• Litenmenhård

    Här är vi alla vänner.

    Hej och välkommen.

    Slå dig ner och känn dig som hemma.

    Här kan ni prata om allt ni känner för. Ingen dömer er. Kanske jag kan vara till hjälp med något eller någon annan.

    Kom ihåg att hålla god ton!


    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Svar på tråden Här är vi alla vänner.
  • flygrl

    Hej alla, vakna & sovande, hur har eran lördag vart? Det va ju riktigt fint sommarväder idag och jag hängde med några av syskonen till Strängnäs som visade sig va riktigt fint med välskötta gamla hus och smala gränder, fin gammal domkyrka med mycket historia och mysig småbåtshamn med skönt folkliv runtomkring. En härlig dag faktiskt!

  • flygrl
    Liindsi skrev 2020-07-31 22:03:53 följande:

    Den smakar inte speit, kan vara sådär lagom efter en middag när man vill värma upp sig och bara mysa.

    Btw: wah gwaan chargie, weh yuh deh pon betyder ungefär detsamma som

    What?s up homie, what you up to

    Kan rekommendera Västafrika om du ska åka i framtiden. Särskilt Ghana är väldigt fint och finns mycket historia och kultur. Att åka ut till Caoe Coast och besöka forten, väldigt stark upplevelse.

    Sen var maten jättegod ;) jag gillar mat haha


    Ja, förstår ju att den inte smakar värst spritigt så kanske provar den nån gång.

    Tack för patois-lektionen!

    Jo, eftersom mina förfäder kom från Västafrika så skulle jag gärna villa besöka det området. Ghana skulle kunna va intressant tror jag. Tror dom där forten slavarna fördes igenom skulle beröra mig väldigt starkt, fast bävar lite inför det också. Som jag förstått det kom förfäderna från Nigeria men Ghana kanske är trevligare och mindre oroligt trots allt.

    Jag gillar också god mat, är väl lite av en foodie. Du vet det finns en svensk kock på högsta nivå med mamma från Ghana och som mixar in en del av den mattraditionen i sin matlagning? Marion Ringborg heter hon och hon driver restaurangen Garba.
    Liindsi skrev 2020-08-01 16:30:19 följande:

    Håll ut några timmar till! :)

    Själv befinner jag mig på den mörka sidan av FL och blir upprörd av idiotiska inlägg. För mitt egen blodtrycks skull skall jag inte läsa där något mer idag. Lol

    Blir grillning istället och ett glas rosévin.


    Va är den mörka sidan av FL om man får fråga?
  • Liindsi
    flygrl skrev 2020-08-01 23:10:29 följande:

    Va är den mörka sidan av FL om man får fråga?


    Trådar där folk beter sig som ignoranta Ä, trångsynta människor och spyr ur sig saker som de aldrig skulle säga IRL. Jag blir förvånad över vilken kvinnosyn/människosyn en del har. Tappade nästan hoppet om mänskligheten för en sekund, så då var fet skönt att komma till den hår tråden för balans :)
  • flygrl
    JonasSa skrev 2020-07-31 22:05:09 följande:

    Tjejen, du är ju rolig.

    Coronasakrad kram, virituell kram via nätet är coronasäkrad.

    Bra du läser inläggen så bra, jag har bra kompisar som är både killar och tjejer, romanser eller så är det bara tjejer som gäller.

    Jag har ingen kjol, om jag skaffar en ska den då vara lång eller kort?

    Nej, skriver inte poesi, har inte fallit för det riktigt men jag har börjat gilla ord på ett sätt som jag inte gjort förut. Kanske ska testa.

    Jag är nog som din katt, gillar glädje, kärlek och bus. Härlig kombo.

    Bara må sådär, skickar en kram med värme. Inte kul att må sådär.  Själv är det toppen, har haft några riktigt bra dagar.

    Blev inga shots, inga öl heller, fick bli et glas vin.  Hade gärna skålat med någon bara!


    Ha ha lite humor har jag nog faktiskt så tack!

    Du verkar rolig du med.

    Ja jo, virtuella kramar är förstås Corona-säkrade men jag tänkte det kanske kommit nån IRL-variant jag missat typ stöta armbågarna mot varandra. :P

    Jag läser alltid noga va andra skriver och försöker svara ordentligt.

    Det är väl upp till dig om din kjol ska va lång eller kort men vet du jag är nog lite old school och föredrar män i byxor, inte kjol. :P

    Ord är faktiskt riktigt intressanta och jag försöker lära mig mer om språket och hur man uttrycker sig bra. Tycker du ska testa skriva en dikt!

    Men hörru, är du en katt alltså?

    Fast visst, katter är sköna typer så why not?! :P

    Tack för kramen! Du får en tillbaks av mig!

    Jag är nog däremot inget vidare att skåla med för jag skulle nog somna rätt snart.
    JonasSa skrev 2020-08-01 10:39:34 följande:

    Jag har insett att jag gärna skulle hitta någon kvinna att umgås lite med, har ni tips på hur man får första kontakten. Jag tror jag har bra förutsättningar då jag tycker om att prata med folk, även ha ögonkontakt.


    Jag tror också på att va öppen i vardagen och försöka träffa nån via jobb eller intressen. Då har man liksom en naturlig angreppspunkt att bygga vidare på utan det blir alltför ansträngt, en möjlighet lära känna henne och ta initiativ att ses på en fika eller nåt.
  • flygrl
    Liindsi skrev 2020-08-01 23:23:53 följande:

    Trådar där folk beter sig som ignoranta Ä, trångsynta människor och spyr ur sig saker som de aldrig skulle säga IRL. Jag blir förvånad över vilken kvinnosyn/människosyn en del har. Tappade nästan hoppet om mänskligheten för en sekund, så då var fet skönt att komma till den hår tråden för balans :)


    I c. Ja, tappa hoppet om mänskligheten är fan inte svårt att göra...men då får man försöka söka sig till det som trots allt är bra och funkar här i tillvaron. Som den här tråden tex (kudos till Litenmenhård!). Eller sjysst musik, god mat eller andra guldkorn.
  • Liindsi
    flygrl skrev 2020-08-01 23:33:09 följande:

    I c. Ja, tappa hoppet om mänskligheten är fan inte svårt att göra...men då får man försöka söka sig till det som trots allt är bra och funkar här i tillvaron. Som den här tråden tex (kudos till Litenmenhård!). Eller sjysst musik, god mat eller andra guldkorn.


    Absolut! Är glad att Litenmenhård styrde in mig i tråden så jag hittade hit. Ett härligt gäng här inne :D
  • flygrl
    Liindsi skrev 2020-08-01 23:39:52 följande:

    Absolut! Är glad att Litenmenhård styrde in mig i tråden så jag hittade hit. Ett härligt gäng här inne :D


    Visst är det så. Och du är också en del av gänget nu.

    ( Nu när jag vaknat till och inte kan somna om tar jag i tu med den här tråden igen)
  • flygrl
    Mortiscia80 skrev 2020-08-01 07:55:33 följande:

    Haha joo jag var nog det :D Jag satt dessutom i styrelsen några år för stans (då iaf) enda bilklubb, den blev rätt stor.

    Jo men så är det ju, man kan inte ligga och sova halva fm för barn ska ha mat och omtanke. Nu räknar man det som sovmorgon om man får kliva upp kl 7, som idag x) Haha!! Är det här vad som kallas att bli vuxen...? :P

    Ja wasabi är ju i Sverige oftast just pepparrot ;) Väldigt sällan man hittar äkta wasabi men de är snarlika i smak antagligen, eftersom man så lätt byter ut dem.

    Jo vi har ju tidigare tagit upp tanken om att spela bingo i tråden haha :D Och nu kommer fler idéer! Vore kul att köra någon helg då de flesta kanske kan vara med.

    Tack! <3 Jag hade huvudvärk igår också, det visade sig att jag haft två dagars migrän, fast jag var så borta i smärtan att jag inte ens tänkte så långt, men det ordnade upp sig rätt kvickt när jag väl tog rätt medicin :)


    Aha, i styrelsen för en bilklubb förklarar ju en del.

    Ja, budget-wasabin är ju oftast vanlig pepparrot men smakar väldigt bra och håller smaken och skärpan extremt mycket bättre än pepparrot på burk som efter vart öppnad bara några dagar knappt smakar nånting längre. Så jag tycker pepparrots-wasabin år en väldigt bra produkt ändå.

    Enligt Aniiee som ju bott i Japan och dessutom är kock är äkta wasabi visserligen godare än budget-/fusk-wasabi men inte så mycket godare att det är värt den stora prisskillnaden.

    Trevligt med lekar och jag är gärna med på ett hörn!

    Skönt du fick ordning på migränen till slut iaf!
    Mortiscia80 skrev 2020-08-01 09:12:52 följande:

    Jo på min gamla, som gick sönder alldeles trots många tappra försök att laga den. Nu sitter jag på en som jag lånat och konstigt nog har inte den Office-paketet! Jag trodde det var standard numera. Men jag löser det, så klart :)

    Jag har en berättelse som jag började på ifjol, skrev sex kapitel på bara några veckor, men sedan har livet kommit lite i vägen, datorkraschen bland annat, och sedan dess har den blivit liggande. Jag har ju massor med idéer för böcker så klart men just den här är en sådan som kan vara värd att slutföra och försöka sälja.


    Som jag förstått det va Office snarare standard längre tillbaka men att man numera måste köpa till det paketet.

    Spännande med ditt bokprojekt. Du är en kreativ person du med precis som vår kära TS. Önskar dig lycka till med slutföra det hela!
  • flygrl

    Dax bomba dig med inlägg igen... :P


    Litenmenhård skrev 2020-08-01 06:07:46 följande:

    Damn, girl! Haha. Vet inte vad jag ska svara på, men du r för skön. Märks att du har varit borta några dagar. Skönt att du är tillbaka igen. .


    Tack!
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 06:11:12 följande:

    *Erbjuder @flygrl en kanelbulle retroaktivt*. 


    Oj, tack mannen!
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 06:19:42 följande:

    Jag måste berätta om en dröm jag hade inatt. Vi spelade bandy. Dambandy naturligtvis(av någon anledning) och jag hade en dust med en tjej i motståndarlaget för jag stod alltid som siste spelare vid egen målvakt och fångade upp bollarna och det tyckte hon inte om, så vi började bråka. Jag cross.checkade henne, haha. På tavlan stod det 53-27 till motståndarlaget. Vet dock inte hur matchen slutade, haha.


    Weird, men jag tror drömmen vill säga dig att bejaka din inre sportfåne. :P
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 07:12:09 följande:

    Jo, jag älskar ju mitt jobb, som du vet. .

    Haha, du hade väl det. :-P.

    Jo, man förstår nog saker på ett annat sätt när man är vuxen.

    Så du hablar Esphanol? (sorry för stavningen. :s).

    Jag har en tjej som lär mig lite patois. . Har lärt mig lite grann redan. Det är jättekul!

    Ja, jag älskar ju värme! Speciellt mig själv. Haha. (hoppas du fattar det lilla skämtet).

    Den har jag nog inte sett.

    Haha, jag spelade för högt och för mycket reggae i dem. :-P. Har bytt till mina Pirate Bay.

    Visst är vi trevliga? Det är så skönt att komma hem från jobbet och få hänga med er. Me luv u guys. .


    Jo, spanska är mitt andra språk typ.

    Perfekt med privatlektioner så där. Tror jag anar vem lärarinnan är...

    Du älskar värme, speciellt dig själv...nä, jag hänger inte med där.

    Gillar dig & alla andra i tråden med!
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 07:14:42 följande:

    Eller, jag har inte en tjej. Ni vet vad jag menar, hoppas jag.


    Ha ha kungen av freudian slips strikes again.
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 09:15:12 följande:

    Just det ja. Din gamla pajade ju. Jo, det är väl standard att alla datorer har Office-paketet.


    Det snarare VA standard med Office.
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 14:53:23 följande:

    Vet ni vad man kan ge änderna om de är sjuka?

    Kvacksalva! .


    Litenmenhård skrev 2020-08-01 18:54:28 följande:

    Här kommer kvällens freestyle:

    Jag kan inte rimma.

    Mina ord håller på att försvinna.

    Jag kan inte längre prata.

    Mina ord har lagts i dvala.

    Soja, soja, ingefära.

    Jag vill bara svära.

    Det får bära eller brista. 

    Jag begraver mina ord i en kista.

    Jag kan i alla fall skriva. Med pennan som svärd som vilar i sin skida.

    Jag blir stum. Jag känner mig dum.

    Jag får inte ut ett ord. Vad liten jag känner mig på denna jord.

    Men vet ni vad? Jag är ändå glad, för optimisten tittar ut.

    Nu är denna freestyle slut.

    Peace!


    Inte illa!
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 18:55:24 följande:

    Ooops.

    Den blev lite lång. Sorry, y'all.


    Du behöver inte ursäkta dig för mig iaf.
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 19:37:02 följande:

    Det känns som att de andra gjorde som dinosaurierna och dog ut.


    Ja, en f*****g komet slog ner i tråden. BAM!!! :P
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-08-01 15:21:07 följande:
    Haha, ok. Det är vanligare än man tror att folk inte har tv. Det är Christer Klasson och Jojje Jönsson bland annat. Kommer inte ihåg vad alla heter, haha. 
    Jag tror du tänker på något helt annat. Serien jag tänker på så är ingen av de två med, däremot Monica Zetterlund, Sune Mangs och Arne Källerud :)

    https://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6derk%C3%A5kar_(TV-serie)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.