• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-12-08 09:59:29 följande:

    Och Babben är ju otroligt bra! :D Hon är SÅ rolig i sin roll. Jag skrattar nästan bara hon kommer in i bild x)


    Särskilt utläggningarna om Ulla i 9C - seriöst, jag vill se åtminstone en duell mellan de båda
  • Disa35

    Tack

    Idag är det på dagen fyrtio år sedan John Lennon blev skjuten till döds utanför sitt hem i Dakota Building i New York City. Den sista offentliga bilden som togs har med John Lennon (som mer ser ut som Bob Dylan) och hans mördare (som ännu befinner sig bakom galler).

    Det har dykt upp en dam från Blekinge i riksmedia, och hon är emot vaccin pga narkolepsi hos hennes barn. Snälla rara ni, hör inte på henne! Det här vaccinet, mot Corona, är en helt annan sak, det finns mycket mer forskning bakom och att leva efter allmänt struntprat har mycket värre konsekvenser än narkolepsi. Jag har själv skickat ännu ett uppmuntrande mejl till smuttskyddsläkaren i Blekinge, och jag hoppas att vi alla kan behålla vett och sans.

  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-08 11:39:00 följande:

    Åh tro mig, trots att jag har viss oro för biverkningar så kommer jag med största sannolikhet att vaccinera mig för det känns inte som man har något annat val. Ingen vet vem som kommer att ligga på iva om man blir sjuk (eller värre!) och de vacciner som kommer ut nu verkar ändå ha en gedigen vetenskaplig grund så alternativet är tusen gånger värre. Det vaccinet som gav narkolepsi har väl inga som helst likheter med de här heller, två helt skilda saker. Nej, det säkraste är att vaccinera sig, för sin egen och andras skull.

    Apropå, det verkar spännande med tanken på drive through-vaccinering! :D


    Nu blir jag en aning långrandig:

    Har ingenting emot drive-through, det rör sig om en intramuskulär injektion som man lär sig sätta på fem minuter.

    Vaccinet mot Covid-19 är baserat på tjugo års forskning - det rör sig om ett Sars-virus, det man har gjort är att anpassa vaccinet efter dagens Sars-virus. Grunden för vaccinet finns redan.

    Däremot är det aningen talande att Putin inte vågar bli vaccinerad av ryssarnas redan framtagna och effektiva vaccin.

    Och smittskyddsläkaren i Blekinge blev glad över mitt uppmuntrande mejl
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-08 12:07:38 följande:

    Nej det där Sputnik-vaccinet skulle jag inte heller spruta i mig ;) Kändes lite väl snabbt framtaget, och jag har inte läst någon information om hur det gått till heller.


    Det vi vet, tack vare information från ITASS, är att tösen blev sjuk av vaccinet. Det vi vet, tack vare andra källor, är att Ryssland erbjöd Indien att ställa upp med sin befolkning som försökskaniner, och att Indien tackade nej. Samma erbjudande i Ukraina tackades det ja till.
    Mortiscia80 skrev 2020-12-08 12:08:13 följande:

    Vad skrev du förresten? :D


    Jag skrev ungefär detsamma som tidigare; håll ut, bry er inte om gnäll från självutnämnda experter, lita på blekingarna, de har större vett än så, ni gör ett strålande jobb. Ungefär så.
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-08 12:09:06 följande:

    Det har börjat en spännande dokumentärserie på SVT som heter Vaccinkrigarna där en reporter har infiltrerat antivaccinrörelsen. Ganska häpnadsväckande. Vet inte om du kan se den utomlands?


    Nej, jag kan inte det, jag har försökt (snåla jävla Svt!).

    Vad upptäcker de?
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-08 13:17:04 följande:

    Jag blev lite överraskad av sekt-känslan och att vetenskapliga bevis helt saknas. Och så funderar jag såklart på hur de kommer att jobba mot Covid-vaccinet.


    Låter jätteintressant, synd att det är blockerat utomlands. Men det ska ligga kvar nästan ett år, så jag kan se det nästa gång jag åker hem.
  • Disa35
    Aniiee skrev 2020-12-08 17:06:56 följande:

    Alltså, jag tror folket i Blekinge blev förvirrade när min mormor dog. De verkar vara redo för hispan hela bunten. Min mormor var precis den sista vettiga människan från landskapet.


    Oj då, beklagar. Dog hon nyligen?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-09 08:43:13 följande:

    Nu har jag sett dagens avsnitt. Det börjar bli spännande!

    En fråga bara: Hur i hela friden kunde den lilla hunden bajsa ut den stora kolbiten?


    Det undrar vi alla.

    Samt hur hunden kunde överleva infattad stor kolbit i mag- och tarmkanalen, samt varför Rasmus Troedsson har med sig laxermedel för hundar. Samt varför flaskans kork är av vitt gummi.

    Och slutligen - hur kan Rakel skriva så rasande snabbt med en resevoarpenna? Alltså, det går inte, det skulle bli stora plumpar överallt.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-09 09:22:31 följande:

    Jag har ett vagt minne av att man ska kunna dela skärm med varandra via Skype (?), så om du har en kompis som bor i Sverige borde den kunna spela upp åt dig på det sättet :) Och tyvärr inte kunna använda sin dator under tiden förstås.


    Tror det är enklare att bara vänta tills jag kan åka hem igen

    Och en dag kan jag det, och efter havererat bröllop, 1-årsfest för sonen på distans och nya, idiotiska reglerna här i landet - då går tolv timmar på fraktfärjan från Liepaja och hem som en dans
Svar på tråden Här är vi alla vänner.