• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-04-17 07:22:24 följande:

    Vem har ställt en ko i vardagsrummet? Man kan ju slå ihjäl sig.


    Det är Torsten som har gått och blivit cowboy, ska du se Nu får du kolla om han kan spela munspel, kasta lasso, värma vita bönor över öppen eld samt sjunga "Get along litle doggies"
  • Disa35
    flygrl skrev 2020-04-20 16:44:32 följande:
    Tack ang svenskheten för jag vill gärna se mig som svensk då jag som sagt är född här, uppskattar Sverige och inget hellre vill än få höra till. Att jag sen också har andra kulturella influenser pga invandrade föräldrar och ett annorlunda utseende är en annan sak men det är deffo Sverige jag ser som mitt land. <3

    Håller med om att man väl bör kunna va kritisk mot somligt i sitt land samtidigt som man älskar det och är lojal när det gäller. För jag älskar Sverige och är tacksam över få leva här.

    Ja, din man skulle kanske uppskatta tänket kring tomtgränser och så i Venezuela. Där handlar det om skydda sig mot kriminella för det är tyvärr ett av världens farligaste länder. :/

    Hur trivs du i Lettland förresten?

    Har aldrig vart på Cuba men skulle villa för jag har ju släkt och rötter där. Systemet är ju däremot odemokratiskt och korrumperat och landet ett stort fängelse som hindrar befolkningen från att dra därifrån. :/ Men jag tror det är på väg att långsamt öppnas upp. Trots allt.
    Disa35 skrev 2020-04-17 07:52:32 följande:

    Det är Torsten som har gått och blivit cowboy, ska du se Nu får du kolla om han kan spela munspel, kasta lasso, värma vita bönor över öppen eld samt sjunga "Get along litle doggies"


    Risk han är beväpnad också då så mtp hans humör bör Litenmenhård nog va lite försiktig.
    Varsågod Vem hejar du på i t ex OS och VM?

    Vet inte om han skulle uppskatta det, men han skulle nog känna sig mer hemma än vad han gör med Sveriges låga staket, höga standard och trevliga, hjälpsamma myndigheter Han trodde t ex inte sina ögon när vi var hos polisen för att ordna nytt pass till mig.

    Trivs ganska bra, Riga är en väldigt vacker stad, här är rätt billigt att leva, jag har många nya vänner och man kan köpa vin i snabbköpet Det värsta är nog de gånger man har ärende hos myndighet; det tar evigheter, allting är på papper, långt ifrån alla talar engelska och det mesta är krångligt. Näst värst är att folk är ganska ohövliga; de agerar lite till mans som vore de ensamma i världen, flyttar sig inte, tränger sig fram och slår sina barn offentligt.

    Jag minns faktiskt det där med emigrantförbud sedan jag jobbade med pengaöverföring; det var förbjudet att skicka pengar till Cuba om pengarna skulle användas till att lämna landet.

    Litenmenhård kanske kan skaffa en häst?
  • Disa35
    Anonym (Välhängd sverigedemokrat) skrev 2020-04-22 11:05:38 följande:

    Såhär i karantäntider så kan man ju inte undgå att börja fundera över följande frågeställningar

    1) Om den ena halvan i ett siamesiskt tvillingpar mördar någon och åker dit. Vad händer med den andra? Är han/hon betraktad som medskyldig? Som skyddande av brottsling? Eller totalt oskyldig? Hur verkställs straffet i dyl fall?

    2) Om ett siamesiskt tvillingpar har sex med varandra är det att betrakta som onani eller incest? 

    Kan ni hjälpa mig att reda ut det här så att jag kommer vidare med min dag?

    Tack på förhand. 


    Äntligen något att fundera på - yes!!!! 

    1/ Jag skulle tro, om man utgår från svensk lagstiftning, att den som begår mordet betraktas som skyldig och den andra som icke skyldig. Problemet blir ju då att fastställa vem som faktiskt gjorde det - angående t ex DNA är ju det identiskt hos enäggstvillingar (vilket siamesiska rimligen borde vara). Om de båda skyller på varandra är väl risken stor att det hela utvecklas till ett s.k Lindomefall. Jag tror oavsett inte att det utdöms någon påföljd som innebär frihetsberövande - hur skulle man utverka det?

    2/ Strikt juridiskt är det incest. Fysiskt sett är det omöjligt att få till nästan allting, med undantag för "handjobb".

    Får man fråga hur i all världen du kom att tänka på detta, och vad det har med karantän att göra?
  • Disa35
    Anonym (Välhängd sverigedemokrat) skrev 2020-04-24 08:11:13 följande:
    Glad att någon tar seriöst tag i frågeställningen. Men i fråga 1 även om dom inte skulle skylla på varandra utan den skyldige erkänner direkt. Vad händer med den andra? Kan han/hon ställs till svars för att han/hon inte förhindrade brottet? Har man skyldighet att förhindra ett mord? Låter ju rimligt....

    I fall 2 - "handjobb" är väl sex det med. Kan ett siamesiskt tvillingpar dela hjärna? Alltså en tankeverksamhet med i stora delar två kroppar. Är det då att betrakta som en person med dubbla uppsättningar av det mesta? Så att om han/hon får för sig att onanera så har man två kön att välja mellan? Kan ett siamesiskt tvillingpar vara av olika kön? 

    Vad det här har med karantän att göra? Det besvaras bäst med följande bild: images.app.goo.gl/VrVBAG84xoAuUjUKA
    Jag tar allting på allvar, det är därför jag är persona non grata lite här och där på forumet Flört

    1/ Du menar att tvilling 2 skulle dömas för medhjälp? Hmmm....inte uteslutet, strikt juridiskt. Men då blir det nog till att döma båda till samma påföljd, och medhjälp kan generera samma straff som mord. Som exempel kan nämnas Knutby, där den faktiska gärningskvinnan dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård (och är ute numera), men där "upphovsmannen" dömdes till livstid för anstiftan och fortfarande sitter.
    Man har inte skyldighet att förhindra någonting, inklusive mord. Det skulle i så fall vara någon sorts civilkuragelag, som har stötts och blötts rätt länge nu, men som inte har gått igenom - och det ska vi nog vara tacksamma för.

    2/ Siamesiska tvillingar är alltid enäggs så nej, de kan inte vara av olika kön.
    Handjobb är sex, absolut, och det är ungefär det enda man får till med sitt syskon som siamesisk tvilling (samt olika hjälpmedel).
    De allra flesta siamesiska tvillingar sitter ihop i sidan och delar vissa organ, t ex lever, njurar, lungor osv. En försvinnande liten del sitter ihop i huvudet också, och de fall jag hittade vid snabb googling visade på att de delade hjärna. Där stod att de delade sinnesintryck, nervimpulser och sådant, men jag vågar inte uttala mig om tankarna.
    Numera är det kutym att separera siamesiska tvillingar genom kirurgi i princip omedelbart efter födseln, där en eller båda är vid liv (50 % är dödfödda).

    Har du frågor om demens, mån tro? För jag har en historia att berätta Glad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-24 19:08:07 följande:
    Nice. . Vad ska ni se för film? Jag ska nanna om en stund, tänkte jag. Ska bara se The Big Bang Theory först. .
    Extremt långsökt, men i alla fall; vad jag vet är Buzz Aldrin fortfarande vid liv, och han är svenskättling. Respekt Glad
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-24 19:15:44 följande:
    Det visste jag inte. Ja det, är respekt. . Han måste ju vara jättegammal nu.
    90, still going strong. Det finns en intervju med Trumpen i sitt esse och Buzz Aldrin närvarande som är obetalbar Skrattande
    Du vet, jag blir väldigt glad och varm om hjärtat varje gång jag hör om svenskar som har gjort något bra i Amerika - jag blir stolt Glad
  • Disa35
    Anonym (grävling) skrev 2020-04-24 19:22:49 följande:

    När jag ser på 80-tals filmer grips jag av ångest, det var så mycket bättre då.


    Nu blir jag nyfiken - vad var bättre med 80-talet?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-24 19:22:02 följande:
    Jo, samma här. Kul att se hur svenskarna inte bara influerat USA utan även också i viss mån byggt upp landet. .
    Vet du, jag känner för att skryta lite - får jag göra det?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-24 19:31:44 följande:
    Ja skryt på .
    Okej, nu kör vi:

    Alexander Samuelsson - Coca Cola-flaskan (formgivning)
    John Ericsson - Monitor (fartyg som bidrog till att nordstaterna vann inbördeskriget)
    Gud vet vem - Log houses (de klassiska husen från östkusten är inspirerade av skandinavernas arkitektur)
    Haddon Sundblom - ritade Santa Claus åt Coca Cola
    Maud Adams - skådespelerska, bl a i Bond
    Alicia Vikander - skådespelerska
    Greta Garbo - en regissör sa om Marilyn Monroe att hon "ibland fick till det som Garbo"
    Ingrid Bergman - I rest my case
    Dolph Lundgren - troligen högst utbildad i Hollywood
  • Disa35
    Anonym (grävling) skrev 2020-04-24 19:30:53 följande:
    Det var när man var yngre, när allting fortfarande var bra eller bättre.
    Ah, då är jag med.
    Jonas Gardell har skrivit att barndomen är förlorat land, Kurrekurredutt-öar vi aldrig kan landstiga.

    Vackert och vemodigt, imho
Svar på tråden Här är vi alla vänner.