• JonasSa

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-11-03 09:02:33 följande:
    God morgon. Det är bra här. Hur är det med dig?
    Mycket är bra, men just nu är jag förkyld och det är inget kul för den sociala i coronatider. Inte mycket men det spelar liksom ingen roll.

    Sitter med en kopp kaffe nu, ska jobba vidare om en stund.
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-11-03 09:20:18 följande:
    Jo tack, bra bra :) Jag ser fram emot en härlig dag. Vädret är underbart, solen skiner så vackert, jag har iofs inte ätit frukost än (som det så ofta är) men funderar på att städa lite osv innan ändå. Imorse mätte jag upp sonen så jag ska leta reda på symönster för mössa och byxor åt honom, han behöver både för inne- och utebruk. Mössor blir både sydda lite tunnare och stickade lite tjockare. Det ska bli så kul att sätta igång med :)

    Vad ska du göra idag?
    Jag tycker att man känner din energi för att sy till sonen. Jag blir varm inombords. Det är äkta kärlek i dint vardagliga ord. Hjärta Men att hoppa över frukosten är för det flesta inget bra hopp, fast jag gör det ofta själv också.

    I dag händer inte mycket, är förkyld och inte välkommen till jobbet. Jag har lite jobb jag kan göra hemma i alla fall så det blir väll lite sånt.

    Fast jag tittar nog in här på FL en del, social kontakt är härligt. Inte lika fint väder här, det är höst. Hoppas du och sonen passar på att njuta av det fina höstvädret, jag tycker det är skönt att vara ute när det är höstigt krispigt.
  • JonasSa
    Litenmenhård skrev 2020-11-03 09:40:50 följande:
    Tråkigt att du är förkyld, men bra att det inte är värre än så.

    Gött att få lite jobb gjort också.
    Ja men jag har min personal på jobbet, inte lätt att leda folk utan närvaro. De klarar sig bra men det är hos dem jag vill vara.
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-11-03 10:12:04 följande:
    Ja jag älskar honom innerligt :) Och han älskar mig, det märks att han är lycklig. Och alltid glad! Hälsar gärna på alla han möter med ett stort leende. Jag hoppas han växer upp och får ett fint liv.

    Jag slutade äta frukost i tonåren och det var först någon gång efter 35+ som jag började med det igen så nu försöker jag hålla mig till det, kroppen trivs bäst då, men jag är ofta väldigt trött först, sedan blir man distraherad och vips är klockan 10.

    Aj då, jag hoppas du kryar på dig snart! Så fort man får lite hosta eller halsont funderar man ju på corona dessutom, men de flesta har ju helt vanliga förkylningar som tur är :) På vårt lokala sjukhus har vi inte ens 15 personer inlagda så det kan väl inte vara så illa då tänker jag, men tar det otroligt försiktigt nu ändå.

    Det kanske blir en tur till lekparken idag faktiskt :) Vi har varit så mycket i trädgården på sistone när det har varit så blött så han vill nog gärna leka lite.
    JonasSa skrev 2020-11-03 09:46:45 följande:
    Ja men jag har min personal på jobbet, inte lätt att leda folk utan närvaro. De klarar sig bra men det är hos dem jag vill vara.
    Du är någon slags chef med andra ord? Du kanske har nämnt det förut men mitt arbetsminne har en del trasiga sektioner kan man säga ;) 
    Jag har aldrig varit speciellt förtjust i frukost även om det kan vara mysigt med frukost med barnen eller en partner. Men då är det annat också. När jag var yngre åt jag massor, behövdes då jag tränade mycket.

    Jag är inställd på att det är en vanlig förkylning, ingen idé att oroa sig. Så hoppas jag är helt frisk snart igen.

    Jo jag är chef, fast det är det formella namnet som arbetsgivaren ger mig. Jag vill vara ledare på jobbet där jag har en roll och medarbetarna är de som gör jobbet. Vi är ett lag som ska jobba ihop där alla roller är viktiga att de fungerar ihop, jag ska coacha oss framåt.

    Njut av dagen, nu finns det sol här med.Solig
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-11-03 12:43:32 följande:
    Bästa frukostarna är när man köpt färsk limpa och har en massa goda pålägg och så te eller varm choklad till det ;) En helgmorgon ska det vara så man kan sitta och njuta i lugn och ro.

    Så är det nog! :)

    Att vara chef verkar väldigt intressant (min man är också det) men jag vet inte om jag skulle trivas med alla bitar som ingår, det är ju inte bara personalansvar liksom. Jag har inget emot pappersarbete heller, men det verkar som om många arbetsgivare har en orealistisk syn på budgetering, särskilt när de vill dra åt svångremmen. Till slut går det ju ut över kvaliteten av arbetsinsatsen också (för få i personalen exempelvis eller undermåligt material).
    Ja det är ju inte alltid det är kul att vara chef men vilket jobb är alltid kul? Det gäller att fokusera på det positiva eller så gå vidare.
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-11-04 20:08:43 följande:

    Jag börjar bli lite bitter, eller irriterad, eller nåt. Är det verkligen meningen att man ska behöva ha fyra olika förkylningsvirus under en och samma höst, nu när vi dras med corona och allt? Kan man inte få ha lite lugn i sinnet, och ork i kroppen? Jag bara frågar, som Findus säger. Usch.

    Rant over.


    KRAM, en virtuell så vi inte smittar varandra. Men jag förstår dig att du tröttnat. Är det bara du som är förkyld?
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-11-04 21:12:16 följande:
    Haha tack! Skrattande Ja via internet ska vi väl ändå kunna vara trygga nog från virus!

    Jag trodde att junior också höll på att få nåt men det var tydligen falskt larm som tur är, vi var ju sjuka nyss båda två. Jag trodde att jag hade fått nån 24-timmarsgrej för jag har mått väldigt bra idag men nu på kvällen känner jag mig sämre igen, så ett par dagar till lär jag få stå ut.
    Smitta inte ner junior. Räcker med att du känner av. Jag är också förkuyld, inte så kul men har sett film både i dag och i går. I dag såg jag en dansk film, Fasanjägarna. Jag gillade den trots att de rökte mest hela tiden.
  • JonasSa

    Alfabethuset har jag redan läst, jag tycker att det är en bra författare. Jag gillade även karaktärerna och hur de framställdes i filmen. Jag tror inte jag läst den boken. Men om det är en bokserie kan det kanske finnas fler filmer också.Solig

  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-11-04 21:44:42 följande:
    Jo jag ska försöka men lättare sagt än gjort :) Vi är ju så nära varandra hela tiden.

    Har du testat vitlök än? Jag brukar göra te, alltså skära i små bitar eller pressa i vatten som får koka tills löken är genomkokt, då häller man upp och "avnjuter".

    Fasanjägarna verkade ha en intressant story, var den bra?

    God natt så länge :)
    Jag har inte testat vitlökste, jag vet inte om det låter lite lockande ens. Funkar inte en kopp kaffe med mjölk lika bra!

    Glömde svara på om den var bra, jag tycker den är sevärd och det är ett högt betyg från mig då jag lätt tröttnar när jag ser film eller serier.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.