• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-12-20 09:59:56 följande:

    Aha, ok. :-P.

    Haha, ja, det kanske du skulle. Du verkar bra på det där. . Jag tänker att händer det saker hela tiden så uppskattar man inte när det väl händer något. Jag tycker att en bra berättelse ska ha balans mellan action och händelselösa partier, men det är jag det.


    Tack

    Det tycker jag med, fast det får inte bli för händelselöst - svår balans att få till. Dagens avsnitt är lite som om de skulle visa hela entkonversationen i Sagan om ringen eller när kocken står och pillar med sina hors d'ouvres i Titanic.
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-20 10:01:22 följande:

    Håller med om att det hände för lite smaskiga saker idag. Men nu - bara fyra avsnitt kvar! Trist ju.....


    Och alla gamla på Svt Play är blockerade utomlands
  • Disa35

    Fråga:

    Har i sann demokratisk anda bestämt att i år ska vi på julafton åka bort till kyrkogården och tända gravljus på två platser.

    Vad tycker ni om detta?

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 10:51:11 följande:

    Ja, varför inte. Det är en fin tanke. .


    Gubben tycker att det är slöseri med tid.

    Men jag vill gärna göra det - orkar du höra varför?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 11:09:56 följande:

    Jag tycker inte det är slöseri med tid.

    Ja, gärna. .


    Där finns ett minnesmärke över soldater som stupade i första världskriget och där kan man tända gravljus när man vill. Jag missade Allhelgona i år igen, så det skulle kännas bra - plus att här inte finns någon midnattsmässa och förresten är kyrkorna stängda.

    Och så finns där ett minnesmärke över en nyfödd flicka som hittades i ett sopnedkast för en 10-15 år sedan, och jag vill gärna tro att hennes anhöriga blir glada om någon annan tänder ljus över henne på julen.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 11:18:10 följande:

    Det är fint att du tänker på dem som inte längre finns bland oss. Jag vill gärna tro att dem blir glada över att du ägnar dem en tanke.


    Tack
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-20 13:06:29 följande:

    Så blir det nog! :D

    Det finns mycket här som jag inte utforskat än! :) Synd att vi inte kunde ta en gemensam promenad och upptäcka staden tillsammans!

    Jag är för gammal för Tiktok och Snap och allt x) Har inte ens Insta, som ungdomarna kallar det haha :D Näe men jag har heller ingen jag känner som använder det så ingen större vits. Jag är glad att jag inte växte upp med skärmar, morsan sa tvärnej till allt utom TV. Jag hade så hemskt gärna velat ha ett Nintendo, det hade räckt för mig, men det är så lätt att fastna i det också.

    Ja det kan vara nåt, bra idé! :) Bättre än CD-skivor känns det som! Jag har USB också men de känns sköra på nåt sätt... Kan vara min inbillning.

    Inte jag heller ;) Jag försöker ta reda på så mycket fakta jag kan, antingen på internet eller böcker, eller hör med andra föräldrar hur de gör. Och så har man ju lite sunt förnuft.

    Mm, jag tänkte på jutesnöre sen, det är ju lite tufsigt det med. Inte så lämpligt. Men du handarbetar inte? Tänkte om du har bomullsgarn hemma så borde det gå bra. Ofärgat eller åtminstone vitt.

    Vilka udda saker att förbjuda, hahaha! :D Jaha, är det sånt folk prioriterar där du bor...? ;) Det finns kanske lite bättre åtgärder innan man förbjuder folk att köpa sånt som man har till matlagning :)


    Ser att du och TS har bättrat på statistiken med kristyränglar och pepparkakor

    Vem vet, en dag kanske vi kan det.

    Har inte heller insta, har FB och är därmed per definition gammal Men jag är också glad att jag växte upp i verkligheten, man kan ju rätt mycket tack vare det.

    Inga problem, det slog mig mellan löken och brysselkålen Och ja, bättre än CD, de avmagnetiseras tydligen efter tio år sådär (enligt gubben). Bättre än extern HD eftersom det är färre delar som kan gå sönder. Sedan kan du ju skriva ut bilderna som är alldeles extra viktiga.

    Handarbetar i perioder, inte just nu. Har garn, men bara ylle/polyester. Jaja, det fanns inte bomullsgarn på Island för tusen år sedan heller.

    Aluminiumfolie är ingen större grej, nej, så jag vet inte hur de har tänkt riktigt. Och det blev tvärtom, folk trängdes som sjutton i fredags kväll - så högre siffror och därmed hårdare restriktioner en bit ut på nyåret.

    De fick ändra sig väldigt snabbt om alkohol och tobak, för det är viktigt. Det blev tydligen bråk, hot och snudd på slagsmål med ett antal kassörskor och ordningsvakter den där första förbudshelgen (och då är en del av vakterna ändå beväpnade). Skulle det bli totalförbud i tre veckor, som med t ex kläder och mobilskal, skulle det bli upplopp.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-21 16:28:56 följande:

    *Ger en pepparkaka till @Disa35* .


    Tack. Vad blev det?
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-21 11:27:12 följande:

    Jajjamänsan :D

    Det vore trevligt! :)

    Haha då är vi två! :D Jag tycker Fb är bra för då kan jag hålla kontakten med de flesta av mina bekanta :) Det skulle bli mycket svårt annars.

    Shit.... Då måste jag kontrollera mina gamla skivor, jag har ett par med sparad info på. Den externa är bra men som sagt, den kan ju gå sönder också, särskilt om man tappar den i golvet eller nåt. Jag har den liggande i fönstret men är alltid noga med att dra ner persiennen när solen börjar ligga på.

    Ja men det är klart folk trängs! Det blir ju panik! Du kommer ihåg hur det var med toapapper, och då var det inte ens satt nåt köpstopp. Vi handlar med upphämtning som du vet men om vi måste till den riktigt stora affären åker vi efter kl 19 på kvällen för då är det nästan tomt :)

    Hehe kan tänka mig x) Vi vet ju hur det var när Sverige försökte dra ner på alkoholen för så där en hundra år sen.


    Du får ursäkta, men jag är aptrött efter en hel dag i köket; jag ska försöka skriva något vettigt imorgon. Då får du nog höra om all korv också
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-22 08:04:35 följande:

    Buenos dias, mis amigos! . 


    Bonjour mon ami. Ca va?
Svar på tråden Här är vi alla vänner.