• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 19:48:10 följande:

    Vi har länge tänkt ha en till. Det senaste halvåret har jag börjat tänka om på den punkten x)


    Jag vet att du är krasslig och så, men snälla, rara, kära söta, säg att det blir bättre!
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 20:14:26 följande:

    Om du vill att jag ska ljuga så visst kan jag det!  Jag har inte sett någon förbättring än, snarare förstärkt trots, men det går väl över en dag, jag lovar att säga till när det händer ;)

    Det som blir bättre däremot är att det går att resonera mer i större ålder, och jag försöker att inte säga nej i onödan. Det gäller lite allt möjligt förresten. Om han vill ha banan till em-fika så får han det. Tycker han att en bil är blå och börjar härskna om jag säger att den är svart så får han tycka att den är blå för stunden. Det går att villkora saker, att han först ska göra något jag vill innan han får som han vill (blöja först, sedan leker vi), det brukar funka bra.


    Tack!!!

    Fy fan, det gick verkligen över en natt, han förvandlades från världens goaste lille kille till en stålviljad minimänniska som gallskriker när han inte får som han vill - vilket är typ jämt och allting. Vi är stora, hemska monster som inte låter honom göra helt normala saker, som att provsmaka krukväxter, klättra på bokhyllan, stoppa duplo i tvättmaskinen, leka cirkus i sängen vid läggdags och tömma ur leksakslådan fjorton gånger per dag.

    Han blir rasande, illröd i ansiktet, tjuter i himlens sky och det känns som om grannarna är sekunder ifrån att ringa polisen.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 20:33:28 följande:

    Gallskrik känns igen... Det har vi ofta. För någon timme sedan senast. Vi försöker visa empati och påminna om att det är ok att bli ledsen (eller vad han kan vara) men att det inte är ok att skrika. Jag läste en artikel igår (inte första gången) om att belöningsuppfostran är bäst så när barn gör något fel så ska man ignorera dem, men jag tycker ändå man ska säga ifrån när det behövs så klart. Som det där med krukväxter t ex :D

    Fast låt pojken stoppa duplo i tvättmaskinen, då blir de ju rena ;) Jag har läst tips om att folk stoppar lego i tvättpåsar för att göra dem rena så det borde gå.


    Du ser, jag är så utschasad så tom mina exempel suger. OK för duplo, men mobil, gravljus eller mandariner är inte lika roligt.

    Försöker också med belöna önskat beteende; problemet är att det tolkar han som "Ja! Jag KAN leka cirkus i sängen!" Alltså han blir helt uppspelt och börjar om med det man försöker belöna att han slutat med. Stööön!

    Och så julpisset mitt i alltihop - varför ska alla människor fira jul samtidigt? Kan kanske konvertera, bli ortodox och börja fira trettonhelgen istället...
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 20:47:48 följande:

    Nej, det kanske är olämpligare saker att stoppa i tvätten ;)

    Jag förstår! Om vi tar sängen som exempel, vänta lite tills han verkligen ligger ner och börjat lugna ner sig lite. Då kan han få berömmet :) Det är ändå tillräckligt nära i tid för att han ska kunna koppla till situationen.

    Haha varför inte! :D Det finns så många roliga traditioner i världen, jag önskar man kände till fler av dem! Men man är väl lite konstig om man börjar fira sånt som man inte har varken i landet eller den egna familjen x)


    Eller hur, enda skulle väl vara att mandarinerna kanske ger god citrusdoft till tvätten

    OK, får testa det. Tack för tipset. Tjatar annars nästan hål i huvudet på föräldrar, speciellt farsan, som bara muttrar att han inte minns för det är så fasligt länge sedan (brukar fräsa tillbaka att det var ju innan VM -94 också).

    Jo men det är det fina, det finns rätt många ortodoxa ryssar och ryssättlingar här För ett par år sedan stressade jag nästan sönder över gubbens planerade granköp - han föreslog 22 eller 23, och jag bara "Men det går inte, då är alla fina granar slut och det finns bara halvdöda enruskor kvar". Men det fanns gott om fina granar, just pga ryssarna och deras ortodoxa firande.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 21:10:47 följande:

    Haha! :D

    Så spännande! :) Jag har inget emot religion så länge inte försöker tvinga på mig något. Det är så intressant med främmande kulturer på det där sättet annars.


    Det är jätteintressant, framförallt har jag fått en ökad förståelse och respekt för östeuropeer (främst letter då). Och ryssar är väldigt spännande
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 21:10:47 följande:

    Haha! :D

    Så spännande! :) Jag har inget emot religion så länge inte försöker tvinga på mig något. Det är så intressant med främmande kulturer på det där sättet annars.


    Det är jätteintressant, framförallt har jag fått en ökad förståelse och respekt för östeuropeer (främst letter då). Och ryssar är väldigt spännande
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 21:46:09 följande:

    De har en väldigt färgstark historia också i östländerna! Och nutiden innehåller ju också sina utmaningar, på ett sätt som man i bekväma Sverige kanske inte ens kan föreställa sig.


    Håller helt med, det var bra beskrivet

    Men vet du, nu är jag helt färdig, har lämnat fårsyeken i gubbens tvivelaktiga vård och själv retirerat till bingen. Vi får höras imorgon
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-22 22:39:09 följande:

    Ja du verkar ha mycket mat att förbereda ;) Det blir ingen läsning här ikväll. Imorgon måste jag slå in makens julklappar och tillverka egna köttbullar, lägga in sillen och kanske griljera skinkan.


    Lycka till med det

    God natt
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-23 08:51:23 följande:

    Guten tag, mein freunds. Alles gut? .


    Hyggligt såhär dan före dan.

    Själv?
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-23 08:56:19 följande:

    Guten morgen! Ich bin ein bisschen müde, aber ganz gut.

    Har just dragit igång ugnen och ska lägga in en färdig baguette som ska fyllas med skinka, ost och gurka :) Till det varm choklad spetsad med lite finfinmalet pulverkaffe. Det är sån där crema som blir väldigt bra. 


    Ååh, det lät gott
Svar på tråden Här är vi alla vänner.