Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-06-08 08:30:15 följande:

    Vaknar till:


    Bra val :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-06-08 11:43:48 följande:
    Det kan aldrig gå fel med lite Bob. .
    Jag har varvat den där videon mellan allt spring i tvättstugan :D Jag har hållit på precis hela dagen! Och då är det max 49 minuters cykel. Nu ska jag ner igen om några minuter och ladda om maskinerna.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-06-08 19:39:48 följande:
    Risken är väl att jag skulle göra mer skada än nytta i era trädgårdar...fast visst har jag kämpat med ogräs åtskilliga gånger på föräldrarnas kolonilott. Vissa växter är verkligen tuffa motståndare. :/
    Mortiscia80 skrev 2020-06-03 19:59:29 följande:

    Tung låt :D Jag har aldrig hört den förut iaf.

    Sov gott!


    P.O.D:s Youth Of The Nation är riktigt tung och bra, en låt jag lyssnat mycket på. Den handlar om skolskjutningar så väldigt mörk text.
    Mortiscia80 skrev 2020-06-07 20:25:58 följande:

    Det blev mer som pannbiffar den här gången. Jag vet inte om vi ens har någon riktig nationalrätt, annars är smörgåsbord också en riktigt svensk klassiker. De kanske kommer på delad förstaplats :)

    Ja jag gillar också kungahuset, det ger mig en väldigt mysig känsla att se de personerna, kungen och drottningen är lite av landsfader och landsmoder som figurer.


    Men köttbullar med mos, gräddsås och lingonsylt brukar väl ses som Sveriges nationalrätt har jag för mig?!

    Smörgåsbord är också typiskt svenskt, ja. En klassiker.
    Det finns inte mycket du kan förstöra, det kan jag försäkra Skrattande 90 % av trädgården är ogräs, men det mesta är fint att titta på Glad

    Jag visste inte det om låten! Måste nästan leta upp texten och fördjupa mig i, kan vara bra att veta till en annan gång.

    Hehe jaa det kanske är så med köttbullarna :)
    flygrl skrev 2020-06-08 19:59:35 följande:

    @Mortiscia80: Glömde skriva att jag också ser kungen som landsfader och drottningen ser jag också upp till. Hon är ju förresten delvis brasiliansk och härstammar alltså från samma världsdel som jag (fast jag har afrolatinskt ursprung då). Men först och främst är hon Sveriges drottning förstås!


    Joo men det har jag någonstans i bakhuvudet, det kanske är därifrån hon får sitt vackra mörka hår. De är liksom lite som en extra mamma och pappa för oss alla ;) Om man bortser från kungens mindre bra sidor hrhrm... Men som symboler iaf.

    Som du kanske såg har jag ägnat dagen åt att tvätta, bytte sängkläder också, men vet du hur många maskiner? Tio!! Helt otroligt... Men nu är sista tumlaren tömd, junior är i säng och jag ska lägga mig tidigt sen så jag hinner läsa innan jag slocknar :) Kör en Terry Pratchett nu, måste ta mig till Erikshjälpen någon dag och se om de har fått in fler.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-06-08 22:04:54 följande:
    Fast ogräs kan ju också va riktigt fint som blåklint tex. Och sen är det väl delvis en definitionsfråga med va som är ogräs?

    Som jag förstått det höll P.O.D. på att spela in för en ny skiva när den ena skolskjutningen ägde rum alldeles i närheten där dom va, Santana highschool i Santee/Californien. Det plus skjutningen på Columbine highschool inspirerade till att skriva låten.

    Drottningens pappa va tysk och hennes mamma brasiliansk och hon är delvis uppväxt i Brasilien.

    Vilka är kungens mindre bra sidor? Skandalen för några år sen visade sig ju va rena lögner Expressen tagit från en grovt kriminell utpressare och våldtäktsman som bla. förfalskat den där bilden som skulle bevisa alltihop.

    Att han sen inte är nån vidare talare kan jag lätt leva med.

    Jo, du har vart väldigt effektiv måste jag säga. Så många maskiner blir det inte hos mig då det bara är katten och jag.

    Härligt att få läsa i lugn och ro. Terry Pratchett har jag inte läst men tror jag sett nån film byggd på en av hans böcker (?).
    Blåklint är så fint! :) Ja du, vad är ogräs... Jag tror det är vad den stora massan skulle kalla det mesta vi har men det kvittar. Det jag mest vill bli av med är brännässlorna, och antagligen tistlarna. Saker som "skadar" en när man tar i det alltså, eller om jag hittar giftiga växter.

    Jag läste låttexten och insåg att jag verkligen inte skulle vilja bo i Usa, deras tillvaro har så många mörka sidor.

    Ja just, så var det ju! :) Det mesta kring kungen är väl rykten men han har tydligen erkänt sig otrogen vid något tillfälle och att han kör bil som en galning har ju kommit fram flera gånger. Som tur är verkar sonen mest hålla till på racingbanan när han kör fort ;)

    Det blev nåt tokryck! x) Nu har jag högar med ren tvätt som väntar på att bli vikt istället så det måste jag väl ta tag i idag.

    Han har väldigt underfundig humor! Du kan ju låna någon bok på biblioteket och se om du gillar böckerna :) De flesta av hans böcker handlar om Discworld, det är de jag läser. Det verkar vara flera av dem som filmatiserats!
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-06-09 13:56:27 följande:

    Dem har slutat sända min favoritserie. Gråter. Hur ska jag överleva?


    Näe? Vad synd =/ Vilken var det då?

    Vilken slags serier gillar du, kan du ge fler exempel?
  • Mortiscia80

    @Litenmenhård Med tanke på dina fyra människor efter apokalypsen, de kan tekniskt sett återbefolka jorden men det skulle gå väldigt många generationer först och i början skulle det finnas risk för incest men med tiden skulle det vattnas ur så mycket att det inte skulle spela någon roll att man har gemensamma förfäder, se bara på Lucy, eller vanlig släktforskning för den delen.

  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-06-09 22:35:11 följande:
    Men asså...det där va ju inget bra...det du säger innebär ju att dom fina banjospelar-anlagen skulle försvinna med tiden?! Eller?
    Ja tyvärr blir det så :( Men man kanske kan isolera en av släktgrenarna så får man banjo ändå!! :D
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-06-10 07:34:20 följande:

    Var hittar jag min spellista på Youtube? Jag hade massa bra låtar som jag hade sparat.


    Först loggar du in och sedan ska du kunna gå till vänster på förstasidan (youtube.com bara) och där hittar du t ex historik och om man där under klickar på "mer" så kommer spellistorna upp, t ex Favoriter. Klickar du på bibliotek så ska du kunna scrolla ner till dem också. Testa det.
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-06-10 15:55:38 följande:
    Där hittade jag det. Tack. .
    Så bra! :) Hur blev klippningen?
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-06-10 16:11:33 följande:
    Den blev jättebra! . Synd att jag inte har en bild jag kan visa. Jag har början till en tofs i nacken och ganska kort mitt på huvudet och rakad i sidorna. .
    Ok! :) Det är nog dags att klippa både mig och junior, men han sitter inte så still när man ska försöka x)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.