som att man går i ide i sig själv på något sätt.


    Nej jag har tack och lov inte någon sån där höstdepression :) Jag tycker perioden precis mellan sommar och höst är bäst, när vädret är vackert och det är lagom varmt ute.
  • Mortiscia80
    Aniiee skrev 2020-09-17 19:27:58 följande:

    Vet ni vad det värsta jag vet är? Att köpa kläder. Men nu måste jag bita i det sura äpplet och köp aett par nya tröjor för mina 2 favoriter har fullständigt gett upp....

    Någon som vet ett bra ställe online att köpa kläder som tillåter direktbetalning?


    Jag har faktiskt blivit allt mindre sugen på att köpa nya kläder. Det är jättekul att åka till Gekås t ex men egentligen så behöver jag inget i garderoben på flera år framåt och då känns det bara onödigt, även om jag är säker på att jag skulle hitta en hel del fint där.

    Jag har ibland beställt från HM, då kan man också få gratis frakt om man är medlem eller beställer för avhämtning i butik.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-09-17 20:58:53 följande:

    Det gör så fucking ont att leva. Allt jag hade att säga.

    Hoppas ni har det bättre.


    Inte just idag tyvärr. Det har varit en känslomässigt tuff morgon men jag ska försöka få i mig lite frukost nu och dra igång dagen så kanske det känns bättre om en stund. Vad ska du göra idag?
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-09-18 13:10:24 följande:
    Trist höra att du mår dåligt. Hoppas du ska få må bättre snart igen! :/

    Jag jobbar och sen blir det raka spåret hem.
    Tack :) Jo det blev lite bättre sen framåt lunch och nu har jag min goa unge hemma igen så nu tar vi det lite lugnt bara.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-09-19 08:46:07 följande:

    Jag lovade er ju en bild på mig och Torsten. Här kommer den.

    Det är Torsten till vänster och jag till höger. Vill bara förtydliga det!


    Coola killar :D Torsten blev jättebra!
Svar på tråden Här är vi alla vänner.