Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Freddie K skrev 2023-03-11 11:13:03 följande:
    Ah, vad tråkigt. . Jo, jag förstår. Så man inte står och trampar på samma ställe, utan att det faktiskt känns som att man kommer framåt. Jag hoppas att det löser sig för dig. . Du vet var jag finns om du behöver det. . Jo, här är det rätt bra, faktiskt, men jag känner mig lite konstig bara. Om det är bra eller dåligt, det vet jag inte riktigt, men jag har allt under kontroll i alla fall. 
    Tack {#emotions_dlg.flower} Ja jag försöker ta stöd av mina vänner så gott jag kan, ser till att ha mycket kontakt så jag inte gräver ner mig i tankarna.

    Ja konstig kan ju vara bra eller dåligt, ibland svårt att veta :) Vad ska du göra idag?
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2023-03-11 11:46:25 följande:
    Det är bra att du gör det. .

    Jo, det kan ju det, men så länge jag är på rätt sida, så att säga så är det lugnt. .

    Jag sitter och jobbar på:"Inspärrad", så det ska jag göra resten av dagen tror jag.
    Vad kul, jag tänkte också börja skriva igen :) Och handarbeta, det har jag inte gjort på länge.
  • Mortiscia80
    Eurydike skrev 2023-03-11 23:47:33 följande:
    Få saker kan golva en som migrän, så jag förstår verkligen att du var trött. Tack för tipset! Jag har virkat en gång för länge sedan, men var inte så värst bra på det. Därför skulle det nog passa bra med den kanalen om jag ska lära mig 😊 Förra gången virkade jag en provbit, så det kunde inte misslyckas 😅 Kan tänka mig att jag också skulle köpa på mig garn som var fint, men lite opraktiskt att använda 🧶

    Tänkte skriva att du nog inte vill veta vad jag använder salvan till, men utan vidare förklaring låter det nog lite snuskigt 🙃 Jag har den i håret, istället för vax, på grund av att jag är allergisk mot en massa saker. Den är inte parfymerad och innehåller typ bara fem ingredienser, så den är perfekt för mig som är känslig. Om man tar en väldigt liten klick och masserar ut i händerna, så blir den genomskinlig istället för vit. Så jag vill inte slänga den, men får sluta ha den i ansiktet. Fick en finne på kinden btw 😂
    Ja men testa igen! :) Ibland måste man på't igen för att förstå sig på det bättre, och med övning blir man så klart bättre till slut.

    Hahaha jaa det var nog lika bra du berättade :D Så knepigt att du ska behöva få finnar av krämen men det finns bättre som tur är :)
  • Mortiscia80
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-12 22:18:58 följande:

    Hej alla, en lugn söndagskväll, jag har passat på att beställa hem lite böcker för ungefär 50 euro och så frakt på det. Det kan det vara värt! Det är trevligt med nya böcker att läsa.


    Vad härligt! :D Vad köpte du?
  • Mortiscia80
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-12 23:45:05 följande:
    Ja visst, Jag köpte Petro imperatore av Kristina Sabaliauskaite, en historisk roman som ska vara baserad på verkliga källor om Katarina I. Sedan köpte jag en bok som heter Svärmor som ska handla om familjerelationer, ödesdigra val och huruvida vi faktiskt känner de runt omkring oss samt en essäsamling som heter Fred eller krig av Michail Siskin.
    Den första lät intressant! :) Köpte du båda då? Det finns också en TV-serie om Katarina I och tsaren Peter, den heter kort och gott "The Great" och har kommit ut i två säsonger, den tredje kommer i maj (iaf i USA) och jag skulle säga att den är en dramakomedi, alltså en hel del allvar i botten men med en tydlig ton av komedi i de flesta scenerna. Rätt underhållande :)
  • Mortiscia80
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-13 11:09:55 följande:
    Ja precis, det är två böcker. Se där, har du sett bägge säsongerna, är de textade? Jag får se sedan hur böckerna är, ofta skiljer ju sig böcker och filmer åt, de senare är ofta förkortade då man tar bort allt som inte påstås driva berättelsen framåt.
    Ja jag har sett båda säsongerna men otextat men den finns både på Viaplay och HBO Max så det borde finns undertexter där. Serien bygger inte på böckerna utan är fristående, eller menar du att det finns en/flera filmer till de du har köpt? Ofta är det fattigare att titta på adapteringen av böcker tycker jag men trots det föredrar jag alltid att läsa böckerna först för jag tycker att glädjen av att läsa förstörs annars om man vet hur det ska gå på ett ungefär.
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2023-03-13 15:47:29 följande:

    Tjena pöket. Du ska inte me till korvmojjen så får jag bjuda dig på en raggarballe me svängdörr f*n? .

    Alltså, jag fattar vad en raggarballe är, men vad är en svängdörr i det sammanhanget?


    Brödet :)
  • Mortiscia80
    Freddie K skrev 2023-03-14 15:32:28 följande:

    Har ni också såna dagar ibland där allt bara kommer över er? En sån dag hade jag idag. Då tänker jag på allt jag inte har och blir så deppig! Jag försöker att tänka positivt, men det är inte lätt alltid!


    Ja jag har haft några sådana på sistone =/ Och jag håller med, det är inte bara att rycka upp sig med positiva tankar. Men något som kan få en att må bättre är om man pratar med en vän :)
  • Mortiscia80
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-14 18:38:22 följande:
    Tack för förklaringen. Nej till de böckerna jag har köpt tror jag inte att det finns några filmer. Däremot är ju temat inte helt okänt, eller själva ämnet. Jag håller med, ska man nödvändigtvis se en film baserat på en bok ska man ha läst boken först. Jag kom också alldeles nyss på att jag inte har någon strömmingstjänst.
    Synd det på ett sätt men man kan då lägga tiden på annat istället :)
  • Mortiscia80
    EmilijaPetrosiunaite skrev 2023-03-14 21:16:53 följande:
    Huvudsaken är att man får något ut av sina fritidsintressen och visst kollar jag på program ibland jag hittar på nätet.
    Jo visst är det så :)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.