• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    flygrl skrev 2020-05-16 20:22:34 följande:
    Så...nu ska jag svara dig med. Har alltmer kommit på jag nog har ett lite tvångsmässigt förhållande till att svara i trådar. Jag vill besvara i stort sett aaaaallt, iaf sånt som intresserar mig men problemet kan bli att jag tar mig vatten över huvet... :/

    Nu ska jag försöka ha lite mer urskiljning och se om det funkar bättre. Då hoppas jag också kunna bli snabbare på besvara sånt som är personligen riktat till mig, som ditt inlägg här tex.

    Ja, det sägs ofta i media vi inte vill ha polisen här i orten, att vi inte vill bli trakasserade av dom. Problemet med det är att SVT lyssnar för mycket på somliga politiska aktivister, kriminella och dessutom såna som inte alls bor här för jag känner inte igen dom där åsikterna från dom flesta jag känner här. :/

    Majoriteten i orten är inte kriminella och vi stör oss som fan på dom som förstör för alla oss andra. Polisen borde va mer synlig och sätta hårt mot hårt mot gängen och salafisterna så alla vi andra fick det lugnare och dessutom slapp förknippas med dom. :/

    Jag har vart i Venezuela men Cuba kan jag/vi tyvärr inte besöka. Hoppas det blir demokrati där en dag!

    Håller med om Gardell att han ibland går långt över gränsen bla. med jobbiga sexanspelningar. Men han är bitvis briljant med, både djup och rolig.

    Va gäller din mamma tycker jag hon gjorde helt rätt i en svår situation och det visar att det faktiskt ibland kan va nödvändigt att inte säga sanningen. Japp så är det.

    Som sagt jag hoppas Sveriges strategi mot Corona kommer va framgångsrik i längden. Vi får se såsmåningom.

    Du är uppenbarligen både kunnig och engagerad i medicinska frågor. Har du inte funderat på att faktiskt bli läkare?
    Disa35 skrev 2020-05-12 09:51:05 följande:

    Musik var bättre förr...

    Till helgen ska jag göra en tågtårta förresten, och jag är ingen konditor så det här kan gå precis hur som helst.


    Hur blev tågtårtan? Och ffa va är en tågtårta?Låter kul. Kan man spela på resultatet av hans turer till affären?
    Det är helt okej, ta dig den tid du behöver Glad

    Gällande kriminalitet och polisen i förorten:
    Jag tror inte för ett ögonblick att alla ni som bor i förorten är kriminella, däremot tror jag att många är skeptiska mot polisen - på goda grunder, för de kommer från länder där polisen är av en helt annan kaliber än den svenska.
    Och då tycker jag att bevisbördan ligger hos polisen, som ska vara en av de hederligaste och minst korrumperade i världen - då får väl svenska polisen bevisa sin hygglighet och pålitlighet genom handling och närvaro.
    Det är klart att majoriteten inte vill ha de kriminella där helt ostörda, det förstör ju för alla.

    Är det riskabelt att resa till Cuba om man har flytt därifrån, menar du? Låter helt förfärligt i så fall.

    Gardell kan vara fruktansvärt gnällig - såg honom i Stjärnorna på slottet för ett tag sedan, och han stormade ut typ trotsig 3-åring från Staffan Schejas aktivitet. Så gör man inte, även om aktiviteten verkade sådär lagom kul.
    Nej, han är nog bäst i bokform tycker jag.

    Det tycker jag med, jag är väldigt stolt över henne för det beslutet.

    Jag är försiktigt optimistisk, inte minst för att nu har det gått två månader och det händer ungefär ingenting i resten av landet utanför Stockholm. Jag tycker att det borde ha gjort det, övriga landet borde ha hunnit ifatt eller åtminstone drabbats hårdare, men så är det inte. Inte ens i Skåne, som är ganska tättbefolkat och som ligger så nära Kastrup.

    Jodå, jag har funderat på läkarbanan men betygen räcker inte. Så jag får nöja mig med medicinsk vägeldning i privatlivet Flört
    För övrigt tycker jag att du verkar väldigt intelligent och reflekterande, och dessutom trevlig - det är roligt att ha "lärt känna" dig, tycker jag Glad

    En tågtårta är en hemmagjord prinsesstårta med ett litet marsipantåg och en räls på Glad. Den blev rätt bra. Om du vill kan du PM:a vad du heter på FB, så kan du få se den på bild (tänker inte lägga upp bilden här).

    Det kan man inte, men det vore en idé - det är alltid något som blir lite fel och det är oftast det mest oväntade, så oddsen kan bli intressanta Glad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-05-17 10:03:03 följande:

    Jag såg nu att jag skriver i Wordpad. Ändå så kommer Office upp när jag sparar det. Får försöka spara det i ett annat filformat kanske?


    Kan du inte använda Documents på Drive i Google Chrome?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-05-17 17:24:12 följande:

    Ett statement: Independence Day måste vara en av 1900-talets sämsta film. Dock gillar jag Will Smith.


    Nja...Den är ju i alla fall lite rolig tack vare Will Smith.

    Då tycker jag romantiska komedier, känslosamma dramafilmer och hårdkokta, realistiska polisfilmer (typ Johan Falk) är värre.
    Och syster Ratched i Gökboet är alldeles för snäll.
  • Disa35

    Hej gänget!

    Jag har blivit med trädgård och det känns så bra, jag är så lycklig och full av idéer - jättehärligt!

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-05-24 09:45:18 följande:
    Goddagens. . Vad trevligt. Är det en stor trädgård?
    Nej, den är liten och hanterbar, och det uppskattas av den som vuxit upp i en liten version av slottsparken i Versailles - massor med hårt kroppsarbete och inget mer.
    Det här är bara litet och mysigt, och inga dumma rabatter.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-05-24 10:00:13 följande:
    Grattis! :D Vad härligt, och nu när säsongen nyss bara börjat och allt! Ja, ska man odla börjar den väl i mars förstås men det finns mycket tid än att ordna en massa i år ändå :)
    Tack :)
    I år blir det nog mest planering och förberedelse för nästa säsong, beskära träden och flytta lite buskar och så. Samt ta ner en halvdöd gran och möjligen ersätta med en magnolia
  • Disa35

    Ärligt talat så vet jag inte vad som hände.
    Trädgården ifråga är runt svärmors sommarhus, jag har varit där några gånger och aldrig gillat stället.
    Men så var vi där igår, sonen tultade runt i gräset, jag satt på en stol och såg plötsligt möjligheterna; hur man, ganska enkelt, kunde förvandla den nuvarande djungeln till något vackert.
    Visst kommer det att krävas arbete - beskärning av träd, flytt av buskar, flytt av lökväxter, utjämning av gräsmattan, bygge av pergola och allt möjligt, men ändå.
    Och svärmor blev väldigt glad när jag frågade om jag fick lov att göra om trädgården Glad

  • Disa35
    flygrl skrev 2020-05-24 14:35:32 följande:
    Visst är svensk polis av annat slag än i många andra länder. Sjysst och okorrumperad. Men jag vet vi är många i förorten som är besvikna på att polisen knappt syns till och att dom agerar alldeles för undfallande mot gängen, att dom hela tiden ska va snälla och kompis med alla. Dom verkar inte förstå det uppfattas som mesig svaghet av dom kriminella. Ingen respekt. Och då får vi dras med dom kriminella och dessutom ofrivilligt förknippas med dom. Det funkar inte i längden och det är inte sjysst mot alla oss som bara vill leva våra liv.

    Det är otänkbart resa till Cuba för mina föräldrar. Om dom ens släpps in skulle dom löpa risken gripas. :/

    Gardell verkar ha en riktigt divig sida men jag kan nog ändå uppskatta honom i både bok, film och scenform. I lagom doser.

    Tror du inte du skulle kunna fixa antagningskraven till läkarlinjen via högskoleprovet? Men ok, du vet väl bäst själv hur det ligger till.

    Tack för dina vänliga ord! Det värmer. Roligt att ha ?lärt känna? dig med.

    Jag skulle gärna se tårtan på bild med tåg och allt men håller hårt på min anonymitet (finns tyvärr goda skäl till det). Har märkt att det nu funkar lägga upp bilder här på FL igen så om du känner för det får du gärna lägga upp den här. Eller lägga upp tårtan direkt så man kan smaka.

    Säg till när man kan börja betta på era inköpslistor! :P
    Disa35 skrev 2020-05-24 09:44:08 följande:

    Hej gänget!

    Jag har blivit med trädgård och det känns så bra, jag är så lycklig och full av idéer - jättehärligt!


    Wow, va roligt att höra! Då har du en riktigt rolig vår och sommar framför dig.

    Lycka till!Du växte upp i ett litet slott alltså? Men hade ni inte tjänstefolk då som skötte slottsparken? :P

    Skämt å sido så låter det härligt!
    Disa35 skrev 2020-05-24 10:31:39 följande:

    Ärligt talat så vet jag inte vad som hände.

    Trädgården ifråga är runt svärmors sommarhus, jag har varit där några gånger och aldrig gillat stället.

    Men så var vi där igår, sonen tultade runt i gräset, jag satt på en stol och såg plötsligt möjligheterna; hur man, ganska enkelt, kunde förvandla den nuvarande djungeln till något vackert.

    Visst kommer det att krävas arbete - beskärning av träd, flytt av buskar, flytt av lökväxter, utjämning av gräsmattan, bygge av pergola och allt möjligt, men ändå.

    Och svärmor blev väldigt glad när jag frågade om jag fick lov att göra om trädgården 


    Med din entusiasm kommer det gå som en dans! Och både du och din familj OCH din svärmor kommer ju ha glädje av att kunna va i den fina trädgården. Win-win!
    Jag vet, jag tycker också att den där eviga snällheten kan vara enerverande - anledningen är nog att de får lära sig att prata i alla lägen, och att de måste skriva typ en halv regnskog rapporter om de ens tittar på batongen eller pistolen.
    Problemet är att jag vet inte vad de skulle göra annorlunda.

    Det är helt fruktansvärt det du skriver om dina föräldrar. Blotta tanken på att själv inte kunna återvända till Sverige - my God. Jag menar, även om det var jävligt och hopplöst så är det ju ändå deras födelseland (en av dem i alla fall, om jag har förstått dig rätt). Att förlora hela sin bakgrund sådär - jag kan inte ens tänka mig det.

    Vet inte om högskoleprovet kunde funka - jag är jättedålig på matte. 

    Varsågod Glad

    Jag kan skicka tårtan i PM till dig. Jag är också försiktig med min identitet, också på goda grunder (kanske inte lika goda).

    Lovar, så fort inköpslistorna når bookmarking ska jag tala om det Skrattande

    Slott och slott...stort stenhus i tre fulla våningsplan, handlagd parkett och terrass och balkong och inbyggt garage, alltihop mitt i väldigt stor trädgård med rabatter och djup damm, rätt många träd och enorma gräsmattor.
    På insidan var det antika möbler och kristallkrona, piano och finsaker och munblåst konstglas, tidernas sämsta planlösning och en kvarts ostindiefarare dyrbart porslin.
    Det fanns inte tjänstefolk när jag var barn, däremot på min mors tid (och ja, de hade hembiträden).

    Svärmors trädgård ska bli jättekul - det här är ju en liten trädgård, nästan kolonilott, på bara drygt 600 kvm.
    Jag får ju fråga henne förstås om allting, men hon är nog med på det mesta.
  • Disa35

    Hej gänget.

    Trädgården kan bli bra, men nu föreslår gubbens gudfar en hel massa växter, varav hälften är giftiga och den andra hälften är tråkiga Demon
    Och jag har moderat sår på ankeln sen igår, pga flygande dessertsked, pga bristande omdöme.

    Men men, det blir bra till slut Glad

  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-06-01 11:08:23 följande:
    Oj då! Ja giftiga växter är väl onödigt att plantera. Jag föreslår smultron ;) De tar lite plats och kan täcka små ytor med ljuvliga bär.
    Det tänkte jag med, men tack för tipset i alla fall Glad Jag menar, det är ju mycket roligare för barn med smultron och andra bär än med en massa pioner
Svar på tråden Här är vi alla vänner.