• JonasSa

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-10-25 15:29:21 följande:
    Jag har testat det faktiskt :D Inte på eller i själva påsen då utan först har jag hällt ut mjölet i en skål och så har man vatten och jäst och kanske nåt mer. Det blir en väldigt gegga först, men sen brukar det ordna till sig och bli en rätt fin stor klump av det :) 
    Ahhhh du känner till bak!Solig
    Testat att baka något som blivit favoriten?
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-10-25 16:38:41 följande:
    I have been known to dabble in the kitchen ;) Jag bakar väldigt sällan men Silviakaka är väldigt gott! :D Och morotskaka. Jag brukar göra otroligt goda små cupcakes med frosting och av de få kakor jag testat så funkar både hallongrottor och kolakakor bra :) Sedan finns det ett slags större "kakor" som har ett mellanlager av mandelmassa med citronsmak, väldigt goda :)

    Har du några egna favoriter?
    Om du bakar sällan så verkar du baka länge varje gång med tanke på din repertoar. Det låter gott, tål inte mandel men i övrigt. Hjärta
    Du får säga till om din man behöver låna ut dig, du kan ju både baka och laga mat, har läst om Langos mm. Solig

    Jag bakade matbröd förr, men äter inte så mycket fikabröd och det jag äter är mest det äldsta dottern bakat, som i går i skogen tog jag fram en bit mjuk banankaka, så underbart gott och sen hade hon bakat det.HjärtaHjärtaHjärta

    Händer något kul i kväll?
  • JonasSa
    Cinnamonbun skrev 2020-10-25 17:45:21 följande:
    Tack men nu börjar dagen kännas lång hahaha.
    Du får krypa ner mellan lakanen och låta den fejda ut. Inte dumt alls.
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-10-25 20:03:10 följande:
    Näe jag gör bara en sak i taget ;) 

    Jag tror jag får öppna ett storkök där både du och LMH får plats vid ett bord så kan ni bara håva in allt eftersom det blir färdigt Skrattande Och Torsten. Han lär ju vilja vara med på ett hörn.

    Åh banankaka... Gott :) Du kan tipsa henne om tigerkaka men den ena halvan vanlig/vanilj och den andra halvan häller man i blåbärssoppepulver istället, tror det räcker med en halv dl. Det blir saftigt och gott! Glad

    Tjänar man egentligen på att baka sitt eget bröd tror du, eller är det mest känslan som är bäst? Bröd bakas det här ungefär lika ofta som once in a blue moon men en riktigt god limpa till frukost är så trevligt Glad

    Det blev ingen jättekul kväll så här långt, jag gick igenom min mailkorg för jag blev lite trött på mig själv att ha sparat så mycket skräp sedan flera år tillbaka, så det försvann en hel del åtminstone. Det känns ju bra men nu vill man ha bort ännu mer ;) Middag har det inte blivit så jag ska nog ta en rejäl fika istället med mackor och varm choklad, kanske ett äpple också. Vi har fortfarande en del kvar från trädgården i kylen. Jag testade förresten att göra äppelmos av dem, det blev jättegott :) Kul med nåt nytt.
    Tack för tipset, får nog ta och testa själv för jag tror inte hon vill ha tipset. Men jag tycker det låter gott med blåbär och vanilj.

    Jag har varit och käkat på Kinaresturang med döttrarna. Är härligt att umgås med dem, älskar dem mycket..
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-10-25 21:32:36 följande:
    Barnen är det bästa man har! Hjärta

    Nu blir det sängen, jag håller på att somna över tangenterna x)

    Nytt försök att svara, bara sista delen som kom med nyss.

    Jo barnen är viktiga som helst, och jag verkligen älskar dem. Det förändras inte heller för att de blir lite äldre.

    Sov gott!
    Kram

  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-10-26 09:02:55 följande:
    Det kommer alltså inte att smaka så mycket blåbär men de delarna av kakan kommer att ha en härlig lila nyans och så blir den som sagt saftig, men du kan ju lägga i färska/frysta blåbär också :)
    Jag har testat med riktiga blåbär, det blev inte så bra.
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-10-26 18:45:38 följande:
    Nej, de ger nog inte mycket smak :)
    De blev allt för vätskande, så inte bra. Bättre med banan och chokladbitar. Solig
  • JonasSa
    Mortiscia80 skrev 2020-10-28 17:50:06 följande:

    Yo yo! Har varit lite off på sistone men fullt upp irl bland annat :) Och nu sitter jag och väntar på middag; ugnsrostade rotsaker och biff i sås.


    Som sagt, det låter alltid gott!
Svar på tråden Här är vi alla vänner.