Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-08-03 07:03:54 följande:
    God morgon. Har du sovit gott?
    Ja! Och tungt! Och hela natten :D Annars brukar jag bli väckt varje natt av junior, så det är lite ovanligt. Det blir bättre kvalitet om man får sova i ett svep verkar det som.

    Och nu blir det en kaffe på det här! :)
  • Mortiscia80
    Liindsi skrev 2020-08-03 09:15:21 följande:
    Du är nog yngst i tråden. Ha en bra dag på förskolan och lyssna på fröknarna! ;)

    Är det lättare att virka än sticka? Sticka försökte jag med... inte min grej. Eller så var det min hemska slöjdlärare som väckte aversionen för stickning. Men nu när det är höst låter det som en mysig grej att sitta och virka med en kopp te, en bra ljudbok och elda i öppna spisen :)

    Kan man lära sig själv eller är det kurs som gäller?
    Haha jo just det ja ;) :D 

    Jag tror att det kan vara lite enklare att virka om jag tänker efter. Men det är mycket en smaksak vad man själv tycker om tror jag, för mig skiftar det vad jag blir sugen på :) Jag tror absolut att taskiga lärare kan ha förstört olika skolämnen helt i onödan men om du är nyfiken ska du absolut prova något slags handarbete! Det är lika hälsosamt som meditation, det är mysigt och så får man nåt fint när man är klar.

    Det går helt klart att lära sig på egen hand! Jag fick grunderna hemma, sedan lite grann i syslöjden (men inget som man sedan "kan" för den sakens skull) och sedan allt eftersom så är jag helt självlärd inom båda kategorierna. YouTube is teh shit när det kommer till att lära sig själv. Bara att leta upp något som ser lagom enkelt ut (nej, man måste inte göra grytlappar haha) och sätta igång :)
  • Mortiscia80
    Liindsi skrev 2020-08-03 12:34:27 följande:
    Just grytlappar är jag dock i behov av. Grytvanten håller på att ge upp efter att en viss valp massakrerade den haha. Så jag kanske börjar där ändå ????
    Jaa men dåså :D Bara att sätta igång! Tänk på att använda bomull om du gör grytlappar eller disktrasor så det inte smälter och så man kan tvätta i 90 grader.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-03 16:52:29 följande:
    Du som inte dricker kaffe.Förvånad. Gött att få sova i ett svep i alla fall. .
    Precis! Men ibland ett nödvändigt ont, och jag gör det så smakligt jag kan mha socker och mjölk, eller hellre riktig 40 %-grädde.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-08-03 17:01:46 följande:

    Hejsan alla! What?s up? Lite svalare väder idag men det gjorde inte så mycket då jag jobbat. Blir nog rätt lugnt ikväll. Är lite trött.

    Kom på det snackas en del patois här i tråden och Jamaica nämns och så. Vill då tipsa om The Long Song, en miniserie i två avsnitt som finns på SVT Play och som skildrar tiden kring slaveriets avskaffande på Jamaica och relationen mellan svarta och vita där. Klart sevärd.

    Del 1: www.svtplay.se/video/27551293/the-long-song/the-long-song-sasong-1-avsnitt-1

    Del 2: www.svtplay.se/video/27551289/the-long-song/the-long-song-sasong-1-avsnitt-2


    Bra tips! Ska se om det är något jag kan spara inför framtiden.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-08-03 17:23:03 följande:
    Roligt med mångfasetterade människor.

    Jag älskar god mat men nån snobb är inte jag heller. Tycker snobberi oftast blir rätt inskränkt om jag ska va ärlig. Så jag njuter min sushi och sashimi och även annat med fusk-wasabi och tycker det funkar fint. Kan möjligen ha smakat äkta wasabi på nåt bättre japanskt ställe jag besökt men säker är jag inte.

    Japan verkar fint och spännande på flera sätt så jag skulle väldigt gärna villa komma dit nån gång. Vet faktiskt inte hur dom tänker kring äkta och fusk-wasabi. Apropå det där med wasabi i sojan har jag läst i en kokbok av en framstående japansk chef och även en japanska jag träffat att det är vanligt i Japan blanda ner wasabin i sojan så inget konstigt med det.

    Kan du flyga förresten? Och går din man i förskola?

    Lycka till med handarbetet! Verkar kul!
    Mortiscia80 skrev 2020-08-03 07:02:03 följande:

    Morrn folket! Vaknar till Masha and the Bear (tecknat). Inte självvalt. Snart är det förskola.

    Virkade upp ett nystan på min sjal igår. Det lär bli minst två, kanske tre till.


    Som Liindsi skrev hoppas jag också du haft det bra i förskolan. Trodde jag va yngst i tråden men inser nu jag haft helt fel. :PSjälv vaknar jag alltid på natten efter jobbiga mardrömmar och har svårt som fan somna om. FL brukar hjälpa mig med det, särskilt lektrådarna. Vore skönt kunna sova natten igenom.
    Jodå, flyga är ännu en fasett av min personlighet ;) Flygcert hade iofs varit kul men funkar mindre bra med min höjdskräck.

    Det blev inte mycket virkat idag men jag jäktar inte. Den är klar om tre dagar eller så ändå :)

    För att somna/somna om brukar jag roa mig med att skapa berättelser, då går det rätt fort. Eller så tänker jag på handarbete, lite som att räkna får :D Hoppas du hittar något som funkar någon dag =/
    flygrl skrev 2020-08-03 17:26:23 följande:
    Del 1 ligger kvar till 4/9 och del 2 till 11/9 så du vet.
    Aj då, då kommer jag inte hinna dra nytta av dem. Men kan iaf se dem själv :)
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-08-03 18:28:48 följande:
    Så du kan flyga? Sådär som Superman? Eller fåglar?

    Skämt å sido så gillar jag att flyga. Fast som passagerare då. Har alltid gillat när planet startar och drar iväg med full fart.

    Jag förstår det är kul med handarbete. Många som gillar det och måste va roligt att se resultatet av sitt arbete.

    Tack för dina insomningstips!

    Va menar du förresten med dra nytta av The Long Song?
    Som fåglar ungefär :) I mina drömmar åtminstone.

    Jo jag tänkte att jag skulle ha kunnat använda de där filmerna i min engelskundervisning. Det är alltid bra att kunna visa något annat än vit typiskt västerländsk kultur.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-04 08:41:21 följande:

    Idag blir det till att sitta och hänga med er hela dagen. .


    Bra det :) Ledig alltså? Vad gör Torsten förresten? Jag skulle ha städat men det kom annat emellan och nu är jag jättetrött istället :s
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-04 14:21:41 följande:

    Nu har jag varit ute i verkligheten en liten stund i alla fall. .


    Oj, hur var det? :)

    Jag har haft kaffe men inte blivit piggare för det... Köpte med mig en liten burgare från donken som lunch, snart dags att fortsätta städa.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-04 14:27:25 följande:
    Det var varmt. . Nej, vissa dagar är man trött. Jag ska tipsa dig om en grej du kan göra som en kompis tipsade mig om när hon skulle städa: Häll upp en sup och ställ den på fönsterbläcket, sen ställer du en sup på tv-bänken och sen en på bokhyllan så börjar du städa sen och när du har städat på fönsterbläcket så tar du den supen osv. .
    Ojoj vilket suveränt tips! :D Jag har ett stort hus... Efter den rundan lär jag varken kunna städa, skriva online eller ens stå upp haha!! Men det får man väl justera ;)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.